Έχω οδηγήσει πλέον όλα τα 7θεσια μεσαία επιβατικά της ελληνικής αγοράς (τα μεγάλα όχι ακόμα). Δηλ. RENAULT SCENIC GRAND, TOYOTA COROLLA VERSO, MAZDA 5, VW TOURAN, κλπ. και αρκετά 5θέσια.
Δεν θα το πιστέψετε, αλλά έμεινα εντυπωσιασμένος από το πόσο μπροστά ήταν το OPEL ZAFIRA του 2000 σε σχέση με τα σημερινά 7θεσια της κατηγορίας του ή περίπου. Όχι μόνο στους χώρους, που συνεχίζει να προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό άνεσης για 7 άτομα (στο ταξίδι όχι στη μεταφορά) και αποσκευών. Πάντως και το TOURAN αν είχε το διπλάσιο πορτ μπαγκάζ θα ήταν εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Επίσης εντυπωσιάστηκα από το διαχρονικά εξαιρετικό πακέτο του HYUNDAI. 13.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 5θεσιο που όμως ακόμη σφυρίζει.
Από τα μεγαλύτερα με εντυπωσίασε πόσο ανταγωνιστικό παραμένει το VW SHARAN του Τάσου. Μοντέλο του 1995, αλλά και του 2008, δεν ξέρω όμως πόσο ανταγωνιστικό θα παραμείνει το 2013 που θα συνεχίσει να είναι στα χέρια μου.
Η MERCEDES για το VIANO μου άρχισε τις βλαχιές..... προσπαθώ (δηλ. παρακαλώ) να με αντιμετωπίσουν ως ιδιώτη. Διότι, Τάσο, εκεί που πήγα, αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν ζητώντας να έλθει από την εταιρεία (ποιά εταιρεία;;; ιδιώτης είμαι) ο οικονομικός διευθυντής ή ο υπεύθυνος προμηθειών!!!!!
Από τα 4Χ4. Για όποιον έχει 4 παιδιά (με 1-2 μωρά, δηλ. να αργήσουν να μεγαλώσουν) η απόλυτη λύση είναι το MITSUBISHI/PEUGEOT/CITROEN και ακόμη περισσότερο το πετρέλαιο. Οδήγησα ένα συναδέλφου για 560 χλμ. Πρώτα από όλα μετά από τόσα χλμ. είχα πετρέλαιο για τουλάχιστον 200-250 χλμ. και μιλούμε για μετακίνηση 5-6 ατόμων με πολύ υψηλές ταχύτητες (να είναι καλά το αντιραντάρ) δηλ. 155-165 σε επαρχιακούς δρόμους, ενώ σε ευθεία ανηφόρα με 500 κιλά φορτίο ή και περισσότερο (2 άτομα και μια ευρωπαλέτα γεμάτη με βιβλία) μπορούσε να κινείται με 140 και να επιταχύνει άνετα στα 155. Το κράτημά του ήθελε συνήθεια στα όρια (που όμως ήταν 20 χλμ περισσότερο από τα δικά μου) και τα φρένα ήταν μέτρια για τόσο βάρος. Εκτός δρόμου έδειξε ότι μπορεί να κάνει ό,τι και τα άλλα, αλλά μην το πάρετε μετρητοίς, διότι δεν το έβαλα σε ποτάμι (έστω ρυάκι αυτή την εποχή), δεν κατέβηκα πλαγιά λασπωμένη, όμως στην ευθεία με λασπωμένα νεροφαγώματα 60 εκ. φάρδους και 40 βάθους τα πήγε μια χαρά (απλώς έχει βάλει ο ιδιοκτήτης ποδιά αλουμινίου).
Φυσικά οι πωλητές με κοιτούν ως εξωγήινο που ζητώ τέτοια πράγματα και μάλιστα ένας απευθύνθηκε σε συνάδελφό του (για το τεστ ντράιβ) στο τηλέφωνο "έλα σου έχω ένα ψώνιο που νομίζει ότι θα βρει νταλίκα να την οδηγήσει". Φυσικά έχω ήδη μεταφέρει τη στιχομυθία στη διεύθυνση της αντιπροσωπείας και στην μητρική εταιρεία και εκείνος με απειλή για αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι αν μαθευτεί, δεν πρόκειται να δουλέψει στο χώρο του αυτοκινήτου πουθενά στο μέλλον.