8000 και προβλημα με σκληρο.....

satfoxy

Established Member
30 October 2008
125
Γεια
Ο φιλος μου που εχει παρει τον dreambox 8000 ( original ) πηγε και πηρε
εναν WD 2 terra sata 2.Τον βαλαμε κανονικα και πηγαινοντας στο device manager τον βλεπει κανονικα αλλα σαν 1,8 terra.Κατοπιν παμε για format
και μας βγαζει fdisk error.Μετα απο αυτο τον καναμε format σε pc με XP windows σε ext3 αλλα και παλι τα ιδια.Συνεχεια fdisk error.

Ε λεμε κατι δεν παει καλα με τον δισκο.Δοκιμασαμε με ενα φλασακι 8 giga και η τρελλα φουντωσε οταν ουτε το φλασακι δεν το φορμαριζε.
Και παλι fdisk error.

Εχουμε img gemini 5.10

Ενω με τον δικο μου τον 800 ( κλωναρι ) η ολη διαδικαδια εγινε μπαμ μπαμ.
Οποτε ζηταμε βοηθεια αν καποιος ξερει να μας πει τι και πως.
Ευχαριστω.

Για τον φίλο μας τον τσέχο μιλάμε;
Το gemini πάντως σε αρκετά παλαιότερα ιματζ...φημίζονταν για προβλήματα σε φορμάρισμα δίσκων! Θα έλεγα να βαλει ενα στικάκι και να περάσει αλλο ιματζ με ΒΑ και να φορμάρει τον δίσκο απο εκεί

Γεια Ο φιλος μου που εχει παρει τον dreambox 8000 ( original ) πηγε και πηρε εναν WD 2 terra sata 2.Τον βαλαμε κανονικα και πηγαινοντας στο device manager τον βλεπει κανονικα αλλα σαν 1,8 terra.

1,819 για την ακρίβεια πρέπει να είναι ένας δίσκος 2ΤΒ
2 x 1000 x 1000 x 1000 x 1000
------------------------------- = 1,818989403545856475830078125
1024 x 1024 x 1024 x 1024

Κατοπιν παμε για format και μας βγαζει fdisk error.Μετα απο αυτο τον καναμε format σε pc με XP windows σε ext3 αλλα και παλι τα ιδια.Συνεχεια fdisk error.
Ε λεμε κατι δεν παει καλα με τον δισκο.Δοκιμασαμε με ενα φλασακι 8 giga και η τρελλα φουντωσε οταν ουτε το φλασακι δεν το φορμαριζε.
Και παλι fdisk error.

Εχουμε img gemini 5.10

Ενω με τον δικο μου τον 800 ( κλωναρι ) η ολη διαδικαδια εγινε μπαμ μπαμ.
Οποτε ζηταμε βοηθεια αν καποιος ξερει να μας πει τι και πως.
Ευχαριστω.

Και εγώ συμφωνώ με τον Voreios

Σίμος

Για τον φίλο μας τον τσέχο μιλάμε;

Οχι....αυτος εχει και media center και tv που τα παιζει ολα απο το usb οποτε
δεν εχει ουτε και το σκεφτεται να βαλει σκληρο.

Αλλος φιλος ειναι αυτος.

Εισαστε 3 που εχετε τον 8000.

Τελικα ειπαμε να δοκιμασει φορμαρει τον δισκο με το acronis σε εχτ3.Βεβαια εγω επεμενα να το κανει με το ubuntu απο boot cd αλλα δεν γνωριζει την διαδικασια.Θα σας πω τι εγινε.

Βαλε το δικωτου το ΙΜΑΝΣ { της Μαναστου } το ιδιο προβλημα ειχα και εγω ? αλλα διωρθωθηκε μωλης εβαλα της μαμαστου τον ειδε τον δισκο . DM8000HD PVR ??:SFGSFGSF::firstprize:

Βαλε το δικωτου το ΙΜΑΝΣ { της Μαναστου } το ιδιο προβλημα ειχα και εγω ? αλλα διωρθωθηκε μωλης εβαλα της μαμαστου τον ειδε τον δισκο . DM8000HD PVR ??:SFGSFGSF::firstprize:

???? Τι γλώσσα είναι πάλι αυτή, όποιο encoding χαρακτήρων και να έκανα είτε utf η iso δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη....

???? Τι γλώσσα είναι πάλι αυτή, όποιο encoding χαρακτήρων και να έκανα είτε utf η iso δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη....

:firstprize::firstprize::firstprize:Σταματα δεν αντεχω αλλο........:firstprize::firstprize:

Σε ευχαριστω για την απαντηση Γιαννη.Θα δοκιμασουμε και αυτη την λυση οπως και να εχει.

Λοιπον ετσι για την ιστορια του post.....η λυση.
Μετα την αλλαγη του img και το περασμα του newenigma 2 ολα εγιναν πολυ απλα και γρηγορα.Και μια λεπτομερια η οποια επαιξε ρολο, ηταν το λαθος που ο δισκος φορμαριζοτανε απο τα xp ενω επρεπε μα ορισθει διαμερισμα και μετα την τοποθετηση του μεσα στο δεκτη να γινει το format.

Οποτε ολα καλα.
Ευχαριστω .

Απάντηση: Re: 8000 και προβλημα με σκληρο.....

Μετα την αλλαγη του img και το περασμα του newenigma 2 ολα εγιναν πολυ απλα και γρηγορα.Και μια λεπτομερια η οποια επαιξε ρολο, ηταν το λαθος που ο δισκος φορμαριζοτανε απο τα xp ενω επρεπε μα ορισθει διαμερισμα και μετα την τοποθετηση του μεσα στο δεκτη να γινει το format.

Οποτε ολα καλα.
Ευχαριστω .

Εγώ πάντως όσες φορές έβαλα σκληρό δίσκο στον DM8000, είτε ήταν καινούργιος η παλιός, πάντα έκανα format μέσα απο τον δέκτη.

Οποτε ολα καλα.
Ευχαριστω .

Αρα, ακόμη και το τελευταίο gemini 5.1 συνεχίζει να έχει πρόβλημα στο φορμάρισμα του δίσκου!