7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Οδήγησα 3 MPV χθές.

1. ΤOYOTA COROLLA VERSO (7θ). Είπα να πάω στην Toyota διότι λέω αδύνατον η μεγαλύτερη εταιρεία να μην έχει κάποιο αξιοπρεπές πολυμορφικό. Λοιπόν απογοήτευση. Στην τρίτη σειρά καθισμάτων δεν μπόρεσα να μπω (ειλικρινά). Η κόρη μου (1,60μ.) κάθισε σε εξαιρετικά άβολη στάση. Το πορτ μπαγκάζ με 3 σειρές καθίσματα ήταν για γέλια (μόνο 2 χαρτοφύλακες). Το αυτοκίνητο σε οδηγική συμπεριφορά είναι μετριοτάτατο. Πλαδαρό, με χαλαρές αναρτήσεις και τιμόνι ελαφρύ (μα πολύ ελαφρύ, τόσο που φοβάμαι ότι στον πάγο δεν θα ξέρω αν οι τροχοί είναι στριμμένοι ή ίσιοι). Απογοήτευση.

2. MAZDA 5. Πολύ καλύτερο, αλλά κι αυτό μικρό. Στην 3η σειρά μπήκα, κάθισα, αλλά εξαιρετικά άβολα, ενώ το πορτ μπαγκάζ ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από της corolla αλλά κι αυτό παιδικό. Στην οδήγηση το MAZDA ήταν πολύ πολύ καλύτερο από το TOYOTA. Ζωντανό με κράτημα, με επιταχύνσεις, αλλά χαλαρό τιμόνι.

3. FORD SMAX (βενζίνη). Μπαίνω εύκολα στην 3η σειρά καθισμάτων, αλλά νιώθω πώς κάθομαι πολύ άβολα, όμως η κόρη μου έχει διαφοετική άποψη. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα καθίσματα της 3ης σειράς είναι πολύ χαμηλά τοποθετημένα και πρέπει να μπει μπάζα 4-5 εκ. για να στηρίζονται τα πόδια. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 300 λίτρα, δηλ. παίρνει 2 μεγάλες βαλίτσες όρθιες. Φυσικά στη μεσαία σειρά καθισμάτων κάθονται 3 μεγάλοι (1.80 μ. ) χωρίς πρόβλημα. Οδική συμπεριφορά καλή, ποιότητα κύλισης και ανάρτησης πολύ καλύτερη από το ZAFIRA. Από τις 2800 στρ. ο κινητήρας πολύ καλός. Πιο χαμηλά υστερεί ελαφρώς από τον 1.8 της OPEL (125 άλογα). Μέση κατανάλωση αυτοκινήτου σε 40.000 χλμ 10,8 λτρ. Η ποιότητα κατασκευής φάνηκε να μην έχει πρόβλημα μετά από 40.000 χλμ.

Το SMAX περνά την πρώτη δοκιμασία και μπαίνει στη λίστα των σοβαρών υποψηφιοτήτων.

Και ο πατερας μου ηθελε να παρει ενα τετοιο αυτοκινητο...κ αφου τα δοκιμασε(αν οχι ολα, τα περισσοτερα) κατεληξε σε ενα SMAX diesel.

Re: Απάντηση: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Τα TSI, τεχνολογία για γκαζιάρηδες πιτσιρικάδες που δίνουν 1,45... το λίτρο για βενζίνα λόγω αναγκαστικής κατανάλωσης 100άρας...(παναγία μου!)

Εγω στο TOURAN βαζω απλη .....

Εγω στο TOURAN βαζω απλη .....
Δεν θα βάζεις για πολύ καιρό ακόμα.......:flipout:

Κάποιο πιστόνι θα σου τρυπήσει από τα πειράκια αργά η γρήγορα!

Και μη μας πεις ότι δεν κτυπάει πειράκια με την απλή, διότι προσωπικά δεν έχω δει ούτε ενα VW με TSi, TFSi κλπ κινητήρα που δεν κτυπάει τρελά πειράκια στις χαμηλές στροφές με απλή βενζίνη.

μην είσαι υπερβολικός....
και στο δικό μου (fsi) υποτίθεται θέλει 98.
Αντε βρές την.
Και το βιβλίο λέει ξεκάθαρα 98(95). Αν βάλεις δηλαδή 95 απλά έχεις κατά τι μειωμένη απόδοση.

Οδήγησα 3 MPV χθές.

1. ΤOYOTA COROLLA VERSO (7θ). Είπα να πάω στην Toyota διότι λέω αδύνατον η μεγαλύτερη εταιρεία να μην έχει κάποιο αξιοπρεπές πολυμορφικό. Λοιπόν απογοήτευση. Στην τρίτη σειρά καθισμάτων δεν μπόρεσα να μπω (ειλικρινά). Η κόρη μου (1,60μ.) κάθισε σε εξαιρετικά άβολη στάση. Το πορτ μπαγκάζ με 3 σειρές καθίσματα ήταν για γέλια (μόνο 2 χαρτοφύλακες). Το αυτοκίνητο σε οδηγική συμπεριφορά είναι μετριοτάτατο. Πλαδαρό, με χαλαρές αναρτήσεις και τιμόνι ελαφρύ (μα πολύ ελαφρύ, τόσο που φοβάμαι ότι στον πάγο δεν θα ξέρω αν οι τροχοί είναι στριμμένοι ή ίσιοι). Απογοήτευση.

2. MAZDA 5. Πολύ καλύτερο, αλλά κι αυτό μικρό. Στην 3η σειρά μπήκα, κάθισα, αλλά εξαιρετικά άβολα, ενώ το πορτ μπαγκάζ ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από της corolla αλλά κι αυτό παιδικό. Στην οδήγηση το MAZDA ήταν πολύ πολύ καλύτερο από το TOYOTA. Ζωντανό με κράτημα, με επιταχύνσεις, αλλά χαλαρό τιμόνι.

3. FORD SMAX (βενζίνη). Μπαίνω εύκολα στην 3η σειρά καθισμάτων, αλλά νιώθω πώς κάθομαι πολύ άβολα, όμως η κόρη μου έχει διαφοετική άποψη. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα καθίσματα της 3ης σειράς είναι πολύ χαμηλά τοποθετημένα και πρέπει να μπει μπάζα 4-5 εκ. για να στηρίζονται τα πόδια. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 300 λίτρα, δηλ. παίρνει 2 μεγάλες βαλίτσες όρθιες. Φυσικά στη μεσαία σειρά καθισμάτων κάθονται 3 μεγάλοι (1.80 μ. ) χωρίς πρόβλημα. Οδική συμπεριφορά καλή, ποιότητα κύλισης και ανάρτησης πολύ καλύτερη από το ZAFIRA. Από τις 2800 στρ. ο κινητήρας πολύ καλός. Πιο χαμηλά υστερεί ελαφρώς από τον 1.8 της OPEL (125 άλογα). Μέση κατανάλωση αυτοκινήτου σε 40.000 χλμ 10,8 λτρ. Η ποιότητα κατασκευής φάνηκε να μην έχει πρόβλημα μετά από 40.000 χλμ.

Το SMAX περνά την πρώτη δοκιμασία και μπαίνει στη λίστα των σοβαρών υποψηφιοτήτων.

Bλάση, μην ενθουσιάζεσαι από το S-MAX, πρόκειται για ένα καλό MPV, χωρίς δικό του ύφος και στυλ, ήμουν από τους πρώτους που το οδήγησαν ( περίπου πριν από 2 χρόνια ) , λόγω των σχέσεων με την FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ, αλλά δεν μου λέει κάτι.

Το πιο τίμιο αν και παρεξηγημένο από 3 είναι το MAZDA 5.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Δεν θα βάζεις για πολύ καιρό ακόμα.......:flipout:

Κάποιο πιστόνι θα σου τρυπήσει από τα πειράκια αργά η γρήγορα!

Και μη μας πεις ότι δεν κτυπάει πειράκια με την απλή, διότι προσωπικά δεν έχω δει ούτε ενα VW με TSi, TFSi κλπ κινητήρα που δεν κτυπάει τρελά πειράκια στις χαμηλές στροφές με απλή βενζίνη.

Στο δικό μου TSi των 140 ίππων,δεν χτυπάει ΠΟΤΕ πειράκια και δεν του έχω βάλει ΠΟΤΕ 100άρα.
Αντίθετα το Astra 1.6T των 180 ίππων,τρελαίνεται χωρίς 100άρα.

H Ford παρολη την βελτιωση της τα τελευταια χρονια παραμενει μερικα σκαλοπατια κατω απο VW σε ποιοτητα κατασκευης και πολλες φορες ειναι πισω και απο τον Ιαπωνικο ανταγωνισμο. Πχ. το Μazda 6 ειναι μια κλαση πανω απο το Mondeo στην ποιοτητα του εσωτερικου και στην σχεδιαση.

Και εγω παντως μεταξυ S-Max και VW Τουran θα ημουν με ενα ελαφρυ προβαδισμα στο δευτερο.

ΥΓ. Το Toyota Verso φτιαχνεται στην Τουρκια αν δεν το ξερετε...

Ford Galaxy (η Ghia τα αξίζει τα 3Κ € που ζητά) για περισσότερη πολυτέλεια και άνεση χώρια που και έχει λίγα ποντακια παραπάνω για τους πίσω σε σχέση με το S-Max καθώς και καλύτερο ωφέλιμο ;) και προσωπικά μετά από ένα-δυο ταξίδια που κάναμε με φίλο τα εκτίμησα…

Η εναλλακτικά το S-Max για το Diesel και μόνο…
Βλάση, ρίξε μια ματιά στο Galaxy…εκεί θα βρεις τα λίγα ποντακια παραπάνω που χρειάζεσαι σε σχέση με το S-Max…

Και κάποια 4x4 βγαίνουν 7θέσια νομίζω...
Η Nissan πχ βγάζει και 7θέσιο Pathfinder και Qashqai (με μακρύτερο μεταξόνιο), αλλά να τα φέρνουν εδώ?

Το 7θέσιο Pathfinder νομίζω έρχεται κανονικά εδώ. Βγαίνει και σε πετρέλαιο.

Απάντηση: Re: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Το 7θέσιο Pathfinder νομίζω έρχεται κανονικά εδώ. Βγαίνει και σε πετρέλαιο.

Πραγματικά θηριώδες και εξαιρετικά αξιόπιστο, η τετρακίνηση άλλωωστε είναι εγγύηση και ασφάλεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 7θεσιο επιβατικό προτάσεις ;;;

Βλάση, ρίξε μια ματιά στο Galaxy…εκεί θα βρεις τα λίγα ποντακια παραπάνω που χρειάζεσαι σε σχέση με το S-Max…

Γιώργο το Galaxy, είναι όντως ένα κλίκ παραπάνω από το S-Max, αλλά νομίζω ότιι άμεσα θα υποστεί face lift.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολείστε με το θέμα μου. Το εννοώ.

Μερικά στοιχεία τώρα. Το MAZDA 5 και το VW TOURAN, παρότι είναι καλά αυτοκίνητα, όμως έχουν ήδη απορριφθεί επειδή έχουν πιο ΜΙΚΡΟ πορτ μπαγκάζ από το OPEL ZAFIRA, ενώ εγώ ζητώ αρκετά μεγαλύτερο.

Το Galaxy είναι ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο με το S-MAX, μέχρι την πλάτη του πίσω καθίσματος και είναι σαφώς πιο ψηλό. Δηλ. έχει ύψος στην τρίτη σειρά καθισμάτων περισσότερο από όσο έχει το S-MAX στη δεύτερη.

Το Pathfinder είναι πολύ ακριβό, τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα. Αντίθετα θα προσπαθήσω να δω το HYUNDAI SANTA FE που κυκλοφορεί και σε 7θεσιο.

Το Κασκάι όντως αναμένεται στο αμεσότατο μέλλον στην 7θέσια εκδοχή του από ότι διάβασα πρόσφατα (δεν θυμάμαι σε ποιό ακριβώς περιοδικό αυτοκινήτου).

Και το κασκάϊ φτιάχνεται στην Αγγλία.
Αυτό είναι στα μείον μια και η αξιοπιστία πέφτει πολύ στα αυτοκίνητα που είναι τέτοιας προέλευσης.
Βγάζουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα Made in Japan αυτοκίνητα.

το Galaxy τι κυβικα ειναι ?

γιατι για τετοιου ειδους αυτοκινητο απαραιτητη για εμενα ειναι η χρυση τομη μεταξυ μικρης καταναλωσης και επαρκους ρυμουλκησης.