720p ή 1080p ή 1080i??????

Re: 720p ή 1080i ????

Δε δοκιμάζεις και με Scart-RGB? Μπορεί στη συγκεκριμένη tv τα αναλογικο-ψηφιακά κυκλώματα να κάνουν θαύματα... Όλα να τα περιμένεις! :earmuffs:

να αφησω το HDMI gia scart RGB ??????

giati kale ????????????

to kana kapoia stigmi alla gia na do poso pio xalia einai oxi gia kalitera .............................

Απάντηση: 720p ή 1080i ????

Κάτι άλλο που δεν έχετε προσέξει με τις τηλεοράσεις. Οι τηλεοράσεις έχουν ανάλυση 1366 Χ 768 και όχι 720.

Επομένως μόνο με pc θα μπορέσετε να πετύχετε 1:1 pixel mapping. Και μάλιστα η ακριβής ανάλυση που θα πάρετε από το pc με τις προεπιλεγμένες αναλύσεις από την κάρτα γραφικών χωρίς pwerstrip κλπ θα είναι 1360 Χ 768.
Καλά ρε φίλε δεν ξέρεις πόσο καιρό το σκεφτόμουνα αυτό με την 1360 ανάλυση και μου είχε σπάσει τα νεύρα...
Και εμένα το laptop μου 1360x768 έχει στις προεπιλογές και ακόμα και με patched drivers δεν δέχεται το 1366x768!
Πάω να βάλω power strip και με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω εντυπώσεις...

Μουμπλε μούμπλε...

να αφησω το HDMI gia scart RGB ??????

giati kale ????????????

to kana kapoia stigmi alla gia na do poso pio xalia einai oxi gia kalitera .............................
Ήταν όντως τόσο χάλια και με σημαντική διαφορά από HDMI? Θυμήσου ότι αν κάνεις HDMI upscaling από το Sony, σου γυρίζει αυτόματα την έξοδο Scart από RGB σε composite και πρέπει να ξαναπάς στα μενού του για να δώσεις RGB.

Επιμένω πάντως ότι με καλό upscaling (όπως στο Sony) καλύτερα να βάζουμε 1080. Αφού, εάν έχουμε ένα σήμα 720 και ένα 1080, το δεύτερο είναι σαφώς ανώτερο σε ποιότητα, άσχετα αν προέρχονται και τα 2 από σήμα 576. Αν έχει γίνει καλό upscaling, τότε η απώλεια ποιότητας -αν υπάρχει- του downscaling που κάνει ο προβολέας στα 720, είναι μικρότερη από το κέρδος ποιότητας που έχουμε, ανεβαίνοντας από τα 576 στα 1080.

Επιμένω πάντως ότι με καλό upscaling (όπως στο Sony) καλύτερα να βάζουμε 1080. Αφού, εάν έχουμε ένα σήμα 720 και ένα 1080, το δεύτερο είναι σαφώς ανώτερο σε ποιότητα, άσχετα αν προέρχονται και τα 2 από σήμα 576. Αν έχει γίνει καλό upscaling, τότε η απώλεια ποιότητας -αν υπάρχει- του downscaling που κάνει ο προβολέας στα 720, είναι μικρότερη από το κέρδος ποιότητας που έχουμε, ανεβαίνοντας από τα 576 στα 1080. (!!!)
Ισχύει όντως αυτό ??? :confused:
Για απαντήστε οι πιο έμπειροι, να διαφωτιστούμε καλύτερα ....
Δηλαδή όσοι έχουν προβολέα 720p και βάλουν το dvd player να κάνει upscalling σε 1080i θα πάρουν καλύτερη εικόνα , από ότι αν το έχουν σε 720p ???

οταν εχεις τηλεοραση full hd 1080p φανταζομαι μεταξη των 2 αναλυσεων καλυτερη ειναι η 1080i......σωστα????

Φανταζομαι αν δεν μπορεις να δεις τις διαφορες, αυτες δεν..... υπάρχουν...!!

Εγώ στον 600ρη στέλνω 1080 γιατι στις αλλες αναλυσεις προσεξα περιγραμμα στους υπότιτλους... τώρα αν χάλασα κατι αλλο που ....δεν προσεξα, μικρό το κακο...

Είναι τελείως ανάλογο της ποιότητας του upscaler ... δες το με τα μάτια σου, και αποφάσισε μόνος σου.

Εγώ πιστεύω οτι απευθείας σε 720p είναι καλύτερο πάντως...

Απάντηση: Re: 720p ή 1080i ????

οταν εχεις τηλεοραση full hd 1080p φανταζομαι μεταξη των 2 αναλυσεων καλυτερη ειναι η 1080i......σωστα????

