9 μήνες φυλάκιση για.......

Επιτέλους κάποιος μπαίνει μέσα για τέτοια πράξη. Συνήθως οι ποινές ήταν αναστολές και πρόστιμα αν και όποτε έφταναν στο δικαστήριο. Αμφιβάλω πάντως αν ο Πλεύρης θα αναλάμβανε τέτοια υπόθεση αν δεν επρόκειτο για Αλβανό.
Για το τραγόπαπα που από καθαρή παρεξήγηση ονομάζεται άνθρωπος, ουδέν σχόλιο...
Και επειδή όπως στο περίπου αναφέρθηκε ήδη, όποιος δε σέβεται τα ζώα δε σέβεται και την ανθρώπινη ζωή, ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε:

http://www.melanibooks.gr/showproduct.asp?catid=557

Ίσως όλα αυτά τα ζώα, ξαναγυρνάνε στη ζωή σα βουλευτές...:2thumb22sup:
Μπα..Τα ζωντανα του Θεου το μονο που θελουν ειναι τροφη και ενα καταφυγιο να κουρνιαξουν..Αυτοι ειναι το χειριστο ειδος εξελικτικης αστοχιας.

Παιδιά μην το πάμε μακριά...Ο συγκεκριμένος Αλβανός είναι υπάνθρωπος,,όπως υπάρχουν και Έλληνες υπάνθρωποι οι οποίοι συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο...Κάθε εθνικότητα έχει τους δικούς της...
Όλοι όσοι κακομεταχειρίζονται ζώα παιδιά η αδύναμους ανθρώπους θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά...

Το να επιβάλλεται κάποιος με την βια (ψυχολογική η σωματική) σε κάποιον άλλον άνθρωπο η ζώο είναι υψίστη μορφή φασισμού....

Είμαστε πολύ πίσω σε τέτοια θέματα, δε ξέρω καν τι νομοι υπάρχουν σχετικά.

Ας μη μπλέκουμε εθνικότητες, δεν έχει σημασία.

Δεν είναι προνόμιο των αλλοδαπών τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Το ότι έχει δικαστεί το θέμα τόσο γρήγορα και ότι έχει μπει ποινή είναι για μένα μια πρόοδος.

Στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας, γιατί ασχολούμαστε μόνο με το τι λέει μόνο η χρ.εκκλησία? Για δισεκατομμύρια άλλους στον πλανήτη, υπάρχει η μετεμψύχωση των ανθρώπινων ψυχών, πράγμα που σημαίνει οτι γι'αυτούς, ο δράστης μπορεί να μην δολοφόνησε απλά ένα ζώο...

Να δούμε αν θα δείξουν αντίστοιχη ευαισθησία και σε αυτό

http://epatra.gr/index.php/news/politics/16989-2012-01-11-16-05-06

Ερώτηση : Όλα τα μοναστήρια είναι εξοπλισμένα με όπλα ?

Για τον Πουστρ@παπα κουβέντα.

Μέχρι στον Ιερώνυμο φτάσανε αλλά χαμπάρι.
Πάνε μέρες τώρα. Γίνονται καθημερινά αυτά παίδες, αλλά βλέπετε αυτός ήταν αλβανός.

Το πόσο ευχαριστήθηκα την ποινή δεν λέγεται....και ακόμη μεγαλύτερη θα έπρεπε να είναι.
Ας το δ&^*^%$ πιά.

Γιάννη σωστό αυτό αλλά να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά......

Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Γιατί είναι έλληνες.

Και γιατί το αστικό δίκαιο καλύπτει τους "εθνικόφρονες".....

Νομίζω το ξεχειλώνετε ολίγον. Δηλαδή έχουμε μια σωστή καταδίκη και γκρινιάζουμε επειδή ο καταδικασθείς είναι Αλβανός;
Μήπως και οι κάτοικοι που αντιμετώπισαν τη βάρβαρη αυτή κακοποίηση (και τις προσωπικές απειλές) του δράστη, και κάλεσαν την Αστυνομία, είναι κι αυτοί εθνικόφρονες που δεν θα κατέδιδαν το περιστατικό εάν επρόκειτο για συμπατριώτη τους; Μήπως προτρέχουμε όταν ζητάμε και την καταδίκη "ηθικής αυτουργίας", μια πράξη που εάν έγινε, μάλλον έγινε κρυφίως, δίχως να υπάρχουν για αυτή απτά αποδεικτικά στοιχεία (ως οφείλει να ζητά η Δικαιοσύνη) και μόνον εκ της "λογικής" κατά το "πιθανώς συμβαίνον", ως κι εγώ κατά το πιθανώς συμβαίνον με τη σειρά μου υποθέτω, συνάγουμε;

Γενικώς σπανίζουν οι καταδίκες τέτοιου τύπου, γιατί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη είναι Γολγοθάς. Και πλέον σκας και 100 ευρώ για να πας να κάνεις μόνος σου μια απλή μήνυση, να γιατί. Το μόνο που νοιάζεται το κράτος είναι εάν το κλέβουν οι πολίτες του, όλα τα άλλα τα έχει αναγάγει σε ιδιωτικές υποθέσεις.

(εγώ πάντως έχω ξανασυναντήσει περίπτωση καταδίκης για βαναυσότητα σε ζώα. Δοκίμου που σκότωσε σκυλάκια σε ένα φυλάκιο εδώ βόρεια. Τον καταδίκασε το Στρατοδικείο, το 2003, και απήλαξε τον στρατιώτη που τον χαστούκισε).

Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Νομίζω το ξεχειλώνετε ολίγον. Δηλαδή έχουμε μια σωστή καταδίκη και γκρινιάζουμε επειδή ο καταδικασθείς είναι Αλβανός;
Μήπως και οι κάτοικοι που αντιμετώπισαν τη βάρβαρη αυτή κακοποίηση (και τις προσωπικές απειλές) του δράστη, και κάλεσαν την Αστυνομία, είναι κι αυτοί εθνικόφρονες που δεν θα κατέδιδαν το περιστατικό εάν επρόκειτο για συμπατριώτη τους; Μήπως προτρέχουμε όταν ζητάμε και την καταδίκη "ηθικής αυτουργίας", μια πράξη που εάν έγινε, μάλλον έγινε κρυφίως, δίχως να υπάρχουν για αυτή απτά αποδεικτικά στοιχεία (ως οφείλει να ζητά η Δικαιοσύνη) και μόνον εκ της "λογικής" κατά το "πιθανώς συμβαίνον", ως κι εγώ κατά το πιθανώς συμβαίνον με τη σειρά μου υποθέτω, συνάγουμε;

Νομίζω το προσεγγίζεις λαθος. Με αφορμή το post σχετικά με το αντίστοιχο περιοστατικό με τον μοναχό έγιναν τα σχόλια. Θα έχεις δίκιο αν τελικά ο μοναχός καταδικαστεί με αντίστοιχη ποινή οπότε εκ του αποτελέσματος οι κρίσεις περί διακρίσεων στις καταδίκες θα ενέχουν μια προκατάληψη απέναντι στη δικαιοσύνη. Αν και δε νομίζω πως αυτά που είπαν οι υπόλοιποι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Και μη μου πεις πως η εμπλοκή του Πλέυρη στο όλο σκηνικό δεν είναι αρκετή για να το αναδείξει και να το εντάξει στο ευρύτερο "πρόβλημα" των μεταναστών που μονίμως απασχολεί το ΛΑΟΣ !!

Όσο για την ηθική αυτουργία θα συμφωνήσω ως προς το κομμάτι των αποδείξεων. Από την άλλη όμως πόσες παράνομες πράξεις γίνονται καθημερινά από πολλούς λόγω προτροπής ή ακόμη και εξαναγκασμού από πλευράς αφεντικού?

Ο μοναδικός λόγος που η υπόθεση αυτή έφτασε στο δικαστήριο, είναι γιατί συνέβη στην Αθήνα (Μοσχάτο) όπου οι γείτονες έχουν χαλαρότατες ή ανύπαρκτες σχέσεις μεταξύ τους. Στις μικρότερες κοινωνίες -κωμοπόλεις ή χωριά- αυτά αποσιωπούνται γιατί εκεί προέχει να μην τσακωθείς με το γείτονα, που πάντα είναι γνωστός και συχνά συγγενής. Και αλλοδαπός να το κάνει, επίσης δεν θα τον καταγγείλει κανείς από ανοχή προς τον συντοπίτη εντολέα ή απλά "αφεντικό".

Η πείρα μου: Γειτόνισσα και δευτεροξαδέλφη του πεθερού υπέθαλψε τον φολάκια (έλληνας μπάρμπας, βαλτός από την ίδια!) και αυτός (ο πεθερός) με συγκράτησε από το να κάνω ντου στο σπίτι της να τον σύρω έξω.
"Αστο τώρα, μην κάνεις επεισόδιο. Θα μου πεί εμένα ποιός είναι" μου είπε κι ο βλάκας τον πίστεψα. Νέος γαρ στην περιοχή, δεν είχα πιάσει ακόμα τι κουκούλωμα παίζει. Όσο είπε σε σας, είπε και σε μένα. Έγινα μπίλιες με τον πεθερό και δεν την κατήγγειλα γιατί α) εκείνη την περίοδο ήμουν φιλοξενούμενος και β) τον σκύλο τον πρόλαβα κι έζησε.

Όσο για τα περί ψυχής, δεν καταλήγουν πουθενά αφού οι απόψεις είναι πάμπολες. Ας το δούμε σαν σεβασμό προς τη φύση την ίδια.

Last edited:
Παιδιά μην το πάμε μακριά...Ο συγκεκριμένος Αλβανός είναι υπάνθρωπος,,όπως υπάρχουν και Έλληνες υπάνθρωποι οι οποίοι συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο...Κάθε εθνικότητα έχει τους δικούς της...
Όλοι όσοι κακομεταχειρίζονται ζώα παιδιά η αδύναμους ανθρώπους θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά...

Το να επιβάλλεται κάποιος με την βια (ψυχολογική η σωματική) σε κάποιον άλλον άνθρωπο η ζώο είναι υψίστη μορφή φασισμού....

:grinning-smiley-043
Ακριβως ετσι ,`γεια στο στομα σου ,υπαρχουν κατι "καθως πρεπει" υπανθρωποι που ουτε το φανταζεσαι......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Νομίζω το προσεγγίζεις λαθος. Με αφορμή το post σχετικά με το αντίστοιχο περιοστατικό με τον μοναχό έγιναν τα σχόλια. Θα έχεις δίκιο αν τελικά ο μοναχός καταδικαστεί με αντίστοιχη ποινή οπότε εκ του αποτελέσματος οι κρίσεις περί διακρίσεων στις καταδίκες θα ενέχουν μια προκατάληψη απέναντι στη δικαιοσύνη. Αν και δε νομίζω πως αυτά που είπαν οι υπόλοιποι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Και μη μου πεις πως η εμπλοκή του Πλέυρη στο όλο σκηνικό δεν είναι αρκετή για να το αναδείξει και να το εντάξει στο ευρύτερο "πρόβλημα" των μεταναστών που μονίμως απασχολεί το ΛΑΟΣ !!

Όσο για την ηθική αυτουργία θα συμφωνήσω ως προς το κομμάτι των αποδείξεων. Από την άλλη όμως πόσες παράνομες πράξεις γίνονται καθημερινά από πολλούς λόγω προτροπής ή ακόμη και εξαναγκασμού από πλευράς αφεντικού?

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εύκολα ποινές που ρίχνουν διαφορετικά δικαστήρια, γιατί ο κάθε δικαστής κρίνει διαφορετικά, εντός του πλαισίου ποινής που καθορίζει ο νόμος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εν προκειμένω κάποια "ταρίφα", όπως για άλλα πιο συνηθισμένα εγκλήματα. Εν προκειμένω το πλαίσιο ποινής είναι φυλάκιση έως 6 μηνών και χρηματική ποινή 300 ως 1500 ευρώ. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του (οι 9 μήνες είναι συνολική ποινή, προφανώς έφαγε 6 για κάθε ζώο, και με την προσαύξηση της μίας ποινής θα προέκυψε το 9μηνο. Εκτός εάν στο κατηγορητήριο υπάρχαν και άλλες πράξεις, πχ η απειλή κατά της μητέρας κλπ).

Η εμπλοκή Πλεύρη έγινε από ό,τι κατάλαβα εκ των υστέρων, η κινητοποίηση του κόσμου και η δημόσια κατακραυγή προϋπήρχε, και ένας πολιτικός φαίνεται το εκμεταλλεύτηκε.

Όσο για τις ηθικές αυτουργίες εργοδοτών, εν προκειμένω μου φαίνεται πως ο εργαζόμενος, εάν υπήρξε σχετική οδηγία από το αφεντικό του, την εξετέλεσε με υπερβάλλοντα ζήλο, δεν βρίσκεις; Μάλλον δεν θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα δύσκολο έργο η "κατάπεισή" του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Το 1983 στο ΚΕΠΑΛ ο τοτε Υποδιοικητης ειχε παρει το Μ1 και ειχε "καθαρισει" το κεντρο απο τα σκυλια ,τον ειχει μηνυσει η συζυγος του τοτε ΔΝΕ ,οι παλαιοτεροι ισως και να το θυμουνται .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Το 1983 στο ΚΕΠΑΛ ο τοτε Υποδιοικητης ειχε παρει το Μ1 και ειχε "καθαρισει" το κεντρο απο τα σκυλια ,τον ειχει μηνυσει η συζυγος του τοτε ΔΝΕ ,οι παλαιοτεροι ισως και να το θυμουνται .

Αυτό είναι αλήθεια και το όνομα γνωστό.

Γενικώς σπανίζουν οι καταδίκες τέτοιου τύπου, γιατί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη είναι Γολγοθάς. Και πλέον σκας και 100 ευρώ για να πας να κάνεις μόνος σου μια απλή μήνυση, να γιατί. Το μόνο που νοιάζεται το κράτος είναι εάν το κλέβουν οι πολίτες του, όλα τα άλλα τα έχει αναγάγει σε ιδιωτικές υποθέσεις.

(εγώ πάντως έχω ξανασυναντήσει περίπτωση καταδίκης για βαναυσότητα σε ζώα. Δοκίμου που σκότωσε σκυλάκια σε ένα φυλάκιο εδώ βόρεια. Τον καταδίκασε το Στρατοδικείο, το 2003, και απήλαξε τον στρατιώτη που τον χαστούκισε).

Επειδή εγω δεν το ανέφερα καθόλου ειρωνικά....

Ναι πιστεύω ότι το δικαστήριο εξάντλησε την"αυστηρότητα" του επειδή ήταν ΚΑΙ Αλβανός....

Επίσης γιατί δεν δικάστηκαν οι "ηθικοί" αυτουργοί του εγκλήματος, που κατα εμέ θα έπρεπε να υποστούν μεγαλύτερες ποινές??
Επίσης πότε είναι η δικάσιμος για τον τραγόπαπα που έκανε ακριβώς το ίδιο??? Θα γίνει δίκη?? ή και εκέι θα περάσει απο "πειθαρχικό"???

Last edited:
μια θεολογική διευκρίνηση:
τα ζώα έχουν ψυχή, μόνο που δεν είναι ψυχή ζώσα, δηλαδή όταν πεθάνουν πεθαίνει και η ψυχή τους
το μοναδικό ον με ζώσα ψυχή είναι ο άνθρωπος, οπότε όταν πεθαίνει, η ψυχή του συνεχίζει να ζει αιώνια
Η εξήγηση είναι ότι στον Αδάμ ο Θεός φύσηξε στα πνευμόνια του για να πάρει ζωή, οπότε έχει από την άφθαρτη φύση του Θεού
ενώ στα ζώα και τα πουλιά είπε να γίνουν και έγιναν με το Λόγο Του γι αυτό και η ψυχή τους δεν είναι άφθαρτη
καλή συνέχεια...

Επειδή εγω δεν το ανέφερα καθόλου ειρωνικά....

Ναι πιστεύω ότι το δικαστήριο εξάντλησε την"αυστηρότητα" του επειδή ήταν ΚΑΙ Αλβανός....

Επίσης γιατί δεν δικάστηκαν οι "ηθικοί" αυτουργοί του εγκλήματος, που κατα εμέ θα έπρεπε να υποστούν μεγαλύτερες ποινές??
Επίσης πότε είναι η δικάσιμος για τον τραγόπαπα που έκανε ακριβώς το ίδιο??? Θα γίνει δίκη?? ή και εκέι θα περάσει απο "πειθαρχικό"???

Το μεν πρώτο πήγε ως αυτόφωρο, γιατί ο δράστης συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, και δεν υπήρξε καμία υπόγεια επίσπευση της δικασίμου. Απλά έτσι προβλέπεται σε όλα τα αυτόφωρα. Και μάλιστα ο δράστης συνελήφθη πραγματικά "επ' αυτοφώρω", καθώς ήταν οι κληθέντες αστυνομικοί αυτοί που τον σταμάτησαν (ό,τι διαβάζω γράφω).
Για τον μοναχό, δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι δεν συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου. Το γιατί δεν έγινε αυτό, προφανώς δεν το γνωρίζω, εάν εσύ όμως γνωρίζεις περισσότερα για το περιστατικό, και μπορείς να μας διαφωτίσεις ως προς το εάν εκλήθη εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου η αστυνομία, εάν τον κατέλαβε εν τω πράττεσθαι, κλπ. Αλλιώς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, και δη αυθαίρετες.

Για την ηθική αυτουργία, έγραψα παραπάνω. Το ότι τα σκυλιά ενοχλούσαν την επιχείρηση του αφεντικού (εάν κατάλαβα καλά) δεν σημαίνει κάτι από άποψη ηθικής αυτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς αποχρώσες ενδείξεις. Και έγραψα ότι η βαρβαρότητα με την οποία εκτελέστηκε το έργο προσωπικώς μου γεννά αμφιβολίες για το κατά πόσο η πράξη ανάγεται στο περιεχόμενο σχετικής εντολής ή στον εξαιρετικό ζήλο που φαίνεται να επέδειξε ο φυσικός αυτουργός κατά την τέλεσή της. Δεν νομίζω να καταδικαζόταν σε κανένα δικαστήριο ο εργοδότης (αδέκαστο δικαστήριο, εννοώ), με δεδομένο το συγκεκριμένο ιστορικό.

Όσο για την εξάντληση των ορίων αυστηρότητας, κι αυτό σχετικό είναι. Η προβλεπόμενη ποινή αντανακλά την προ 30ετίας αντίληψη που επικρατούσε κατά τη θέσπιση του σχετικού νόμου. Αλλά αντανακλά και το πνεύμα του τότε ποινικού δικαίου, όταν οι προβλεπόμενες ποινές ήταν γενικώς χαμηλότερες (τώρα το ποινικό δίκαιο έχει γίνει, από άποψη τουλάχιστον ποινών, πολύ αυστηρότερο έως και εξοντωτικό σε ορισμένες περιπτώσεις). Τώρα η κοινή γνώμη είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα, και ακόμη και η 6μηνη ποινή ενδεχομένως να φαντάζει σε πολλούς ως χάδι για τέτοια πράξη αποτρόπαιου βασανισμού και θανάτωσης ενός ζώου (όταν η απλή εξύβριση, πχ το κλασσικό "άντε ρε .....") μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με 12μηνη φυλάκιση. Οπότε ο δικαστής μπορεί απλώς, εναρμονιζόμενος με τα σύγχρονα ήθη και όχι υπολογίζοντας την εθνικότητα του δράστη, να κινήθηκε προς το ανώτατο όριο της ποινής. Και εγώ την ανώτερη δυνατή θα του έριχνα του βάρβαρου, να πω την αμαρτία μου.

Last edited:
μια θεολογική διευκρίνηση:
τα ζώα έχουν ψυχή, μόνο που δεν είναι ψυχή ζώσα, δηλαδή όταν πεθάνουν πεθαίνει και η ψυχή τους
το μοναδικό ον με ζώσα ψυχή είναι ο άνθρωπος, οπότε όταν πεθαίνει, η ψυχή του συνεχίζει να ζει αιώνια
Η εξήγηση είναι ότι στον Αδάμ ο Θεός φύσηξε στα πνευμόνια του για να πάρει ζωή, οπότε έχει από την άφθαρτη φύση του Θεού
ενώ στα ζώα και τα πουλιά είπε να γίνουν και έγιναν με το Λόγο Του γι αυτό και η ψυχή τους δεν είναι άφθαρτη
καλή συνέχεια...

Αυτό είναι θεολογική ερμηνεία; Γιατί εάν είναι, πώς πεθαίνει κάτι το άυλο; Ή η "ζώσα ψυχή" δεν είναι άυλη, άρα δεν είναι καθόλου ψυχή; Μάλλον η θεολογία παίζει με τις λέξεις, και "δικηγορίζει" με εφευρήματα όπως το παραπάνω ("ψυχή ζώσα"), αποδεικνύοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τη φιλοσοφία, απλά διότι τέτοιες θέσεις δεν νοείται να τεθούν υπό τον άκμονα της λογικής.