8800gt η 8800gtx?

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Καλησπερα παιδια..

Τελευταια ψαχνω για καρτα γραφικων και ειμαι αναμεσα στις δυο..

Η gtx ειναι g80 και η gt einai g92.. Αυτες οι δυο τεχνολογιες εχουν τοσο μεγαλες διαφορες ωστε να αγνοησω την υπεροχη της gtx στις αποδοσεις?

Μετα σκεφτομαι και την τεραστια καταναλωση της gtx.. Αλλα να μου πεις και η αλλη δε θα ναι και οικονομικη..

Επισης ηθελα να ρωτησω αν θα σηκωνει το τροφοδοτικο μου την gtx που ειναι 768mb..

To τροφοδοτικο μου ειναι zalman 460w και το κουτι μου εχει εναν 2180 core 2 duo εναν 80αρη δισκο, 2gb ddr2 800mh και ενα dvd-writer..

Παιδια τα φωτα σας.....

Η διαφορα τους ειναι μονο στις 3D επιδοσεις οπου η GTX ειναι καλυτερη, αλλα οχι κατα κανενα δραματικο νουμερο. Η διαφορα τους στην καταναλωση ειναι μικρη, ειναι βασισμενες στο ιδιο σχεδιο. Δεν κανει η μνημη την καταναλωση, καθε αλλο, καμια σχεση δεν εχει η μνημη της καρτας γραφικων με την γενικη καταναλωση της. Μια 3650 512ΜΒ για παραδειγμα εχει μονο το 1/6 της καταναλωσης της 3870 512ΜΒ.

Αν το τροφοδοτικο σου ειναι το Zalman με τις 2 διαιρεμενες 12V γραμμες που η καθεμια ειναι 16Α, λογικα θα τις σηκωνει και τις 2 αν δεν του βαλεις αλλο φορτιο. Μονο θα χρειαστεις ανταπτορες για το ρευμα γιατι η GTX θελει 2 pcie καλωδια και νομιζω το τροφοδοτικο σου βγαζει 1.

Δηλαδη σα να λεμε αξιζει η gtx αν τις βρισκεις και τις δυο στην ιδια τιμη η ο παλιοτερος πυρηνας τη ριχνει πολυ? Και σαν τι παιχνιδια μπορει να παιξει η μια και τι η αλλη?

Σε σχεση με την 9800gtx πως τη βλεπετε την 8800gtx?
Σε ταινιες hd αυτες οι καρτες λενε?

Το τροφοδοτικο μου μαλλον το βρηκα πρεπει να ειναι αυτο εδω.. http://www.acousticpc.com/zalman_zm460_aps_460_watt_psu.html

Δηλαδη σα να λεμε αξιζει η gtx αν τις βρισκεις και τις δυο στην ιδια τιμη η ο παλιοτερος πυρηνας τη ριχνει πολυ? Και σαν τι παιχνιδια μπορει να παιξει η μια και τι η αλλη?

Το τροφοδοτικο μου μαλλον το βρηκα πρεπει να ειναι αυτο εδω.. http://www.acousticpc.com/zalman_zm460_aps_460_watt_psu.html

Παιδια συγννωμη για το διπλο ποστ..

Τρελαθηκε το μηχανημα του σατανα...

Κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Η GTX ειναι καλυτερη της GT, οχι χειροτερη. Επειδη εχει μικροτερο νουμερο ο πυρηνας δεν παει να πει οτι ειναι πιο αργος! Αν τις βρηκες ιδια τιμη σαφως συμφερει η GTX αφου ειναι απλως καλυτερη. Το "σαν τι παιχνιδια" δεν το καταλαβαινω σαν ερωτηση. Ολα θεωρητικα μπορουν να τα παιξουν, το επιπεδο της αναλυσης, των λεπτομεριων των γραφικων η απλως γενικοτερα το framerate αλλαζει. Οσο καλυτερη μια καρτα, τοσο καλυτερα μπορει να αποδοσει σε αυτα.

