Acer H5360

Απάντηση: Re: Acer H5360

φίλε γιάννη το παρατηρείς μόνο στα δικά μου ποστ...?????
καλό βράδυ......

Φίλε μου, δεν σε επιπλήττω σε σχέση με κάποιον άλλο. Απλώς, είδα το προηγούμενο ποστ περί ''ελιτιστών'' (που είναι αλήθεια ότι απλώς ήταν ένας ατυχής χαρακτηρισμός, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκες), τώρα τα περί dila στο σπίτι, γι' αυτό και έκανα αυτό το σχόλιο. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, νομίζω...

ΥΓ

Η πλάκα είναι ότι πριν λίγο καιρό είχαμε ''κατηγορηθεί'' ως φτωχοί συγγενείς της βιντεοπροβολής επειδή δεν συζητάγαμε για ακριβά μοντέλα....:rolleyes::rolleyes:

Πιστευω πως κακως σνομπαρεται το συγκεκριμενο προβολακι (οπως και τα ομοια του Οπτομα , Benq600+) οταν μαλιστα ελαχιστοι τα εχουν δει.
Συμμερίζομαι μεν και τις δυο πλευρες και τη ορθοτητα των επιχειρηματων ( σε πολλα απο αυτα συμφωνω) αλλα απο την αλλη δεν θα ημουν καθολου αρνητικος σε εναν προβολεα 720 χωρις μαλιστα να μην τον εχω δει με τα ματια μου...

Εγώ απο την μία συμφωνώ ότι πράγματι ένας καλός προβολέας μπορεί να σου φανερώσει πράγματα που ένας μέτριος ή κακορυθμισμένος δεν θα δείξει, άλλα απο την άλλη υπάρχουμε και ορισμένοι που επειδή θέλουμε να γευτούμε μία μικρή γωνίτσα απο την πίτα του οικιακού κινηματογράφου και της μεγάλης οθόνης άλλα δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, απλά συμβιβαζόμαστε - χωρίς να κατηγορώ τους προβολείς αυτής της κατηγορίας - σε προβολείς σαν κι αυτόν που κατεμέ, αν και δεν τον έχω δεί ακόμα απο κοντά τον θεωρώ αρκετά τίμιο σαν μηχανάκι.

Re: Απάντηση: Acer H5360

Πιστευω πως κακως σνομπαρεται το συγκεκριμενο προβολακι (οπως και τα ομοια του Οπτομα , Benq600+) οταν μαλιστα ελαχιστοι τα εχουν δει.
Συμμερίζομαι μεν και τις δυο πλευρες και τη ορθοτητα των επιχειρηματων ( σε πολλα απο αυτα συμφωνω) αλλα απο την αλλη δεν θα ημουν καθολου αρνητικος σε εναν προβολεα 720 χωρις μαλιστα να μην τον εχω δει με τα ματια μου...

Ανδρέα δεν νομίζω πως "σνομπάρουμε" κανένα προβολάκι. Απλά προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα και να βγάλουμε στο φώς όλα όσα θα έπρεπε να έχει κάποιος υπ' όψιν του για κάθε μηχάνημα.
Άλλως τε όλοι έχουν δίκιο, και ο (παραπονιάρης - ψίτ μην αρπάζεσαι βρέ ...σε πειράζω!!! -bye-) libair, και ο tegonik και ο Γιάννης Χατζ., και φυσικά δεν τσακωνόμαστε ούτε έχουμε πρόθεση για άλλα τινα θλιβερά! Συζήτηση κάνουμε και ο καθένας απ' την πλευρά του παραθέτει (και υποστηρίζει) την άποψη του!
Τώρα το ότι κάποιοι (όπως π.χ. ο tegonik που είναι τεχνικός), έχουν μεγαλύτερη πείρα από κάποιους άλλους, όπως και να το κάνουμε είναι γεγονός.

Υ.Γ. Φίλε Γιάννη Χατζ., τι να κάνουμε, με ότι και να καταπιαστούμε, φτηνό, μεσαίο, ακριβό, πάντα "κάποιοι" θα μας την πούν. Δεν βαριέσαι...
Πάμε παρακάτω :flipout: -bye-

Last edited:
Εγώ απο την μία συμφωνώ ότι πράγματι ένας καλός προβολέας μπορεί να σου φανερώσει πράγματα που ένας μέτριος ή κακορυθμισμένος δεν θα δείξει, άλλα απο την άλλη υπάρχουμε και ορισμένοι που επειδή θέλουμε να γευτούμε μία μικρή γωνίτσα απο την πίτα του οικιακού κινηματογράφου και της μεγάλης οθόνης άλλα δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, απλά συμβιβαζόμαστε - χωρίς να κατηγορώ τους προβολείς αυτής της κατηγορίας - σε προβολείς σαν κι αυτόν που κατεμέ, αν και δεν τον έχω δεί ακόμα απο κοντά τον θεωρώ αρκετά τίμιο σαν μηχανάκι.

