A/V Προενισχυτές - Το τέλος;

Re: Απάντηση: A/V Προενισχυτές - Το τέλος;

αν θες XLR; αν θες να απομονώσεις τα τελικά στάδια για να μην ψήνεται το μηχάνημα ; Γιατί να πληρώσεις τους ενισχυτές του ολοκληρωμένου αν δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιείς;

Με το preamp mode, που έχουν κάποιοι receivers, μεταξύ των οποίων και ο Yamaha Z7 που χρησιμοποιώ εγώ, απομονώνονται τα ενισχυτικά στάδια. Η θερμοκρασία του receiver παραμένει χλιαρή, ως προενισχυτής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: A/V Προενισχυτές - Το τέλος;

Με το preamp mode, που έχουν κάποιοι receivers, μεταξύ των οποίων και ο Yamaha Z7 που χρησιμοποιώ εγώ, απομονώνονται τα ενισχυτικά στάδια. Η θερμοκρασία του receiver παραμένει χλιαρή, ως προενισχυτής.

Κι εγώ έτσι νόμιζα - και με διαβεβαίωναν κιόλας- σε έναν άλλο Yamaha που έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο) και το αποτέλεσμα ήταν να κλείνει από υπερθέρμανση χρησιμοποιώντας τον σαν προενισχυτή! Γι αυτό, καθαρόαιμο προ και τα μυαλά στα κάγκελα.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: A/V Προενισχυτές - Το τέλος;

Κι εγώ έτσι νόμιζα - και με διαβεβαίωναν κιόλας- σε έναν άλλο Yamaha που έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο) και το αποτέλεσμα ήταν να κλείνει από υπερθέρμανση χρησιμοποιώντας τον σαν προενισχυτή! Γι αυτό, καθαρόαιμο προ και τα μυαλά στα κάγκελα.....

Προφανώς δεν είχε preamp mode, το οποίο ακυρώνει τελείως τα τελικά στάδια.

Μόνο η σειρά Z της Yamaha έχει preamp mode, οπότε θα το θυμόσουν αν ήταν σειράς Ζ ο δικός σου.

Για να μπει σε preamp mode o receiver μπαίνεις σε κρυφό μενού και ορίζεις preamp mode.

Κατόπιν τούτου εμφανίζεται στην οθόνη η ένδειξη με κόκκινα γράμματα "preamp mode".

Για να μπει σε preamp mode o receiver μπαίνεις σε κρυφό μενού και ορίζεις preamp mode.

Κατόπιν τούτου εμφανίζεται στην οθόνη η ένδειξη με κόκκινα γράμματα "preamp mode".

Αραγε ο pioneer SC-LX83 να έχει αυτή τη ρύθμιση;

Προαναφερθηκε, αλλα περασε στο ντουκου...
Βλεπω με πααααρα πολυ ενδιαφερον το Marantz AV7005.
Το εχει κανεις?? Το εχει ακουσει κανεις??
Δειχνει να εχει ολα τα καλουδια σε πολυ καλη τιμη...

Υπάρχουν φήμες για νέο προ από την emotiva. Το μοντέλο λέγετε ότι θα είναι XMC-1 και θα διαθέτει HDMI 1.4 (πιθανότατα video switch).

Υπάρχουν φήμες για νέο προ από την emotiva. Το μοντέλο λέγετε ότι θα είναι XMC-1 και θα διαθέτει HDMI 1.4 (πιθανότατα video switch).

Μακαρι. Το θεμα ομως ειναι να εχει 2 HDMI out...

Μακαρι. Το θεμα ομως ειναι να εχει 2 HDMI out...

εριξα μια γρηγορη ματια στο θεμα...
2 hdmi out θα εχει απ'οτι φαινεται,αλλα 1.3...
θα δουμε...

Εγω παντως κατεληξα στον Primare SP32 με το HD Audio.

Δεν εχω ακομη 3d προβολεα, οποτε και δεν εχω δοκιμασει αν περναει το 3d passthrough. Αλλα στο audio κομματι δεν το μετανοιωσα καθολου!!!
Βεβαια σαν πηγη εχω το πισι, οποτε και να μην το περναει στελνω την μια εξοδο κατευθειαν στο προβολι και την αλλη με το hd audio στον primare και καθαρισα.
Αν και πιστευω οτι συντομα θα βγανουν και 1.4 upgrade μιας που και το video κομματι του ειναι modular...

Το κακό Στράτο είναι ότι και άλλοι κατασκευαστές HiEnd A/V προενισχυτών υπόσχονταν upgrades για τα modular μηχανήματά τους.. τα οποία ποτέ δεν βγήκαν..

Οπότε, το αγοραστικό κοινό έχει γίνει πολύ επιφυλακτικό..

Αυτό το παραμύθι (καραμέλα) του modular το ακούω από εποχές casablanca.....
Και μόλις φτάσει η ώρα για Upgrade του modular ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι οι άλλοι χωρίς Modular είναι πάλι ένα βήμα μπροστά τεχνολογικά. Μην πω δύο.

Και να μην αναφερθώ στο κόστος.......

Εμενα προσωπικα με καλυψε.
Εχω 2 πηγες, 3η μαλλον δεν θα χρειαστω ποτε.
Τον στελνω μονο στον προβολεα, οποτε και η 1 εξοδος μου αρκει.
Πρωταρχικη μου εννοια ηταν η ποιοτητα ηχου(και στο δικαναλο), με καλυψε επισης.
Τωρα, αν βγαλουν 3d, εχει καλως, αν δεν βγαλουν, δεν θα πεθανω,το παρακαμπτω αλλιως :)

Το αν καποιοι ειναι ενα βημα τεχνολογικα μπροστα, δεν σημαινει οτι ειναι και ηχητικα...

Άντε να αναφέρω και έναν νέο προ. Cary Cinema 12 με 4 HDMI v1.4a input αλλά μόνο μία έξοδο (διαθέτει και xlr preout). Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Denon ο οποίος με αναβάθμιση αποκτά hdmi 1.4.

Βέβαια τα χρήματα που ζητάει η denon και η cary είναι πολλά και πιστεύω ότι είναι καλύτερη η λύση που έχω επιλέξει. DVDO επεξεργαστη είκόνας με 3 hdmi out (2 για είκόνα και μια για ήχο οι οποίες είναι 3d passthrough) και av προ τον emotiva ο οποίος είναι εξαιρετικός και ας μην έχει κάποια μπλιμπλικια που έχουν οι onkyo & marantz (πχ internet radio κτλ).