Η 9800GTX σαφως ειναι γρηγοροτερη απο την 8800GTX οποτε στα 3D παιχνιδια παιρνει προβαδισμα. Στις HD ταινιες ουδεμια σχεση εχει το ποσο καλη ειναι η καρτα γραφικων στα 3D, ολες το ιδιο θα σου φανουν.

Το τροφοδοτικο σου δεν βγαζει 2 pcie, θα πρεπει να του βαλεις ανταπτορα, αλλα πρεπει να σηκωνει με τον παρον σου συστημα οποιαδηποτε απο τις καρτες που ανεφερες εφοσον λειτουργει σωστα.

Thanks boss με βοηθησες και το αποφασισα αν δεν βρω 4850 σε καλη τιμη παω για 8800gtx..

Την 4850 πως τη βλεπεις?

Αμα εχει κανεις κατι σε αυτες τις δυο καρτες σφυριχτε απο δω...

Απάντηση: Re: 8800gt η 8800gtx?

αν δεν βρω 4850 σε καλη τιμη παω για 8800gtx..

η οποια ειναι?

η 4850 παιζει περιπου στα <150 ,αρα εξαρταται ποσο βρισκεις την 8800gtx.
παντως για συνδεση με τηλεοραση με hdmi,για την παρακολουθηση ταινιων,η καλυτερη λυση ειναι η ati,διοτι περναει και ηχο απο το dvi με ανταπτορα.

+1 απο μενα για ΑΤΙ, οι καινούργιες 4850/4870 φαινονται πολύ καλές επιλογές και εχουν παρει ιδιαίτερα κολακευτικά σχολια στα διαφορα reviews

H τιμη των 8800 εχει πεσει σε τετοιο βαθμο ωστε η σκεψη για αγορα 2 καρτων 8800 παραλληλα συνδεδεμενες (sli) να ειναι μια ενδιαφερουσα σκεψη...

για αυτους που θελουν cf και μπορουν να περιμενουν ακομα λιγο,θα μπορουν με δυο 4850 σε cf στα 260 περιπου να εχουν αριστες επιδοσεις και στα παιχνιδια αρκει βεβαια να το υποστηριζει και η μητρικη τους.
αναμενεται περαιτερω πτωση των τιμων τους,ηδη στην Γερνανια πωλειται στα 130 η 4850.
νομιζω ομως οτι εχουμε ξεφυγει λιγο απο το θεμα

Αραξε ακρεν ας ξεφυγουμε κι απ το θεμα λιγακι κουβεντουλα κανουμε φτανει στο τελος να φτασουμε εκει που θελουμε..

Παντα υπαρχουν περισσοτεροι απο ενας δρομοι να κανεις αυτο που θες....

Thanks boss με βοηθησες και το αποφασισα αν δεν βρω 4850 σε καλη τιμη παω για 8800gtx..

Την 4850 πως τη βλεπεις?

Αμα εχει κανεις κατι σε αυτες τις δυο καρτες σφυριχτε απο δω...

Η 4850 ειναι πολυ καλη καρτα, και οχι τοσο καλυτερη απο την 8800GTX στις επιδοσεις αλλα με πολυ χαμηλοτερες ενεργειακες απαιτησεις.

Ολα εξαρτωνται απο το τι θελεις να κανεις. Αν θελεις μονο να βλεπεις HD ταινιες, και μια 3650 των 40 θα κανει την δουλεια σου αψογα.

Ναι και γω γι αυτο την ηθελα τη 4850 επειδη ειναι λιγο καλυτερη απο την 8800gtx και καιει λιγοτερο.. Απλα τη 4850 δεν τη βρισκω σε αγγελια που θα ηταν και πιο συμφερουσα λογω της χαμηλοτερης αρχικης τιμης.. Αν εχει η ξερει κανεις τιποτα σε σχεση με 4850 ας μου πει.. Γι αυτη ψηνομαι πιο πολυ..

Την καρτα τη θελω για παιχνιδια εννοειται πως δεν θα δινα λεφτα για ταινιες..
Θα τη βαλω στου δωματιου τον υπολογιστη και στου σαλονιου που ειναι για ταινιες θα βαλω την 3650 που εχω τωρα στου δωματιου..