About Foobar2000

Re: Στήσιμο Foobar

Μια βοήθεια βρε παιδιά,υπάρχει τρόπος να δουλέψει το foobar στο pc (win10) με κάποιο remote app,για ασύρματο χειρισμό από iPad (iOS 9.3.2)....? όπως πχ το iTunes.

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Για να παίζεις DSD ( και PCM φυσικά ) ορίζεις σαν έξοδο το foo_dsd_asio στις εξόδους και στην καρτέλα του SACD την επιλογή DSD που γκριζάρει τα υπόλοιπα.Φυσικα πρι,έχεις εγκαταστήσει εκτός του ASIO proxy και το component που ειναι στον ιδιο φάκελο.
Οι έξτρα ευθμισεις στο άλλο καρτελάκι που δείχνω (DoP,κλπ, )εξαρτώνται απο τον κατασκευαστή,κοιτά μήπως προτείνει αυτός κάτι ειδικό.

Η ρύθμιση στην DSD καρτέλα SACD δεν ισχύει για τα dac που έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής native DSD;

Απότι ξέρω το soekris δεν είναι native DSD dac.

Μήπως λοιπόν στην καρτέλα SACD πρέπει να μπει στο output mode το PCM με το samplerate στη μέγιστη (ακέραια πολλαπλάσια του 44,1) δειγματοληψία που μπορεί το dac;

Και να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Έχει προσθέσει κανείς το component "Lyrics Show Panel" που βγάζει τους στίχοι;

Αν ναι έχω απορίες.

Αφου εχασα τον υπνο μου εκανα restart olo to foobar και το εστησα απο την αρχη
Τελικά ο βουλγαρος φίλος μου (jlsounds) υποστηριζει μεχρι dsd256 αλλαζοντας απο dsd512 σε dsd256 ολα επαιξαν κανονικά (σχεδον).
Α και το darkskin με βασανισε για λιγο δεν θυμομουν να αλλαξωτην καταληξη σε .exe
Παντος και τωρα με output το foo_dsd_asio πεταει το Unrecoverable playback error σε 44,1 αρχεια, με βασανιζει πολυ.

Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Έκτορα,με το τελευταίο firmware υποστηρίζει και DSD (native ή DoP,δεν ξέρω και δεν εχει σημασία ).
Το component των στίχων το εχει και το σκιν που παιζω εγω,οποτε ρώτα οτι θέλεις.

Δημήτρη, μήπως πρέπει να ορισεις κάτι ειδικό στην καρτέλα του Dsd_asio; (DoP αντί για native ξέρωγω,ο soekris τι λέει; )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Και να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Έχει προσθέσει κανείς το component "Lyrics Show Panel" που βγάζει τους στίχοι;

Αν ναι έχω απορίες.

Για πες μας την απορία σου. Το δουλεύω συνεχώς.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έκτορα,με το τελευταίο firmware υποστηρίζει και DSD (native ή DoP,δεν ξέρω και δεν εχει σημασία ).
Το component των στίχων το εχει και το σκιν που παιζω εγω,οποτε ρώτα οτι θέλεις.

Δημήτρη, μήπως πρέπει να ορισεις κάτι ειδικό στην καρτέλα του Dsd_asio; (DoP αντί για native ξέρωγω,ο soekris τι λέει; )

Το Soekris υποστηρίζει με DoP έως και DSD128 και native έως DSD256. Προφανώς αυτό προϋποθέτει αντίστοιχη υποστήριξη και από το USB to I2S converter που έχουμε συνδεδεμένο. Αυτό του Βούλγαρου αν θυμάμαι καλά έχει κάποιους περιορισμούς σε Windows (δεν υποστηρίζει native DSD, μόνο DoP).

Εχω παρει το mf v90 και χθες αξιωθηκα να το συνδεσω στο nuc που πηρα!!
Αρνειται να παιξει αν δεν του βαλω στο output format το 24 ενω ολα τα αρχεια που εχω ειναι απλα 16/44 (σε waspi mode,σε ds ολα οκ)
Κανω κατι λαθος??

