Acer Iconia W510

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

17 June 2006
10,385
Έψαχνα καιρό να πάρω κάποιον καινούργιο φορητό υπολογιστή. Τελικά όπως τα έφεραν τα πράγματα έπεσε στα χέρια μου το Acer Iconia W510.
Tablet με windows 8 που έχει και αποσπόμενο πληκτρολόγιο που περιλαμβάνει δεύτερη μπαταρία και μια κανονική θύρα usb.
Την προηγούμενη εβδομάδα έλειπα ταξίδι και ήταν σούπερ ευκαιρία να το δοκιμάσω.
Είναι μαζί με το πληκτρολόγιο μόλις 1.26 κιλά, ενώ σαν ταμπλέτα 570 γραμμάρια - σούπερ λοιπόν για να το κουβαλάς.
Επίσης ερωτεύτηκα την μπαταρία του. Όταν είναι συνδεδεμένο με το πληκτρολόγιο (2 μπαταρίες) διαφημίζονται κάπου 18 ώρες αυτονομίας. Δεν πέφτουν ιδιαίτερα έξω όταν το χρησιμοποιείς για δουλειές γραφείου ή καμιά ταινία. Πας 2-3 ημέρες επαγγελματικό ταξίδι και δεν κουβαλάς καν φορτιστή.
Τα windows 8 πάνε σφαίρα, μπουτάρουν πιο γρήγορα από το desktop μου (με 4πύρηνο, ssd και 4 GB ram) σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα με το Hybrid boot ενεργοποιημένο.
Επίσης όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δεν μου άρεσαν από το office 2013, είναι εκείνα που το κάνουν πλήρως λειτουργικό στην οθόνη των 10 ιντσών με touch.
Να πω την αλήθεια πίστευα πως οι 12 ίντσες είναι μάλλον οι ιδανικές για έναν φορητό υπολογιστή με ελάχιστες τις 11 - κυρίως λόγω του πληκτρολογίου. Ευτυχώς το συγκεκριμένο είναι αρκετά καλό και μπόρεσα να πληκτρολογίσω με τυφλό δεκάδες σελίδες στο word. Επίσης το μικρό μέγεθος μου επέτρεπε στο τραπεζάκι του αεροπλάνου να ακουμπίσω και καρπούς κάτω και να γράφω αρκετά γρήγορα και ξεκούραστα.
Σε review στο ίντερνετ είχα διαβάσει μη υποστήριξη directX, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Αυτό που είναι αλήθεια είναι οι άθλιοι driver που δίνει η acer για την κάρτα γραφικών. Ευτυχώς η HP έδωσε πιο καινούργια έκδοση για ένα δικό της αντίστοιχο και με λίγο πείραγμα στο inf και απενεργοποίηση της υπογραφής των driver τώρα είναι μια χαρά. Πριν δεν έτρεχε καν το google earth σε directX, τώρα είναι μια χαρά. Ο διπύρηνος Atom Z2760 για δουλειές γραφείου είναι σούπερ. Όσο αφορά τα γραφικά τρέχει το 3dmark06, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ χαμηλά (κοντά στο 500).
Επίσης φόρτωσα απροβλημάτιστα το vmware 7 και μπορώ και φορτώνω άνετα εικονικό μηχάνημα με windows XP που έχει μέσα αρκετά στημένα λογισμικά για development (η έκδοση 9 βγάζει σφάλμα ότι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής). Τα ταμπλετοπαιχνιδάκια πάντως τα σηκώνει μια χαρά.
Πάντως το 80% του χρόνου το είχα με το πληκτρολόγιο και λίγο το χρησιμοποίησα σαν ταμπλέτα. Όμως ακόμη και έτσι το touch το συνηθίζεις πολύ γρήγορα. Το touchpad του πληκτρολογίου είναι πολύ στενό λόγω του μεγέθους της συσκευής και αν θες να κρατήσεις πατημένο το δεξί κουμπί πολύ εύκολα λόγω στενότητας το δάκτυλο ακουμπά πιο πάνω και πάει ο cursor όπου να είναι. Σκεφτόμουν να κάνο πατέντα και να καλύψω με ένα κομμάτι ταινία πάχους 3-4 χιλίοστών πάνω από εκεί που τελειώνουν τα πλήκτρα, αλλά μάλλον το συνηθίζω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έβαζαν ένα pointing stick και να είχαν μόνο δύο κουμπιά από κάτω. Σε κάθε περίπτωση μέρα με την ημέρα χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο το touchpad.
Αρνητικά χμμμ...μάλλον τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου, η 1 μόνο usb που είναι και micro πάνω στην ταμπλέτα (έχει adaptor μέσα στο κουτί) - παίζει δεύτερη πλήρους μεγέθους όταν έχεις συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο και η αδυναμία τρεξίματος σύγχρονων παιχνιδιών.
Η τιμή του νομίζω ότι είναι αρκετά τίμια, γιατί σου δίνει κανονικά windows που τρέχεις τα πάντα, παίζεις όποτε θες σαν ταμπλέτα, όποτε θες σαν netbook/laptop και η αυτονομία είναι πραγματικά απίστευτη. Σκέτη ταμπλέτα ακόμη και με windows 8 είναι ένα παιχνίδι...όμως λόγω του διαθέσιμου πληκτρολογίου το παίρνεις στα σοβαρά...

