ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

Re: Απάντηση: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

Ύπάρχει και μιά άλλη διάσταση.Η ηθική.

Πρέπει να προβάλλουμε-αγοράζουμε προϊόντα,τα οποία έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά,γιατί ακριβώς οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών,απομυζούν εξαθλιωμένους εργαζόμενους-σχεδόν σκλάβους;

Προσωπικά δεν θα τα πλησιάσω ποτέ,όσο κι άν ακούγεται ρομαντικό.Μ' αρέσει να έχω και να διατηρώ εν ισχύ κάποιες βασικές αρχές.

Φυσικά και υπάρχει η ηθική άποψη
αλλά εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα?
να αγοράζουμε προϊόντα απο τους ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών????
που απομυζούν εξαθλιωμένους εργαζόμενους-σχεδόν σκλάβους !!!

ή απο τις μή κινέζες εταιρείες του δυτικού πολιτισμού που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενο ανθρώπινο δυναμικό και απομυζούν εξαθλιωμένους εργαζόμενους-σχεδόν σκλάβους ??με τον ίδιο τρόπο ??

Θεωρητικά, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα έπρεπε να μην αγοράζουμε τίποτα, αφού σχεδόν όλα τα μηχανάκια έχουν εξαρτήματα από Κίνα (θα μπορούσε να γίνει ωραία συζήτηση στην καφέ επί του θέματος).

Πόσους ξέρεις όμως εδώ μέσα που να μην αγοράζουν τίποτα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

Έκτωρα το συγκεκριμένο ηχείο το είχε φέρει ο Μπλάτσιος και το είχαμε ακούσει στου Τσαρουχά (Κακαλιέ μήπως έχεις αρχίσει να γερνάς ?)

Έχω αρχίσει να γερνάω, αλλά τι σχέση έχει αυτό ρε φιλαράκ? -bye-

Είχατε καμιά φωτιά χθες κατα το χωριό σου?

Re: Απάντηση: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

Επι του θέματος, νομίζω ότι οι φτηνές κινέζικες αντιγραφές απλά δεν πείθουν.
Νομίζω ότι η ποιότητά τους είναι αυτή που πληρώνουμε...
+1
Η τελευταία μου αγορά απο την κινεζία (ετσι την λέει ο γιός μου , κατι θα ξέρει !!!) επυφίλαξε και μια εκπληξη ΈΚΡΗΞΗ !!!!:devil-smiley-029: :devil-smiley-029: , ο πακτωμένος κολομετασχηματιστής απο ενα προενυσχιτή έσκασε και γέμισε το δωμάτιο μαυρο βρωμερό καπνό μεχρι την μέση !!!
σε σήμειο που μεχρι να καταλάβω τι διαολο ηταν , παραλίγο να φωνάξω την πυροσβεστική!! το τι ακουσα και απο την γυναίκα μου μετά ,,,, άστο !!!!!:argue: :argue: :slapface:

Αυτό το γεγονός(έκρηξη) κι άλλα παρόμοια που έχω διαβάσει,δεν θα το ενέτασα στην κατηγορία ποιότητα κατασκευής .Ολοι οι κατασκευαστές, υποχρεούνται να τηρούν αυστηρά τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας. Προφανώς οι Κινέζοι δεν ασχολούνται με το θέμα.

Είμαι περίεργος,πως τέτοιες βόμβες συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά,ποιός ελέγχει και ποιός παρέχει τις άδειες.Επίσης είμαι περίεργος ποιός είναι ο εισαγωγέας...
Επιτρέψτε μου όμως να πώ,ότι τις περισσότερες φορές δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών κι εμείς.Εσύ έκανες κάποια ενέργεια για να καταγγείλεις το γεγονός;

Επίσης,νομίζω,ότι θα έπρεπε να πείς ποιάς εταιρείας ήταν,τουλάχιστον για την προστασία των υπολοίπων...

Έχουν υποχρεωτικά CE, αλλιώς δεν περνάνε από το τελωνείο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά. Το CE είναι δήλωση του κατασκευαστή ότι το προϊόν καλύπτει τις προδιαγραφές. Αν αποδειχτεί ότι δεν τις καλύπτει η εταιρία κινδυνεύει με τεράστια πρόστιμα έως και το κλείσιμό της. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στους ευρωπαίους. Όμως, άντε κλείσε εταιρία στην Κίνα... Το πολύ-πολύ απαγορεύεις τις εισαγωγές μιας φίρμας, και μετά αυτοί αλλάζουν επωνυμία και ξαναρχίζουν.

....απ την αλλη μερια υπαρχουν κινεζικα ενισχυτακια, οπως αυτο το πανεμορφο πουςπουλακι με τις ΕΛ84, που παιζουν πολυ συμπαθητικα για τα ~ 250 ευρα που κοστιζουν και αμα τους ριξετε αλλα τοσα, απογειωνονται.

Απάντηση: Re: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

δύσκολο αυτό το θέμα....
Και δεν μπορείς να το ελέγχεις πάντα εκ των προτέρων. Πχ μπορεί ο φακός της φωτογραφικής μου μηχανής να λέει made in Japan, αλλά τα καπάκια του φακού γράφουν made in China. Ή η μπαταρία του κλειδιού του αυτοκινήτου, κοινή CR2032, τώρα που το άνοιξα γιατί χρειάστηκε αντικατάσταση διαπίστωσα ότι ήταν ελβετική,

RENATA ?

http://cgi.ebay.co.uk/Marantz7-Clas...77QQihZ004QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem
ορίστε το τεφαρίκι !!!!
κανένα mail δεν απαντηθηκε ποτε γιατην βλάβη η εστω τεχνικα χαρακτιριστικα γιατον μ.τ ουτε απο τον πωλητή ουτε απο την εταιρία
(ο πωλητης δεν είναι αυτός που αναφερω στο link απλα το εβαλα για να δείτε τον πρό)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

+1
Η τελευταία μου αγορά απο την κινεζία (ετσι την λέει ο γιός μου , κατι θα ξέρει !!!) επυφίλαξε και μια εκπληξη ΈΚΡΗΞΗ !!!!:devil-smiley-029: :devil-smiley-029: , ο πακτωμένος κολομετασχηματιστής απο ενα προενυσχιτή έσκασε και γέμισε το δωμάτιο μαυρο βρωμερό καπνό μεχρι την μέση !!!
σε σήμειο που μεχρι να καταλάβω τι διαολο ηταν , παραλίγο να φωνάξω την πυροσβεστική!! το τι ακουσα και απο την γυναίκα μου μετά ,,,, άστο !!!!!:argue: :argue: :slapface:

Βασίλη στα καλά καθούμενα έσκασε ο μ/τ;Λίγο παράξενο είναι αυτό.Δεν είχε προηγηθεί καμιά επέμβαση στο μηχάνημα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΧ Αυτοί οι Κινέζοι...

Βασίλη στα καλά καθούμενα έσκασε ο μ/τ;Λίγο παράξενο είναι αυτό.Δεν είχε προηγηθεί καμιά επέμβαση στο μηχάνημα;

καμία εντελως!!!!! ισα που προλαβα να τον ακούσω κανα μεσάωρο και μετα μπαφφφφφφφφφ!!!!!

Οι ασφαλειες ( που κουβεντιαζαμε πριν λιγο καιρο)? Ή ο κινεζος το επαιζε "μινιμαλιστης":grinning-smiley-043 ?