7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Οταν λές το "κοντό" εννοείς το 4.77 ή το 5μέτρο;
ποιά η διαφορά του ανθρωπομεταφορέα από το επιβατικό;

Το Touran δεν μπαίνει στην λίστα. Είναι μικρό. Από volkswagen το αντίστοιχο είναι το Sharan (που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το Alhambra).

Αυτό με το μεταξόνιο 3.20 και όχι με το 3,70 ή 3,80 δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς...

Nομίζω ότι η λύση του Ζafira, ( μάλιστα αναφέρομαι για το OPC ),είναι η πλέον αποδεκτή.
Τo s-max, το οδήγησα, δεν μου λέει τίποτε μόνο στην τιμή είναι οικονομικό

Ειδα πριν μερικες μερες στην Ουρανουπονη ενα Mitsubishi GRANDIS, δεν το ειχα ξαναδει, και ομολογω οτι μου αρεσε παρα πολυ, μαλλον θα το προτιμουσα απο τις υπολοιπες επιλογες.
Δεν γνωριζω τεχνικα στοιχεια, (ιπποδυναμεις, ροπες, καταλανωσεις κλπ) αλλα οπτικα τουλαχιστον μου ενανε το κατιτις, χωρια που δεν πολυκυκλοφορει (μαλλον).
Το zafira το opc που λεει ο Eki παραπανω, δεν νομιζω οτι βγαινει σε ντιζελ, χωρια ππου ειναι και απελπιστικα βενζινοβορο.

Αφενός το ξέρει το zafira απ' έξω και ανακατωτά ο Βλάσης, αφετέρου τι σχέση έχει το zafira με τα υπόλοιπα που συζητάμε; Ετσι και ανοίξεις τα (υποτυπώδη) τελευταία καθίσματα απλά δεν υπάρχει πορτμπαγκάζ.

Ford Galaxy (η Ghia τα αξίζει τα 3Κ € που ζητά) για περισσότερη πολυτέλεια και άνεση χώρια που και έχει λίγα ποντακια παραπάνω για τους πίσω σε σχέση με το S-Max καθώς και καλύτερο ωφέλιμο ;) και προσωπικά μετά από ένα-δυο ταξίδια που κάναμε με φίλο τα εκτίμησα…

Η εναλλακτικά το S-Max για το Diesel και μόνο…

grandis.jpg

Ευτυχώς κυκλοφορεί στα 2,4 Βεζινοκινητήρας, μάλλιστα "τρέχει" και έκπτωση αξίας 3,000  αξία αυτοκινήτου 32500 - 3000=29500.

mitsubishi_grandis_2005_niot.net.jpg

Last edited:
Το grandis κυκλοφορεί και με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα. Πήρα τηλέφωνο εδώ στη Θεσσαλονίκη και νόμισαν ότι τους έκανα πλάκα και το έκλεισαν.

Απάντηση: Re: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Έγραψες τρία μηνύματα αλληγορικά σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Επειδή δεν κατάλαβα (είμαι οπαδός της ακριβολογίας) και επειδή δεν έχουμε συναντηθεί ώστε να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι, μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Αναφέρεσαι γενικά στα γερμανικά αυτοκίνητα; Γενικά στα ευρωπαικά; Ειδικά σε κάποια πολυμορφικά;
στα γερμανικα αλλα οχι σε ολα
η bmw δεν εχει σχεση σε αξοπιστια με τα αλλα γερμανικα
εχω πολλους συναδερφους που πηραν γερμανικο και μεχρι και μετα τις βλαβες παλι γερμανια ελεγαν αν θες επειδη εχω αδερφο ψυχοπαθη μπορω να σου δωσω το τηλεφωνο του να σου πει μερικα πραγματα
σου υποσχομαι οτι μετα θα σκεφτεσαι διαφορετικα για τα αυτοκινητα
ο ανθρωπος ασχολειται με τα αυτοκινητα απο τα 6 του και ειναι 40 κλεισμενα
αξιζει πιστεψε με

Λοιπόν ότι έχω ακούσει και διαβάσει και μία εμπειρία:

Τα TDI του όμιλου Φαβέ, προβληματικά.
Πολλές (ακριβές) βλάβες, εντελώς ψόφια μέχρι τις 2000 σαλ (και τι έμεινε...) και με άκρως προβληματική απόκριση γκαζιού.
Τα ντήζελ της ford πολλά προβλήματα στα μοτέρ.
Τα TSI, τεχνολογία για γκαζιάρηδες πιτσιρικάδες που δίνουν 1,45... το λίτρο για βενζίνα λόγω αναγκαστικής κατανάλωσης 100άρας...(παναγία μου!)
Το σμαξ καλό σαν αμάξι όχι τόσο άνετο περπάτημα σε σχέση με ένα γαλλικό... αλλά στα 2,5 λίτρα που περπατάει κάπως (με 7 νοματαίους μέσα...) πίνει σαν blue star ferrie...
Πλέον με την διαφορά των 15 περίπου λεπτών στο ντήζελ από την 95άρα δεν ξέρω αν αξίζει να προτιμηθούν τα πετρέλαια...
Από τα καλύτερα πετρέλαια σε αξιοπιστία έιναι οι του γκρουπ PSA.
Ο 2,2 και ο 2,7 με 173 και 208 άλογα αντίστοιχα ( και αντίστοιχες... ροπές)
Η μακριά πικάσο τα φορά στη Γαλλία αλλά εδώ νομίζω δεν έρχονται.
Γενικά όμως οι Γάλλοι είναι φαρμακείο στα ντήζελ τους...
Τον 2,7 φορά και ο καινούργιος Ιαγουάρος αν και η φίρμα ανήκει στη Ford!!!

Το Espace 19D το καβάλησα προχθέ στα στροφιλίκια του Βόρα και με τέσσερα άτομα ήθελε να κατεβάσεις πρώτη... και έχει 6 το αθεόφοβο...

Επειδή και εγώ το ψάχνω πολύ αυτό τελευταία κοίταξε και κάποια βανάκια όπως το βιάνο που είπε ο φίλος παραπάνω
Σχεδόν όλες οι εταιρείες βγάζουν επιβατική έκδοση και είναι πραγματικά βολική για πολλές καταστάσεις με μικρό μειονέκτημα τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις