99 ευρο TANGENT...?

prigipas

New member
8 November 2009
77
http://www.skroutz.gr/s/325503/Tangent-Exeo-AMP.html

εχει βγαλει σε προσφορα το μιντιαμαρκτ στο μαρουσι τον ενισχυτη 99 ευρο μαζι και το cd player της tangent στα 99 ευρο.τα ηχεια μου ειναι heco 200..νομιζω ειναι φοβερη τιμη και αξιζει την αγορα!99 ευρο δεν υπαρχει ενισχυτης!!!

Προσεξε γιατι ο συγκεκριμένος αφηνει τον μαgικό του καπνό ευκολα με λίγο κάτω απο 4Ω φορτίο
αλλά τον ξαναφτιαχνουν τα παιδια για 2 συνεχόμενα χρόνια απο τη αγορά.:award:
Με 225ε υπάρχει και o sony 1500ES
εντυπώσεις ρωτηστε τον Πετραλια:vroam:

πιο ηχειο ειναι κατω απο 4 ΟΗΜ?αλλο 225 αλλο 99 ρε αδερφε...

πολλα ηχεια της αγορας εχουν αντισταση που στιγμιαια πεφτει στιγμιαια κατω απο τα 4Ω. Στα 99 ευρω ο ενισχυτης ειναι κελεπουρι.

Ο ενισχυτης που αναφερει ο φιλος πριν καποια χρονια ειχε βγει στην αγορα στα 600 περιπου ευρω οποτε καλως κανει κ τον αναφερει σαν κελεπουρι στα 225 που κοστιζει σημερα.

δε παω να κανω παρτυ με 99 ευρο ενισχυτακι..ενα heco 200 εχω και θελω παιξω..τα περι καπνου ειναι χαζομαρες...μεταβλητη αντισταση εχει μεσα το ηχειο και πεφτει η κανα ποτενσιομετρο με ροοοοστατη?

δε παω να κανω παρτυ με 99 ευρο ενισχυτακι..ενα heco 200 εχω και θελω παιξω..τα περι καπνου ειναι χαζομαρες...μεταβλητη αντισταση εχει μεσα το ηχειο και πεφτει η κανα ποτενσιομετρο με ροοοοστατη?

Φιλε μου καταρχας ο ενισχυτης για τα victa 200 ειναι σουπερ κ ουδεις αμφισβητησε την αξια του ειδικα στην τιμη χαρισμα που ειναι τωρα. Καλοακουστος λοιπον.:a0210:

Μια παρενθεση για το τεχνικο θεμα με την αντισταση. Η αντισταση ολων των ηχειων δεν ειναι σταθερη, και το νουμερο που δινει ο κατασκευαστης σε καθε ηχειο ειναι η μεση τιμη αντιστασης. Η αντισταση ειναι μεταβλητη συναρτησει της συχνοτητας, γιαυτο πολλες φορες θα δεις εδω μεσα να αναφερεται το θεμα στιγμιαιας αντιστασης και καμπυλης αντιστασης. Ενα ηχειο λοιπον που στιγμιαια πεφτει σε πολυ χαμηλη αντισταση, στιγμιαια ζηταει και πολυ ρευμα απο τον ενισχυτη. Γιαυτο και ολοι οι ενισχυτες για παραδειγμα δεν μπορουν να οδηγησουν ηλεκτροστατικα ηχεια τα οποια πεφτουν στα 2,5 και πολλες φορες στα 2Ω.

ειναι ποτε δυνατον ενα ηχειο 8ομο να πεσει τοσο χαμηλα η αντισταση του?τεσπα με τα λιγα που εμαθα στο τει του πειραια,το ενισχυτακι στα 99 ευρο με το συγκεκριμενο ηχειακι 8α παιξει καλα και απλα το ανεφερα γτ εξω ακομα και σε ιντερνομαγαζα τον ενισχυτη τον πουλανε 200 ευρο...νομιζω στα 99 δεν υπαρχει τπτ αλλο ακομα και ιδιοκατασκευη.λολ...!

ειναι ποτε δυνατον ενα ηχειο 8ομο να πεσει τοσο χαμηλα η αντισταση του?τεσπα με τα λιγα που εμαθα στο τει του πειραια,το ενισχυτακι στα 99 ευρο με το συγκεκριμενο ηχειακι 8α παιξει καλα και απλα το ανεφερα γτ εξω ακομα και σε ιντερνομαγαζα τον ενισχυτη τον πουλανε 200 ευρο...νομιζω στα 99 δεν υπαρχει τπτ αλλο ακομα και ιδιοκατασκευη.λολ...!

Μην το συζητας, στα 99 ευρω δεν παιζει κατι αλλο. Αν δεν ειχα εξοδα αυτη την περιοδο θα παιρνα και εγω εναν για το γραφειο. Μην ανησυχεις, τα δικα σου ηχεια δεν ειναι δυσκολα, δεν κατεβαινουν πολυ χαμηλα οποτε δεν θα χεις προβλημα.

Απλα για του λογου το αληθες οσον αφορα το ποσο χαμηλα μπορει να πεσει ενα ηχειο με ονομαστικη αντισταση 8Ω, ενα παραδειγμα. Κοιτα εδω http://www.planetav.gr/view_product...16001&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f , και κοιτα το συγκεκριμμενο μοντελο στα specs τι δινει Nominal Impedance και ποσο κατεβαινει στιγμιαια (Minimum impedance) ;)

με σκαλωσες πολυ ασχημα με την αντισταση....στο κορο πεφτει τοσο χαμηλα?δε μπορω να το πιστεψω..απο τα 8 στα 3??

με σκαλωσες πολυ ασχημα με την αντισταση....στο κορο πεφτει τοσο χαμηλα?δε μπορω να το πιστεψω..απο τα 8 στα 3??

Σκεψου οτι το 8 δεν υπαρχει. Ειναι μια καμπυλη εμπεδηση~συχνοτητα η οποια εχει τοπικα μεγιστα και ελαχιστα, η ελαχιστη τιμη συνηθως ειναι σε μια τιμη συχνοτητας μεσοχαμηλα. Το 8ω που δινουν ειναι μεση τιμη.

στη φωτο πχ φαινεται με την κοκκινη γραμμη η αντιστοιχη καμπυλη για το ΧΤΖ Divine.

xtz_100_49_impedance.jpg

Παρτο αναποδα για να το καταλαβεις.
Θελει μεγαλο "αγωνα" απο τον σχεδιαστη για να μην πεσει το ηχειο κατω απο 5-6 ohm σε ολο το φασμα.
Και για την τιμη μην τρελαθουμε , ταξη Δ ειναι απο οτι ξερω.
Οποτε τα 99 λογικοτατα ειναι.
Στο ebay εχει και με τα μισα.
http://www.ebay.com/itm/2-X-100Watt...ultDomain_0&hash=item519a840cc7#ht_4810wt_957

φιλε prigipa απλα να σου πω οτι στο καταστημα το δευτερο συστημα επιδειξης exeo οδηγουσε ενα ζευγαρι heco victa 200 και επαιζε μια χαρα.Αν κοιταξεις στην πισω πλευρα ολων των ενισχυτων χαμηλης τιμης θα εχουν περιορισμους στην αντισταση των ηχειων,ο συγκεκριμενος γραφει απλα "Α+Β 8ohm.....4 Οhm A or B",πραγμα που ειναι απολυτως λογικο για καθε ενισχυτη της χαμηλης κατηγοριας,ποσο μαλιστα της κατηγοριας "τσαμπα".

Φιλε prigipa o sure που εχει το ebay ειναι χωρις τροφοδοτικο και δεν εχει επιλογεα εισοδων,ουτε preout κλπ...οποτε ο tangent ειναι κλοπη...ουτε το κουτι του δεν πληρωνεις...

φιλε prigipa απλα να σου πω οτι στο καταστημα το δευτερο συστημα επιδειξης exeo οδηγουσε ενα ζευγαρι heco victa 200 και επαιζε μια χαρα.Αν κοιταξεις στην πισω πλευρα ολων των ενισχυτων χαμηλης τιμης θα εχουν περιορισμους στην αντισταση των ηχειων,ο συγκεκριμενος γραφει απλα "Α+Β 8ohm.....4 Οhm A or B",πραγμα που ειναι απολυτως λογικο για καθε ενισχυτη της χαμηλης κατηγοριας,ποσο μαλιστα της κατηγοριας "τσαμπα".

Χαίρετε! (τώρα θα μου πεις ποιος χαίρεται, αλλά λέμε...)
Επειδή πήρα το ίδιο ενισχυτάκι και τα Victa 300, πως συνδέονται? (χαζή ερώτηση, αλλά μπερδεύτηκα με αυτά τα Α, Β, Α+Β, 8Ohm, 4Ohm, έχουν και διπλοκαλωδίωση λέει, so what?)

καλησπερα....απλα συνδεεις τα ηχεια σου με την εξοδο ηχειων Α.Μην ασχοληθεις με διπλοκαλωδιωση σε αυτη τη κατηγορια.Περισσοτερο θα σου κοστισουν τα καλωδια παρα ο ενισχυτης :afro:

Ενταξει μην υπερβαλουμε στα καλωδια για τετοια κατηγορια τιμης μια χαρα κανουν και καλωδια 2-5Ε/m
Οποτε αν ειναι να διπλοκαλωδιωσει μπορει και και με μικρο κοστος

Λοιπόν ήρθαν τα ηχειάκια (Heco Victa 300), ωραία παίζουν! Δεν τα έχω δυναμώσει πολύ!

Και εξηγώ: στην ένταση ο amp φτάνei από -80dB έως +15dB (ενδείξεις). Πρακτικά από τα -60dB αρχίζει κάτι να ακούγεται. Στα -20dB παίζουν σε μια κανονική ένταση δωματίου χωρίς να ενοχλώ τους γείτονες. Παραπάνω δεν πήγα.
Όλα flat, άφιλτρα (!) κτλ.

Σύνθεση: Tangent Exeo AMP, Exeo CDp και ένα cd για δοκιμή (πρεσαριστό).
Με το cdp συνδεδεμένο αλλά κλειστό έχω βόμβο στην μέγιστη ένταση (στιγμιαία το έκανα). Με το cd ανοιχτό χωρίς να παίζει δεν έχω. Αν βγάλω τα καλώδια του cd πάλι δεν έχω. Είναι λογικό?

Έχω έναν μίκτη (Stanton SMX211) και δύο πικάπ Technics. Λέω να τα συνδέσω όλα πάνω του (και το CD) και μετά στο AUX του ενισχυτή. Σε ποια στάθμη να έχω τον μίκτη? (έχει 2 τρίμερ master & gain και ένα κλασικό ποτενσιόμετρο ανά κανάλι). Τι εντάσεις να δίνω στον ενισχυτή?

Thx!!!