Σαφώς και προφανώς, ακάλυπτε....-bye- -bye-

Όσον αφορά το άλλο θέμα, η θεωρία λέει και η πράξη συνήθως επιβεβαιώνει ότι, όσο περισσότερες μετατροπές κάνουμε στο σήμα τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα έχουμε στην ποιότητα της εικόνας.

Άρα, το παράδειγμα που έφερε ο φίλος widescreen δεν είναι ακριβές γιατί το αρχικό μας σήμα 576 δέχεται 2 επεξεργασίες. Μία όταν ''σηκώνεται'' στα 1080 από το scaler του player και μία για να ''ξανακατέβει'' στα 720 από το scaler της τηλεόρασης ή του προβολικού μας. Στην δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, αν το player μεταφέρει το σήμα στα 1080i, δηλαδή σε πεπλεγμένη μορφή, ο scaler της τηλεόρασης ή του προβολικού πρέπει να φροντίσει εκτός από το downscaling να κάνει και την απόπλεξη (progressive σήμα), άλλη μία ''δουλειά'', δηλαδή.

Ίσως αυτά που λέω δεν φαίνονται τόσο ξεκάθαρα στις 37' ή στις 40', να είστε πάντως σίγουροι ότι φαίνονται κρυστάλλινα στις 100 ίντσες. Εν κατακλείδι, όσο λιγότερες επεξεργασίες υφίσταται το αρχικό σήμα τόσο καλύτερα αποδίδει στο πάνελ μας....-bye- -bye-

.... Και πάλι όμως, η πτώση ποιότητας από τα "ανεβοκατεβάσματα" του σήματος και την επιπλέον απόπλεξη, μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερη από το κέρδος που έχουμε με τη δραματική αύξηση ποιότητας από τα 576, στα 1080. (αντί για 720). Είναι όλα θέμα scaler δηλ. και μάλλον δεν υπάρχει κανόνας. Όσο ανεβαίνει η ποιότητα των scaler (και έχει ήδη ανέβει αρκετά), τόσο θα είναι προτιμότερο να ανεβάζουμε σήματα SD στα 1080, ακόμη κι αν έχουμε tv -και ιδιαίτερα προβολέα- 720p.

Απάντηση: Re: 720p ή 1080i ????

:ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:
Επιμένω πάντως ότι με καλό upscaling (όπως στο Sony) καλύτερα να βάζουμε 1080. Αφού, εάν έχουμε ένα σήμα 720 και ένα 1080, το δεύτερο είναι σαφώς ανώτερο σε ποιότητα, άσχετα αν προέρχονται και τα 2 από σήμα 576. Αν έχει γίνει καλό upscaling, τότε η απώλεια ποιότητας -αν υπάρχει- του downscaling που κάνει ο προβολέας στα 720, είναι μικρότερη από το κέρδος ποιότητας που έχουμε, ανεβαίνοντας από τα 576 στα 1080.
.... Και πάλι όμως, η πτώση ποιότητας από τα "ανεβοκατεβάσματα" του σήματος και την επιπλέον απόπλεξη, μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερη από το κέρδος που έχουμε με τη δραματική αύξηση ποιότητας από τα 576, στα 1080. (αντί για 720). Είναι όλα θέμα scaler δηλ. και μάλλον δεν υπάρχει κανόνας. Όσο ανεβαίνει η ποιότητα των scaler (και έχει ήδη ανέβει αρκετά), τόσο θα είναι προτιμότερο να ανεβάζουμε σήματα SD στα 1080, ακόμη κι αν έχουμε tv -και ιδιαίτερα προβολέα- 720p.
Καλά φίλε πέρνεις ναρκωτικά δεν υπάρχει περίπτωση...
Φιλικά, πάντα! :ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: 720p ή 1080i ????

:ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

Καλά φίλε πέρνεις ναρκωτικά δεν υπάρχει περίπτωση...
Φιλικά, πάντα! :ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

Ναι... μόλις κατέβασα ένα παγωμένο Milko. :BDGBGDB55:

[I]Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από widescreenman

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από widescreenman
[/I]

