Acoustic Energy δίλλημα...

Balidor

Senior Member
15 January 2010
411
Γαϊδάρι....
Αν και ακόμα δεν έχω τελειώσει όλες τις ακροάσεις που θα ήθελα,
μπορώ να πω οτι μέχρι τώρα ο ήχος απο τα Acoustic Energy στην σειρά Aelite με έχει ψιλοκολλήσει...

Κι εδώ έρχεται ένα τεράστιο ΑΛΛΑ...

έκανα μια μικρή έρευνα στο Internet και πάνω που έκανα τον Sherlock βρήκα το πακέτο των Aelite στην μισή τιμή
και στα χρήματα που θα έδινα για τα προαναφερθέντα είχαν την σειρά Radiance.

Ποιο συγκεκριμένα τα μικρά (R1) τα δαπέδου (R2) και το κεντρικό (centre). Η τιμή γι αυτο το σετ των 5 ηχείων... 2.000 Ε...
όσο κάνει στην Ελλάδα μόνο ένα ζευγάρι των δαπέδου (R3) .

Την ΑΕ την έχω ακούσει σε σχεδόν όλες τις σειρές της και μ'αρέσει. Τα Radiance δεν νομίζω να τα βρω, καθώς τα 2άρια δεν υπάρχουν καν στο Ελλάντα (όπως και το κεντρικό).

Το συν των 2 είναι ότι το bass reflex είναι μπροστά και δεν είναι τεράστια όσο τα 3 έτσι ώστε να αποφύγω μπουμαρίσματα κλπ κλπ.

Για του λόγου το αληθές:
1JRSTuQv.jpeg

μαζί με μεταφορικά!

Μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό που έχω βρει να κάνει International shipping και έχει paypal !!!

Μάλλον πιστεύω ότι θα είναι αγορά με κλειστά τα μάτια καθώς θα είναι καινούργια, με 3ετη εγγύηση κλπ κλπ κλπ ... βέβαια θέλω και την εμπειρία σας, τι λέτε;;;;

Υ.γ.: επίσης αν δείτε στο site και τα δυο, ποιο χρώμα προτιμάτε;;;
Το σκούρο ή το ανοιχτό;;;

Last edited:
Αν και ακόμα δεν έχω τελειώσει όλες τις ακροάσεις που θα ήθελα, μπορώ να πω οτι μέχρι τώρα ο ήχος απο τα Acoustic Energy στην σειρά Aelite με έχει ψιλοκολλήσει...

Είδα το post σου και θυμήθηκα ότι σου χρωστάω μία ακρόαση στο σπίτι μου..... :D

Sorry αλλά το ξέχασα τελείως. Απ' ότι κατάλαβα πάντως τα άκουσες. Για το κόλλημα λογικό το βλέπω, πρόκειται για πολύ καλά ηχεία.

Εκανα μια μικρή έρευνα στο Internet και πάνω που έκανα τον Sherlock βρήκα το πακέτο των Aelite στην μισή τιμή
και στα χρήματα που θα έδινα για τα προαναφερθέντα είχαν την σειρά Radiance.

Ποιο συγκεκριμένα τα μικρά (R1) τα δαπέδου (R2) και το κεντρικό (centre). Η τιμή γι αυτο το σετ των 5 ηχείων... 2.000 Ε...
όσο κάνει στην Ελλάδα μόνο ένα ζευγάρι των δαπέδου (R3) .

Τα Radiance τα είχα ακούσει πέρυσι στην έκθεση Hi-End. Σαφώς ανώτερα των Aelite, με τα οποία όμως μοιάζουν πάρα πολύ στην εμφάνιση, σε σημείο που αν δεν τα προσέξεις να νομίζεις ότι είναι ίδια. Βασική εξωτερική διαφορά οι κώνοι από αλουμίνιο των μεγαφώνων των Radiance.

Την ΑΕ την έχω ακούσει σε σχεδόν όλες τις σειρές της και μ'αρέσει. Τα Radiance δεν νομίζω να τα βρω, καθώς τα 2άρια δεν υπάρχουν καν στο Ελλάντα (όπως και το κεντρικό).

Το συν των 2 είναι ότι το bass reflex είναι μπροστά και δεν είναι τεράστια όσο τα 3 έτσι ώστε να αποφύγω μπουμαρίσματα κλπ κλπ.

Δεν μπορείς να βρεις τα Radiance για ακρόαση; Πήρες τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο (Βιντεόρυθμος)? Νομίζω ότι τα έχουν στο demo room τους....

http://www.videorythmos.gr/contact.php

Και κάτι πολύ σημαντικό. Σε ποιόν ενισχυτή σκέφτεσαι να συνδέσεις τα Radiance;

AYTO είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Τα Aelite θα τα έβαζα στον Pioneer 2020.
Λοιπόν έχουμε:

Radiance 2:
Frequency Response:
45Hz to 45kHz ± 3dB
Power Handling: 175W peak programme
Impedance: 8 Ohms
Sensitivity: 89dB for 1 Watt at 1M

Aelite 3:
Overall Frequency Response: 34Hz – 27kHz
Power Handling: 175 watt max
Impedance: 8 ohms
Sensitivity: 89dB

Θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις, ή για να αποδώσουν αυτό που πρέπει, να σκεφτώ την επιλογή ενός πολυκάναλου/δικάναλου (τελικού ή ολοκληρωμένου) ή μήπως για τον LX 73 (αν και δεν το νομίζω);;;

Νομίζω ότι εφόσον μιλάμε για τα ίδια χρήματα, το να κοιτάξω για τα Radiance θεωρείται αυτονόητο, έτσι δεν είναι;

Είδα το post σου και θυμήθηκα ότι σου χρωστάω μία ακρόαση στο σπίτι μου..... :D
Ιt's ok, τα ψιλοάκουσα στις ΩΔΕΣ.
Άν θα ερχόμουν θα ήταν (κυρίως) για συμβουλές :grinning-smiley-043 !!!

Τι λέτε επιστήμονες;
Ακόμα κι αν ανεβώ σε σειρά απο την Pioneer,

Last edited:
Μάλλον θα αρκεστώ γι αρχή στον LX73 μιας και τα extraδάκια είναι λίγα και η διαφορά σε ευρά πολλά.... γι αρχή!

Ελπίζω στο μέλλον σε έναν τελικό ή δικάναλο ολοκληρωμένο για σωστή μουσική ακρόαση... βουρ από Αγγλία τότε για τα Radiance :) !

(Πληροφοριακά το site είναι το Audio Affair)

Υ.γ.: Να υποθέσω για woofer να μείνω στο Velodyne CHT-10 ;;;

Last edited:
Στον VideoRythmos μου ανέφεραν μετά απο τηλεφώνημα οτι "Συγνώμη, αλλά εάν τα φέρετε από Αγγλία, δεν σας παρέχουμε υποστήριξη/service.".

Και πάλι δεν με πολυπειράζει....
λίγο απίθανο να έρθουν "ελαττωματικά" και δεν υπάρχει περίπτωση να τα προσέχω... είναι τα Radiance damn it!

Δεν είναι παράξενο όμως;;;;

Δεν την εκπροσωπούν όμως σε μια χώρα;;;
Είναι σωστό ή δεν προβλέπεται από την νομοθεσία;;;;
Αν όχι, μπορεί κάποιος ας πούμε να στείλει e-mail και να κάνει παράπονα στην εκάστοτε εταιρία για τον αντιπρόσωπο;;;

Οπως και να 'χει επειδη εχω ακουσει το ιδιο πραγμα και απο αντιπροσωπεια της Onkyo ειναι τραγικο και ακρως ελληνικο.Το αν θα αλλαξει κατι μετα απο e-mail....λιγο δυσκολο το βλεπω.Εκτος και αν υπαρξει μαζικη δυσαρεσκεια περι αυτου..

Αμα εχουν μιση τιμη απο Αγγλια,αγοραζεις αλλο ενα σετακι και εισαι οκ..!!!!

:a0210: