Aaron Νο.1.α - Τον ξέρετε τον κύριο?

kourepai

New member
19 March 2009
65
Ελλάδα
Έπεσε λοιπόν στην αντίληψή μου, ο συγκεκριμένος ολοκληρωμένος ενισχυτής. Διάβασα (δυστυχώς στα γερμανικά) αρκετά καλές κριτικές. Από ότι φαίνεται τους φτιάχνει ένας μουρλός Γερμανός και θεωρούνται πολύ καλοί (aaron). Το κακό είναι ότι δεν έχω βρει πουθενά να τον ακούσω και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο. Γι αυτό και ερωτώ, αγαπητοί: Τον έχει κανείς ή μήπως τον έχει ακούσει κανείς τον συγκεκριμένο ενισχυτή να μας πει καμιά γνώμη κι εμάς?

Τον είχα για λίγο καιρό σπίτι μου κ έπαιζε με τα klipsch heresyIII, με τα οποία φημίζεται και διαφημίζεται ότι ταιριάζει πολύ. Κατα την άποψή μου πάντα, είναι αρκετά καλός αλλά όχι κάτι το φοβερό. Τώρα, ακουστικές εντυπώσεις ακριβώς δεν θυμάμαι κιόλας, απλά αυτή η γενική εικόνα μου έμεινε. Θυμάμαι πάντως ότι ήταν γλυκός κι όχι όπως άλλοι πιο σκληροί τρανζιστοράτοι. Έχω ακούσει τα χερεσυ να παίζουν καλύτερα με άλλους πάντως, π.χ jadis orchestra ref, bluenote demidoff, pathos..., classe..., hegel H1.
o τελευταίος είναι και φθηνότερος και μπορείς να τον ακούσεις στην stepcom αν θυμάμαι καλά.

Κανένας άλλος να μαζέψουμε γνώμες??? Όχι τίποτ'αλλο, αλλά διάβασα και μία κριτική στο 6 moons που τον εκθειάζει και για αυτό ρωτάω.

Οταν χρησιμοποιουσα σαν προενισχυτη τον λαμπατο της Audio Technologies με τελικο τον Bryston 4B SST εφερα σπιτι για δοκιμη το σετ προ τελικου της Aaron. Τα δυο μηχανηματα ηταν απλα κλασεις πανω σε σχεση με αυτα που χρησιμοποιουσα για αυτο και σιγα σιγα καταφερα και αγορασα καταρχην τον προενισχυτη Cineast No.22 στη θεση του Audio technologies (μιλαμε για μερα με τη νυχτα οταν τον χρησιμοποιησα με τελικο τον Bryston) και αργοτερα αλλαξα τον Bryston με τον μεγαλο αδερφο του Aaron που λεγεται Sovereign (κυριως λογω διαφορας στα watt αλλα και υψηλοτερης ποιοτητας).

Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω full set Sovereign αλλα εχω σκοπο να ξαναπαρω εναν Aaron πεντακαναλο προενισχυτη για το home theater συστημα που στηνω (Jamo D7, Primare πεντακαναλο τελικο).

Το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης της εταιριας αυτης ειναι εκκεντρικος και δε τον νοιαζει να βγαλει λεφτα απο τη δουλεια αυτη γιατι δε ξερει τι εχει τον οδηγει να μην διαφημιζει τα προιοντα του και να μην κατεβαινει σε shows. Επισης οριζει τις τιμες μονος του στο site του που σημαινει οτι δε μπορει ο καθε εισαγωγεας να κεροδσκοπησει σε βαρος του καταναλωτη.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα συγκεκριμενα μηχανηματα της Aaron ειναι πολυ τιμια και παιζουν τουλαχιστον σε διπλασια νουμερα απο οτι στοιχιζουν. Ο ολοκληρωμενος ειναι ουσιαστικα μια δικαναλη εκδοση του πεντακαναλου προενισχυτη μαζι με τον τελικο της εταιριας οποτε παιζει πολυ καλα στα λεφτα του. Ειναι πολυ ουδετερα μηχανακια, αναλυτικα και μουσικα σε βαθμο που πολλοι δεν ειναι σιγουροι εαν παιζει λαμπα η τρανζιστορ. Ψαχνοντας σε ξενα forum ειχα διαπιστωσει οτι υπηρχε κοσμος που τα χρησιμοποιουσε για να οδηγησει απο Klipsch μεχρι Magnepan.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι μηχανηματα που αξιζουν μια ακροαση κατα τη γνωμη μου... Εαν βεβαια καποιος μπορει να ανεβει σε budget αξιζει σιγουρα να παει στα Sovereign τα οποια ανηκουν σε πολυ υψηλοτερη κατηγορια αποδοσης....

http://www.enjoythemusic.com/superioraudio/equipment/1008/aaron_no_1a.htm

Τα 3500 δεν είναι λίγα...

Απο κατασκευή τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως,δεν φαίνεται να είναι κάτι ιδιαίτερο.Πώς ακούγεται δεν ξέρω
aaron_interior.jpg

Πάιζει στην γειτονιά με πάιχτες σαν τους YBA Passion,Leema Antila 2,Krell 300i,Densen beat 150,McIntosh 6300,Marantz 11S2,Luxman 550 2/505,Naim Supernait.........................................

Κι όλα αυτά αφήνοντας στην άκρη τα λαμπάτα....

Μιλάμε για την πλέον ανταγωνιστική κατηγορία τιμής μηχανημάτων...

Οταν μιλάμε για τέτοια μηχανήματα,έχουμε κατάσταση τρεχάτε ποδαράκια μου...Τα λεφτά πρέπει να πιάσουν τόπο με τον καλύτερο τρόπο......

Last edited:
Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά μεγάλο το κόστος και πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Γιατί όπως λέει και ο Dipie είναι σε μεγάλη κατηγορία τιμής. Για παράδειγμα, παίζει καλύτερα από Supernait? Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι μόνο το σετ τελικού προτελικού είναι διαθέσιμο στον αντιπρόσωπο και έτσι δεν μπορώ να ακούσω τον ολοκληρωμένο για να έχω δική μου γνώμη. Επί πρόσθετα αυτή τη στιγμή βγαίνει ένα μοντέλο στα 2000, Aaron XX, το οποίο υποτείθεται ότι είναι φτιαγμένο στα ίδια standard, αλλά δεν έχει την ίδια ισχύ. Ούτε και αυτό είναι διαθέσιμο για ακρόαση. Οπότε έχω πρόβλημα. Μήπως τον έχει κανείς ή τον έχει ακούσει?

μιλα και με το φιλο _Tzo_ ο οποιος εχει δυο σετ προ-τελικου να σου πει και αυτος τις εμπειριες του (εγω ειχα μονο τον προ).

Σε γενικες γραμμες ο ηχος του σετ προ-τελικου με τον ολοκληρωμενο δεν εχει ουσιαστικες διαφορες απλα ο προ ειναι πεντακαναλος και εαν του βαλεις και ενα τρικαναλο ακομα εχεις super home theater... να μη σου πω οτι εαν ειναι να συνδεσεις τον προ με τον τελικο με μετριο interconnect μπορει να ειναι και καλυτερη λυση ο ολοκληρωμενος...

Last edited:
Να'μαι κι εγώ...

Χρησιμοποιώ τον Aaron Cineast ως βάση στο main home cinema στο σαλόνι. O προ έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου. Τον συνδυάζω με τον Aaron No. 3 Millennium οδηγώντας ως main τα Heresy.

Ο συνδυασμός προ και τελικού Aaron προσφέρει τόσο ισορροπημένο ήχο, που καταφέρνει να τιθασεύσει την κόρνα, χωρίς να χάσει σε ανάλυση. Μάλιστα έμεινα τόσο ευχαριστημένος που αγόρασα και δεύτερο σετ προ-τελικού!

Απόψε θα δοκιμάσω την απόδοση δύο Aaron τελικών να διπλοενισχύουν τα ATC SCM40. Με προ πάντα τον Cineast.

Τι ηχεία θέλεις να οδηγήσεις;

Σε κόρνες ο Aaron διαπρέπει. Τα Klipsch Heresy τα παίζει με πολύ μουσικότητα. Αντίθετα, τα Αtc δεν του άρεσαν του Aaron. O Aaron άπλωνε τον ήχο, θέλοντας να κάνει τον ήχο πιο ατμοσφαιρικό και αέρινο, ενώ τα atc ήθελαν να κυριολεκτήσουν, μαζεύοντάς τον.

Η σύγκριση έγινε με σετ Clearaudio Balance προ και τελικό (2x50rms τάξη Α). Ο Clear, όνομα και πράμα, ήρθε κι έδεσε απίστευτα με τα atc, δίνοντας γρανιτένιο, ταχύτατο χαμηλό και διάφανες, πεντακάθαρες μεσοϋψηλές.

Αντίστροφα ο Clear με Heresy δεν έχει καλό matching. Εντυπωσιάζουν κάποια μικροδυναμικά κάποιες φορές, αλλά μένεις με την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα είναι αταίριαστο. Ο Clear είναι ειδικευμένος να βγάζει λεπτομέρειες από την ηχογράφηση, ίσως λόγω της ενασχόλησης της εταιρίας με το βινύλιο.

Ο Aaron θα έλεγα στοχεύει στην ατμοσφαιρικότητα και στη μουσικότητα και με τις κόρνες το καταφέρνει. Γι' αυτό ίσως και φημίζεται για το τέλειο ταίριασμα με Klipsch.