acer_iconia_w510_1.jpeg

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Καλοριζικο.
Οπως τα αναφέρεις είναι πολύ καλή αυτονομία είτε σκέτο το tablet είτε μαζί με πληκτρολόγιο όπου ξεχνάς στην ουσία ποτέ το φορτίσεις τελευταία φορά.
Το είχα και εγώ για κανά 10ημερο,αλλά το έδωσα τελικά,διότι ήθελα πιο μεγάλες ιντσες,και δεν με βόλεψε πολύ.
Να προσεχείς το πίσω μέρος του tablet όπου είναι αρκετά ευαίσθητο σε μικρογρατζουνιες,συνιστω θήκη οπωσδήποτε,διότι στο δικό μου την 3τη-4τη μέρα τις αμιχες τις απέκτησα για πλάκα.

17 June 2006
25,072
Αθήνα
μεγειές Γιώργο καλοδούλευτο. Θεωρώ πως μεγάλο ρόλο στην αυτονομία παίζει το ότι είναι 10.1

Αν ήταν 11.6 δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα.

Είμαι στο ίδιο σκεπτικό με το δικό σου. Απλά δεν ξέρω τελικά κατά πόσο βολεύει να είναι αποσπώμενο το keyboard ή όχι.
Αν είναι να το χρησιμοποιείς όπως λες κατά 80% σαν λάπτοπ, γιατί να βγαίνει το πληκτρολόγιο; Μήπως τελικά είναι περιττό το να είναι αποσπώμενο;

Εξάλλου με windows δεν ξέρω αν τελικά έχει την χρήση της ταμπλέτας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πληθώρα εφορμογών όπως στο android που είναι αποκλειστικά tablet λειτουργικό. ή έχει;

Πάντως το θεωρώ κι εγώ λίγο το 10.1 δεδομένου ότι είναι και 16:9 . Αν ήταν π.χ. 4:3 θα ήταν σίγουρα πιό χορταστικό.

Κοίταζα προχτές το S7 της Acer που είναι ultrabook αλλά με 13.3 touch !! Πολλά τα λεφτά Αρη όμως...

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Καλορίζικο!
Είμαι σίγουρος ότι θα το κρατήσεις πολύ περισσότερα χρόνια σε χρήση από ότι θα κρατούσες ένα android/iOS tablet!

17 June 2006
10,385
μεγειές Γιώργο καλοδούλευτο. Θεωρώ πως μεγάλο ρόλο στην αυτονομία παίζει το ότι είναι 10.1

Αν ήταν 11.6 δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα.

Είμαι στο ίδιο σκεπτικό με το δικό σου. Απλά δεν ξέρω τελικά κατά πόσο βολεύει να είναι αποσπώμενο το keyboard ή όχι.
Αν είναι να το χρησιμοποιείς όπως λες κατά 80% σαν λάπτοπ, γιατί να βγαίνει το πληκτρολόγιο; Μήπως τελικά είναι περιττό το να είναι αποσπώμενο;

Εξάλλου με windows δεν ξέρω αν τελικά έχει την χρήση της ταμπλέτας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πληθώρα εφορμογών όπως στο android που είναι αποκλειστικά tablet λειτουργικό. ή έχει;

Πάντως το θεωρώ κι εγώ λίγο το 10.1 δεδομένου ότι είναι και 16:9 . Αν ήταν π.χ. 4:3 θα ήταν σίγουρα πιό χορταστικό.

Κοίταζα προχτές το S7 της Acer που είναι ultrabook αλλά με 13.3 touch !! Πολλά τα λεφτά Αρη όμως...

Βασικά tablet τόσο καιρό δεν είχα πάρει γιατί εκεί που θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω χρησιμοποιούσα το κινητό. Πάντως αυτό που λες για την πληθώρα των εφαρμογών δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ. Γιατί και στο Android πόσες πια να χρησιμοποιείς;
1. Browser...επιτέλους έχεις όλους τους browser με όλα τα add-ons να δουλεύουν τέλεια (έχει μερικούς και στο store αν δεν θες desktop mode)
2. Pdf reader...μια χαρά και σε app υπάρχει από default
3. Skype...καλύτερα το desktop πάντως
4. Παιχνίδια...μπορεί να μην έχει χιλιάδες, αλλά έχει 100αδες και όλα τα κλασσικά
5. Πληκτρολόγιο...υποστηρίζει όλες τις γλώσσες
6. Multimedia...εφαρμογές και σε app και φυσικά desktop για να παίζεις πραγματικά τα πάντα
7. Εφαρμογές google...τρέχουν μόνο από τον browser αφού δεν υπάρχει υποστήριξη από την google
Χρησιμοποιείς τίποτε άλλο στο τάμπλετ συχνά? Εγώ τουλάχιστον όχι.
Από το κινητό πρωί και βράδυ πριν κοιμηθώ έμπαινα με το news and weather και έβλεπα ειδήσεις. Η ταμπλέτα ακόμη μου πέφτει βαριά για κάτι τέτοιο, αλλά προφανώς μπαίνω μέσω browser στο news.google.gr.
Α, και τέλος το βασικότερο...τρέχει πλήρες office με equation editor και endnote...Αυτό είναι επιστημονική φαντασία για άλλες πλατφόρμες.

Να πω ότι όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ τόσο περισσότερο δεν χρησιμοποιώ το κλασσικό ποντίκι, αλλά το touchscreen. Τα windows 8 είναι πραγματικά ένα λειτουργικό ανάμεσα στους 2 κόσμους και νομίζω ότι τα καταφέρνει τελικά καλά, γιατί σου επιτρέπει να κάνεις ότι θες και με τους δύο τρόπους. Ακόμη και όταν το έχω σαν tablet περισσότερο στο desktop είμαι παρά σε κάποιο app για ταμπλέτα.
Πάντως νομίζω όσο περισσότερο παίζω μαζί του ότι στις 10 ίντσες δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο από hardware... Το μέγεθος σε περιορίζει στο να τρέξεις κάτι που το hardware θα χωλαίνει...

17 June 2006
10,385
Δεν έχω NAS στο σπίτι. Το μόνο που μπορούσα να δοκιμάσω εύκολα ήταν μέσω media library του media player των windows 8 μεταξύ desktop και του tablet.
Matroska 1080p έπαιξε απροβλημάτιστα.

bassman2

Established Member
4 January 2013
163
Re: Απάντηση: Acer Iconia W510

άραγε ένα usb dac συνδεέται σε αυτό; λογικά από πλευράς λειτουργικού κομπλε μου φαίνεται. μία αλλη ερώτηση είναι αν παίζιε ταινίες 1080p ή flac /aiff αρχεία αλλά μέσω Nas και streaming

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Φυσικά συνδέεται με usb audio interfaces / dacs
Και σίγουρα είναι υπέρ αρκετό για flac

17 June 2006
10,385
Τάσο το hardware από πλευράς επεξεργαστή/μνήμης/αποθηκευτικού χώρου είναι τα ίδια. Άρα έχουμε την μια ίντσα διαφορά στο μέγεθος της οθόνης. Αυτό που σίγουρα θα είναι καλύτερο είναι το touchpad και λογικά και η πληκτρολόγηση αφού τα πλήκτρα θα είναι ελαφρά μεγαλύτερα. Δεν νομίζω ότι θα έβγαινε ουσιαστικά κάποιο καλύτερο/χειρότερο, αλλά η απόφαση θα είχε να κάνει με το αν θες τη μία ίντσα που προσφέρει πιο άνετη χρήση, αλλά το κάνει μεγαλύτερο για χρήση στο δρόμο και του μειώνει και την αυτονομία.

22 June 2006
35,166
NEO HRAKLEIO
το απεκτησα (απο σποντα) κι εγω!
Δεν εχει ομως πληκτρολογιο, ειναι το απλο μοντελο (demo κομματι)... μπορω να το παρω ξεχωριστα , ποσο και απο που ?

Παιρνει windows 8.1 ?

Ηταν το μονο tablet που δεν ειχα δοκιμασε, και θελω να ριξω μια ματια , μιας κι εμενα μου αρεσουν τα metro Windows, πολυ περισσοτερο απο
Android....

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
το απεκτησα (απο σποντα) κι εγω!
Δεν εχει ομως πληκτρολογιο, ειναι το απλο μοντελο (demo κομματι)... μπορω να το παρω ξεχωριστα , ποσο και απο που ?

Παιρνει windows 8.1 ?

Ηταν το μονο tablet που δεν ειχα δοκιμασε, και θελω να ριξω μια ματια , μιας κι εμενα μου αρεσουν τα metro Windows, πολυ περισσοτερο απο
Android....
Πληκτρολόγιο βρήκα εδω
http://www.amazon.de/Acer-Iconia-Ke...d=1390071875&sr=8-3&keywords=acer+iconia+w510
Ψάξε και σε κανα eBay μήπως το βρεις πιο φθηνα.
Τα 8.1 κατα 99.9% τα παίρνει,θα σου βγάλει ενημέρωση στο store για αναβαθμιση( να είσαι συνδεδεμένος συνέχεια στο ρεύμα εως ότου ολοκληρωθεί)

22 June 2006
35,166
NEO HRAKLEIO
Πανακριβο ειναι το ατιμο!

Ισως παω σε κανα απλο bluetooth γι αρχη.

Ξερει κανεις που απεθυνομαι , γιατι υπαρχει καποιο θεμα με την οθονη, εχει καποιο "καψιμο" στη κατω αριστερη γωνια .
Επειδη το πηρα σημερα, υπαρχει περιπτωση αμμεσης αντικαταστασης απο αντιπροσωπεια (ο πωλητης ειχε μονο 1 κομματι) ?

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
http://www.acer.gr/ac/el/GR/content/support
Η αλλιως στο κατάστημα πώλησης και ζητά αντικατάσταση με αλλο(αν δεν εχει αμεσα ζητά να σου φέρει,αν εχεις την υπομονη να περιμένεις καποιο διαςτημα)
Αν επιτρεπεται ποςο το πήρατε,διοτι υπάρχει η προσφορα στη Vodafone το Samsung μαζί με το πληκτρολόγιο και Wacom digitazer.

22 June 2006
35,166
NEO HRAKLEIO
300 ευρω (μοντελο χωρις πληκτρολογιο) , μαζι με 2 χρονια επεκταση εγγυησης (συνολο 3 χρονια δηλ).
Καλη τιμη ειναι, απλα ηταν το τελευταιο κομματι, γι αυτο και "ξεπουλαγαν".

Μπορω να το παω κατ ευθειαν αντιπροσωπεια για γρηγοροτερη εξυπηρετηση ?

ΥΓ... ποια ειναι ακριβως η προσφορα της Voda (καποιο λινκ)?

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
300 ευρω (μοντελο χωρις πληκτρολογιο) , μαζι με 2 χρονια επεκταση εγγυησης (συνολο 3 χρονια δηλ).
Καλη τιμη ειναι, απλα ηταν το τελευταιο κομματι, γι αυτο και "ξεπουλαγαν".

Μπορω να το παω κατ ευθειαν αντιπροσωπεια για γρηγοροτερη εξυπηρετηση ?

ΥΓ... ποια ειναι ακριβως η προσφορα της Voda (καποιο λινκ)?
Το είχα δώσει στο απο κατω νήμα ακριβώς απο το Acer(στα 399 ευρω έπαιζε εως χθες το μεσημέρι που το έβαλα που ήταν αμεσα διαθεςιμο-τωρα δεν το βγάζει πλέον-πάρε Vodafone αυριο να ρωτήσεις μήπως και το βρεις.

Όσον αφορα το Acer δεν γνωρίζω αν κάνουν άμεση αντικατάσταση-δύσκολο - σίγουρα κάποιες ημέρες,αλλα πάρε τηλ ή email και ρώτησε.

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
ok... ευχαριστω!

Ειναι παντως αρκετα καλο, απο το λιγο που το ειδα και γρηγορο (τουλαχιστον σε απλες εφαρμογες) .
Στα specs ίδιο ειναι με το Samsung,είχα το αντίστοιχο περσινό 10αρι της Asus για κανα 10ημερο και μια χαρα παει για μια light προς μέση χρηση(σερφάρισμα,office,YouTube,ταινίες)
Το δικό του πληκτρολόγιο εχει και extra μπαταρια να ξέρεις συν extra USB θύρα για αυτο και τσιμπημενη η τιμη του.

Last edited: