αχχχ...βαχχχ...DAC...??

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
Αγαπητοι συμφορουμιτες μου καλημερα σας!

Χρειαζομαι once more την βοηθεια σας ωστε να λυσουμε με την εμπειρια σας σε τετοιου ειδους "υποθεσεις" το μυστηριο που με βασανιζει... :Banane0:

Να σας πω οτι ψαχνω για DAC... Δεν θα ρωτησω ομως ποιο DAC..γιατι οπως διαβαζω τα γουστα ειναι υποκειμενικα,σιγουρα καποια DAC ειναι καλυτερα,αλλωστε οτι πληρωνεις παιρνεις τις περισσοτερες φορες...Αλλωστε η ποιο κοινη προταση που ακουω,ειναι δοκιμη,δοκιμη,δοκιμη!
Κατι το οποιο δεν ειναι εφικτο στην δικη μου περιπτωση μιας και μενω στα Χανια οπου δεν εχουμε τις "ανεσεις" της Αθηνας...

Οποτε...πολυ απλα, θα ρωτησω ποσα χρηματα αξιζει να διαθεσω για ενα DAC, βασει του συστηματος που εχω,τον χωρο οπου εχει στηθει και την πηγη που ακουω. Ετσι, βρισκοντας εναν μπουσουλα, θα μπορεσω να κινηθω στην εκαστοτε κατηγορια και με ψαξιμο σε καινουργια η μεταχειρησμενα θα παρω κατι το οποιο θα δινει το κατι παραπανω στο συστημα που διαθετω και τα χρηματα θα πιασουν τοπο...

Στο δια ταυτα λοιπον.. εχω στησει στο υπνοδωματιο (12τ.μ) τον δικαναλο roksan kandy k3 με τα ηχεια Q-acoustics concept 40 και χρησημοποιω σαν πηγη τον υπολογιστη οπου ακουω απο spotify premium και αν νομιζετε οτι θα κανει διαφορα μπορω να μεταβω στο ποιο ακριβω αλλα καλυτερης ποιοτητας TIDAL?
Οι μουσικες προτιμησεις ειναι ροκ,ηλεκτρονικη μουσικη,RnB και γενικα μουσικη με ρυθμο και μπασο :D :music-smiley-005:

Να πω οτι ειχα σκεφτει αρχικα το aune s16 και το teac ud503... Αλλα ρε παιδια για να σας πω την αληθεια, νομιζω οτι ειναι πολλα λεφτα γι´αυτα τα μηχανηματα που διαθετω εγω και στον χωρο αυτο... Ποια η γνωμη σας...??

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Εγώ δεν θα σου προτείνω,αλλά θα σου πω μπράβο για την μέθοδο.
Μεταχειρισμένα κοιτάζουμε;

Re: Απάντηση: αχχχ...βαχχχ...DAC...??

Εγώ δεν θα σου προτείνω,αλλά θα σου πω μπράβο για την μέθοδο.
Μεταχειρισμένα κοιτάζουμε;

Σε ευχαριστω πολυ Σωκρατη! Μου δινεις κουραγιο!!

Βεβαιως και ναι! Ομως οχι πολυ παλαιας τεχνολογιας,διοτι απ' οτι διαβαζω ειδηκοτερα στα DAC η ημερομηνια παραγωγης παιζει σημαντικο ρολο στην τεχνολογια τους!?

Να πω οτι ειχα σκεφτει αρχικα το aune s16 και το teac ud503... Αλλα ρε παιδια για να σας πω την αληθεια, νομιζω οτι ειναι πολλα λεφτα γι´αυτα τα μηχανηματα που διαθετω εγω και στον χωρο αυτο... Ποια η γνωμη σας...??

Εγώ νομίζω πως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που χρειάζεσαι.
Και αναφέρομαι ΚΑΙ στα 2 παραδείγματά σου.

Το 1ο παίζει στα 650 και το δεύτερο στο 1000ρικο.
Δεν μπορώ να ξέρω μεταξύ τους ποιο "κερδίζει", αλλα νομίζω ότι είναι αντάξια του σετάπ σου.

Καλησπέρα φίλε.

Νομίζω και εγώ ότι στα έξι με επτά κατοστάρικα μπορείς να καλύψεις επαρκέστατα τις ανάγκες σου.

Ίσως και με αρκετά λιγότερα αν κινηθείς σε μεταχειρισμένο. Για παράδειγμα κατα καιρούς εμφνίζονται σε προσφορά ντάκ όπως το Meridian Director ή Αrcam iRdac μέ τιμή τρίάμισι με τεσσεράμισι κατοστάρικα περίπου που είμαι σίγουρος οτι θα σε ένθουσιάσουν και χωρίς να κοστίσουν πολύ, με μόνη ουσιαστική έλειψη το DSD, Θυσία μειωμένου "ειδικού βάρους" αφου η μόνη που θα μείνει παραπονεμένη είναι η περιέργειά σου (άν έχεις).

Τέλος ότι και να έκανα θα φρόντιζα να προμηθευόμουν κάτι "εγγυημένα" επώνυμο με σοβαρό αντιπρόσωπο στην χώρα μου το οποίο πέρα απο το υπεύθυνο after sales support θα μου εξασφάλιζε και την μεταπώληση όποτε και άν μου ερχόταν. Επίσης θα απέφευγα τα "στικάκια", προσωπικά κανένα ποτέ δεν με έπεισε για το κόστος του ειδικά στην αποστολή του επιτραπέζιου ντάκ που είναι η προτεραιότητα σου.

Αυτά απο εμένα καλή συνέχεια.

Αδερφέ μην υποτιμάς τη μηχανήματά σου, τα οποία είναι αξιόλογα και σίγουρα όχι σε χαμηλότερη κατηγορία από τα dacs που ανέφερες.
Το άλλο όμως για το χώρο ισχύει.

Eπίσης το μεταξύ s16 και ud503 θα πω aune διότι πιθανότατα δεν θα κάνουν σημαντική διαφορά σε αυτό το χώρο και με spotify και σου είναι άχρηστος ο προενισχυτής του teac.

Η παρέμβαση αφορά όσους διαβάζουν, μιας και εμείς τα είπαμε με pm.

Πρόσφατα απέκτησα αυτό http://www.teac.com/product/ud-301/ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί από τον κωδικό να μοιάζει με το μικρο αδερφάκι του 501 αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, έχε το στο νου σου είναι γιατί είναι και καλό αλλά και σε καλή τιμή (περίπου 400ε). Ήχος κρύσταλλο!

Εγώ νομίζω πως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που χρειάζεσαι.
Και αναφέρομαι ΚΑΙ στα 2 παραδείγματά σου.

Το 1ο παίζει στα 650 και το δεύτερο στο 1000ρικο.
Δεν μπορώ να ξέρω μεταξύ τους ποιο "κερδίζει", αλλα νομίζω ότι είναι αντάξια του σετάπ σου.

Αντωνη σε ευχαριστω πολυ! Πολυ ενθαρυντικα τα λογια σου!:award:

Απο'τι νομιζω και τα δυο αυτα DAC "φορανε τα ιδια τσιπακια" και απο'τι μου εξακριβωσε ο φιλος Dalanik παιζουν το ιδιο. Απλα το Teac εχει και σταδιο προενισχυσης που ομως δεν μας χρειαζεται στην δικη μου περιπτωση, μιας και του Roksan θα ειναι σιγουρα καλυτερο οπως εξακριβωσε και ο πολυ εμπειρος Dala!

