90" προβολέας ή led tv?

geosoy

Senior Member
16 July 2007
342
ΚΩΣ
Καλησπέρα,
Ξερει καποιος αν υπάρχει προβολέας που να μπορεί να συγκριθεί με μια LED TV στις 90" ή αν η τελευταία αξίζει τα κατα πολυ παραπάνω λεφτα της?
Ευχαριστώ,
Γιώργος

Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Βλεπω σχεδόν στις 90" με τον benq w6000.
Δεν συγκρινεται η αισθηση με καμμια τηλεοραση ...

Το ίδιο και εγώ, βλέπω σε 92" με Benq W6000. Απόλαυση!

Η τηλέοραση μου έχει πιάσει αράχνες πλέον....

Συγνώμη μαλλον δεν εγινα κατανοητός..;)
εννοώ μια τηλεοραση κ ενας προβολέας διπλα διπλα στις ιδιες ίντσες,κ το λεω αυτο γιατι ειδα πρόσφατα σε ενα φιλο μια 85" led samsun.. κ ειλικρινά με εκανε να αναθεωρίσω στον αν καποιος προβολέας μπορεί να παίξει ετσι..
βέβαια το λεω γιατι εχω δοκιμάσει ηδη τον infocus IN83 κ τωρα εχω τον optoma HD87,και οι δυο τους πολυ καλοι αλλα..?

Άποψή μου είναι ότι συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες με τα δικά τους + και - . Η τηλερόραση έχει τη δυνατότητα να αποδόσει με ελεγχόμενο αλλά και με ανεπαρκή φωτισμό το ίδιο καλά εν αντιθέση με τον προβολέα ο οποίος αποδίδει τα μέγιστα μόνο σε εντελώς σκοτεινό περιβάλλον. Στην τηλεόραση δεν έχει περιορισμό χώρου , ανακλάσεις και χρώματα τοίχων ή και θέματα τοποθέτησης πράγματα που επηρεάζουν άμεσα το κατα πόσο καλά θα αποδίδει ένα καλό προβολικό μέσο. Δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί αν βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα αν βάλεις δίπλα δίπλα αυτά τα 2 με σκοπό να επιλέξεις το ένα απο τα 2..
Με απλά λόγια είναι σαν να συγκρίνει κανείς το Μπάσκετ με το Τέννις, τα φρούτα με τα ψάρια κ.ο.κ..

εννοώ μια τηλεοραση κ ενας προβολέας διπλα διπλα στις ιδιες ίντσες,κ το λεω αυτο γιατι ειδα πρόσφατα σε ενα φιλο μια 85" led samsun.. κ ειλικρινά με εκανε να αναθεωρίσω στον αν καποιος προβολέας μπορεί να παίξει ετσι..
βέβαια το λεω γιατι εχω δοκιμάσει ηδη τον infocus IN83 κ τωρα εχω τον optoma HD87,και οι δυο τους πολυ καλοι αλλα..?

O optoma 87 ειναι εξαιρετικό μηχανημα.
Μενεις οπως εισαι.

Re: Απάντηση: 90" προβολέας ή led tv?

Ηταν καθαρά μεταφορική η εννοια του να τα συγκρίνουμε διπλα διπλα.
Απλα απο τα λιγα που ξερω κ εντελως μα εντελώς αντκειμενικά θεωρώ κ παρακολουθώ χρονια τωρα τα προβολικά μεσα να εξελισσονται κ καθε χρονο να πλησιάζουν τις αποδόσεις μιας καλης tv κ εννοειται πως το προβολικο μεσο θα το παρεις διοτι δεν υπαρχει tv σε τετοιο μεγεθος αλλα κ να υπηρχε θα ηταν εντελως απροσιτη η τιμη της οπως για παραδειγμα της 85"samsu.. που κοστιζει 30.000 +...
Εχω δει καλους προβολείς κ τους εχω πληρώσει 4000 κ 3500 εκαστως,
δεν εχω δει ομως ενα προβολέα στην αξια μιας μεγαλης τηλεορασης και μιλαμε για 10.000 +...γιαυτο κ ρωταω..γιατι δε μπορω να εκφερω γνωμη εφοσον δεν εχω δει με τα ματια μου..
Δεν ειναι ομως κ τοσο διαφορετικα πραγματα στο να συγκρίνουμε,εφοσον μιλαμε για ποιοτητα εικονας κ συγκεκριμενα ο πρωταγωνιστης μας ειναι η ΕΙΚΟΝΑ..εμενα με ενδιαφερει μια καλη εικονα κ τπτ αλλο..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95332-Τα-βουνά-και-ο-Μωάμεθ?highlight=

Απάντηση: Re: Απάντηση: 90" προβολέας ή led tv?

Δεν ειναι ομως κ τοσο διαφορετικα πραγματα στο να συγκρίνουμε,εφοσον μιλαμε για ποιοτητα εικονας κ συγκεκριμενα ο πρωταγωνιστης μας ειναι η ΕΙΚΟΝΑ..εμενα με ενδιαφερει μια καλη εικονα κ τπτ αλλο..

Σαν θεωρία έχεις δίκιο (2 εικόνες είναι στην τελική..), όμως, έχουν διαφορετική τεχνολογία και τρόπο εκπομπής. Μιλάμε για ένα αυτόφωτο και ένα ετερόφωτο μέσο με όλες τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν. Πάντως, σε σχέση με αυτό που δοκιμάσαμε, δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά για το ποιος θα νικήσει. Επίσης, υπάρχουν και άλλα δεδομένα....

Αρχικά, πρέπει να οριστούν οι ίντσες που θα παίζουν. Μετά, το κόστος, η τεχνολογία, το έτος παραγωγής. Στο τεστάκι που κάναμε και το οποίο κάναμε μονάχα για να πάρουμε μια ιδέα, είχαμε μια τηλεόραση του 1000ρικου και δύο προβολείς με διαφορετική ανάλυση, κόστος και έτος παραγωγής. Επομένως, είναι αρκετά δύσκολο να βγουν αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα.

Όντως, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια ''κόντρα'', αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να στήσει ένα συγκριτικό τηρώντας ορισμένες προϋποθέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 90" προβολέας ή led tv?

Σαν θεωρία έχεις δίκιο (2 εικόνες είναι στην τελική..), όμως, έχουν διαφορετική τεχνολογία και τρόπο εκπομπής. Μιλάμε για ένα αυτόφωτο και ένα ετερόφωτο μέσο με όλες τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν. Πάντως, σε σχέση με αυτό που δοκιμάσαμε, δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά για το ποιος θα νικήσει. Επίσης, υπάρχουν και άλλα δεδομένα....

Αρχικά, πρέπει να οριστούν οι ίντσες που θα παίζουν. Μετά, το κόστος, η τεχνολογία, το έτος παραγωγής. Στο τεστάκι που κάναμε και το οποίο κάναμε μονάχα για να πάρουμε μια ιδέα, είχαμε μια τηλεόραση του 1000ρικου και δύο προβολείς με διαφορετική ανάλυση, κόστος και έτος παραγωγής. Επομένως, είναι αρκετά δύσκολο να βγουν αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα.

Όντως, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια ''κόντρα'', αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να στήσει ένα συγκριτικό τηρώντας ορισμένες προϋποθέσεις.

Αν μιλάμε για κοντρα που θα κριθεί στις λεπτομέριες τοτε λεω να μεινω στον προβολέα...;)

Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Για να ειμαστε αντικειμενικοι..εκαναν τεστ μια μια πολυ μετρια τηλεοραση κ σε πολυ λιγες ιντσες για προβολέα,στις 90"+ σιγουρα χανει πολυ ο προβολέας απεναντι σε μια 90" tv kuro ας πουμε θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα...;)

Last edited:
Επειδή έχω κι εγώ τον HD87 αλλά και την P50G10, εννοείται οτι δεν υπάρχει σύγκριση στην ευχαρίστηση μεταξύ των 106'' του προβολέα και της τηλεόρασης. Και μόνο το τεράστιο κάδρο που έχεις μπροστά σου, υπερνικά κάθε άλλο χαρακτηριστικό. Όχι ότι ο Optoma δεν είναι καλός βέβαια!

Απο την άλλη, κάθε φορά που βλέπω κάτι στην Pany, εντυπωσιάζομαι με την εικόνα της. Η αλήθεια είναι οτι ναι, αν ήταν εφικτό να είχα αυτή (η καλύτερα μια της σειράς V) στις 100+ ίντσες, θα το προτιμούσα απο τον προβολέα. Και αυτό όμως, μόνο για ταινίες αυστηρά.

Βέβαια, για να υπάρξει ουσιαστική σύγκριση, και τα δύο μέσα θα έπρεπε να προβάλλουν στις ίδιες ίντσες. Άλλο η FullHD ανάλυση στις 50, 60κλπ ίντσες, και άλλο στις 100+.

Να ρωτήσω κατι αλλο,οσο πιο κοντά στην οθόνη προβολής παιζει ο προβολέας κ οσο πιο μικρο ζούμ εχει..τοσο πιο καλη κ φωτεινή εικονα εχει?
Δηλαδή εγω τωρα εχω τον δικο μου στα 4.5 μέτρα με μετριο ζούμ στις 120",θα επαιζε πολυ καλύτερα εαν ηταν στα 3 μετρα ή οσο χρειαζεται τελοσπαντων για να βγαλει τις 120" χωρις ζούμ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Για να ειμαστε αντικειμενικοι..εκαναν τεστ μια μια πολυ μετρια τηλεοραση κ σε πολυ λιγες ιντσες για προβολέα,στις 90"+ σιγουρα χανει πολυ ο προβολέας απεναντι σε μια 90" tv kuro ας πουμε θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα...;)

Αρχικά...δεν έκαναν, κάναμε!!-bye-

Στις 90+ ίντσες ο προβολέας παίζει στην έδρα του...το πρόβλημα θα το έχει η τηλεόραση!! Γι' αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε 42άρια κάδρα ώστε να μην αδικήσουμε την τηλεόραση. Η φωτεινότητα ρυθμίστηκε στα ίδια περίπου επίπεδα.

Επίσης, ο ένας προβολέας ήταν μοντέλο του 2005 και ο άλλος κόστιζε τα ίδια λεφτά με την τηλεόραση (περίπου 1000). Επομένως, δεν ήταν τελείως άκυρο το τεστάκι μας, μιας και όπως είπα, σκοπός μας δεν ήταν τα απόλυτα συμπεράσματα αλλά να δούμε με τα μάτια μας μια τέτοια άτυπη κόντρα!!

Να ρωτήσω κατι αλλο,οσο πιο κοντά στην οθόνη προβολής παιζει ο προβολέας κ οσο πιο μικρο ζούμ εχει..τοσο πιο καλη κ φωτεινή εικονα εχει?
Δηλαδή εγω τωρα εχω τον δικο μου στα 4.5 μέτρα με μετριο ζούμ στις 120",θα επαιζε πολυ καλύτερα εαν ηταν στα 3 μετρα ή οσο χρειαζεται τελοσπαντων για να βγαλει τις 120" χωρις ζούμ?

Όσο πιο μεγάλο ζουμ, μάλλον, εννοείς..

Ναι, όσο πιο κοντά είναι ο προβολέας τόσο περισσότερη φωτεινότητα έχει. Αν είναι, όμως, υπερβολική η φωτεινότητα, καλύτερα να στηθεί λίγο πιο πίσω. Επίσης, καλό είναι να μην φέρνουμε τον φακό στα όρια με τη χρήση του ζουμ. Αν μας χρειάζεται το φως αναγκαστικά θα το κάνουμε, όμως, αν δεν έχουμε πρόβλημα, το αφήνουμε στη μέση και είναι μια χαρά.

Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Όσο πιο μεγάλο ζουμ, μάλλον, εννοείς..

Ναι, όσο πιο κοντά είναι ο προβολέας τόσο περισσότερη φωτεινότητα έχει. Αν είναι, όμως, υπερβολική η φωτεινότητα, καλύτερα να στηθεί λίγο πιο πίσω. Επίσης, καλό είναι να μην φέρνουμε τον φακό στα όρια με τη χρήση του ζουμ. Αν μας χρειάζεται το φως αναγκαστικά θα το κάνουμε, όμως, αν δεν έχουμε πρόβλημα, το αφήνουμε στη μέση και είναι μια χαρά.

Οταν λεμε αφαιρουμε ζούμ απο τα ιδια μετρα στημενος ο προβολέας,δεν εννοούμε οτι μικραινουμε το μεγεθος της εικόνας?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Αρχικά...δεν έκαναν, κάναμε!!-bye-

Στις 90+ ίντσες ο προβολέας παίζει στην έδρα του...το πρόβλημα θα το έχει η τηλεόραση!! Γι' αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε 42άρια κάδρα ώστε να μην αδικήσουμε την τηλεόραση. Η φωτεινότητα ρυθμίστηκε στα ίδια περίπου επίπεδα.

Επίσης, ο ένας προβολέας ήταν μοντέλο του 2005 και ο άλλος κόστιζε τα ίδια λεφτά με την τηλεόραση (περίπου 1000). Επομένως, δεν ήταν τελείως άκυρο το τεστάκι μας, μιας και όπως είπα, σκοπός μας δεν ήταν τα απόλυτα συμπεράσματα αλλά να δούμε με τα μάτια μας μια τέτοια άτυπη κόντρα!!

Στο τοπικ αναφέρομαι για μια tv στις 90" κ εναν αντιστοιχο προβολέα στις ιδιες,κ αυτο γιατι δε νομιζω να μετριεται πλεον το μαυρο στις tv,μεχρι κ το 2008 ναι το μετρούσαν,αλλα δε νομιζω τωρα οπως κ δε νομιζω πως οποιοσδηποτε προβολέας μπορει να πιασει την kuro ας πουμε στις 50" σε ολα τα επιπεδα..;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Οταν λεμε αφαιρουμε ζούμ απο τα ιδια μετρα στημενος ο προβολέας,δεν εννοούμε οτι μικραινουμε το μεγεθος της εικόνας?

Σωστά!!

Αλλά, πιο πάνω είχες γράψει:

''Να ρωτήσω κατι αλλο,οσο πιο κοντά στην οθόνη προβολής παιζει ο προβολέας κ οσο πιο μικρο ζούμ εχει.''

Μάλλον, μπερδεύτηκα διότι εννοούσες όσο πιο κοντά μπορούμε να τον στήσουμε γεμίζοντας το κάδρο μας χρησιμοποιώντας το ελάχιστο ζουμ....παρεξήγηση σόρρυ!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 90" προβολέας ή led tv?

Σωστά!!

Αλλά, πιο πάνω είχες γράψει:

''Να ρωτήσω κατι αλλο,οσο πιο κοντά στην οθόνη προβολής παιζει ο προβολέας κ οσο πιο μικρο ζούμ εχει.''

Μάλλον, μπερδεύτηκα διότι εννοούσες όσο πιο κοντά μπορούμε να τον στήσουμε γεμίζοντας το κάδρο μας χρησιμοποιώντας το ελάχιστο ζουμ....παρεξήγηση σόρρυ!!

Οπότε ισχυει οτι οντως παιζει καλύτερα πιο κοντα ετσι?
thanks!;)