7025: Προγραμματισμενη Εγγραφη

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
Εχω ενα 7025 στημενο ως εξης:

Kernel Linux 2.6.12.6
Gemini
Release: 0410
FP Version: 7
Image & Enigma: 2009.02.06

Κατα την προγραμματισμενη εγγραφη, ΜΕΡΙΚΕΣ φορες η εγγραφη σταματαει πριν ληξει ο προγραμματισμενος χρονος;
ΜΕΡΙΚΕΣ παλι φορες η εγγραφη δεν παιζει καθολου και οταν παω να αρχισω το "παιξιμο" δειχνει εγγεγραμμενο χρονο αλλο απο αυτον που ειχα προγραμματισει και που φαινεται στη λιστα (π.χ. 13:05:20 αντι 01:35:28).

Χρησιμοποιω το προγραμματισμενο zap για να συντονισω το μηχανημα στο καναλι που θα γινει η εγγραφη 1 λεπτο πριν αυτη αρχισει.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Ευχαριστω

Κατα την προγραμματισμενη εγγραφη, ΜΕΡΙΚΕΣ φορες η εγγραφη σταματαει πριν ληξει ο προγραμματισμενος χρονος
Δεν το έχω προσέξει, γιατί πάντα βάζω την εγγραφη να τελειώνει 5 λεπτά μετά από τον προγραμματισμένη ώρα λήξης. Μπορείς να το προγραμματίσεις από τα setings.
Πόσο πριν δηλαδή;

ΜΕΡΙΚΕΣ παλι φορες η εγγραφη δεν παιζει καθολου και οταν παω να αρχισω το "παιξιμο" δειχνει εγγεγραμμενο χρονο αλλο απο αυτον που ειχα προγραμματισει και που φαινεται στη λιστα (π.χ. 13:05:20 αντι 01:35:28).
Αυτό μου το κάνει και μένα όταν γραφει κωδικοποιημένο κανάλι και δεν μπορεί να διαβάσει τα κλειδία από την κάρτα (συνήθως στο δεύτερο tuner)

Χρησιμοποιω το προγραμματισμενο zap για να συντονισω το μηχανημα στο καναλι που θα γινει η εγγραφη 1 λεπτο πριν αυτη αρχισει
Γιατί το κανεις αυτό;;;

Last edited:
Χρησιμοποιω το προγραμματισμενο zap για να συντονισω το μηχανημα στο καναλι που θα γινει η εγγραφη 1 λεπτο πριν αυτη αρχισει
Γιατί το κανεις αυτό;;;
Αν δεν χρησιμοποιείς το δεύτερο DVB-S tuner να το κανεις disable. Μετά στα setings υπάρχει επιλογή
ώστε οι εγγραφες να έχουν πάντα προτεραιότητα. έτσι θα γυρνάει αυτόματα στο κανάλι που θέλεις.

Δεν το έχω προσέξει, γιατί πάντα βάζω την εγγραφη να τελειώνει 5 λεπτά μετά από τον προγραμματισμένη ώρα λήξης. Μπορείς να το προγραμματίσεις από τα setings.
Πόσο πριν δηλαδή;

Κατ' αρχην, δεν χρησιμοποιω EPG. Παω menu-timers-date-start time-end time, και τα βαζω "χειροκινητα". Αντι λοιπον να γραψει, παραδειγμα, 123 λεπτα, εγραψε 97, η αντι 99, 59.

Αυτό μου το κάνει και μένα όταν γραφει κωδικοποιημένο κανάλι και δεν μπορεί να διαβάσει τα κλειδία από την κάρτα (συνήθως στο δεύτερο tuner)

Δηλαδη αυτο θα συμβαινει που και που; δεν γινεται τιποτα.

Γιατί το κανεις αυτό;;;

Επειδη δεν εχω φερει 2ο καλωδιο για το 2ο tuner και αν τυχαινει εκεινη την ωρα να ειναι συντονισμενο σε αλλο καναλι δεν θα μπορει να γραψει απο το καναλι που θελω.

Ευχαριστω.

Αν δεν χρησιμοποιείς το δεύτερο DVB-S tuner να το κανεις disable. Μετά στα setings υπάρχει επιλογή
ώστε οι εγγραφες να έχουν πάντα προτεραιότητα. έτσι θα γυρνάει αυτόματα στο κανάλι που θέλεις.

