E, η 3DFX ήταν αλλού...
Καμία σχέση με τις άλλες.
Το 1996 δούλευα ήδη τεχνικός στη Στουρνάρα...
Περιττό να πω που πήγαινε ο μισθός μου...![]()
άσε με να μαντέψω... στη Lyric που ήταν τότε στη γωνία με την πλατεία Εξαρχείων ή στα παρακάτω μαγαζιά;
Αυτό εδώ και τέλος. Με την έγχρωμη οθόνη, για να τη βγαίνουμε στους περισσότερους που είχαν πρασινόμαυρη.
![]()
Στη φωτό έχει και το TV tuner (το είχα πάρει επίσης) που έκανε το μόνιτορ τηλεόραση. Βέβαια συντόνιζες τα κανάλια σαν ραδιόφωνο σε μία συχνότητα την κάθε φορά.
Highlight, η δισκέτα 3'' ιντσών που άλλαζες πλευρά, ο κέρσορας που δεν αναβόσβηνε και τα παιχνίδια που έφτιαχνες εσύ σε basic. Καλά... τα αντέγραφες από τις τελευταίες σελίδες του manual και αισθανόσουν προγραμματιστής... .[/QUOT]
Τι μου θυμισες φιλε Pleo. Ακριβως τον ιδιο Amstrad 6128 με εγχρωμη οδονη και με το τιουνερ τηλεορασης ειχα και εγω. Παραλληλα με εναν εγχρωμο μαλιστα εκτυπωτη ακιδων τον Star-LC 10 για εκτυπωση της απαιτουμενης εργασιας τον φόρτωνα στο αυτοκινητό μου και με συνοδευε στα μακρυνα επαγγελματικα μου ταξιδια σε ολη την Ελλαδα. Οταν πια περασα στην εποχη των Windows τοτε τον χαρισα σε εναν φιλο για να παιζει ο πιτσιρικας του παιγνιδια μαζι με δυο τσαντες δισκετες παιγνιδια και άλλα προγραμματα :BDGBGDB55:.
![]()
Ναι αλλά η TNT2 ήταν η πρώτη που υποστήριζε 32 bit rendering, σε αντίθεση με την Voodoo εκείνης της εποχής!
Τι θυμηθηκα τωρα για τον Amstrad 6128 επισης. Μαζι με τις πολλες εφαρμογες και προγραμματα στις δισκετες ειχα και προγραμματα του ΠΡΟ-ΠΟ, όπως το πρόγραμμα Άρτεμις, το πρόγραμμα του Γεροντοπουλου, του Παπαδάκη, του Σάμιου και άλλων. Τα προγραμματα αυτα τυπωναν κατευθειαν στα παλια πρασινα δελτια Προ-Πο του ΟΠΑΠ. Ένα από καλυτερα προγραμματα ΠΡΟ-ΠΟ της εποχης του, ητανε του Τζωρτζακη, ενος ικανωτατου νεαρου προγραμματιστη απο την Θεσσαλονικη. Ολα τα προπατζιδικα της Θεσσαλονικης ειχανε τα προγραμματα του Τζωρτζακη, δεν προλαβαινε να τα προμηθευει , να τα βελτιωνει και να συντηρει. Ατυχο ομως αυτο το νεαρο παιδι που τα ειχε ολα, δοξα, χρημα, μελλον. Οπως με πληροφορησε ο Ηλιας ο φιλος μου και πρακτορας του ΠΡΟ-ΠΟ στην γειτονια μου που και αυτος ειχε προμηθευτει το δικο του προγραμμα ΠΡΟ-ΠΟ, ο Τζωρτζακης σκοτωθηκε σε τροχαιο στην Χαλκιδικη. Που να φανταστει ο φιλος μου ο Ηλιας ότι σε λιγο καιρο θα ειχε την ιδια ακριβως τυχη, σκοτωθηκε και εκεινος σε τροχαιο. Για αυτο φιλοι μου με τα αυτοκινητα σας προσεχετε οταν τα οδηγειτε, ο διαβολος εχει πολλα ποδαρια.
![]()
το τελευταίο χειρόγραφο δελτίο συστήματος ΠΡΟΠΟ, στο οποίο γινόταν η ανάπτυξη του συστήματος των προγνωστικών
Εχω την εντύπωση ότι ο Τζωρτζάκης (αν μιλάμε για τον ίδιο) πριν ασχοληθεί με το ΠΡΟ ΠΟ ήτανε μουσικός και έπαιζε μπάσο.
Είχαμε συγκρότημα μαζί και παίξαμε για σχεδόν ένα εξάμηνο.
Ήταν κομήτης. Όπως ερχότανε έτσι έφευγε.
Εξαιρετικό ταλέντο. Σε όλα.
Τότε τον λέγαμε Τζο.
Μετά εξαφανίστηκε. Δεν τον ξαναείδα. Κάποιος μου είπε ότι ασχολήθηκε με το προπό και ότι σκοτώθηκε...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.