Acoustic Energy ή Dali ?

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Για περισσότερο χρήση home cinema,με ενισχυτή-blu ray της Denon τί προτείνετε?

Acoustic energy Aelite 3
ή
Dali Ikon 6 MK2 ?

*Και τα 2 ηχεία είναι κοντά στο χιλιάρικο..

Μου αρέσει που περιμένω απάντηση,όλοι για βουτιές θα πήγαν..

Δυστηχώς δεν μπορώ να κατέβω Αθήνα να τα ακούσω και επίσης Θεσσαλονίκη σιγά μην έχει κανείς τέτοια.Ολο φτηνά σετ βρίσκεις εδώ και σε ηλεκτραγορές του κιλού.Τα Acoustic energy τα έχει ο αδερφός μου και τα βρίσκω εξαιρετικά,απλά μου γυάλισαν και τα dali και θα ήθελα να εξακριβώσω τι παίζει.Ασε που στα acoustic energy δεν βγαίνουν πλέον όλα τα κομμάτια και άρα πρέπει να ψάξω για άλλη μάρκα.Το κακό είναι οτι για να πώ οτι έκανα σωστή ακρόαση (ακόμα και αν τα είχε κάποιος στημένα) θα έπρεπε να τα ακούσω με τα μηχανήματα που θέλω και αρκετή ώρα (με την ησυχία μου!) γιατί μπορεί ο κάθε ενισχυτής να "συνεργάζεται" καλύτερα με άλλο είδος ηχείων.Μην βγάλω βιαστικά συμπεράσματα..

Εχει κανείς τα Dali Ikon 6 MK2,για να μου πει τη γνώμη του?

εχω τα dali ikon 6, αγορα προ τριετιας περιπου.Ειναι αργα τωρα για κριτικες,παντως γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος.
Τα ειχε ο Αποστολουδας στην expert καπου στην Φιλιπου.Ψαξτον στο ιντερνετ,για τηλ. δεν το θυμαμαι τωρα
Καλη τυχη

Ξέρω που είναι,πήγα σε αυτόν.Σε αυτόν τα είδα (τα δικά σου DALI).Και μου είπε οτι αυτά που θέλω σαν πιο καινούρια σειρά είναι ακόμα καλύτερα,με διορθωμένα τυχόν ελαττώματα και γι'αυτό πήρε άλλωστε και βραβείο EISA!Απο την άλλη ο αδερφός μου διάβασε σε ένα περιοδικό για την δικιά σου σειρά Ikon,οτι λόγω του τουίτερ ταινίας "τσιρίζουν" στις υψηλές συχνότητες.Αληθεύει?

Επίσης..

Με μία πρώτη σκέψη κλείνω προς τα Dali,γιατί:

1)Τα Dali έχουν βραβείο EISA + What hi-fi ενώ τα ΑΕ έχουν μόνο το δεύτερο.
2)Τα Dali έιναι εξολοκλήρου φτιαγμένα στην Δανία ενώ τα ΑΕ,English design but made in China.
3)Συγκρίνοντας τα μεγάλα μοντέλα κάθε σειράς
Ikon 7 MK2 (DALI)
Aelite 3 (AE)
το πρώτο κοστίζει 450 παραπάνω άρα πολύ πιθανό σε συνδυασμό με τους παραπάνω 2 λόγους να ανταμειφτείς περισσότερο..

Η αληθεια ειναι οτι κιεγω διαβασα αρκετα περιοδικα και κριτικες για διαφορα ηχεια,αλλα μονο οταν πηγα και ακουσα μερικα καταλαβα τι θελω και τι μου κανει. τα dali λιγο στα χαμηλα δεν τρελαινουν,αλλα για κατω απο 1000αρικο ηχειο τοτε που τα πηρα εγω) ηταν οτι καλυτερο ακουσα.Προσωπικα μου ειχαν αρεσει αρκετα και τα epos που επισης εφερνε τοτε ο Αποστολουδας,ο οποιος ηταν γενικα πολυ εξυπηρετικος.
Παντως εγω πηρα μονο τα μπροστινα,αφου ηθελα κυριως μουσικη,αλλα η σειρα γενικα θεωρειται κορυφαια για πολυκαναλο ηχο.