Το 2ο tuner το τροφοδοτω προσωρινα με loopthrough στο 1ο. Ετσι οταν κανω εγγραφη μερικα τουλαχιστον καναλια (στον ιδιο provider) ειναι διαθεσιμα. Αν το κανω disable δεν θα ειναι διαθεσιμο κανενα αλλο καναλι κατα την εγγραφη. Ετσι δεν ειναι?

Κατ' αρχην, δεν χρησιμοποιω EPG. Παω menu-timers-date-start time-end time, και τα βαζω "χειροκινητα". Αντι λοιπον να γραψει, παραδειγμα, 123 λεπτα, εγραψε 97, η αντι 99, 59..
πολύ μεγάλη διαφορα. Δεν το έχω ξανακούσει. Εμενα γραφει σωστά. έχω όμως παλιό image (LT5). Σκέφτομαι να βάλω πιο καινούριο. Θα δούμε

Δηλαδη αυτο θα συμβαινει που και που; δεν γινεται τιποτα.

Επειδη δεν εχω φερει 2ο καλωδιο για το 2ο tuner και αν τυχαινει εκεινη την ωρα να ειναι συντονισμενο σε αλλο καναλι δεν θα μπορει να γραψει απο το καναλι που θελω.
Το 2ο tuner το τροφοδοτω προσωρινα με loopthrough στο 1ο. Ετσι οταν κανω εγγραφη μερικα τουλαχιστον καναλια (στον ιδιο provider) ειναι διαθεσιμα. Αν το κανω disable δεν θα ειναι διαθεσιμο κανενα αλλο καναλι κατα την εγγραφη. Ετσι δεν ειναι? .
Με μπέρδεψες. Αν έχεις loopthrough θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις και να γραφεις από το δεύτερο tuner OΛΑ τα κανάλια με ΙΔΙΑ πόλωση (horizontal-vertical)
Αν ο DM ανοίγει μερικά κανάλια του ιδιου provider ΜΟΝΟ και προφανώς είναι και τις ίδιας συχνότητας, τότε η κάρτα σου δεν δίνει κλειδιά στο δεύτερο tuner, το οποιο στην ουσία δεν δουλεύει.
Το να μπορείς να γραφεις ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο τις ίδιας συχνότητας είναι εφικτό με ένα tuner σε όλους τους Dreabox.

Τσέκαρε τι κανάλια μπορείς να δεις όταν γραφεις ένα άλλο και αν είναι της ΙΔΙΑΣ συχνότητας, απενεργοποίησε το δεύτερο tuner ή έλεγξε τον τρόπο που διαβάζεις τα κλειδιά από την κάρτα σου.
Αν απενεργοποίησης το δεύτερο tuner, τότε και αυτοματο zap θα έχεις και δεν θα χάνεις εγγραφες.
Αν συμβαίνει κάτι άλλο, να το δούμε

Μου φαινεται οτι ετσι οπως ειναι το συστημα τωρα, το δευτερο tuner μου ειναι αχρηστο.

Εχω μονο LMB με ενα καλωδιο που ερχεται στο tuner A. To 2o tuner τροφοδοτειται απο την εξοδο του tuner A με το μικρο καλωδιο (Loopthrough).

Πιστευω οτι το Loopthrough δεν προσφερει τιποτα, και οτι για να χρησιμοποιησω τις δυνατοτητες του 2ου tuner θα πρεπει ειτε:

1. Να βαλω 2πλο LMB και να φερω 2ο καλωδιο μεσα, ειτε...
2. Να βαλω 2πλο LMB και να χρησιμοποιησω μια συσκευη που αποτελειται απο 2 μερη (multiband converter). (1 μερος εξω που παιρνει τα 2 καλωδια απο το διπλο LMB και τα ριχνει σε 1, και 1 μερος μεσα που διαχωριζει απο το εισερχομενο σε 2 καλωδια τα οποια τροφοδοτουν τα 2 tuner.

Το κοστος της 2ης επιλογης ειναι περιπου 200 ευρω με μειωση σηματος 3 db.

να βάλεις δυο twin lnb με δυο diseqc 2 σε 1 και να κατεβάσεις άλλο ένα καλώδιο
τα πιο εύκολα συνήθως είναι και τα πιο λειτουργικά και εύκολα αναστρέψιμα (από την άποψη ότι αλλάζεις κάτι μετά )
άποψη μου βεβαια αυτοί οι επιλογή θα είναι πάντα δικη σου ότι και να σου πουν εδώ