Εδω ομως να σημειωσω οτι βρισκω καινουριο απο εξωτερικο το Teac ud503 στα 740ε (μεταφορικα συμπεριλαμβανονται), λογω του επαγγελματικου ΑΦΜ αφαιρειται ο φορος.
Δηλαδη αρκετα ποιο κατω απο 1000 και πολυ κοντα στα χρηματα του Aune οπου και αυτο το βρισκω περιπου 500-550 απο εξωτερικο.
Το ερωτημα ειναι,αφου κοβεται η ψαλιδα της χρηματικης διαφορας αλλαζει το προβαδισμα..?

Να προσθεσω επισης οτι υπαρχει το Teac NT 503 στα 900ε οπου προσφερει τις ευκολιες του ενσωματομενου streaming, Bluetooth και δικο του media player νομιζω..?
Το οτι "παιζω" απο spotify πιστευτε εχει να μου προσφερει κατι επιπλεον με την επιλογη του ΝΤ..?

Εδω να πω οτι δεν εχω media player, πολλες φορες συνδεω το android κινητο μεσω bluetooth με τον roksan και streamarw spotify χωρις να ανοιξω το PC χαρην ευκολιας και χρονου..
Θα μπορουσαν οι ευκολιες του ΝΤ να αντικαταστησουν το PC μου?

Θα μπορουσαν οι ευκολιες του ΝΤ να αντικαταστησουν το PC μου?

Νομίζω πως δεν θα έμενες παραπονεμένος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδη αρκετα ποιο κατω απο 1000 και πολυ κοντα στα χρηματα του Aune οπου και αυτο το βρισκω περιπου 500-550 απο εξωτερικο.
Το ερωτημα ειναι,αφου κοβεται η ψαλιδα της χρηματικης διαφορας αλλαζει το προβαδισμα..?

Όποια και να ήταν η διαφορά πιστεύω το προβάδισμα το έχει ξεκάθαρα το Teac για πολλούς λόγους συμπεριλαμβανομένης και της ηχητικής απόδοσης.

Απάντηση: Re: αχχχ...βαχχχ...DAC...??

...απο'τι μου εξακριβωσε ο φιλος Dalanik παιζουν το ιδιο...

ωπ! nope!
έχω το aune άκουσα και το teac αλλά σε άλλο σύστημα φίλου και δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι παίζει.
απλά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι αξίζει τα παραπάνω χρήματα αν δεν χρειάζεσαι τον προενισχυτή του!

Το 503 αξίζει τα λεφτά του, στέκεται πολύ καλά δίπλα σε μηχανακια ανώτερης κατηγορίας και ως εκεί. Σύγκριση δεν έγινε.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια though! :-)

:ernaehrung004:

Απο'τι νομιζω και τα δυο αυτα DAC "φορανε τα ιδια τσιπακια" ...παιζουν το ιδιο.

Το τσιπάκι που φοράει ένα ντακ μέν επηρρεάζει τον ήχο του αλλά όχι καθοριστικά υπάρχουν άλοι τομείς πολύ μεγαλύτερου ειδικού βάρους όπως το receiver χρησιμοποιεί και τι fimware, dsp και φίλτρα τρέχει αλλα και η ποιότητα της τροφοδοσίας και τα αναλογικά στάδια. Η υπόθεση οτι δύο ντάκ ακόμα και του ίδιου κατασκευαστή που χρησιμοποιούν το ίδιο τσίπ θα ακούγονται "το ίδιο" είναι κατ εμέ εντελώς εσφαλμένη.

Φίλε g_kourk,
Αν δεν ακούσεις στον χώρο σου και στο σύστημα σου, τότε πολύ απλά δεν ακούς κανέναν μας και δεν αγοράζεις τίποτα !

Θα δανειστείς αυτά που νομίζεις ότι θα σου κάνουν, και ηχητικά αλλά και οικονομικά, θα τα ακούσεις - αξιολογήσεις και μετά θα αγοράσεις.

:music-smiley-005:

Παιδια σας υπερ ευχαριστω ολους σας!! Πραγματικα δεν περιμενα σε τοση λιγη ωρα να αποκομισω τοσο μεγαλη βοηθεια!!

Συγχαρητηρια! ειστε πραγματικα ομορφο community!!

Κανένα τύπου DRAGONFLY, MERIDIAN Explorer, iFi Nano παίζει?

αγαπητε ika1961 ,καπου εκει πηγαινε και εμενα το μυαλο μου, και ειπα να ποσταρω εδω για να το εξακρυβωσω..εν τελη μαλλον πρεπει να βαλω κατι παραπανω μιας και το αντεχει το "συστηματακι" μου που δεν του το'χα... :P

Καλησπέρα φίλε.

Νομίζω και εγώ ότι στα έξι με επτά κατοστάρικα μπορείς να καλύψεις επαρκέστατα τις ανάγκες σου.

Ίσως και με αρκετά λιγότερα αν κινηθείς σε μεταχειρισμένο. Για παράδειγμα κατα καιρούς εμφνίζονται σε προσφορά ντάκ όπως το Meridian Director ή Αrcam iRdac μέ τιμή τρίάμισι με τεσσεράμισι κατοστάρικα περίπου που είμαι σίγουρος οτι θα σε ένθουσιάσουν και χωρίς να κοστίσουν πολύ, με μόνη ουσιαστική έλειψη το DSD, Θυσία μειωμένου "ειδικού βάρους" αφου η μόνη που θα μείνει παραπονεμένη είναι η περιέργειά σου (άν έχεις).

Τέλος ότι και να έκανα θα φρόντιζα να προμηθευόμουν κάτι "εγγυημένα" επώνυμο με σοβαρό αντιπρόσωπο στην χώρα μου το οποίο πέρα απο το υπεύθυνο after sales support θα μου εξασφάλιζε και την μεταπώληση όποτε και άν μου ερχόταν. Επίσης θα απέφευγα τα "στικάκια", προσωπικά κανένα ποτέ δεν με έπεισε για το κόστος του ειδικά στην αποστολή του επιτραπέζιου ντάκ που είναι η προτεραιότητα σου.

Αυτά απο εμένα καλή συνέχεια.

Αγαπητε tsipaki, τα ποσα που αναφερεις πραγματικα θα ηταν τα ιδανικα, αλλωστε το DSD δεν προκειτε να το χρησημοποιησω,τουλαχιστον στο αμεσο μελλον..
Η Arcam αναμενεται να κυκλοφορησει το νεο της DAC το καλοκαιρι συμφωνα με το site της εταιριας, αυτοματα θα το παλιο θα χασει καπως το Value του, παντως το σκεφτομουν σοβαρα μιας και το βρισκω σε προνομιακη τιμη..

Συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να στηριζουμε τα ενχωρια καταστηματα για κοινο καλο, εκτος και αν οι τυχον διαφορες σε τιμες του εξωτερικου ειναι κατα πολυ μεγαλες..

Πρόσφατα απέκτησα αυτό http://www.teac.com/product/ud-301/ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί από τον κωδικό να μοιάζει με το μικρο αδερφάκι του 501 αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, έχε το στο νου σου είναι γιατί είναι και καλό αλλά και σε καλή τιμή (περίπου 400ε). Ήχος κρύσταλλο!

Φιλτατε teddy743 σε ευχαριστω για την προταση,θα κοιταξω ποσο κατεβαινει τιμολογικα και σιγουρα αν συμφερει θα μπει στην λιστα...

ωπ! nope!
έχω το aune άκουσα και το teac αλλά σε άλλο σύστημα φίλου και δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι παίζει.
απλά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι αξίζει τα παραπάνω χρήματα αν δεν χρειάζεσαι τον προενισχυτή του!

Το 503 αξίζει τα λεφτά του, στέκεται πολύ καλά δίπλα σε μηχανακια ανώτερης κατηγορίας και ως εκεί. Σύγκριση δεν έγινε.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια though! :-)

Πολυ αγαπητε Νικο με συγχωρεις! Οποτε ναι το διευκρινιζω, η συγκριση ηταν για τα δικα μου δεδομενα και αναγκες και οχι μεταξυ των δυο μηχανηματων! :D
Και εγω σε ευχαριστω πολυ για τα πολυ καλα σου λογια για τις συσκευες μου..!! :P

Το τσιπάκι που φοράει ένα ντακ μέν επηρρεάζει τον ήχο του αλλά όχι καθοριστικά υπάρχουν άλοι τομείς πολύ μεγαλύτερου ειδικού βάρους όπως το receiver χρησιμοποιεί και τι fimware, dsp και φίλτρα τρέχει αλλα και η ποιότητα της τροφοδοσίας και τα αναλογικά στάδια. Η υπόθεση οτι δύο ντάκ ακόμα και του ίδιου κατασκευαστή που χρησιμοποιούν το ίδιο τσίπ θα ακούγονται "το ίδιο" είναι κατ εμέ εντελώς εσφαλμένη.

Tsip, εχεις απολυτο δικιο, σιγουρα ολα τα αμαξια που εχουν 1400 κυβικα κινητηρα δεν ειναι τα ιδια...το ιδιο ισχυει και εδω στα DACs...οποτε My fault!

Φίλε g_kourk,
Αν δεν ακούσεις στον χώρο σου και στο σύστημα σου, τότε πολύ απλά δεν ακούς κανέναν μας και δεν αγοράζεις τίποτα !

Θα δανειστείς αυτά που νομίζεις ότι θα σου κάνουν, και ηχητικά αλλά και οικονομικά, θα τα ακούσεις - αξιολογήσεις και μετά θα αγοράσεις.

Φιλε Μιχαλη ακριβως ετσι.. τωρα ομως γνωριζω σε ποια κατηγορια τιμης πρεπει να εστιασω και αναμεσα σε ποια μηχανηματα μπορω να επιλεξω, οποτε θα κοιταξω να βρω την καλυτερη προσφορα στο καλυτερο VFM μηχανακι που θα βρω απο Ελλαδα,εξωτερικο η μεταχειρησμενα...

Ευχαριστω και παλι ολους σας! Εαν υπαρξει καποια απορια για καποιο μηχανημα θα επανελθω πυροβολοντας ακαταπαυστα τις αποριες μου...!! :P :twoguns:

Έχε και αυτό στα υπόψιν.

Φαινεται καλο και ομορφο για τα γουστα μου!

Αντωνη, απο αυτη εδω την λιστα εταιριων που σου παραθετω στο λινκ απο κατω,υπαρχει κατι το οποιο ειναι στα δικα μας ενδιαφεροντα και μας κανει τη δουλεια...? :P
http://www.audioimpact.it/prodotti_hifi.htm

Φαινεται καλο και ομορφο για τα γουστα μου!

Αντωνη, απο αυτη εδω την λιστα εταιριων που σου παραθετω στο λινκ απο κατω,υπαρχει κατι το οποιο ειναι στα δικα μας ενδιαφεροντα και μας κανει τη δουλεια...? :P
http://www.audioimpact.it/prodotti_hifi.htm

Το esoteric :flipout:

Απο αυτά μάλλον στο Teac θα πήγαινα εγώ προσωπικά.
Αξίζουν όμως δοκιμής και το Arcam αλλά και το DA300 της Denon.

Έχε και αυτό στα υπόψιν.

Αντώνη αυτό είναι το HiFace EVO 2 όχι το EVO DAC 2....
Θα πρότεινα να έχει υπ όψιν ο φίλος το EVO DAC 2 Plus όταν βγει και όταν υπάρξει τιμή βέβαια... Ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να αναβαθμίσει και με κάποιο από τα υπόλοιπα μηχανάκια της σειράς

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπως και αυτό. Εχω ακούσει το προηγούμενο σε σύστημα φίλου που το ξέρω καλά και πιστεύω αξίζει τα χρήματα που ζητά.

Αυτό όμως Φραγκ δεν έχει USB κάνω λάθος;