About Foobar2000

Το remote θα δουλεύει στο pc που είναι ο foobar o οποίος αναπαραγάγει τα αρχεία... δεν έχει σημασία που είναι το router... εκεί πρέπει να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα...

Εάν προσπαθείτε τον τηλεχειρισμό με κινητά, προσπαθήστε με λειτουργικό android, λειτουργεί πολύ καλά και γρήγορα.
Τουλάχιστον με FoobarCon Android που το έχω δοκιμάσει πάει καλά.
Με λειτουργικό σε windows mobile, δεν υπάρχει κάποια καλή εφαρμογή...μία που την πάλεψα πριν ένα μήνα (από iphone) την έφερα στα μέτρα του κινητού (ανάλυση), αλλά υπολλείπεται σημαντικά των δυνατοτήτων του android.
Μεταξύ foobar HTTP Control & FoobarCon προτιμήστε το FoobarCon. Είναι πιο βατό στην εγκατάστασή του. Εκτός και εάν θέλετε τον τηλεχειρισμό να το κάνετε με υπολογιστή Win ή κινητό με mobile λειτουργικό, οπότε θα πάτε στο http control.

Δώστε στατική IP στον υπολογιστή που τρέχει το Foobar. Ο χειρισμός από το κινητό ή την ταμπλέτα ή εν τέλει από άλλο υπολογιστή είναι της μορφής http://XXX.XXX.X.X:8888, όπου ΧΧΧ.ΧΧΧ.Χ.Χ η σταθερή IP του υπολογιστή με το foobar.

@warewolf73 = όχι θα έπρεπε να σου λειτουργεί, κάτι δεν έκανες σωστά, το ίδιο σετάπ χρησιμοποιώ και είναι μια χαρά.

εβαλα το foobarcon στο pc το εβαλα και στο κινητο που ειναι andoid και δεν κανει συνδεση....IP βαζω το 127.0.0.1 το ιδιο δηλαδι με το foobar και τιποτα....τι κανω λαθος?

εβαλα το foobarcon στο pc το εβαλα και στο κινητο που ειναι andoid και δεν κανει συνδεση....IP βαζω το 127.0.0.1 το ιδιο δηλαδι με το foobar και τιποτα....τι κανω λαθος?

Τα 8άρια στο τέλος;(8888)

το ip πρέπει νάναι κάτι σε 192.168.1.2 ...πάνω κάτω...
τέτοια νούμερα.

ανάλογα με το μοντεμ σου.
κατέβασες από το android shop το foobarcon?
τρέξτο και θα βρεί μόνο του τις διευθύνσεις που δίνει το μόντεμ σου.

Τα 8888 τα εχει σε ξεχωριστω κουτακι! Τα εβαλα και στο ιδιο και τιποτα...παταω να συνδεθει και μου γραφει Change Log...

Last edited:
Απάντηση: Re: About Foobar2000

Ναι supersonic το κατεβασα! απο εκει εβαλα το ip αυτο που μου ειπες τωρα κανει connecting και μετα δεν κανει κατι...στο username και στο password βαζω τιποτα?

αυτό που σου είπα είναι αυτό που θέλει στο δικό μου δίκτυο.
με το που ξεκινάει το πρόγραμμα θα ψάξει και θα σου προτείνει αυτό που βρήκε.
Στο τέλος κοτσάρει και τα 8άρια και συνδέεται....

σωστό κι αυτό... χαζές ερωτήσεις επιδέχονται χαζών απαντήσεων. Κόλλησα με το μέγεθος της μνήμης και νόμιζα πως 30mb δε χωράνε σε 3gb...

Το καταφερα. ! Παρα πολυ χρησιμο στην περιπτωση μου.
Τυχαινε να ειμαι στο διπλα δωματιο και στο παρελθον να πηγαινω στο σαλονι να αλλαζω tracks απο φακελους για να ακουνε η καθημενοι. Ασε που δεν χρειαζεται και η tv να ειναι ανοιχτη σαν μονιτορ στο htpc.
Μου ελυσε τα χερια.

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Μια ερώτηση τα dvda & sacd είτε είναι πολυκαναλα είτε όχι μου τα κάνει downmix σε stereo όταν τα στέλνω στην οπτική της κάρτας ήχου πως μπορώ να τα πάρω πολυκαναλα ;

Πρόβλημα

Μετά από μία περίοδο 8 μηνών που χρησιμοποιούσα το συνδυασμό macmini-audirvana+ ξαναγύρισα στο foobar καθώς άλλαξα θέση στο στερεοφωνικό και η απόσταση από το mac δεν επιτρέπει τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Το foobar (που θεωρώ κορυφαίο - προσωπική γνώμη - σε σχέση με τα προγράμματα του mac) το έτρεχα παλιότερα με ένα laptop του 2005 (fujitsu-siemens amilo 1451g - pentium m 2.00Mhz - 2 GB RAM) και τώρα το ξανάστησα. Κατεβάζω την τελευταία έκδοση του, το εγκαθιστώ, συνδέω με το laptop με την κάρτα ήχου (creative x-fi) και από την οπτική ψηφιακή έξοδο της στέλνω το σήμα στο Harman-Kardon HD970 για μετατροπή.

Να πω εδώ ότι παλιότερα χρησιμοποιούσα την αλυσίδα αυτή με επιτυχία και με ταυτόχρονη χρήση ASIO4ALL.

Δοκιμάζω τώρα και τα αρχεία από 96KHz και πάνω δε μου τα παίζει (κάνει κολλήματα και διακοπές). Δηλαδή το πρόβλημα υπάρχει με τα 96, 174.6 και τα 192 KHz.

Τα κολλήματα εμφανίζονται όταν στο output ορίζω το ASIO4ALL ή το Kernel Streaming, στην εξωτερική κάρτα μου. Όταν ορίζω το direct stream όλα καλά και ομαλά. (αλλά αυτό δεν παρακάμπτει τον mixer των windows, έτσι δεν είναι;)

Δεν το περίμενα. Τι έγινε τώρα; Έχουνε βαρύνει το foobar; Έχει γεράσει το λαπιτόπι;

Τό 'χει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς το πρόβλημα αυτό; Έχετε καμιά ιδέα;

Re: Πρόβλημα

Μετά από μία περίοδο 8 μηνών που χρησιμοποιούσα το συνδυασμό macmini-audirvana+ ξαναγύρισα στο foobar καθώς άλλαξα θέση στο στερεοφωνικό και η απόσταση από το mac δεν επιτρέπει τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Το foobar (που θεωρώ κορυφαίο - προσωπική γνώμη - σε σχέση με τα προγράμματα του mac) το έτρεχα παλιότερα με ένα laptop του 2005 (fujitsu-siemens amilo 1451g - pentium m 2.00Mhz - 2 GB RAM) και τώρα το ξανάστησα. Κατεβάζω την τελευταία έκδοση του, το εγκαθιστώ, συνδέω με το laptop με την κάρτα ήχου (creative x-fi) και από την οπτική ψηφιακή έξοδο της στέλνω το σήμα στο Harman-Kardon HD970 για μετατροπή.

Να πω εδώ ότι παλιότερα χρησιμοποιούσα την αλυσίδα αυτή με επιτυχία και με ταυτόχρονη χρήση ASIO4ALL.

Δοκιμάζω τώρα και τα αρχεία από 96KHz και πάνω δε μου τα παίζει (κάνει κολλήματα και διακοπές). Δηλαδή το πρόβλημα υπάρχει με τα 96, 174.6 και τα 192 KHz.

Τα κολλήματα εμφανίζονται όταν στο output ορίζω το ASIO4ALL ή το Kernel Streaming, στην εξωτερική κάρτα μου. Όταν ορίζω το direct stream όλα καλά και ομαλά. (αλλά αυτό δεν παρακάμπτει τον mixer των windows, έτσι δεν είναι;)

Δεν το περίμενα. Τι έγινε τώρα; Έχουνε βαρύνει το foobar; Έχει γεράσει το λαπιτόπι;

Τό 'χει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς το πρόβλημα αυτό; Έχετε καμιά ιδέα;

Με όποια έξοδο και να παίζεις , ανέβασε λίγο το buffer length

Καλύτερα να κατεβάσεις το Plug-in για WASAPI (exclusive)

Για μένα σε πλατφόρμα Windows oι προταιρεότητες πρέπει να είναι WASAPI (exlcusive) / ASIO (native) > Wasapi (Shared) > DS/KS> Asio4ALL

To Asio4ALL είναι ψευτοκατάσταση για να κάνουμε κάποια πράγματα by pass έστι ώστε να πέφτει το latency.
Δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα σε όσους ασχολούνται με την απλή αναπαραγωγή.
Ίσα ίσα που φαίνεται ότι έχει κι αρνητική επίδραση στον ήχο.

Προσωπική άποψη φυσικά.

Το πήγα στο τέρμα το buffer.

Ξέχασα να πω ότι παίζω με xp. Οπότε το wasapi δεν παίζει.

Αλλά στις προτεραιότητες γιατί βάζεις το DS στο ίδιο επίπεδο με το KS;

Το πήγα στο τέρμα το buffer.

όχι στο τέρμα ... ανέβασε το σταδιακά... καλύτερα όχι πάνω από ~800ms

Ξέχασα να πω ότι παίζω με xp. Οπότε το wasapi δεν παίζει.

Nα βάλλεις windows 7 καλύτερα αν δεν έχεις native asio.

Αλλά στις προτεραιότητες γιατί βάζεις το DS στο ίδιο επίπεδο με το KS;

Nαι ίσως είναι λίγο μπερδεμένο όπως το έχω γράψει,
νόμιζα οτι θα το καταλάβαινες κι έτσι.

WASAPI για οποιες εκδόσεις υποστηρίζουν.
Asio (native), Asio4ALL ανεξαρτήτως λειτουργικού.
KS για Windows ΧP
DS για Windows 7+

Last edited:

Παιδια , γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο σεταρισμα του foobar για να παιζει flac αρχεια;

Νομίζω ότι τα παίζει άψογα και χωρίς σετάρισμα... γενικότερα, για να σου παίζει κυριολεκτικά τα πάντα θα πρέπει να πας στην ιστοσελίδα τους και να τσεκάρεις από τα πάμπολλα components που υπάρχουν εκεί, ποιά σου κάνουν με βάση τα αρχεία που διαθέτεις (πχ. ape, wavpack, mp4a κλπ. ) ... εγκαθιστάς - με την απλή διαδικασία που περιγράφεται στην σελίδα τους- τα components αυτά και είσαι μια χαρά !