Να ξεκαθαρισουμε μερικα βασικα πραγματα : Ολα τα ψηφιακα μεσα προβολης (flat panel tvs & projectors) δεν μπορουν να προβαλουν interlaced σημα οποτε εαν τους τροφοδοτουμε με τετοιο (οπως την περιπτωση του 1080i) ειναι απαραιτητο να γινει deinterlacing ειτε στην πηγη ειτε στο προβολικο μέσο. Αν δεν γινει σωστα αυτό, υπαρχει κίνδυνος να χάσουμε την μισή πληροφορία και να δουμε τελικα 540p (κάτι πολύ σύνηθες από τους πρωτογονους deinterlacers των τηλεορασεων). Αντιθετα, εάν τροφοδοτήσουμε το προβολικό με σήμα progressive όπως το 720p, εχουμε εξασφαλισει ότι δεν θα εχουμε υποβάθμιση στην αναλυση λογω λανθασμενου deinterlacing (εφοσον η πηγη μας δεν είναι κακης ποιοτητας) και το μονο που εχει να κανει το προβολικο είναι να κανει την εικονα scaled στην native resolution του πανελ της.
Ειδικα σε υλικο dvd film με την μεθοδο weave είναι ευκολο να γινει σωστο deinterlacing στην πηγη αφου τα δυο μισα καρε (fields) του σηματος 576i κανουν ευκολα ένα καρε (frame) μιας που προερχονται από την ιδια χρονικη στιγμη και ετσι η πηγη μας κανει ευκολα το 576i σε 576p και εν συνεχεια scaled σε 720p. Οποτε με προβολικα που δεν εχουν native αναλυση σε 1080, αν τιθεται θεμα επιλογης να το τροφοδοτησουμε upscaled υλικο σε 720p ή 1080i καλο είναι να προτιμησουμε το 720p.
Τωρα όμως αν η τηλεοραση ή ο προβολεας μας εχουν καλο scaler ή deinterlacer, το οποιο να ξεπερνα σε επιδοσεις τον αντιστοιχο της πηγης μας, τοτε θα δωσουμε σημα 576i και θα αφησουμε τον scaler ή deinterlacer της τηλεορασης να κανει την βρωμοδουλεια.

Last edited:

Συμπληρωματικά, σ' αυτά που γράφει ο Τάκης, ήθελα να πώ το εξής.
Δοκιμάστε το 720p και το 1080i όταν το υλικό σας είναι video και ειδικά όταν έχει γρήγορη κίνηση, πχ ποδόσφαιρο.
Κάποιοι παλιότερα είχαν αναφέρει οτι ανάλογα το υλικό χρησιμοποιούσαν και διαφορετικές αναλύσεις (720p ή 1080i) γιατί τους έδινε κατά περίπτωση καλύτερα αποτελέσματα.

εγω που εχω την sharp 37xd1e και player oppo 981 full hd θα πρεπει να το εχω μονιμα στα 1080p η μηπωσ τελικα θα ειναι καλυτερα στα 1080i -720p

εγω που εχω την sharp 37xd1e και player oppo 981 full hd θα πρεπει να το εχω μονιμα στα 1080p η μηπωσ τελικα θα ειναι καλυτερα στα 1080i -720p

Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό. Για να σου απαντήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει πως συμπεριφέρεται ο scaler της Sharp και πώς του Oppo 981.
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ποιός είναι καλύτερος.
Δοκίμασε και δές τι προτιμάς.Δεν χάνεις τίποτε, εύκολο είναι.

Υπαρχει Stand alone HD Divx player?
τα καινουργια philips και Sony που έχουν "upscaling" δεν μπορουν να παίξουν divx/xvid με 720p η 1080ι??? avi?

Απάντηση: Re: 720p ή 1080p ή 1080i??????

Υπαρχει Stand alone HD Divx player?
τα καινουργια philips και Sony που έχουν "upscaling" δεν μπορουν να παίξουν divx/xvid με 720p η 1080ι??? avi?

Ναι, υπάρχουν. Snazio, Transgear, Kiss κ.λ.π

Όχι, τα players που αναφέρεις δεν μπορούν να αναπαράγουν HD υλικό, κάνουν μόνο upscaling στο SD υλικό...-bye-

Νεκτάριε, η γνώμη μου είναι να κατεβάζεις 1080p υλικό, και αυτό διότι οι προβολείς αλλάζουν, το υλικό όμως θα μείνει για πολλά χρόνια....
Πήρες οθόνη??
Ακόμα περιμένω να τηλεφωνήσεις.....-bye- -bye-

Re: Απάντηση: Re: 720p ή 1080p ή 1080i??????

Ναι, υπάρχουν. Snazio, Transgear, Kiss κ.λ.π

Όχι, τα players που αναφέρεις δεν μπορούν να αναπαράγουν HD υλικό, κάνουν μόνο upscaling στο SD υλικό...-bye-

Νεκτάριε, η γνώμη μου είναι να κατεβάζεις 1080p υλικό, και αυτό διότι οι προβολείς αλλάζουν, το υλικό όμως θα μείνει για πολλά χρόνια....
Πήρες οθόνη??
Ακόμα περιμένω να τηλεφωνήσεις.....-bye- -bye-

Έλα Γιάννη. Τελικά θα πάω σε ηλεκτρική γιατί δεν με βολεύει η σταθερή. Γι αυτό δεν σε πήρα τηλ. Για το υλικό συμφωνούμε :ernaehrung004: