About Foobar2000

Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Το dsd θεωρητικά είναι για high resolution ηχο και το dts για κινηματογράφο.
Λιτος και περιεκτικος! Σε ευχαριστω, με μπερδεψε η ερωτηση του ika "Το αρχείο που λες είναι DTS FLAC 16b/44KHz, δεν έχει σχέση με αρχείο DSD που είναι 1b/2.8MHz."
Aν εχει χρονο ας εξηγησει λιγο παραπανω, παντως εγω απο την αρχη για dts αρχεια ρωτουσα, δεν εχω καταλαβει την συσχετιση με τα dsd.
Oποτε τα αρχεια dts που προσπαθουσα να αναπαραγω θα συνοδευονταν και απο καποιο video αρχειο, νομιζω καπου το ειδα σε καποιο φακελλο αλλα δεν εδωσα σημασια.

• Like
Reactions: koupa
Aρχικά τη κατάληξη έχει το αρχείο?
Μπορείς να κατεβάσεις το Mediainfo αν δουμε τι ακριβώς αρχείο είναι?
Ο vlc η ο mpc-hc το ανοίγουν κανονικά?

Φανταζομαι εννοεις οτι τα αρχεια dts εχουν καποια σχεση με dsd ε;
.....
Ακριβώς το ανάποδο, δεν έχουν καμία σχέση.

Κάνε αυτό που λέει ο Portioli με το MEDIAINFO, να δούμε τι ακριβώς είναι το αρχείο που δεν παίζει.

Aρχικά τη κατάληξη έχει το αρχείο?
Μπορείς να κατεβάσεις το Mediainfo αν δουμε τι ακριβώς αρχείο είναι?
.dts ειναι η καταληξη του αρχειου, επαιξε τελικα μεσω asio output
Θα το δοκιμασω με το mediainfo και θα επανελθω.(y)

• Like
Reactions: ika
Ακριβώς το ανάποδο, δεν έχουν καμία σχέση.

Κάνε αυτό που λέει ο Portioli με το MEDIAINFO, να δούμε τι ακριβώς είναι το αρχείο που δεν παίζει.
Ναι το καταλαβα εκ των υστερων τι εννοουσες, εγω εκανα την κουταμαρα και εγραψα οτι κατεβασα το dsd plugin ενω εννοουσα το dts plugin.

• Like
Reactions: ika
Τον Pot χρησιμοποιω και το ανοιγε εξαρχης, αλλα και ο mpc-hc καθως και ο wmp το αναπαραγουν κανονικα.
Τον foobar ηθελα να σεταρω να μπορει να παιζει τετοιου ειδους αρχεια, τον εχω ορισει ως προεπιλεγμενο, μου εκανε εντυπωση γιατι ενω το ειχε μαρκαρει το αρχειο με το εικονιδειο του foobar αυτος αρνειτο πεισματικα!

Αρχικά πάρα πολύ ωραίο κομμάτι.

Ερώτηση δεύτερη τον υπολογιστή με ποια συσκευή τον έχεις συνδέσει και με τι καλώδιο?

Σε DAC, κάρτα ήχου USB 2-ch ή σε πολυκάναλο ενισχυτή?

Αρχικά πάρα πολύ ωραίο κομμάτι.

Ερώτηση δεύτερη τον υπολογιστή με ποια συσκευή τον έχεις συνδέσει και με τι καλώδιο?

Σε DAC, κάρτα ήχου USB 2-ch ή σε πολυκάναλο ενισχυτή?
Οντως οι Eagles ειναι οι αγαπημενη μου μπαντα.
Στον φακελλο υπαρχουν ολα τα κομματια του δισκου σε dts, αλλα και ενα αρχειο avi που μαλλον συσχετιζεται με τα συγκεκριμενα αρχεια, για καποιο πολυκαναλο ενδεχομενως συστημα.
Μεσω usb εχω συνδεσει το portable dac ua-1 pro, και απο την εξοδο του 3,5mm συνδεω σε line in δικαναλου ενισχυτη.

Χτες είχαμε την πρώτη beta 2.25. Σημαντικό χαρακτηριστικό η επαναφορά του UPnP σαν server και player. Να πω την αλήθεια δεν έχω βρει ακριβώς πως δουλεύει. Ναι μεν επικοινωνούν οι 2 εφαρμογές στο δίκτυο αλλά δεν μπορώ να πλοηγηθώ στα δεδομένα της άλλης ή να τις προσπελάσω μέσω κάποιας τρίτης εφαρμογής όπως το BubbleUPnP.

Μετά από μερικά χρόνια και μετά από μερικές συγκυρίες έπρεπε να ξαναστήσω το Foobar2000 από το μηδέν με το υπόλοιπο σύστημα (iFi Zen DAC, ik iloud micro monitor speakers και ένα τροφοδοτικό για το DAC). Όλα τα αρχεία ήχου σε folder σε σκληρό (πολλά flac, αρκετά mp3 320 kbit, αλλά και πολλά ελληνικά σε χαμηλότερη ποιότητα - κάπου 25000 κομμάτια).
Είπα να κατεβάσω και στήσω το 64bit. Μετά από ψάξιμο το έστησα πάλι και στέλνει κανονικά DSD256 στο DAC από οποιαδήποτε αρχική πηγή.

Το θέμα μου είναι ότι είχα πολύ ωραίο skin στην παλιά έκδοση, έβγαζε εξώφυλλα και γενικά το είχα ρυθμίσει καλά.
Στη νέα 64bit δεν έχω περάσει plugin ακόμη και από ότι βλέπω μάλλον δεν υπάρχουν. Το έχει ψάξει κανείς; To Refacets δεν έχει καν φωτογραφίες εξωφύλλων, τα εξώφυλλα στον player τα δείχνει μόνο όταν έχουν συγκεκριμένο όνομα και γενικά είναι τελείως μπελάς να φτιάξεις νέα playlists από το τίποτα.

Κάποιο tutorial ή κάτι αντίστοιχο;

Ρίξε μια ματιά στο forum τους αν δεν το έχεις κάνει. Με τα 64bit σταμάτησε να δουλεύει το Spidermonkey που είναι η κύρια έκδοση για όλα τα μπιμπλίκια που βλέπουμε στα θέματα. Τον τελευταίο καιρό αναπτύσσουν το WebView που πατάει πάνω στον MS Edge.

Επειδή μπαίνω κάθε μέρα βλέπω κίνηση αλλά δε μπορώ να σου δώσω λεπτομέρειες καθώς χρησιμοποιώ τον F2K σαν απλό παραδοσιακό player.

Το Refacets δυστυχώς είναι τόσο τραγικό που το έχω βγάλει εντελώς από την ζωή μου. Έχω παράλληλα και μια δεύτερη φορητή 32bit εγκατάσταση μόνο με το Facets και το DSD addon για να κάνω δουλειά στο tag editing.

Αυτό είναι το κακό με το foobar. Όταν το στήσεις όπως θες, τις περισσότερες φορές το ξεχνάς γιατί δουλεύει σε αυτό που θέλεις. Για άμεση αναπαραγωγή έχω πάντα εγκατεστημένο το winamp...παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν.
Όταν έρχεται η στιγμή που για διάφορους λόγους πεις ότι α, ας βάλω κάτι αρκετά πιο καινούργιο δεν ξέρεις τι θα βρεις γιατί το μοντέλο του βασίζεται σε addons ουσιαστικά.

Έβαλα το Columns UI και πέρασα και τα Album list, Cover utils και Queue viewer και αναμόρφωσα λίγο τα τετράγωνα και κάτι γίνεται. Δεν είναι όπως πριν (που οκ το είχα συνηθίσει κιόλας) αλλά είναι λειτουργικό.

• Like
Το F2K είναι μια "ιδιάζουσα" περίπτωση που έλεγαν και στης "Ελλάδος τα Παιδιά". Αντέχει το 2025 με πρακτικές 2005.

Κατ' αρχάς το φτιάχνει ένας ο οποίος αρνείται την εμπορευματοποίηση. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έβαλε διαφημίσεις στο site.

2025-04-21​

Some sections of the foobar2000 website currently show Google ads. This is intended, performance of Google ads is being evaluated. If you don't like them, get an ad blocker.

Έχει επιλέξει να δουλεύει με plugins και μάλιστα έχει απίστευτα σταθερό API. Πχ το Facets και το UPnP addon είναι από το 2011 και 2015. Δηλαδή 14 και 10 χρόνια πριν. Σκέψου ότι η νέα έκδοση 2.0 έχει νέο κώδικα ώστε να είναι συμβατή με τις υπόλοιπες αρχιτεκτονικές αλλά δεν επηρεάζει τα 32bit.

Από την άλλη είναι τόσο old school που δε σου δίνει δυνατότητα άμεσα να κρατάς κάποιο ιστορικό ή έστω να έχει ένα κεντρικό αποθετήριο στα addons. Κάποια ενεργά μάλιστα δεν τα εμφανίζει καθόλου όπως αυτά που έχουν να κάνουν με το SACD. Θα μπορούσε να κάνει parse με κάποιο τρόπο το site τους και να εγκαθιστάς από εκεί τα addon. Ή έστω να σου δίνει ένα εύκολο αρχείο ρυθμίσεων.

Και ένα λάθος που έκανε όπως πολλοί άλλοι είναι η μη άμεση υλοποίηση των 64bit. Δεν θυμάμαι αν το έκανε λόγω αδυναμίας ή υποτίμησης. Πχ ο madshi που φτιάχνει το MadVR ήταν ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος με τα 64bit μέχρι που οι άλλοι άρχισαν να τον φτάνουν εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που δεν είναι μόνο η μνήμη αλλά και άλλα. Αν είχε δεθεί στο άρμα τότε που οι προγραμματιστες των addons ήταν ενεργοί θα είχαμε σήμερα τα πάντα στα 64bit.

• Like
Reactions: #@george@#
Όταν μιλάμε για μουσική συνήθως αναφερόμαστε σε στερεοφωνικές εγγραφές, οπότε θα μείνω σε αυτές. Όσο αφορά τον ψηφιακό ήχο:
Τα CD (και μαζί τους το pcm) είναι μαζί μας από το 1982.
Τα wav και mp3 είναι μαζί μας από το 1991.
Τα super audio cd (και μαζί τους το DSD) είναι μαζί μας από το 1999.
Τα flac είναι μαζί μας από το 2001.
Τα MQA ήρθαν το 2014.

Βασικά δεν ξέρω κάτι άλλο από τότε. Ότι καινούργιο έχει να κάνει συνήθως με πολυκάναλο ήχο για ταινίες και όχι για μουσική.
Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για τεχνολογίες 10+ ετών που άνετα φτάνουν τον μισό αιώνα.

Από όταν περιορίστηκα και έφτιαξα ένα μίνι σύστημα πριν μια 5ετία πραγματικά δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κάνω οποιαδήποτε αναβάθμιση. Τα φυσικά cd μου είναι -δυστυχώς- ακόμη σε κούτες κάτι λιγότερο από μια δεκαετία. Σχεδόν όλα είναι αρκετά καλά ψηφιοποιημένα σε flac. Το σύστημα ήχου αποτελούμενο από iFi Zen DAC, ik iloud micro monitor speakers, ένα τροφοδοτικό για το DAC και ένα εξωτερικό Bluray player σαν transport θέλει μόνο ένα λογισμικό.

Δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από το foobar2000 ως τώρα για τις ανάγκες μου. Ναι με τις χίλιες δυσκολίες που συζητάμε, αλλά όταν το στήσεις πρακτικά το ξαναστήνεις μόνο αν κάνεις format τα windows ή αλλάξεις υπολογιστή. Και φυσικά αν εξαιρέσουμε ίσως κάποιο καλύτερο plugin δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι άλλο.

Αλήθεια ξέρει κανένας αν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο; να στέλνει δηλαδή μέσω DSD256 στο DAC μου ότι αρχέιο και αν μπει. Ακόμη και με τη μουσική που ακούω που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ήχος είναι πιο απολαυστικός έτσι.

• Like
Τα CD (και μαζί τους το pcm) είναι μαζί μας από το 1982.
Τα wav και mp3 είναι μαζί μας από το 1991.
Τα super audio cd (και μαζί τους το DSD) είναι μαζί μας από το 1999.
Τα flac είναι μαζί μας από το 2001.
Τα MQA ήρθαν το 2014.

Δηλαδή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε πέρυσι και καλύτερα. :D
Πήγαμε από το βινύλιο στο αισχρό (εκείνης της εποχής τουλάχιστον) CD, μετά στα MP3, στο SACD που δεν έπιασε ποτέ, το ΜQA... άντε, σε 5-6 χρόνια θα ακούμε από .mid. :D

Αλήθεια ξέρει κανένας αν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο; να στέλνει δηλαδή μέσω DSD256 στο DAC μου ότι αρχέιο και αν μπει. Ακόμη και με τη μουσική που ακούω που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ήχος είναι πιο απολαυστικός έτσι.

Πρέπει να είναι από το laptop;
Δεν σου κάνει ένα raspberry;

Το jriver είναι πολύ καλό πρόγραμμα το οποίο όμως έχει περίεργους developers. Κανει upsamnpling και θεωρητικά είναι το no2 σε ποιότητα πίσω από το audirvana. δεν διαφέρει και πολύ από το f2k σαν φιλοσοφία. 2000's και μάλιστα με τραγικά θέματα. Τουλάχιστον το f2k έχει το default των windows και είναι μια χαρά.

Αλλά έχει ενσωματωμένη βιβλιοθήκη βίντεο και κάνει ένα εξαιρετικό media center.

Δηλαδή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε πέρυσι και καλύτερα. :D
Πήγαμε από το βινύλιο στο αισχρό (εκείνης της εποχής τουλάχιστον) CD, μετά στα MP3, στο SACD που δεν έπιασε ποτέ, το ΜQA... άντε, σε 5-6 χρόνια θα ακούμε από .mid. :D

Πρέπει να είναι από το laptop;
Δεν σου κάνει ένα raspberry;
Προτιμώ να είναι στο pc. Εξάλλου δεν νομίζω να έχει driver η ifi για raspberry (μπορεί να κάνω και λάθος). Εξάλλου το σύστημα είναι πάνω στο γραφείο που δουλεύω, οπότε δεν έχω λόγο να μην είναι από windows. To laptop πια είναι σε ράφι ψηλά κλειστό, έχω 2 οθόνες μπροστά μου, μία 32 ιντσών και μία 20 ιντσών γυρισμένη κάθετη δίπλα της. Και στα πλάγια από τις οθόνες τα 2 monitor ηχεία.

Το jriver είναι πολύ καλό πρόγραμμα το οποίο όμως έχει περίεργους developers. Κανει upsamnpling και θεωρητικά είναι το no2 σε ποιότητα πίσω από το audirvana. δεν διαφέρει και πολύ από το f2k σαν φιλοσοφία. 2000's και μάλιστα με τραγικά θέματα. Τουλάχιστον το f2k έχει το default των windows και είναι μια χαρά.

Αλλά έχει ενσωματωμένη βιβλιοθήκη βίντεο και κάνει ένα εξαιρετικό media center.
Να πω την αλήθεια θέλω κάτι αποκλειστικά για ήχο, δεν με ενδιαφέρει για πλήρες Media Center. Εξάλλου σπάνια πια βλέπω κάτι στον υπολογιστή πέραν της τηλεόρασης που και εκεί όλα είναι από streaming services (netflix, disney+, ertflix, cinobo). Κάποτε είχα στήσει να βλέπω από την τηλεόραση έναν σκληρό του υπολογιστή για streaming μέσα στο σπίτι και δεν νομίζω να το χρησιμοποίησα ποτέ μετά την δοκιμή ότι δουλεύει. Απλά αν προκύψει η ανάγκη αντιγράφω σε memory stick και τελειώνει η φασαρία :p