Αχ, αυτό το marketing!!

Χα! Μπορεί όντως τα μαγαζιά να πουλάνε σκουπίδια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος τα αγοράζει, ή, δε σημαίνει οτι ο κόσμος αγοράζει μόνο αυτά.

Και να σας πω την πρόσφατη εμπειρία μου. Σε πλειονότητα οι ΤVs που πουλιούνται κυρίως στην Ελλάδα ειναι στις 32-37 ιντσες. Και επομένως ειπα να παρω κι εγώ στους δικους μου μία. Προσπάθησα να πείσω για παραπάνω ίντσες αλλά ήταν μάταιο. Τελοσπάντων κατέληξα στην Samsung LE37B651, που θέλω να πιστεύω οτι είναι ενα απο τα καλά μοντέλα σ'αυτές τις ίντσες.

Ε λοιπόν.......δεν υπάρχει πλεον αυτο το μοντέλο στην ελλάδα. Πήρα 10 e-shops τηλέφωνο, πέρασα απο Γερμανους, απο Πλαισια, έιχα απελπιστει, ολοι οταν τους ρωτουσα γελουσαν. Ο καθένας μου διαβεβαιωνε οτι απο φεβρουαριο και μετά να περιμένω να την δω και ΑΜΑ. Η 40αρα βέβαια ετοιμοπαραδοτη και 50 euro διαφορα, αλλα άλλο αυτο. Τελικα την πήρα απο PixmaniaPro.

Λοιπον θέλω να πω οτι απο τη στιγμή που η ζήτηση για αυτο το μοντέλο ηταν τόσο μεγαλη σημαινει οτι υπαρχει πολυς κοσμος που δε παρασυρεται απο αυτές τις προσφορές και ξερει να επιλεγει και το ψαχνει και στη τιμη (διοτι τα 5 πρωτα e-shops που πηρα τηλ. ηταν τα 5 πιο φθηνα στο skroutz).

Επισης πιστευω οτι περα απο τα οποια marketing tricks, στη χωρα μας, ελπιζω συχνοτερα καλως παρα κακως, το 'word of mouth' (απο στομα σε στομα) βασιλευει.

- Γιωργο....ασε τωρα τι λενε στο Μπλαμπαφιδη και στον Ιταλο.....εσυ θα παρεις την Χ γιατι διαβασα καπου οτι δεν παιζεται. Βεβαια μπορει να μη το διαβασε πουθενα, ή μπορει να το ειχε διαβασει ενας αλλος φιλος του στο avclub και απλα να του το ειπε. Και μετα βεβαια και ο Γιωργος θα ακολουθησει την τακτικη του φιλου του, οποτε του δινεται ευκαιρια, σαν μια αλυσιδωτη αντιδραση.

Οποιος και να ειναι ο λογος, η εμπειρια μου με την αγορα τηλεορασης αποδεικνυει οτι υπαρχει και πολυς κοσμος που αδιαφορει για τις προσφορες και το ψαχνει μονος του, ή εμπιστευεται εναν τριτο (φιλο/συγγενη), που ειτε ξερει περισσοτερα, ειτε φαινεται οτι ξερει περισσοτερα :D.

Ποια ειναι τα κριτηρια αγορας για παραδειγμα?

Εγω συγκεκριμενα διαβαζω το περιοδικο εικονα και ηχος που συγκεντρωνει τα τελευταια και ποιο αξιολογα μοντελα και τα αναλυει.

Επειδη δεν ειμαι ειδικος δεν ξερω αν κανει καλη δουλεια ή αν εχει συμφέρντα να προοθηση καποια μοντέλα ουτε αυτο το ξερω, αλλα μου αρεσουν οι αναλυσεις του και το θεωρω ως σημειο αναφορας.

Να είσαι σίγουρος για αυτό...

Πιστεύεις πως τα έντυπα επιβιώνουν λόγω των αντιτύπων που πουλάνε;;;

Γενικα το επιπεδο των ελληνων καταναλωτων ειναι ισως απο τα χαμηλοτερα παγκοσμιως , κοινως οτι ναι και χωρις ερευνα αγορας ψωνιζει η συντριπτικη πλεοψηφια ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχεδον τα παντα , οι τηλεορασεις δεν αποτελουν εξαιρεση

Γιαυτο ειμαστε απο τις ακριβοτρες χωρες του κοσμου με βαση την αγοραστικη δυναμη του χρηματος μας ,οι αμερικανοι δεν πιανουν μια μπροστα μας , εδω ακομα και οι ξενοι μας εχουν παρει χαμπαρι και μας δουλευουν στις τιμες

Παραδειγματα απειρα nortec , sony , πολλες αλυσιδες πολυεθνικων (lidl , carrefour) εχουν χαμηλοτερες τιμες σε χωρες με διπλασια αγοραστικη αξια χρηματος σε σχεση με το δικο μας ( γερμανια - βελγιο - γαλλια κλπ) κλπ , γιατι ξερουν οτι ο ελληνας ειναι σπαταλος και θα χαλασει η θα δανειστει και το τελευταιο του ευρω για να παρει πραγματα που πολλες φορες δεν του χρειαζονται , σε σχεση με τους ξενους που κανουν σωστο προγραμματισμο εξοδων και δαπανων

Last edited:
Γενικα το επιπεδο των ελληνων καταναλωτων ειναι ισως απο τα χαμηλοτερα παγκοσμιως , κοινως οτι ναι και χωρις ερευνα αγορας ψωνιζει η συντριπτικη πλεοψηφια ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχεδον τα παντα , οι τηλεορασεις δεν αποτελουν εξαιρεση

Τι έρευνα αγοράς μου λες φίλε μου; Δίκιο έχεις βέβαια και εγώ μαζί σου, αλλά ποιός θα κάνει και που έρευνα αγοράς; Στα καταστήματα που εξακολουθούν να πωλούν παλιά μοντέλα και φέρνουν τα επόμενα μόνο εφόσον ξεπουλήσουν το στοκ τους; Ή σε αυτά που στήνουν όπως να'ναι τις συσκευές προς επίδειξη, φροντίζοντας απλά και μόνο να βγάζουν μάτι σε φωτεινότητα, υπερβολικό χρώμα και αριθμό ...δόσεων; Ή μήπως έρευνα αγοράς στηριζόμενη στις απόψεις πωλητών που όσο ξέρουν Σουαχίλι άλλο τόσο γνωρίζουν το τι πωλούν και μάλιστα σε καταστήματα που απλά προωθούν ότι έτυχε να έχουν τη δεδομένη στιγμή στην αποθήκη τους που την εξόπλισε κάποιος εξίσου άσχετος "υπεύθυνος" προμηθειών;

Άσε που και να καταφέρει κάποιος "κακομοίρης" να κάνει έρευνα αγοράς και να πάρει στο τέλος κάτι πραγματικά καλό, θα πάει μετά ο κουμπάρος - μπατζανάκης - γείτονας - φίλος και θα τον χλευάσει εμμέσως για την αγορά του καθώς πιθανότατα δεν θα ταιριάζει με τη δική του άποψη η οποία ως γνήσια Ελληνική είναι αδύνατον να είναι λάθος. -bye-

Μια και μιλαμε για marketing (δηλαδη πως μπορει μια εταιρεια να κοροιδευει τους καταναλωτες που δεν εχουν γνωσεις περι του αντικειμενου) δειτε αυτο...

http://www.consumer.philips.com/c/t...ull-hd-1080p-digital-tv-40pfl8664h_12/prd/gr/

Ομοιως απο αλλες εταιρειες...

Tελευταίας σοδειάς μαργαριτάρι, από πωλητή γνωστής αλυσίδας στις Σέρρες:

"Plasma; Με τίποτα, δεν έχω καμμία όρεξη να με κυνηγάνε. Αφού μετά από 6 μήνες ξεθωριάζουν και γίνονται ασπρόμαυρες..." :speechless-smiley-0 :damnyou: :slapface:

Απάντηση: Re: Αχ, αυτό το marketing!!

Tελευταίας σοδειάς μαργαριτάρι, από πωλητή γνωστής αλυσίδας στις Σέρρες:

"Plasma; Με τίποτα, δεν έχω καμμία όρεξη να με κυνηγάνε. Αφού μετά από 6 μήνες ξεθωριάζουν και γίνονται ασπρόμαυρες..." :speechless-smiley-0 :damnyou: :slapface:

Καλύτερα!!!

Πάντα μου την έσπαγαν εκείνα τα κοκκινούλια στο Sin City...:D:D

Re: Απάντηση: Re: Αχ, αυτό το marketing!!

Φαντάζομαι την έκφρασή του όταν ο Γιάννης του εξήγησε... :vollkommenauf:

-bye-

Σιγά μη τους παραδίδω και μαθήματα... :p -bye-

SG202902.JPG

Μια εικονα=χιλιες λεξεις...η κοροιδια σε ολο της το μεγαλειο...

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3459-edge-led-vs-ccfl.html

SG202902.JPG

Μια εικονα=χιλιες λεξεις...η κοροιδια σε ολο της το μεγαλειο...

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3459-edge-led-vs-ccfl.html

πωωωωωωω....
Δηλαδή τόσα χρόνια βλέπαμε την αριστερή εικόνα?
Και πως δεν στραβωθήκαμε?
Φαντάζομαι ότι σε πέντε χρόνια από τώρα στην θέση της αριστερής εικόνας θα είναι η LED ΤV και στην θέση της δεξιάς η OLED ???
Και από κάτω θα πέφτει το σχετικό θάψιμο για τις LED ( no clouding, κλπ κλπ ) ?
Ε ρε δούλεμα που πέφτει!

Επειδη αντι για λαμπες CCFL βαλανε τωρα LED βελτιωνεται η αντιθεση!!!

Για ομοιομορφια οθονης ομως δεν μας λενε τιποτα...

Τώρα που είπες για ομοιομορφία Γιάννη...:idea:

...αν έχεις χρόνο πήγαινε να ρίξεις μια ματιά σε κάτι ολόφρεσκες CCFL ... ;)

...και κοίτα τις 4 γωνίες σε διάφορα φωτεινά πλάνα.

Κάποιος που τις είδε πήγε να καθαρίσει τις γωνίες με το μανίκι επειδή νόμιζε ότι είναι σκόνη...:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Αχ, αυτό το marketing!!

SG205106b.JPG

H τελευταια αποτυχημενη αποπειρα της Philips να μας πεισει οτι και οι τυφλοι βλεπουν και οι κουφοι ακουνε...οποιος θελει να γελασει ας διαβασει εδω...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-...4173-3d-plasma-vs-edge-led-vs-direct-led.html

ΥΓ. Πλασμα με βαθος χρωματος 6 bit πρεπει να εχουμε 10 χρονια να δουμε... Γιαννη που εισαι να μας πεις?

Ξεχάσανε να βάλουν και τη στήλη που παρουσιάζει το απόλυτο μαύρο των CRT, χειρότερο από των Plasma/LCD, για να είναι πλήρης ο πίνακας... :rofl:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αχ, αυτό το marketing!!

SG205106b.JPG

H τελευταια αποτυχημενη αποπειρα της Philips να μας πεισει οτι και οι τυφλοι βλεπουν και οι κουφοι ακουνε...οποιος θελει να γελασει ας διαβασει εδω...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-...4173-3d-plasma-vs-edge-led-vs-direct-led.html

ΥΓ. Πλασμα με βαθος χρωματος 6 bit πρεπει να εχουμε 10 χρονια να δουμε... Γιαννη που εισαι να μας πεις?

Άλλο εννοεί,ακόμα χειρότερα...6 bit στο κάθε μάτι επειδή είναι 3D,αυτό εννοεί....:smash::smash::smash::7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αχ, αυτό το marketing!!

Άλλο εννοεί,ακόμα χειρότερα...6 bit στο κάθε μάτι επειδή είναι 3D,αυτό εννοεί....:smash::smash::smash::7SFGSFG:

Mπα, απλώς εννοούν πως έχουν μαύρα μεσάνυχτα από το πως λειτουργούν οι Plasma, οι μαρκετινίστες που συνέταξαν τον πίνακα...

Εχω μπερδευτει και εγω με το marketing κτλ.
και επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο tv δεν θελω να πεσω θυμα :fahne90:

Εμενα περα απο την καλη εικονα με ενδιαφερει και πια τεχνολογια απο τις 3 ειναι πιο ξεκουραστη και αναρωτιεμαι εδω και καιρο και ψαχνω αλλα ακομα ακρη δεν εχω βγαλει .

Εχω μπερδευτει και εγω με το marketing κτλ.
και επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο tv δεν θελω να πεσω θυμα :fahne90:

Εμενα περα απο την καλη εικονα με ενδιαφερει και πια τεχνολογια απο τις 3 ειναι πιο ξεκουραστη και αναρωτιεμαι εδω και καιρο και ψαχνω αλλα ακομα ακρη δεν εχω βγαλει .

Πιο ξεκουραστη για να τη φορτωνεσαι στην πλατη και να τη βγαζεις βολτα , η edge led
:2thumb22sup:

Αν παλι εννοεις στη θεαση και πας σε μεγεθος σωστο για την αποσταση σου , τοτε πλασμα και λογω φυσικοτερων χρωματων και κινησης...

Πιο ξεκουραστη για να τη φορτωνεσαι στην πλατη και να τη βγαζεις βολτα , η edge led
:2thumb22sup:

Αν παλι εννοεις στη θεαση και πας σε μεγεθος σωστο για την αποσταση σου , τοτε πλασμα και λογω φυσικοτερων χρωματων και κινησης...

οκ εννοουσα για τα ματια ... αρα πρεπει να αρχισω να ψαχνω και για plasma .
Καμμια αλλη αποψη ; :ernaehrung004:

Το burn-in δεν ειναι και τοσο τραγικο οσο το παρουσιαζουν στα games ετσι ;
με λιγη προσοχη και οταν πατας pause αν το γυρνας σε τηλεοπτικο σταθμο δεν φανταζομαι να εχει προβλημα σωστα ;