About Foobar2000

Κοίταξε πρώτα το τελευταίο ποστ για να δεις τι κάνει η κάθε επιλογή.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/117351-Στήσιμο-Foobar?p=1057516421&viewfull=1#post1057516421

Μετά,στον οδηγό της Ifi τα λέει μια χαρά,γιατί μπερδεύεσαι;
Ότι λέει εκεί θα ορίσεις.Δηλαδή:

-Στο output θα βάλεις το ASIO:foo_dsd_asio
Στην ίδια καρτέλα θα ορίσεις 500ms buffer size

Στην καρτέλα του ASIO θα βάλεις τα δυο πρώτα όπως στα λέει,όλα τα υπόλοιπα κενά και θα ορίσεις το DS/PCM Transition στα 50ms.
Κι έτοιμος.

τωρα δεν μου ακουγεται καθολου...ουτε καν youtube....τι γινετε ρε γμτ!

ναι αλλα στο dsd to dsd το αφηνω κενο ή βαζω none?!διπλα; στο fs?!

oποτε ξεχναω το wasapi ετσι;...το sox τι κανει;

Μα αυτός είναι ο σκοπός,όταν παίζεις την μουσική σου να μην μπερδεύεται τίποτα άλλο στο κόλπο,ούτε γκλιν-γκλον από τα win,ούτε you tube και τέτοια!
Όταν θα κλείσεις το foobar θα τα ξανακούσεις όλα.

Ή κενό το βάλεις ή none,το ίδιο είναι.
Στο fs τίποτα.
Με το sox μπορείς να κάνεις υποδειγματοληψία ή υπερδειγματοληψία,μην σε απασχολεί,δεν το χρειάζεσαι.
Αν αποφασίσεις ποτέ να το κάνεις πρέπει πρώτα να διαβάσεις πολλά και μετά να το δοκιμάσεις,να το ακούσεις και να αποφασίσεις.Πολύ μετά όμως,αφού θα έχεις μάθει να παίζεις τα υπόλοιπα στα δάχτυλα.

To wasapi τι το μπλέκεις;
Από την στιγμή που το ντακ σου παίζει και PCM και DSD η έξοδος που χρειάζεσαι (και που λέει και η ifi ) είναι η ASIO:foo_dsd_asio.
Over and out!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εν το μεταξύ αυτό τον οδηγό τον βλέπω πολύ καλύτερο,ο άλλος που ποστάρισες είναι παλιότερος μάλλον.
http://www.ifi-audio.com/wp-content/uploads/data/DSD Asio instructions (Foobar-ASIO) v1_2.pdf
Εδώ θα κάνεις δουλειά.

oooo thanks....και κατι τελευταιο.....απο το youtube γινεται κατι τετοιο; :)
σιγουρα θα σου χει περασει απο το μυαλο.

Απάντηση: Re: About Foobar2000

σιγουρα θα σου χει περασει απο το μυαλο.
Ποτέ ομολογώ...:flipout:

(Μια χαρά παίζει το tube μόνο του,την δουλειά του την κάνει. )

σε ευχαριστω φιλος :)

παντως μου τρωει σκαλωματα δεν ακουω ωρες ωρες τπτ ουτε απο youtube ουτε απο foobar
τι λες να φταιει;

ενταξει το εκανα ....ξερεις πως γινεται στο darkone να λεει οπως το κλασσικο πληροφοριες
πχ DSD256|22579kbps|11289600|stereo

Αριστερά στο πάνελ αν πατήσεις το inf σου λέει τις πληροφορίες του κομματιού και στο κέντρο κάτω,εκεί που είναι και οι χρόνοι σου λέει κι όλα τα άλλα.
Επίσης δεξιά στην playlist κάτω από τον καλλιτέχνη και τον τίτλο λέει τι πράγμα είναι το κάθε κομμάτι.

(Πες αλήθεια τώρα,δεν το έχεις βάλει το darkone,έτσι;Γιατί αποκλείεται να ρωτούσες,ένα κάρο πληροφορίες σου δίνει,εξώφυλλα,στίχους,bio's,στάθμες,δειγματοληψίες,κλπ. )
Ξανακοίτα εκεί που είναι το στήσιμο,τα λέει όλα και διάβασε όλο το .pdf του darkone,αυτό που κατέβηκε μαζί.

hz και stereo δεν λεεει :p

επισης στο vu παρατηρησα οτι σαν να κολλαει καπως...

και για να καταλαβω το sox ειναι για να εχουν ολα την ιδια ποιοτητα...δλδ εαν εχεις καποιο mp3 και flac τα κανει ιδια 'συχνοτητα' για να ακουγονται ολα το ιδιο;

Εχω το εξης θεμα:
Οταν παιζω απο δικτυακο σκληρο τα flac κανουν υπερβολικα πολλη ωρα να ξεκινησουν να παιζουν. Αν παιξω το αντιστοιχο .cue, ξεκιναει αμεσως.
Μια μικρη αλλα απειροελαχιστη και καθολου ενοχλητικη καθυστερηση παρατηρω και αν κανω το ιδιο απο στικακι ή σκληρο που εχω απευθειας συνδεδεμενο πανω στο μηχανημα.
Any ideas?

Εχω το εξης θεμα:
Οταν παιζω απο δικτυακο σκληρο τα flac κανουν υπερβολικα πολλη ωρα να ξεκινησουν να παιζουν. Αν παιξω το αντιστοιχο .cue, ξεκιναει αμεσως.
Μια μικρη αλλα απειροελαχιστη και καθολου ενοχλητικη καθυστερηση παρατηρω και αν κανω το ιδιο απο στικακι ή σκληρο που εχω απευθειας συνδεδεμενο πανω στο μηχανημα.
Any ideas?

Σε monitoring ο δίσκος,ορισμένος στην σχετική καρτέλα ή χύμα;

Ε τότε μην ψάχνεις το foo,αλλού είναι το θέμα σου.
Με τους εσωτερικούς δίσκους τι κάνει;

Ε τότε μην ψάχνεις το foo,αλλού είναι το θέμα σου.
Με τους εσωτερικούς δίσκους τι κάνει;

Εσωτερικους δεν εχει...
Ενα νετμπουκι της κακιας ωρας ειναι.
Μολις προσεξα ομως οτι το κανει και με εξωτερικο συνδεδεμενο με usb.
Μονο στο usb στικακι το εκανε λιγοτερο εντονα. Αλλα το κανει ακομη κι εκει...
και σε monitoring ε?
Δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η διαφορα.
Και το .cue το ιδιο flac δεν παιζει ουσιαστικα?

Last edited:
Η διαχείριση των δίσκων και ο controller τους προφανώς βλέπει διαφορετικές διαδρομές και οι προτεραιότητες δεν είναι ίδιες.
Το ότι το στικάκι τα πάει καλύτερα το αποδεικνύει.
Το έχεις ρυθμίσει να παίζει από την ram;
Αν το έχεις κάνει και δεν έχεις αρκετή απενεργοποίησε το.

Η διαχείριση των δίσκων και ο controller τους προφανώς βλέπει διαφορετικές διαδρομές και οι προτεραιότητες δεν είναι ίδιες.
Το ότι το στικάκι τα πάει καλύτερα το αποδεικνύει.
Το έχεις ρυθμίσει να παίζει από την ram;
Αν το έχεις κάνει και δεν έχεις αρκετή απενεργοποίησε το.

Εχω οντως λιγη μνημη...
Δεν θα επρεπε να ισχυει και στο cue ομως αυτο?
Εκει, γιατι η διαφορα?
Να ληφθει υποψη οτι μου το κανει και σε μικροτερα flac αρχεια, οχι μονο σε ολοκληρα αλμπουμ.
Πως εξηγειται ενα κομματι σε flac να καθυστερει τοσο να ξεκινησει να παιζει και το cue ενος ολοκληρου αλμπουμ να ξεκιναει στιγμιαια?
Αυτο δεν φορτωνει τιποτα στη μνημη?

Εχω οντως λιγη μνημη...
Δεν θα επρεπε να ισχυει και στο cue ομως αυτο?
Εκει, γιατι η διαφορα?
Να ληφθει υποψη οτι μου το κανει και σε μικροτερα flac αρχεια, οχι μονο σε ολοκληρα αλμπουμ.
Πως εξηγειται ενα κομματι σε flac να καθυστερει τοσο να ξεκινησει να παιζει και το cue ενος ολοκληρου αλμπουμ να ξεκιναει στιγμιαια?
Αυτο δεν φορτωνει τιποτα στη μνημη?

Γιατί πολύ απλά μπορεί να δίνει διαφορετική προτεραιότητα στην επεξεργασία και να ακολουθεί διαφορετική διαδρομή,γίνεται αυτό μεταξύ διαφορετικών τύπων αρχείου.
Για να καταλάβουμε καλύτερα,αυτό το κάνει σε φορτωμένες playlist (έτοιμες ή φτιαγμένες με drag'n'drop ή πρόσθεση ) ή σε τυχαία διπλά κλικ στο αρχείο κατευθείαν από τον δίσκο;

Να πω οτι επιασε αυτο με τη μνημη.
Απο 1,5 γιγα που την ειχα ορισει την πηγα στα 150 μεγα και δειχνει να ξεκιναει μια χαρα. Απο το στικακι τουλαχιστον...

Ειχα παει σε αυτες τις ρυθμισεις γιατι παλιοτερα μου δημιουργουσε θεματα με κοψιματα. (τα οποια και λυθηκαν ετσι)
Ελπιζω να μην επανελθουν εκεινα τωρα που τις ξανααλλαξα για να λυσω άλλα.
Ευχαριστω πολυ!:ernaehrung004:
(Με βλεπω να επανερχομαι βεβαια, μην εφησυχαζεις) :jester:

Last edited:
Τελικα δεν κρατησε για πολυ.
Σημερα παλι τα ιδια μου εκανε.
Επαιξα με διαφορετικα μεγεθη στο buffer χωρις αποτελεσμα.
Μου εδωσε μαλιστα την εντυπωση οτι οσο περισσοτερη ωρα επαιζε, τοσο χειροτερευε το προβλημα.
Προσεξα επισης οτι πλεον χρησιμοποιει πολλη cpu πραγμα που εχω την εντυπωση οτι δε συνεβαινε παλιοτερα... Χτυπαει κατι 70αρια% ενω (αν θυμαμαι καλα) δεν ξεπερνουσε το 15%. Αλλα αυτο δεν ξερω αν εχει σχεση...
Να πω επισης οτι στην ταχυτητα του δικτυου μου δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα. Δεν πρεπει να φταιει αυτο...
Αny other ideas?