8.10 ATI CC

Τα εχουν κανει μανταρα στην Arcsoft...

Η trial δεν υπαρχει πλεον.

Βρισκεται βεβαια απο ''αλλου'' οπως και το τελευταιο patch (v.125) αλλα το downsampling δεν φαινεται να το γλυτωνουμε (με εξαιρεση την καρτα της asus και αυτο μονο στα xp).

Κατοπιν τουτων δεν βλεπω λογο να το παλεψω ιδιαιτερα το θεμα.

Θα δοκιμασω λιγο βεβαια, ετσι για να δουμε.

Αντε με πείσατε να το ξαναδοκιμάσω κι εγώ :p

@ Emilot: Επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον (και βασικά το μεγαλύτερο κίνητρο για εμένα): Που το είδες το 96; Είσαι πχ σίγουρος ότι δεν είναι upscaling των Vista;

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν ξέρω πως να το τσεκάρω....

Δεν χρησιμοποιώ Vista.....-bye-

Από την συντομη εμπειρια μου (στα Vista Ultimate 32):

1. Εγκατασταθηκε σχεδον κανονικα (με καποια errors από το nod32 και καποια αλλα μικροπεριεργα σε αρχεια που ελεγε ότι δεν μπορουσε να εγκαταστησει – και να φανταστετε ότι το αρχειο το ειχα βρει από 2 ʽμεριεςʼ) και μετα εβαλα και το τελευταιο update (αυτό μπηκε χωρις κανενα προβλημα)

2. Δεν φαινεται να εχει προβλημα συνυπαρξης με το pdvd 7 και 8.

3. Οντως παιζει BR από δισκο αλλα όχι όλα. Πολλα δεν μου τα επαιξε (πχ Hulk, Happening και αλλα παλιοτερα) – ακομα και με iso - την στιγμη που το pdvd8 τα παιζει (με iso φυσικα).

4. Οπως προειπα, στο forum της Arcsoft εχει γινει σαφες (από μελος-εκπροσωπο της Arcsoft μαλιστα) ότι κανει παντου downsampling στον ηχο (με μονη εξαιρεση την πονεμενη ιστορια με την Asus HDMI 1.3)

Με βαση τα παραπανω και με δεδομενο ότι, όπως ειπα και πριν και το pdvd παιζει με το mymovies μεσω media center, δεν βρισκω ιδιαιτερο λογο περαιτερω ενασχολησης μαζι του.

Μολις βρουμε λιγο χρονο παντως ισως κανουμε ένα συγκριτικο ηχου και εικονας με το pdvd.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη....

Λοιπόν στα properties της κάρτας μου δείχνει 192Khz αν βάλω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ BR
με το TMT.:slapface::slapface::flipout::flipout:

Kαι να ενημερώσω ότι μιλάω για analog σύνδεση, έτσι??:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Λογικό μου φαίνεται.

Υπάρχει μία επιλογή στο Audio του TMT που λέει ʽʼDownsample bla bla (192Khz)ʼʼ η οποία από default είναι enable.

Κάποια π@π@ρια κάνει το ΤΜΤ και ίσως – ίσως λέω – υπό προυποθέσεις (βλ. παραπάνω επιλογή) κάνει τα πάντα upsample στα 192 αφού πρώτα όμως τα κάνει downsample στα 48.

Παράλογο αλλά απʼ ότι διαβάζω, όπως προείπα, κάνει σίγουρα downsample, οπότε κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει.

Last edited:
Ειδα χθες μια ολοκληρη ταινια μεσω του ΤΜΤ (The Fall) οπου τα πηγαινε καλα μεχρι που λιγο πριν το τελος αρχισε τα τρελά (σπασιματα κλπ). Το ξαναξεκινησα, ξεκολλησε, και ξανααρχισε στο επομενο chapter..Τελικα το ειδα με νευρα κουρελιασμενα...
Τελος με τους πειραματισμους και εγω... Back to the Basics (Powerdvd)..

Μηπως να ξαναδοκιμάζαμε το WinDVD 9; :p

Αχ, ποιος να μας το λεγε προ 2-3 χρόνια ότι θα παίζαμε με PDVD και δεν θα το αλλάζαμε και δεν θα τον παίρναμε στο ψιλό...

Οντως, ποιος θα φανταζοταν οτι το χειροτερο προγραμμα αναπαραγωγης dvd θα εξελισσόταν στο καλυτερο και σταθερότερο για BR!!

Η ανυπαρξία (σοβαρού) ανταγωνισμού είναι όντως πρωτόγνωρη.

Ειναι αράγε το HD (BD) τόσο ''φρέσκο'' ακόμα που δεν θεωρούν οι εταιρίες ότι έχει ψωμί; Εχουν περάσει και κοντά 2+ χρόνια που τρέχει....

Αν ειναι οι ''πρωτες ημέρες'' να κρατήσουν άλλα 2 χρόνια θα έχουμε πάει στα 4Κ και φτου κι απ την αρχή...

Να τα σουμάρουμε:

Η 7.3 3319a παίζει κανονικά από δισκο (και BD και HD DVD) αλλά υπάρχουν νέες ταινίες που δεν τις παίζει.

Η 7.3 πάνω από την 3319a δεν παίζει από δίσκο. Μέχρι καποιο build που είχα δοκιμάσει έπαιζε το ''patch'' του Κυριάκου και δούλευε και το από το δίσκο.

Πάντα η 7 όμως ενέχει τον κίνδυνο να μην παίζει κάτι ''φρέσκο''.

Η 8 παίζει μόνο από ISO.

Παίζει κανονικά μόνο BD (αλλά υπάρχει και σχετικο ''patch'' για HD DVD).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να μην παίζει με την 8 (ίσως υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που να μου διαφεύγουν).

Γενικά η πιο σίγουρη λύση είναι 8 + ISO.