Το Soekris υποστηρίζει με DoP έως και DSD128 και native έως DSD256. Προφανώς αυτό προϋποθέτει αντίστοιχη υποστήριξη και από το USB to I2S converter που έχουμε συνδεδεμένο. Αυτό του Βούλγαρου αν θυμάμαι καλά έχει κάποιους περιορισμούς σε Windows (δεν υποστηρίζει native DSD, μόνο DoP).
Δημητριε το διαβασα και αυτό στο μάνουαλ του Βούλγαρου και ρυθμισα το foo_dsd_asio ως εξής
asio driver xmos με τον πιο προσφατο driver του Βουλγαρου
dsd playback method Dop Marker 0x05/0FA
dsd to dsd None
pcm to dsd SDM TYPE A (FP32)
dsd/pcm transition 10ms
Και φυσικά DSD256
Oταν το αρχειο ειναι dsd το foobar η πετάει το error που εγραψα παραπάνω η παιζει χωρις ηχο (τα uvμετρα δεν κουνιουντε καθολου)

Τι εννοείς DSD 256 στο τέλος;
(εγω ακομα τέτοιο αρχείο με μουσική παντως ενα εχω βρει )

Oχι βρε sok δεν μιλάω για αρχείο αλλα για τη ρυθμιση στο συγκεκριμένο ταμπελάκι δεξια εμενα για να παιξει αντι για dsd512 πρεπει να βάλω dsd256 αλλα και πάλι ξεκινουν τα αρχεια αλλα ηχος οχι. Το οτι δεν εχω uvμετρα απο κατω με κανει πιο σιγουρο οτι ειναι θεμα ρυθμισης και οχι το ντακ.
Αν βαλω στο output το xmos usb audio και οχι το foo_dsd_asio ολα παιζουν

Last edited:

Αμ καλά το υποψιάστηκα.
Το ταμπελάκι που λες,είναι για upsampling,κενό άστο να δούμε.

(τα προηγούμενα ποστ θα μεταφερθούν στο άλλο νήμα,εδώ είναι μόνο τα επιγραμματικά που βοηθούν το στήσιμο )

Αμ καλά το υποψιάστηκα.
Το ταμπελάκι που λες,είναι για upsampling,κενό άστο να δούμε.

(τα προηγούμενα ποστ θα μεταφερθούν στο άλλο νήμα,εδώ είναι μόνο τα επιγραμματικά που βοηθούν το στήσιμο )
Μπερδευτικα αν μιλας σε μένα το ταμπελάκι δεξια Fs: δεν μπορει να μεινει κενό εχει επιλογες

Πως δεν μπορείς.
Κοίτα παρακάτω,το πολύ κάντου ένα reset μόνο στην καρτέλα του ASIO.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Για τον Jimmara όχι ASIO Native, μόνο DoP και μόνο μέχρι DSD128 (τόσο υποστηρίζει το USB to I2S του JLsounds).

Στα παρακάτω (DSD to DSD και PCM to DSD) δεν βάζεις τίποτα. Να μην γίνεται καμία μετατροπή. Έτσι βέβαια θα υποστηρίζονται αρχεία DSD μόνο έως DSD128.

Kαλα μου αγόρια ειμαστε σε πολυ καλο δρόμο δεν βγάζει πουθενα τωρα error αλλα ακομα δεν παιζει dsd, κενά δεν μπορω να τα αφησω μονο να επιλεξω none και στο dsd επισης πρεπει να διαλεξο κατι.
Σοκ η photo σε τι λειτουργικο τραβηχτηκε?

Win10.
Ξέρεις τι;
Απεγκατάστησε,άνοιξε foobar,κλείστο και ξαναεγκατάστησε το sacd plug-in (και το asio proxy φυσικά).
Θα στα εμφανίσει λευκά μετά,οπότε εκτός που θα ορίσεις dop μην πειράξεις τίποτα.

Στην άλλη καρτέλα κάτω έχεις ορίσει DSD,έτσι;

Δοκιμασα και με reset αλλα η επανεγκατάσταση μου εκανε τα κελια με τις επιλογες dsd κενές, εχω επιλέξει DSD στην καρτέλα του SACD στα Preferences. θα ξαναπερασω το firmware αυτο 1021full_106.skr απο εδω http://www.soekris.dk/download.html σωστα Δημητριε?