Με τον OTL λαμπάτο Atma-sphere S30 οδηγώντας τα Heresy, είχα λίγο παραπάνω μαγεία στις μεσαίες, αλλά συνολικά στο φάσμα τα οδηγούσε ο Aaron καλύτερα χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα σε μουσικότητα. Γι' αυτό και κατέληξα να οδηγώ τα main Heresy με Aaron και το κεντρικό Heresy διπλοενισχυόμενο από Atma-sphere.

Θέλω να οδηγήσω μάλλον (και λέω μάλλον γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα με απόλυτη βεβαιότητα) ATC. Άκουσα και ένα σετ προ-τελικού εν ονόματι Usher πρόσφατα και μου φάνηκε αρκετά καλό. Έχει κανείς γνώμη? Αξίζει ο Aaron περισσότερο?

Last edited:
Θέλω να οδηγήσω μάλλον (και λέω μάλλον γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα με απόλυτη βεβαιότητα) ATC. Άκουσα και ένα σετ προ-τελικού εν ονόματι Usher πρόσφατα και μου φάνηκε αρκετά καλό. Έχει κανείς γνώμη? Αξίζει ο Aaron περισσότερο?

Ισως ειναι καλυτερο να καταληξεις πρωτα στα ηχεια σου και μετα να προσπαθησεις να δοκιμασεις διαφορα ενισχυτικα σετ πανω τους.

Ισως ειναι καλυτερο να καταληξεις πρωτα στα ηχεια σου και μετα να προσπαθησεις να δοκιμασεις διαφορα ενισχυτικα σετ πανω τους.

Καταλαβαίνω αυτό που λες και συμμερίζομαι τη γνώμη σου, αλλά δεν είναι πάντα υλοποιήσιμο αυτό. Εξηγούμαι: Στην δική μου περίπτωση μου αρέσουν τα acm. Ωστόσο τα συγκεκριμένα είναι αρκετά δύσκολο να οδηγηθούν αποτελεσματικά περιορίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιλογή σε ενισχυτή. Ας υποθέσουμε τώρα ότι εγώ βρίσκω κάποια άλλα ηχεία λιγότερο "καλά" τα οποία όμως οδηγούνται αρκετά εύκολα από πληθώρα ενισχυτών με αποτέλεσμα να καταφέρνω να βρω έναν ενισχυτή που να τα κάνει να ακούγονται υπέροχα. Τότε θα έχω κάνει λάθος που έχω καταλήξει και πιθανώς αγοράσει τα acm που με κάποιον πολύ ακριβό ενισχυτή πάνω από το χρηματικό ποσό που διατίθομαι διαθέσω, παίζουν καταπληκτικά. Εξού και το ερώτημά μου σε αυτό το forum.

Καταλαβαίνω την επιθυμία σου για την βέλτιστη αγορά...

Ωστόσο,εμείς φίλε μου,μόνο τις υποκειμενικές εμπειρίες μας και προτάσεις,μπορούμε να σου προσφέρουμε,παράλληλα με την χιλιοεπιβεβαιωμένη παρότρυνση,να πάς να ακούσεις όσα μηχανήματα μπορείς περισσότερα.

Ειδικά,η επιλογή ηχείων,είναι πράγματι πολύ προσωπική υπόθεση.

Γενικα τα ονομαστικα watt στα Aaron φαινονται λιγα (100 Wrms) αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου ετσι. Γνωριζω ανθρωπο ο οποιος χρησιμοποιει τον ολοκληρωμενο για να οδηγησει τα Hyperion 938 τα οποια ειναι μεν πιο ευκολα απο τα ATC λογω μεγαλυτερης ευαισθησιας αλλα εχουν περισσοτερα λιτρα λογω μεγεθους.

Παντως μου ελεγε οτι σκεφτεται να παρει και ενα τελικο Aaron για να δωσει ακομα περισσοτερα γκαζια διενισχυοντας τα ηχεια του παιρνοντας σημα απο το preout του ολοκληρωμενου.

Παντως ισως αξιζει να ακουσεις τα ATC και με τον ομοσταβλο τους ολοκληρωμενο ενισχυτη. Λογικα θα πρεπει να εχει φτιαχτει με γνωμονα να τα οδηγει ικανοποιητικα...

Απάντηση: Re: Aaron Νο.1.α - Τον ξέρετε τον κύριο?

Γενικα τα ονομαστικα watt στα Aaron φαινονται λιγα (100 Wrms) αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου ετσι. Γνωριζω ανθρωπο ο οποιος χρησιμοποιει τον ολοκληρωμενο για να οδηγησει τα Hyperion 938 τα οποια ειναι μεν πιο ευκολα απο τα ATC λογω μεγαλυτερης ευαισθησιας αλλα εχουν περισσοτερα λιτρα λογω μεγεθους.

Παντως μου ελεγε οτι σκεφτεται να παρει και ενα τελικο Aaron για να δωσει ακομα περισσοτερα γκαζια διενισχυοντας τα ηχεια του παιρνοντας σημα απο το preout του ολοκληρωμενου.

Ποιον , το Σπυρο???