Φίλε μου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προβολάκιας στον πλανήτη που να μην συμβιβάζεται, ασχέτως μηχανήματος.

Βασικά δεν υπάρχει χομπίστας που να μην συμβιβάζεται.. Δεν υπάρχει τέλος στο χόμπι μας.

Προφανώς αν έρθει ένας φίλος μου και μου πει ότι θέλει να διαθέσει 600 για προβολέα δεν θα τον αρχίσω στο δούλεμα. Αλλά θα φροντίσω να τον ενημερώσω για το τι θα πάρει με αυτά τα 600 και τι θα μπορούσε να πάρει αν ανέβαζε λίγο το budget του. Απλά πράγματα. Στο τέλος φυσικά, αυτός που πληρώνει αποφασίζει. Αλλά να έχει όλα τα δεδομένα.

Σίγουρα η μεγάλη εικόνα μαγεύει, ασχέτως τιμής μηχανήματος. Απλά, η έννοια του value for money είναι διαφορετική για τον καθένα μας.

Re: Απάντηση: Acer H5360

Ανδρέα δεν σνομπάρουμε κανένα προβολέα. Εγώ το μόνο που προσπαθώ να κάνω εδώ είναι να βάλω τα πράγματα σε μία τάξη προσπαθώντας να αποτρέψω αυτούς που διαβάζουν το νήμα (και κάποιοι ίσως είναι υποψήφιοι αγοραστές βιντεοπροβολέα)να βγάλουν λάθος συμπεράσματα. Η έκφραση είναι καλός για τα λεφτά του είναι παραπλάνηση. Ολοι οι βιντεοπροβολείς είναι καλοί για τα λεφτά τους.Ολοι οσοι έχουν προβολέα οποιοδήποτε μοντέλο και οποιαδήποτε αξίας μπορούν να πούν ότι είναι καλός για τα λεφτά του.Είναι αυτό συμπέρασμα?
Επίσης δεν χρειάζεται να δεις τον acer για να έχεις εικόνα του πώς παίζει.Φοράει DC2 το οποίο έρχεται κατευθείαν απο τον 8700 του 2003 (μάλιστα το 2004 στον 8700 έβαλαν το DC2+).Εχω δεί καμιά 10ριά μοντέλα dlp στα 720p και μάλιστα και με DC3,με καλύτερους φακούς ,scaler ,κ.τ.λ..Ξέρω με σχετική ακρίβεια πως μπορεί ο acer να παίζει.Μαγικά με το DC2 δεν μπορεί να κάνει κανείς και να αποδώσει μαύρο και ansi υψηλότερα απο υλοποιήσεις σοβαρών εταιριών που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο τσιπ εδώ και 7 χρόνια.
Οταν διαθέτεις 600 ευρώ και τα διαθέτεις για να πάρεις τον πρώτο σου προβολέα τότε και βέβαια να τον επιλέξεις. Το να τον συγκρίνεις με σοβαρούς προβολείς βγάζοντας το συμπερασμα οτι δεν υπάρχει λόγος να δωσεις 300 ευρώ παραπάνω για να πάρεις 1080 ή γενικά οι διαφορές είναι ελάχιστες με μηχανάκια ακριβότερα τότε αυτό ακουμπάει τα όρια της παραπληροφόρησης ,για να μη πω του γελοίου.
Δεν έχει καμία σχέση σε απόδοση ένας DC2 720p με οποιοδήποτε 1080 προβολέα ακόμη και τον 1000άρη της benq.Είναι απλά μέρα με νύχτα.Την διαφορά αυτή εγώ που έχω αλλάξει καμιά 20αριά προβολείς μπορώ και την διακρίνω ,ο ιδιοκτήτης του acer ομως που είδε 100 ιντσες για πρώτη του φορά και νόμισε οτι επιασε το λόττο δεν μπορεί.

Απάντηση: Re: Acer H5360

Απλά, η έννοια του value for money είναι διαφορετική για τον καθένα μας.

Το value for money δεν είναι έννοια αλλά δείκτης και αν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να βαθμολογήσουμε και σχετική ακρίβεια το υπό εξέταση αντικείμενο είναι και αρκετά αντικειμενικός.

Ναι, μόνο που τα κριτήρια ή πιο σωστά η βαρύτητα του κάθε κριτηρίου είναι υποκειμενική.. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην σωστή υποστήριξη 3D, κάποιον άλλο μπορεί να μην τον ενδιαφέρει καθόλου.. κ.ο.κ.

σημερα ειδα και το ματσακι ηπα-βραζιλια στο woop σε υψηλη αναλυση (ποση ειναι αλήθεια ξερει κανεις 720p) και μπορω να πω οτι καταγουσταρα. Γενικα τον δουλευω 2 ωριτσες την μερα είτε για ταινια είτε για καθαρη χρηση τιβι (μπαλα-μπασκετ). Το μηχανάκι αξιζει καθε ευρω του. Με εχει βολεψει η φορητοτητα του καθως τον βαζω στην θεση του καθε βραδυ (στην βολικη θηκη του) για λόγους μη μονιμης θεσης ακομα αλλα και για να το σωζω απο την σκονη.

Λοιπον 2-3 φωτο απο τον aser 5360 ακόμα απο hd trailer μεσω λαπτοπ με vga καλωδιακι ,προβολη σε τοιχο ακόμα (λευκός ματ ότι ναναι RAL) τουλαχιστον ο μηχανη αυτη την φορά σε τριποδα.

http://img405.imageshack.us/i/img8445.jpg/
http://img821.imageshack.us/i/img8442.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/img8451.jpg/
βλεπω οι φωτο μου σκορπισαν κυματα ενθουσιασμουν και κοπλιμεντων ... χαχαχα

Οι φώτο που ανέβασες είναι πολύ χάλια.Αποκλείεται να παίζει τόσο κακά ο προβολέας.Εαν μπορείς ανέβασε καμιά απο ταινία με όλο το κάδρο να φαίνεται για να καταλάβουμε περίπου τι παίζει.Με τι μηχανή τις τράβηξες?

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Σου υπενθυμίζω τις παράμετρους προβολής: " . ..απο hd trailer μεσω λαπτοπ με vga καλωδιακι ,προβολη σε τοιχο ακόμα (λευκός ματ ότι ναναι RAL) τουλαχιστον ο μηχανη αυτη την φορά σε τριποδα". Η μηχανη που ρωτάς είναι μια απλή canon digital ixus60 6.0 MGPS. Θα προσπαθήσω όταν θα έχω χρόνο να τραβήξω μια καλύτερη μηχανή που έχω. Αλλά βρε φίλος εσένα ότι και να σου τραβήξω , καταλαβαίνω πόσο δικαιος θα είσαι με το μηχανάκι!! Αφού δε το γουστάρεις και το θάβεις αβέρτα!!!-bye-

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Σου υπενθυμίζω τις παράμετρους προβολής: " . ..απο hd trailer μεσω λαπτοπ με vga καλωδιακι ,προβολη σε τοιχο ακόμα (λευκός ματ ότι ναναι RAL) τουλαχιστον ο μηχανη αυτη την φορά σε τριποδα". Η μηχανη που ρωτάς είναι μια απλή canon digital ixus60 6.0 MGPS. Θα προσπαθήσω όταν θα έχω χρόνο να τραβήξω μια καλύτερη μηχανή που έχω. Αλλά βρε φίλος εσένα ότι και να σου τραβήξω , καταλαβαίνω πόσο δικαιος θα είσαι με το μηχανάκι!! Αφού δε το γουστάρεις και το θάβεις αβέρτα!!!-bye-

Φίλε μου δεν θάβω τίποτα και κανέναν.Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι πολύ κακές για να προέρχονται απο οποιοδήποτε βιντεοπροβολέα και όχι μόνο απο τον ACER.Η φωτογραφική σου είναι αρκετά καλή. Τράβηξε χωρίς φλας ,απο μεγαλύτερη απόσταση για να τραβήξεις όλο το κάδρο. Επίσης βάλε μια ταινιούλα να παίζει και όχι κινούμενα σχέδια.

Φυσικα χωρις φλας ειναι τραβηγμενες
To είπα γιατί φαίνονται τραβηγμένες με φως. Εκτός αν το πέπλο που φαίνεται είναι του προβολέα ,πράγμα δύσκολο γιατί τόσο πέπλο δεν είχαν ούτε οι LCD philips δεκαετίας 90' :slapface:

Αυτές είναι φωτογραφίες!(φτάνει μην ανεβάσεις άλλες....).

Δυο πράγμαστα.
1)υπερκορεσμένα χρώματα
2)Φώναξε ηλεκτρολόγο,πρέπει να βγάλεις τους διακόπτες απο τον τοίχο!:D