7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Ήλθε η ώρα να αντικαταστήσω το OPEL ZAFIRA 1.8 που με υπηρέτησε αρκετά πιστά για 7 χρόνια και έκανε 200.000 χλμ. περίπου.

Οι απαιτήσεις μου: 7 κανονικές θέσεις (δηλ. να μπορούν να καθήσουν στην 3η σειρά 2 άτομα 1,50μ. ύψος και να ταξιδέψουν) και ένα πορτ μπαγκάζ που να χωρά βαλίτσες (δηλ. να έχει χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ ενός σούπερ μίνι). Το ZAFIRA έχει χώρο 150 λίτρα και θα ήθελα να έχει πάνω από 250.

Οι υποψήφιοι δεν είναι πολλοί.
1. PEUGEOT 807 SR/ST.
2. SEAT ALHAMBRA
3. FORD S-MAX
4. FORD GALAXY
5. MITSUBISHI GRANDIS

υπάρχει και κάποιο άλλο;;

Το RENAULT ESPACE δεν παίζει λόγω της αλλαγής της αντιπροσωπείας και του αλαλούμ που επικρατεί. Τα πιο μικρά MAZDA 5/TOYOTA COROLLA VERSO/RENAULT GRAND SCENIC δεν παίζουν καθώς είναι πιο μικρά από το αυτοκίνητο που ήδη έχω.

Φυσικά παίζει και η λύση του TURBO DIESEL για όλα τα μοντέλα διότι εργάζομαι στη Φλώρινα και μου αρέσει πολύ η διπλάσια ροπή του πετρελαίου. Επίσης έχουν σαφώς μικρότερες εκπομπές καυσαερίων και αυτό θα οδηγήσει σε μικρότερα τέλη κυκλοφορίας στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Το S-max θα ήταν η δική μου επιλογή. (diesel)
Το περπάτησα λίγο και μου άφησε άριστες εντυπώσεις.
Δείχνει πολύ στιβαρό, μέσα του δεν τρίζει τίποτα, σου δίνει την εντύπωση ότι μπαίνεις και κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και όχι πάνω σ´αυτό, είναι αθόρυβο και κάνει άνετο ταξίδι και είναι και πολύ οικονομικό στα καύσιμα.

Δεν ξέρω για το Mitsubishi, αλλά θα έριχνα και σ´αυτό μια ματιά.
Αν και από αντιπροσωπεία είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα λόγω σαρακάκη.
Γαλλικό δεν θα έπαιρνα με τίποτα όπως και νάχει. Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου.

Re: Απάντηση: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Το S-max θα ήταν η δική μου επιλογή. (diesel)
Το περπάτησα λίγο και μου άφησε άριστες εντυπώσεις.
Δείχνει πολύ στιβαρό, μέσα του δεν τρίζει τίποτα, σου δίνει την εντύπωση ότι μπαίνεις και κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και όχι πάνω σ´αυτό, είναι αθόρυβο και κάνει άνετο ταξίδι και είναι και πολύ οικονομικό στα καύσιμα.

Δεν ξέρω για το Mitsubishi, αλλά θα έριχνα και σ´αυτό μια ματιά.
Αν και από αντιπροσωπεία είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα λόγω σαρακάκη.
Γαλλικό δεν θα έπαιρνα με τίποτα όπως και νάχει. Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου.

Συμφωνώ απόλυτα... και μιας και μενεις επαρχία εννοείται diesel :award:

Πάρε μία pocket φωτογραφική για να κερδίσεις 100 λίτρα από το χώρο αποσκευών.
Ο αφερφός μου έχει εδώ και 3 χρόνια το Renault Grand Espace, 3 λιτρο πετρέλαιο και αυτόματο,γύρω στα 30Κ από Γερμανία, και είναι τέλειο.

Σαν κάτοχος του Alhambra (και πολύ ευχαριστημένος μάλιστα) όλα αυτά που αναφέρει ο Βλάσης τα θεωρώ πάνω κάτω τα ίδια.

Για μένα την πραγματική διαφορά την κάνει αυτό: MERCEDES VIANO http://www.mercedes-benz.gr/content...ercial_vehicles/nya_transportbilar/viano.html

Βλάση επειδή είναι σπάνιο, αν το πετύχεις σε καμιά έκθεση πήγαινε και δες το. Θα πάθεις πλάκα από τους χώρους. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με ΚΑΝΕΝΑ από αυτά που αναφέρεις. Μπροστά η κονσόλα η θέση οδήγησης κλπ είναι σαν Ε σειρά (χλιδάτη).

Σαφώς τα λεφτά είναι πολλά, αλλά όταν μιλάς για χώρους , ΤΕΛΟΣ.

εγω παλι ως καστανας στο επαγγελμα
λεω
η το 1 για τα πιο ανετα ταξιδια απο ολα τα αλλα
οι γαλλοι ειναι γνωστοι για την ανεση που προσφερουν
και αναλογα κρατηματα
η το στερνο για αξιοπιστια Made in japan μιτσουμπισι
αν σε ενδιαφερουν αλλα πραματα πλιζ λετ μι νοου

και επειδη πολλα γραφονται
ρειξε μια ματια για την αξιοπιστια των γερμανικων αυτοκινητων σε γερμανικα περιοδικα
εκτος αν θες να γινει κουμπαρος με τον μαστορα
οποτε αλλαζει

και επειδη το αυτοκινητο ειναι λαχειο
πιστευω οτι περα απο τις αρετες του καθενος αυτοκινητου
ειναι κακο να πληρωσεις ενα λαχειο ακριβα και να σε κανει συγγενη με το μαστορα
μετα βλεπεις με αλλο ματι το λαχειο
και βλεπεις οτι η ποιοτητα και καποια αλλα χαρακτηριστικα
εξαυλωνονται μπροστα στην αξιοπιστια
στο κασταναδικα που δουλευω ενας αρχιμηχανικος πριν λιγα χρονια διαλεξε ενα μικρα νισαν λογο αξιοπιστιας
το αμαξι ηταν φτιαγμενο στην ισπανια
ολα τα ηλεκτρικα ηταν μπος
οτι ηταν μπος χαλασε
αλλη ζημια 0

Απάντηση: Re: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Βλαση η Honda εχει ενα καινουργιο 6θεσιο με διαταξη 3 +3

ριξε μια ματια.

Ρε σύ, δεν είναι και καινούργιο το FRV, καλό δεν λέω αλλά σε τέτοια λογική δεν θα έδινα λεφτά.
Ευτυχώς η αγορά εξελίσσεται γοργά, αν και για μένα περισσότερο χρηστικό είναι ένα station wagon.
Ωστόσο επειδή με τον Βλάσση τοχουμε συζητήσει, η λογική που προσφέρει το ZAFIRA κατά κυριο λόγο έρχεται πρώτη, με δεύτερη το S-MAX, ένα αυτοκίνητο που δεν έχει κάνει πωλήσεις μιας και θάφτηκε από την ίδια την Ford.

Και εγώ θα ψήφιζα Ford S-Max χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μόνο και μόνο ότι βασίζεται στο πάτωμα του Focus λέει πάρα πολλά για το στήσιμο του και τη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Επιπλέον είναι από τα πιο όμορφα πολυμορφικά (υποκειμενικό) και βγαίνει μέχρι και με τον 2μισάλιτρο Τούρμπο κινητήρα του Focus ST.

Και εγώ θα ψήφιζα Ford S-Max χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μόνο και μόνο ότι βασίζεται στο πάτωμα του Focus λέει πάρα πολλά για το στήσιμο του και τη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Επιπλέον είναι από τα πιο όμορφα πολυμορφικά (υποκειμενικό) και βγαίνει μέχρι και με τον 2μισάλιτρο Τούρμπο κινητήρα του Focus ST.

Το S-Max βασίζεται στο πάτωμα του Mondeo...

Μήπως το μπέρδεψες με το C-Max ?

Απάντηση: Re: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

και επειδη το αυτοκινητο ειναι λαχειο
πιστευω οτι περα απο τις αρετες του καθενος αυτοκινητου
ειναι κακο να πληρωσεις ενα λαχειο ακριβα και να σε κανει συγγενη με το μαστορα
μετα βλεπεις με αλλο ματι το λαχειο
και βλεπεις οτι η ποιοτητα και καποια αλλα χαρακτηριστικα
εξαυλωνονται μπροστα στην αξιοπιστια
στο κασταναδικα που δουλευω ενας αρχιμηχανικος πριν λιγα χρονια διαλεξε ενα μικρα νισαν λογο αξιοπιστιας
το αμαξι ηταν φτιαγμενο στην ισπανια
ολα τα ηλεκτρικα ηταν μπος
οτι ηταν μπος χαλασε
αλλη ζημια 0

Έγραψες τρία μηνύματα αλληγορικά σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Επειδή δεν κατάλαβα (είμαι οπαδός της ακριβολογίας) και επειδή δεν έχουμε συναντηθεί ώστε να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι, μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Αναφέρεσαι γενικά στα γερμανικά αυτοκίνητα; Γενικά στα ευρωπαικά; Ειδικά σε κάποια πολυμορφικά;

Ναι το S-MAX και το Galaxy (είναι μέχρι την πλάτη της δεύτερης σειράς καθισμάτων ίδιο αυτοκίνητο) βασίζονται στο νέο Mondeo.

Το FRV αποκλείεται, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να οδηγείς επί ώρες με 2 άτομα δίπλα σου. Έχει και μικρό ρυμουλκό φορτίο.

Το VIANO Τάσο το οδήγησα πρόσφατα (το κοντό), καθώς είχαμε νοικιάσει ένα τέτοιο πριν ένα μήνα στην Πράγα. Ρούφηξε τις βαλίτσες μας και είχε και άλλο χώρο. Όμως δεν πρόκειται για επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά για ανθρωπομεταφορέα (καμιά σχέση με το Sharan, μοιάζει στην οδήγηση με το Τ5).

Το Touran από όσο θυμάμαι είχε πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ (με 7 καθίσματα) πιο μικρό από το δικό μου. Κάνω λάθος;;;

Οταν λές το "κοντό" εννοείς το 4.77 ή το 5μέτρο;
ποιά η διαφορά του ανθρωπομεταφορέα από το επιβατικό;

Το Touran δεν μπαίνει στην λίστα. Είναι μικρό. Από volkswagen το αντίστοιχο είναι το Sharan (που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το Alhambra).

Re: Απάντηση: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Ναι το S-MAX και το Galaxy (είναι μέχρι την πλάτη της δεύτερης σειράς καθισμάτων ίδιο αυτοκίνητο) βασίζονται στο νέο Mondeo.

Το FRV αποκλείεται, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να οδηγείς επί ώρες με 2 άτομα δίπλα σου. Έχει και μικρό ρυμουλκό φορτίο.

Το VIANO Τάσο το οδήγησα πρόσφατα (το κοντό), καθώς είχαμε νοικιάσει ένα τέτοιο πριν ένα μήνα στην Πράγα. Ρούφηξε τις βαλίτσες μας και είχε και άλλο χώρο. Όμως δεν πρόκειται για επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά για ανθρωπομεταφορέα (καμιά σχέση με το Sharan, μοιάζει στην οδήγηση με το Τ5).

Το Touran από όσο θυμάμαι είχε πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ (με 7 καθίσματα) πιο μικρό από το δικό μου. Κάνω λάθος;;;

το έχει ο κουμπάρος μου πετρέλαιο.
Πρέπει να ρωτήσω,
Αλλά έχει κάνει και ταξίδι με 7...