A Cure for Wellness (2017)

Blue08

AVClub Fanatic
24 April 2008
23,398
Utopia..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Imdb | Cinemode.gr

R | Mystery, Thriller | 17 February 2017 (USA)

Πρώτο Promo Απο Το «A Cure for Wellness»

Η 20th Century Fox κυκλοφόρησε το πρώτο promo απο το «A Cure for Wellness», το θρίλερ τρόμου του Gore Verbinski.

Το πρώτο promo αν και αρκετά αινιγματικό, φανερώνει τον τόνο του φίλμ, που φαντάζει ιδιαίτερα σκοτεινός και μυστηριώδης.

«Το φίλμ αφηγείται την ιστορία ενός ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος ταξιδεύει στην Ευρώπη για να διασώσει το αφεντικό του που αγνοείται σε ένα Κέντρο Πνευματικής & Σωματικής Υγείας (Wellness Spa).
Σύντομα όμως παγιδεύεται και ο ίδιος εκεί, ενώ ανακαλύπτει ότι ο πραγματικός σκοπός αυτού του κέντρου είναι πολύ διαφορετικός απο αυτόν που νόμιζε.»

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Gore Verbinski («Pirates of the Caribbean», «The Ring»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Justin Haythe («Revolutionary Road», «Snitch»).

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Dane DeHaan («Chronicle», «The Amazing Spider-Man II»), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Mia Goth («Nymphomaniac»),
Jason Isaacs
(«The Patriot»), Celia Imrie, Lisa Banes, Adrian Schiller, Susanne Wuest, Carl Lumbly, Jason Babinsky, Ivo Nandi, Magnus Krepper.

Υστερα απο την παταγώδη αποτυχία του πανάκριβου «The Lone Ranger», ο κατά τα άλλα ταλαντούχος Verbinski επιστρέφει με ένα αρκετά ενδιαφέρον θρίλερ τρόμου,
που πιθανότατα θα του δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Το «A Cure for Wellness» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 17 Φεβρουαρίου.

---------------

Αρκετά ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα και η φωτογραφία που έχει η ταινία!

Νέα κλιπάκια..

Υπέροχη φωτογραφία!

16 Φεβρουαρίου λένε για Ελλάδα..

Το τελευταίο που έγραψες πριν την ημερομηνία προβολής στην Ελλάδα με έκανε να το βάλω στη λίστα. Είδα και τα φίδια - βδέλλες και ψήθηκα :))))))))))))))))))))

Λοιπόν..
κατ' αρχάς όντως όπως είχα καταλάβει η ταινία έχει μία κορυφαία φωτογραφία και αισθητική
που εμένα μου άρεσε πάρα πολύ! :D

Έχει αυτήν την πράσινη απόχρωση που συνδυάζεται τέλεια και με το περιβάλλον της..
και είναι πολύ προσεγμένη τόσο στα σκοτεινά πλάνα της.. όσο και με τους φωτισμούς!

(Θυμάστε το Matrix ??) :cool:

Και έχει μερικά πολύ ωραία στιγμιαία πλάνα!
Στον τομέα αυτό θα την έλεγα πολύ καλή ως εξαιρετική!

Τώρα..
εάν δούμε την περιγραφή της στο Imdb τώρα περιγράφεται ως Drama, Fantasy, Horror αντί Mystery, Thriller
Εγώ θα την χαρακτήριζα και με τα 5 στοιχεία! - Ολίγο απ' όλα! :cool:

Τελικά εκεί που χάνει η ταινία στην βαθμολογία, είναι στο σενάριο της..
όπου η ιστορία της έχει αδυναμίες στην συνοχή της, και κάποια "κενά"!

Κάποιες σκηνές δηλαδή δεν έχουν κάποια "λογική" στην όλη ιστορία ή στην συνέχεια της..
και φαίνεται ότι παρουσιάζονται για να εξυπηρετήσουν κυρίως το 1ο πράγμα που σας έλεγα.. την φωτογραφία της! :cool:

Η ταινία παίζει σε μικρό μόνο βαθμό με τις αυταπάτες.. ευτυχώς.. για να μην μας εκνευρήσει ίσως έτσι..
και οι σκηνές "τρόμου" είναι λίγες.. 1-2 θα έλεγα..

Αυτό που με "σόκαρε" πιο πολύ είναι...
.. κάτι γυμνές σκηνές με γριές και γέρους! :p

Οπότε κλείνοντας να πω ότι γενικά την ευχαριστήθηκα την ταινία κυρίως για το 1ο που έλεγα..
και θα ψήφιζα καλή συνολικά.. ήταν κάτι το ιδιαίτερο..

Οπότε εάν την δείτε μην "πονοκεφαλιάσετε" καθόλου με την όλη ιστορία..
απλά δείτε την.. :cool:

Την είδα βρε Ακη μου,καλή και πρωτότυπη ,ωραία πλάνα αλλά μια δυό σκηνές με τίναξαν στον αέρα (και είμαι δηλωμένος σπλατεράς).

Γενικά το όλο concept ήταν λιγάκι (έως πολύ) psycho αλλά θα μου πείς σωστά οτι αυτό ήταν και το νόημα της ταινίας..

Στα συν η ωραία μουσική (ειδικά το νανούρισμα.)

Ναι καταλαβαίνω ποιά ήταν η πιο ΣΟΚ σκηνή.. μου ήρθε και μένα κάπως..
(μην το δείτε τρώγωντας..)

η 2η ποιά ήταν.. ?
εκεί..

με την Αγελάδα ?

ή στο τέλος?

Πάντως πέρα από 1-2 σκηνές τα άλλα ήταν light.. νομίζω..
Επίσης έχει "πλάκα" με την 1η σκηνή, ότι μετά..

ο πρωταγωνιστής ήταν σχεδόν μιά χαρά! :p

Θα συμφωνήσω! Ωραία ταινία, το περίμενα καιρό, το ήθελα λίγο πιο ωραίο το σενάριο....αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Συνολικά καλό και ιδιαίτερο σαν φιλμ.

Re: Απάντηση: A Cure for Wellness (2017)

Οι σκηνές απόλυτης φρίκης ήταν:

το τρόχισμα του δοντιού (και είμαι και οδοντίατρος!!) και το ξεκοίλιασμα της αγελάδας !Sick, sick, sick..

Ααα ναι..

είναι και η σκηνή με το δόντι..
Όντως τώρα που το λες ήταν ακραία και αυτή η σκηνή..

Θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός κάποια οδοντίατρος..
άρχισε να μου κάνει απονεύρωση χωρίς αναισθητική ένεση, πιστεύοντας ότι το νεύρο ήταν νεκρό..
αλλά τελικά έκανε λάθος..
Μόνο που δεν λιποθύμησα μόλις το χτύπησε!! :furious3:

Μετά από αυτό.. ένεση ακόμη και στα σφραγίσματα!

Εγώ πάντως έλεγα ως πρώτη σκηνή αυτή με τα χέλια στο στόμα.. :eek: