Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η FIAT ΕΛΛΑΔΑΣ

Aπό τους μεγαλύτερους. Δεν μου επιτρέπεται να πω παραπάνω, απλά αν δεν πουλήσει ένα νέο μοντέλο που το περιμένουν γύρω στο φθινόπωρο, πάπαλα.
Ήδη το μικρό τους μοντέλο είναι σκέτη αποτυχία και το ανανεωμένο άλλο μικρό τους (παλιό best seller) δεν έχει πάρει και τις καλύτερες κριτικές για τη σχεδίαση του.

Διώχνουν και πωλητές -μηχανικούς. Δύσκολα τα πράγματα.

Ας μου επιτραπεί μια παρέμβαση.

Κατ' αρχάς, κάτι παρόμιο (σε μικρότερο βαθμό, από οικονομικής απόψεως) αντιμετώπισαν οι πελάτες της Toyota Ελλάς πέρισυ, με την γνωστή ιστορία της απόσυρσης του νόμου Σουφλιά για...... την απόσυρη των παλαιών αυτοκινήτων. Μέσα σ' αυτούς ήμουν κι εγώ. Όταν μπήκε σε ισχύ ο νόμος Σουφλιά, οι κατά τόπους έμποροι της Toyota έλεγαν στους πελάτες τους ότι δεν ανακατεύονται με την απόσυρση και ο καθένας να κανονίσει μόνος του. Έτσι είχα κι εγώ αποφασίσει. Όμως, ένα μήνα πριν παραλάβω το νέο μου αυτοκίνητο, με σταμάτησαν στην ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ Α.Ε. και μου είπαν ότι αναλαμβάνει η ίδια η Toyota να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και να παραδώσει η ίδια τα αυτοκίνητα στα κέντρα απόσυρσης. Την άλλη κι όλας μέρα τους παρέδωσα αυτοκίνητο, κλειδιά και άδεια να το αποσύρουν. Καθυστέρησαν μια βδομάδα και μέχρι να το πάνε, ο νόμος πάρθηκε πίσω. Άκρη δεν βρήκα, φυσικά, διότι ουδείς αναλάμβανε τις ευθύνες του.

Αυτή δεν είναι παρά μια άλλη ακόμα ιστορία, μέσα στις πολλές που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του ανταγωνιστικού πολέμου ανάμεσα στους μεγαλοκαρχαρίες και κυρίως ανάμεσα στις πολυεθνικές κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων.

Σιγά να μην ιδρώσει το αυτί τους και να νοιαστούν (οι της ΦΙΑΤ) για τον απλό καταναλωτή, που τους έδωσε το υστέρημά του. Θα προσπαθήσουν να του το φάνε με κάθε τρόπο. Και καλά, όποιος αντέξει σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη, ίσως - λέω - ίσως, δικαιωθεί, αν μέχρι τότε υπάρχουν οι Τόλιας, ΦΙΑΤ Ελλάς κλπ. Όμως οι πολλοί ούτε αντέχουν, ούτε ξέρουν ούτε καν σκέφτονται την δικαστική οδό. Και μετά μιλάμε για διαφυγόντες φόρους και φοροφυγάδες!! Ε, ρε ματσούκι που τους χρειάζεται, όλων που μας μιλάνε για τη σωτηρία της Ελλάδας και μας ρουφάνε το αίμα!

Ήθελα νάξερα, τον Τόλια και τον κάθε Τόλια είναι δύσκολο να τον βρουν; Και να εφαρμόσουν απλά τους κανόνες δικαίου, δεν μιλάμε για επανάσταση και κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων σε τελευταία ανάλυση.

Ας βάλουμε λίγο μυαλό, τουλάχιστον.
Καλημέρα.
-

Ωχ.. Ελπίζω η Σπυκαρ που έχω κάνει την παραγγελία μου, να είναι εντάξει..:chinscratch:

Re: Απάντηση: Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η FIAT ΕΛΛΑΔΑΣ

Ήθελα νάξερα, τον Τόλια και τον κάθε Τόλια είναι δύσκολο να τον βρουν; Και να εφαρμόσουν απλά τους κανόνες δικαίου, δεν μιλάμε για επανάσταση και κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων σε τελευταία ανάλυση.

Μιλάμε για τον Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής. Προφανώς δεν είναι και τόσο δύσκολο... Ή μήπως είναι;

Δυστυχώς το θέμα με τους dealers και όχι μόνο της FIAT, ( για την οποία ακούω ότι ζητά εγγυητικές από αυτούς ) είναι πολύ σοβαρό.

Πολλοί απ'αυτούς, έχασαν πολλά χρήματα με τα μεταχειρισμένα που πήραν ως ανταλλαγή, τα οποία με την κάθετη πτώση των τιμών, αναγκάστηκαν να μεταπωλήσουν και με ζημία, ή τους έμειναν απούλητα. Έτσι αυτοί που νόμιζαν ότι θα γίνουν βασιλιάδες των μεταπωλητών το μόνο που κατάφεραν, είναι να θέσουν υποψηφιότητα για χρεωκοπία.

Φυσικά και, οι αντιπρόσωποι-εισαγωγείς οφείλουν να καλύψουν τους καταναλωτές, αλλά μέχρι ποιο σημείο;

Το σίγουρο είναι ότι ο υποψήφιος αγοραστής, οφείλει να ψάχνει την αγορά πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε παραγγελία και δεν έχει καμία δικαιολογία όταν παραγγέλνει αυτοκίνητα από dealers, για τους οποίους η αγορά " φωνάζει" ότι δεν πάνε καλά.

Από την άλλη, δεν μπορεί οι καταναλωτές αυτοί, που βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να χάνουν τα χρήματα τους, να παραμένουν σε αυτή τη θέση αβοήθητοι από το κράτος.

Aπό τους μεγαλύτερους. Δεν μου επιτρέπεται να πω παραπάνω, απλά αν δεν πουλήσει ένα νέο μοντέλο που το περιμένουν γύρω στο φθινόπωρο, πάπαλα.
Ήδη το μικρό τους μοντέλο είναι σκέτη αποτυχία και το ανανεωμένο άλλο μικρό τους (παλιό best seller) δεν έχει πάρει και τις καλύτερες κριτικές για τη σχεδίαση του.

Αυτη ειναι περιγραφη της Nissan που εκανες...

Το νεο μοντελο ειναι το Juke...

Θετική Εξέλιξη...!!!

Τελικά η FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS κατανοώντας το πρόβλημα άρχισε να παραδίνει τα αυτοκίνητα στους αγοραστές...

Το συγγενικό μου πρόσωπο παρέλαβε σήμερα το αυτοκίνητό του... έστω και μετά από 4 μήνες...(φυσικά χωρίς τα δώρα όπως δωρεάν service, συναγερμούς κλπ)

Όμως δεν παύει να είναι μια θετικότατη εξέλιξη...Οφείλουμε να τα λέμε όλα...