About Foobar2000

Απάντηση: Re: Απάντηση: About Foobar2000

me Cambridge cd 840 παιζω και interface το m2tech hi face two.Πιθανον να ειναι αυτο που λες,εντω μεταξυ πεφτει και η μπαταρια γρηγορα εχει φαει την πενταετια και ειναι λογικο.Τωρα ειναι καλυτερα να δουλευει με το τροφοδοτικο η ειναι καλυτερα με τη μπαταρια;

Φοβάμαι πως αν έχει πέσει η μπαταρία του θα μπαίνει συχνά σε καταστάσεις μειωμένης τροφοδοσίας..
Οπότε καλύτερα με το τροφοδοτικό μέχρι -και αν- την αλλάξεις.
Δοκίμασε με την τροφοδοσία επάνω και απενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας και πες μας,είμαι περίεργος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: About Foobar2000

Δοκιμασα ολους τους συνδυασμους,με μπαταρια με η χωρις εξοικονομηση ενεργειας,και το ιδιο με το τροφοδοτικο,το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.Τωρα επειδη το δουλευω χρονια αυτο δεν ειχα ποτε προβληματα,τελευταια ομως πριν λιγες μερες το Αvast eγκατεστησε μια δοκιμαστικη για λογους διαφημισης πληρη σουιτα ασφαλειας.Εκει πονηρευτηκα και με το που παω να ανοιξω το avast την ωρα που επαιζε το τραγουδι ξαφνικα τρωω μια γερη διακοπη,οποτε το διαγραφω και ξαναεγκατεστησα την βασικη εκδοση που ειναι πιο ελαφρια και καταναλωνει λιγοτερους πορους απο το συστημα, αν συμφωνεις βεβαια και εσυ με αυτο.Τωρα παιζει κανονικα ελπιζω να μην αλλαξει κατι,ειδαλως θα ενημερωσω,ευχαριστω.

Όσο λιγότερα έχεις να τρέχουν,τόσο το καλύτερο.
Τα antivirus πάντως είναι μεγάλη πληγή..
Αν είσαι συνδεδεμένος και πρέπει να έχεις οπωσδήποτε κάποιο,εγώ θα σου πρότεινα το Panda Cloud Αntivirus που είναι και ελαφρύ και ασφαλές.(Free φυσικά.)

Κοιτα το εψαξα το θεμα με το ANTIVIRUS και διαπιστωσα οτι οντως ειναι λιγο ελαφρυτερο το panda αλλα το Avast ειναι καλυτερο.Οποτε υπαρχει μια ακομη καλυτερη λυση που την εφαρμοζεις και εσυ ασχετως αν ειναι ελαφρυτερο,το απενεργοποιεις και τελειωσε,για οση ωρα απολαμβανεις τη μουσικη.Νομιζω αυτο ειναι και το καλυτερο και εφοσον δεν μπαινεις στο διαδικτυο κανενας κινδυνος.

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Κοιτα το εψαξα το θεμα με το ANTIVIRUS και διαπιστωσα οτι οντως ειναι λιγο ελαφρυτερο το panda αλλα το Avast ειναι καλυτερο.Οποτε υπαρχει μια ακομη καλυτερη λυση που την εφαρμοζεις και εσυ ασχετως αν ειναι ελαφρυτερο,το απενεργοποιεις και τελειωσε,για οση ωρα απολαμβανεις τη μουσικη.Νομιζω αυτο ειναι και το καλυτερο και εφοσον δεν μπαινεις στο διαδικτυο κανενας κινδυνος.

:a0210:
Καλά ,εγώ όταν παίζω από το Linux,δεν υπάρχει καν δίκτυο και τέτοια,αλλά ναι,είναι καλό να μην υπάρχουν οι (πολλές) διεργασίες του Αntivirus.

πρόβλημα με τον foobar

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο ακόλουθο πρόβλημα?
Όταν παίζω αρχεία DST ή DSDDFF τα τελευταία περίπου 10 δευτερόλεπτα κάθε κοματιού δεν αναπαράγονται και ξεκινά το επόμενο κομάτι. Ο κένσορας για αυτά τα 10 δεύτερα που έχει αρχίσει το δεύτερο κομάτι παραμένει στο πρώτο κομάτι ολοκληρώνει την διαδρομή του και μετά μεταπηδά στο δεύτερο κομάτι. Στην περίπτωση που παίξει ολοκληρωμένα το πρώτο κομάτι και ξεκινήσει το δεύτερο τότε για λίγα δευτερόλεπτα ο κένσορας παραμένει στο πρώτο κομάτι μέχρι να ολοκληρώσει την διαδρομή του πριν μετακινηθεί στο δεύτερο. Επίσης μερικές φορές σταματά η αναπαραγωγή και μου βγάζει could not create ASIO buffers.
Όταν αλάξω την επιλογή στο ASIO driver mode αντί του DSD στο PCM τότε το πρόβλημα εξαφανίζεται. Επίσης δεν το έχω παρατηρήσει σε αρχεία flac.
Έχω νέο laptop με επεξεργαστή i5 και RAM 8 Giga μάλιστα έχω δόσει εντολή full file buffering up to 4.5 Giga. Στο προηγούμενο laptop που ήταν μπακατέλα δεν είχα πρόβλημα.

Απάντηση: πρόβλημα με τον foobar

Μπορείς να ανεβάσεις στιγμιότυπα με τις ρυθμίσεις DSDFF kai SACD;
(Μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο replay gain η κάτι τέτοιο; )
Αν δεν έχεις αναβαθμίσει την έκδοση,κάντο κι αυτό.
Πόσο buffer έχεις ορίσει;
Έχεις ενεργοποιήσει την αναπαραγωγή από την ram;

Re: Απάντηση: πρόβλημα με τον foobar

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τον sokmav που ασχολήθηκε πάνω από μια ώρα για να μου λύσει κολλήματα του dac (Teak) με τον foobar σε περιβάλλον windows 8.1 .
Άσε που εξασφάλισα και δωρεάν καφέ στο Αίγιο.
Σωκράτη και πάλι ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόβλημα με τον foobar

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τον sokmav που ασχολήθηκε πάνω από μια ώρα για να μου λύσει κολλήματα του dac (Teak) με τον foobar σε περιβάλλον windows 8.1 .
Άσε που εξασφάλισα και δωρεάν καφέ στο Αίγιο.
Σωκράτη και πάλι ευχαριστώ.

Κι εγώ εξασφάλισα εκλεκτή παρέα για τον καφέ όταν με το καλό.
Παρακαλώ,ήταν χαρά μου,πραγματικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόβλημα με τον foobar

Για mp3 encoding μαζί με LAME κάνει πολύ καλή δουλειά το foobar2000.

Κάποιοι φίλοι που έχουν το Darkone skin,παραπονιούνται πως τα lyrics εμφανίζονται κινέζικα κάποιες φορές.
Η λύση είναι δεξί κλικ επάνω στα lyrics>lyrics search και επιλογή από την λίστα που θα μας βγάλει.(Αυτοί που λένε Timestamped είναι συγχρονισμένοι.)
Αν επιμένει,κάνουμε δεξί κλικ επάνω>codepage και διαλέγουμε 1252 (Ansi-Λατινική Ι).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν lyrics στην βάση δεδομένων,μπορούμε να τα βρούμε googlάροντας,να τα αντιγράψουμε και να τα επικολλήσουμε κάνοντας πάλι δεξί κλικ επάνω στα lyrics>edit lyrics και paste στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει.
Δεν θα είναι συγχρονισμένοι βέβαια αλλά από το καθόλου....

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Last edited:
Παιδιά υπάρχει κάποια άποψη γιατί τρέχοντας το Fidelizer 5.0 ο foobar μου κάνει clicks και κοψίματα;;;
Σε Audiophile setting! Με wifi ανοιχτό όμως... το λαπτοπι είναι σχετικά δυνατό... i7/4gb!

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Παιδιά υπάρχει κάποια άποψη γιατί τρέχοντας το Fidelizer 5.0 ο foobar μου κάνει clicks και κοψίματα;;;
Σε Audiophile setting! Με wifi ανοιχτό όμως... το λαπτοπι είναι σχετικά δυνατό... i7/4gb!

Κι εγω εχω θεμα με κοψιματακια στο foobar.
To laptop μου ειναι -σε αντιθεση με το δικο σου- της πλακας βεβαια. (asus eee pc 900)
Εχω ομως κανει clean install τα xp, δεν εχω βαλει ΤΙΠΟΤΑ αλλο πανω (ουτε καν antivirus),
του εχω βαλει εξτρα μνημη και εχω αφαιρεσει και ενα καρο αχρηστα για την αναπαραγωγη μουσικης
services. Α, επιπλεον δινω και το μεγιστο δυνατο priority στο foobar απο τον task manager.
Eχω παιξει επισης με το buffer length χωρις αποτελεσμα, ενω εχω απενεργοποιησει και ολα τα options
(νομιζω) στο power management. Πιο...audiophile setting δε γινεται δηλαδη.

Παρ'ολα αυτα λιγα λεπτα αφοτου αρχισει να παιζει (και ενω το αφηνω idle), μου κανει κοψιματακια.
Υπαρχει κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει να δοκιμασω?

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

...δινω και το μεγιστο δυνατο priority στο foobar απο τον task manager...

Αυτό πως το κάνουμε; (8.1)

Για τα υπόλοιπα δες τι γίνεται με την τροφοδοσία του DAC σου... είναι bus powered; Αν ναι μπορεί η τροφοδοσία απο το λαπτοπ να μην επαρκεί. Παίξε με τις θύρες USB!
Ολα αυτά στα κάνει ασχετα με το fidelizer που αναφέρθηκα πιο πάνω ναι;

Η καλύτερη προτεινόμενη προτεραιότητα ειναι 6 και την ορίζουμε από τα advanced settings του foobar,όχι από τον Τ. Μ.
Το Fidelizer κατ' εμέ παντως,ειναι από άχρηστο εώς επικίνδυνο,καλύτερα να κάνουμε την ίδια δουλειά με το χέρι ακολουθώντας έναν καλό οδηγό και σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Ωχ αλήθεια λες;
Εγώ νόμιζα πως είναι 1.
Χα χα...
Το ήξερα αυτό αλλά ανάποδα.

Χμ ώστε έτσι για το fidelizer ε;
Για να πω και την μαύρη αλήθεια δεν άκουσα και τπτ ιδιέταιρο ως βελτίωση... Αλλά με αποσπούσαν τα κλικς...

Η καλύτερη προτεινόμενη προτεραιότητα ειναι 6 και την ορίζουμε από τα advanced settings του foobar,όχι από τον Τ. Μ.
Το Fidelizer κατ' εμέ παντως,ειναι από άχρηστο εώς επικίνδυνο,καλύτερα να κάνουμε την ίδια δουλειά με το χέρι ακολουθώντας έναν καλό οδηγό και σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Γιατι 6 και οχι 7 αληθεια? (που λογικα δινει ακομα μεγαλυτερη προτεραιοτητα)
Εμενα ειναι ηδη στο 7 απ'οτι βλεπω...

Περαν αυτου, απο τη στιγμη που το εχουμε ορισει εσωτερικα στο προγραμμα, δεν παιζει ρολο
το τι θα βαλουμε μεσω του Τ.Μ?

@Domiemic65 Χρησιμοποιω τη μονη απο τις θυρες που παιζει.
Μαλλον οι αλλες 2 δε δινουν αρκετο ρευμα...

Last edited:
Re: Απάντηση: About Foobar2000

Να προσθέσω μια ακόμα λειτουργία του Foobar2000 που δεν νομίζω ότι έχει αναφερθεί.

Ο λόγος περί της διαχείρησης i-συσκευών (ipod, iphone κλπ)

Η λειτουργία είναι εξαιρετικά χρηστική μιας και όπως ξέρουμε το itunes δε λέει και πολλά ως software player. Πολλοί το χρησιμοποιούν όμως για τη διαχείρηση των i-συσκευών όσον αφορά τη μουσική.
Μπορούμε με τη διαχείρηση i-συσκευών μέσω του Foobar2000 να έχουμε όλη τη μουσική μας συλλογή σε flac για ακροάσεις με το Foobar2000 από τον υπολογιστή και όταν θέλουμε να περάσουμε κάποια κομμάτια ή playlists σε ipod ή iphone αυτά θα μετατρέπονται αυτόματα σε άλλο φορματ (π.χ AAC) για να είναι συμβατά.

Εδώ το κατάλληλο component και εδώ παραπάνω πληροφορίες.

Για αυτούς που χρησιμοποιούν το Darkone skin κι έχουν κάποιους μήνες να αναβαθμίσουν,κυκλοφορεί η Version 4.0 build20140207.

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

Version 4.0
build20140207
* updated: component package
* removed: enabling windows scripting host through batch file
* removed: additional dll's for waveform seekbar (are included now)
build20130603
* fixed: freezing window with aac streams
* fixed: display issue with aac streams
* added: needed dll's for waveform seekbar (temporarily)
build20130502
* fixed: small cosmetic error in Manual
* fixed: rare crash in Display Panel with Pregap including Cuefiles
build20130403
* fixed: display glitch in ELPlaylist Popup window
* fixed: rare crash in Display Panel when playback time is NaN
build20130326
* fixed: crash in Display Panel with FLAC TAGZ
build20130322
* Initial release

Η διαδικασία είναι η ίδια,κατέβασμα από εδώ,αποσυμπίεση,μετονομασία του "DarkOne40build20130603.bck" σε "DarkOne40build20130603.exe"και διπλό κλικ επάνω του για εγκατάσταση.

Έχω ένα προβληματάκι με το Foobar. Διαπίστωσα ότι δεν μου παίζει files που είναι 24/96 όταν το output είναι στο WASAPI (είτε event είτε push - τι είναι παλι αυτα?).
Όταν φεύγω από εκεί και παω στο Ηχεία κλπ (χωρις WASAPI) παίζει.
Χρειάζεται κατι προσθετο ή αυτα τα αρχεία δεν υποστηρίζοναι απο το WASAPI mode?
Σημειωτεον οτι παιζω μεσω USB καρτουλας σε Win7