ab-com IPBOX 9900 HD (plus)

η αληθεια ειναι οτι με ψηνει αυτος ο δεκτης, αλλα εχω τους ενδοιασμους μου λογω ξεπερασμενου πια chip STI 7101, τωρα βγαινουν ειτε με το STI7105, STI7101, STI7111, με full 1080p υποστιρηξη και με 3 usb στανταρτ. Αυτο που διαβαζω οτι αυτος ο δεκτης δεν ειναι κατι καινουργιο, ειναι ακριβως απο υλικα ιδιος με τον ip 9000 και ξεστοκαρουν οτι εχει απομεινει. Ουσιαστικα ειναι μια lite εκδοση enigma 2 που μας δινει ολα τα απαραιτητα. Πολυ συντομα θα κυκλοφορησει ο αντιστοιχος δεκτης με το καινουργιο chip.

O δεκτης εχει σχεδον παρομοιο hardware με τον 9000 με την διαφορα οτι τον πλασαρει κατευθειαν η abcom με enigma 2 και δεν προερχεται απο την DGstation-Cuberevo οπως ο 9000 που τρεχει το δικο του linux λειτουργικο.

Δεν νομιζω ομως οτι ειναι lite εκδοση του Ε2, "κανονικη" ειναι
Και η τελευταια εκδοση απο sifteam εδω

http://www.sifteam.eu/download/decoder/ipbox/5877-sif-team-extreme-edition-v0-6-flash.html

lite εννοω οτι δεν υποστυριζει ολα τα plugins, tools E2 , εαν παω να του τρεξω ενα plugin που βρηκα για Ε2 θα το τρεξει ? γιατι μου εχει αφησει την εντυπωση οτι τρεχει οτι του προσφερει το image και τιποτα παραπανω, Σημειωση για τους επεξεργαστες που μιλαγα παραπανω ελεγα για τους STI7110, 7111, 7105. εμενα με φοβιζει μηπως τον εγκαταλειψουν γρηγορα (ηδη μιλαμε για επεξεργαστη του 2006-07 ο STI7101 που ειναι 4-5 χρονων) και σκασει οπου νανε ο ανανεωμενος με τους νεους επεξεργαστες και μεινει εκει που ειναι. Και να πω την αληθεια ειναι μεγαλο δελεαρ η αναβαθμιση του στο 1080p

Καλημέρα.
Οκ με το κτύπημα το έφερα, δεν με ενοχλεί.
Με την οθόνη που δεν παίζει θα δω τι θα κάνω θα μιλήσω μαζί τους σήμερα αλλα ούτε και αυτό για μένα είναι σημαντικό.
Η συσκευασία ήταν όντως γελοία, εκτός και αν τα ελτα της Σλοβακίας είναι τόσο πολύ προσεκτικά και δεν γνωρίζουν τι παίζει με τα δικά μας
Στο δια ταύτα για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσα να βρω έναν δεκτή να κάνει αυτά που θέλω.

1) Για να ενεργοποιήσω το Timeshift δεν μπόρεσα να βρω κάποια επιλογή ώστε να το έχω πάντα ενεργοποιημένο.
Πρέπει δηλαδή κάθε φορά που αλλάζω κανάλι να πατάω το κίτρινο κουμπί (ή Pause) ώστε να γίνει επί της ουσίας Pause και μετά ξανά play ώστε να ξεκινήσω να βλέπω.
Αν δεν κάνω κάτι λάθος θεωρώ την όλη διαδικασία απαράδεκτη.
Ακόμα και στο Pause που κάνω δεν «παγώνει» η οθόνη απευθείας αλλά περνάνε 1-2 δευτερόλεπτα (γυρνάνε και κάτι γρανάζια για εφε).
Μπορεί να φανώ κολλημένος αλλά στον relook 400s όλη αυτή η διαδικασία πηγαίνει απλά σφαίρα.

2) Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συμπεριλάβω στην εγράφη και το Timeshift ή κάποια λεπτά πριν από την στιγμή πο πατάω το REC.
Επίσης δεν μπορώ από κάπου να ρυθμίσω ποσά λεπτά θα είναι το Timeshift.
Αυτά όλα γίνονται βέβαια στον relook 400s.

3) Δεν μου διαβάζει το καλωδιακό διαμοιραστη της γόβα. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να περάσω κάποιο Plugin. (Ποιο Plugin όμως? Από πού? και πως μπαίνει δεν το ξέρω) Στην λίστα με τα Plugins δεν μπόρεσα να βρω μια αυτόματη διαδικασία.
Οπότε εδώ θα χρειαστώ την βοήθεια σας.
Πάντως ούτε ο relook 400s διάβαζε την κάρτα αλλά τουλάχιστον έκανε το 4

4) Δεν παίζουν τα CI?
Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω. Στο μενού εμφανίζεται μόνο το ένα από τα δύο αλλά δεν παίζει κανένα. Είναι δυνατόν?

Σαν δεκτής είναι γρήγορος, είναι όμορφος, έχει πολύ καλή εικόνα, φαντάζομαι ότι κάνει και όλα τα εξωτικά κόλπα αλλά δεν κάνει αυτά που εγώ τουλάχιστον θεωρό βασικά σε ένα δεκτή.
Τον πήρα γιατί νόμιζα ότι θα ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του relook 400s αλλά είναι εντελώς κάτι άλλο.
Οπότε πάω πάλι για δέκτη.
Θα μου πει κάποιος γιατί δεν μένω στο relook 400s.
Oι λόγοι είναι ότι δεν μπορεί να διαβάσει το card reader και αναγκάζομαι να αγοράζω σχεδόν κάθε χρόνο CAM, δεν είναι HD, δεν δέχεται SATA δίσκους, και δεν παίρνει εξωτερικό δίσκο.
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε έναν που να κάνει 5 πραγματάκια χωρίς κολλήματα και χωρίς να πρέπει να είμαι GURU.
1)Να είναι HD 2) Να διαβάζει IRDETO 3) Να έχει TimeShift 4) Να είναι pvr
5) Να μπορεί να συμπεριλάβει στο Record κομμάτι και πριν από την στιγμή που πατάω το κουμπί Rec.
Αν δεν κάνω κάτι σωστά σε όλα όσα αναφέρω παραπάνω περιμένω τις υποδείξεις και την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μέγεθος του ποστ
Ps
Μακάρι ένας ANTIDREAM 800 που έχω να μπορούσε να έκανε το 5.

Χρειάζεσαι το Plugin permanent-timeshift ή το auto-timeshift. Κανένας enigma2 δέκτης δε κάνει αυτό που θες από τη μάνα του, αυτή η δυνατότητα υπάρχει με τα παραπάνω plugins. Τώρα αν και κατά πόσο αυτά υπάρχουν και δουλεύουν στο enigma2 του IPBOX 9900, δε το ξέρω.

Για την κάρτα nova πρέπει να εγκαταστήσεις emu, oscam/mgcamd.

Για το 2 και 4 ξερεις κατι?
Που μπορω να βρω αυτα που λες?

Χρειάζεσαι το Plugin permanent-timeshift ή το auto-timeshift. Κανένας enigma2 δέκτης δε κάνει αυτό που θες από τη μάνα του, αυτή η δυνατότητα υπάρχει με τα παραπάνω plugins. Τώρα αν και κατά πόσο αυτά υπάρχουν και δουλεύουν στο enigma2 του IPBOX 9900, δε το ξέρω.

Για την κάρτα nova πρέπει να εγκαταστήσεις emu, oscam/mgcamd.

Για το 2 και 4 ξερεις κατι?
Που μπορω να βρω αυτα που λες?

Για το 2, το κάνουν οι τελευταίες εκδόσεις του permanent-timeshift. Το autotimeshift δε το κάνει.

Για το 4, αν δε βλέπει κανένα CI, προφανώς είναι θέμα driver.

To permanent timeshift για mips δέκτες μπορείς να το βρεις παντού. Αλλά για sh4 που έχεις εσύ δε γνωρίζω αν υπάρχει. Αν βάλεις sifteam για ipbox 9900, νομίζω το έχει στο feed του αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Αφού ήθελες enigma2 δέκτη, κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πάρεις κάποιον που έχει πλήρη υποστήριξη με mips cpu και όχι sh4.

Δεν ήθελα enigma 2 απλά πίστευα ότι ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του Relook 400s
Αυτά που ζητάω ποιος δέκτης μπορεί να κάνει αν γνωρίζεις?

Για το 2, το κάνουν οι τελευταίες εκδόσεις του permanent-timeshift. Το autotimeshift δε το κάνει.

Για το 4, αν δε βλέπει κανένα CI, προφανώς είναι θέμα driver.

To permanent timeshift για mips δέκτες μπορείς να το βρεις παντού. Αλλά για sh4 που έχεις εσύ δε γνωρίζω αν υπάρχει. Αν βάλεις sifteam για ipbox 9900, νομίζω το έχει στο feed του αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Αφού ήθελες enigma2 δέκτη, κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πάρεις κάποιον που έχει πλήρη υποστήριξη με mips cpu και όχι sh4.

Συγνωμη το Ε2 δεν εχει στο μενου ρυθμισεις για timeshift?
Εβαλες την προσφατη εκδοση sifteam που αναφερω πιο πανω?

Λοιπον ο δεκτης για 180 ευρω (οχι 300-350,βασικος δεκτης μου ειναι ο vu+ duo), ειναι μια χαρα.Εγω ηθελα απλα καλυτερη εικονα απο dreambox 800hd και με καποιο τροπο να δουλευει cccam ή υποκαταστατο π.χ oscam.O δεκτης απο την μανα του εχει ενα firmware που οπτικα θυμιζει dreambox,σε μπουταρισμα ειναι λιγο πιο γρηγορος απο το 800αρι.Τωρα εβαλα 0.6 sifteam,που σαν skin ειναι χαλια (πρωτη φορα μου τυχαινει unofficial image εχει χειροτερο default skin απο το original) και προσπαθω να ανοιξω τα ματια μου.Δισκο εβαλα ενα 500αρι seagate στις 7200 (αυτος μου περισσευε, αυτος μπηκε).Ενημερωτηκα απο image υπαρχουν το original,της sifteam,pkt team,hdfreaks και ακομα ενα που δεν θυμαμαι απο ποιους ειναι.Με την diadlo wifi μου δουλευει καλυτερα απο το αναμενομενο(τρωει καποιες φορες κολληματα αλλα οσο και οι αλλοι δεκτες που εχω,οποτε cccam-προς το παρον-εχω απο εκει).Σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι τυπικη, με τηλεκοντρολ που προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο απο του dreambox και του vu+ (το αρχικο ασπρο που ειχε) .Μολις επαιξα μια 5 λεπτη εγγραφη και το ολα στυλ που player (πως πας μπροστα,πισω κ.τ.λ)μου θυμιζει τον dreambox στα πρωτα βηματα του.Σοβαρα τεστ, αργοτερα.

Last edited:
Ενα μειον μεχρι στιγμης ειναι οτι κανει σχεδον 12-15 λεπτα για να φλασριστει ο δεκτης με νεο image απο το usb stick στη εκδοση flash (με την διαδικασια του manual,γιατι βλεπω οτι υπαρχει και usb εκδοση image, που μπορει να φλασαρετε με αλλο τροπο γρηγοροτερα).Στον vu+ duo θελει 3-4 λεπτα απο usb stick.

Panel να κατεβασεις αλλα skin εχει?
επισης για τον φιλο zaqxsw που ρωταει για το timeshift ο 9000 εχει αυτο το μενου που δειχνω στο screenshot καθως και καποιες ρυθμισεις οταν πατησεις το κουμπι rec.
Στο Ε2 δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο?

Attachments

• pvrsettings.jpg
    pvrsettings.jpg
    31.8 KB · Views: 32
  • record.jpg
    record.jpg
    18.7 KB · Views: 25
Δεν μπορω να συνδεθω με DCC ή dreamboxedit στον 9900.Βαζω name: root password: ipbox και με πεταει εξω (και με κενο password δεν δουλευει).Μου βγαζει....

Telnet Connected
FTP Connected
Bootmanager: not found.
Telnet Disconnected
Telnet login incorrect!

Καμμια βοηθεια ;

Last edited:
O δεκτης πηρε την θεση του στο rack,στο σπιτι, πανω απο τον vu+ duo."Φοραει" το image 621 rc της pkt team και ο λογος ειναι οτι ειναι το μοναδικο image, απο το 4 unofficial, που κυκλοφορουν που μου δουλευει το oscam σαν cccam client σε server και μαλιστα τελεια.Με κανενα αλλο image δεν καταφερα να μου δουλεψει κανοντας τις ιδιες ρυθμησεις στο αρχειο "oscam.server".Aπο τα 4 image στην ουσια εχουμε 3 :sifteam,pkt team και τα hdfreaks-swf που ειναι το ιδιο στην ουσια image με μικροαλλαγες.Ποιο σταθερο θεωρω της sifteam με μικρη διαφορα απο της pkt και τα αλλα ερχονται αρκετα πιο πισω.Γενικα μου αρεσει λιγο περισσοτερο της sifteam (σαν menu,online plugin server κ.τ.λ) αλλα απο την στιγμη που δεν μου δουλευει το oscam,μου ειναι αχρηστο.Το μεγαλυτερο-και γνωστο απο παλια- μειονεκτημα που δεκτη ειναι η μικρη του μνημη,που σε περιοριζει και δεν μπορει να βαλεις πολλα extra.Στα + η εικονα που και αυτη ενω ειναι πολυ καλη (λιγο καλυτερη απο τον vu+ duo) δεν ειναι στα επιπεδα του 9000, ΧΩΡΙΣ ENIGMA 2, image.O δεκτης ειναι σχεδον πληρως λειτουργικος και για 180 ευρο (με δυο tuner) αξιζει μεχρι δεκαρας τα λεφτα του.Αν δεν ειχα τον vu+ duo (αγορα 450 ευρω οταν πρωτοβγηκε) με την κορυφαια υποστηριξη και τα πολλα extra plugin,θα μπορουσε να ειναι ανετα "ο πρωτος" μου δεκτης,για την χρηση παντα που τον κανω εγω (π.χ ποτε δεν θα εβαζα ενα usb dvb-t tuner,που γινεται ανετα στον vu+,αλλα οχι στον ipbox).Φυσικα οι εγγραφες λειτουργουν κανονικα και η κινηση μοτερ ειναι απροβληματιστη.Ειμαι ευχαριστημενος με την αγορα μου και αυτο ειναι που μετραει.Αυτα, μεχρι τον επομενο μου δεκτη.....

Eπισης κατι που ξεχασα και εφοσον οι ενδειξεις εντασης σηματος ειναι σωστες στους δυο δεκτες (ipbox,vu) και δεν τις μετραει ο καθενας οπως θελει, στο καναλι "sky uk premiere" με τον vu εχω σημα 27-30% (το βλεπω οριακα και σε βροχη εχω προβλημα) ενω χθες με τον ipbox εχω 40-43%.Δηλαδη ο 9900 πρεπει να εχει πιο ευαισθητο δεκτη,αν και η διαφορα μου φαινεται μεγαλη.

.π.χ ποτε δεν θα εβαζα ενα usb dvb-t tuner,που γινεται ανετα στον vu+,αλλα οχι στον ipbox
Μα νομιζω παιρνει και usb dvb-tuner και φυσικα παιρνει και τα δικα του εσωτερικα tuner που βγαινει και σε dvb-t

Enigma2HD_r110526 for AB IPBox 99xxHD/55HD
Changelog:
- fix descrambler audio bug
- add start up channel
- add volume adjust
- add aspectratio for ts player
- add keymap red to videomode
- add keymap green to aspectratio
- fix satellite.xml for Thor 0.9W
- new basic setting
- fixed VCR scart
- player2 - fixed Polish HD channels
- add hot key 1080i50, 720i50 to change aspectratio button (middle button in second line from bottom on RCU)
only for IP55:
- add support of USB DVB-T tuner Avermedia AverTV Volar HD/HD PRO