Active ή passive 3D

460455

New member
17 November 2015
6
Ενα χαρακτηριστικο που με απασχολει επειδη δε το γνωριζω και καθολου ειναι το active και passive 3 D. Εχω βρει δυο μοντελα panasonic με αυτα το καθενα. Ποιο ειναι καλυτερο;

Καλησπέρα.Το passive 3d χρησιμοποιεί τα απλά γυαλάκια που έχουν οι φακοί τουw διαφορετικό χρώμα, όπως στο σινεμά.Θεωρείται πιο ξεκούραστο αλλά έχει λιγότερο βάθος και μικρότερη ανάλυση ενώ τα γυαλιά είναι πάμφθηνα και υπάρχουν και κάποια που προσαρμόζονται πάνω από τα γυαλιά οράσεως.
ΤΟ active 3d χρησιμοποιεί γυαλιά με μπαταρία που στην ουσία αναλαμβάνουν αυτά να κάνουν τη μεγαλύτερη δουλειά στην απόδοση της τρισδιάστατης αίσθησης.Είναι πιο βαριά, αρκετά ακριβά,και σίγουρα πιο κουραστικά από τα passive ενώ δύσκολα θα τα φορέσει κανείς με τα γυαλιά οράσεως. Το αποτέλεσμα είναι πιο ευκρινές και με όλη την ανάλυση που δίνει η εκάστοτε πηγή.
Nομίζω ότι πλέον σε καινούργια μοντέλα μόνο η Lg χρησιμοποιεί την τεxνολογία passive.
Αυτά είναι επί της ουσίας τα πιο σημαντικά που πρέπει να ξέρεις..Περισσότερες λεπτομέρειες και για ποιο λόγο πχ συμβαίνει το θέμα με τη μειωμένη ανάλυση στο passive, καλύτερα να σου δώσουν τα παιδιά που είναι βαθύτεροι γνώστες.

Σας ευχαριστώ πολυ καταρχας. Αν επιλεγατε εσεις ποιο απο τα δυο θα διαλεγατε;

Active. Προσωπικά επειδή μαρέσει πιο καλά το 3d (σε ίδιες ταινίες δοκιμή εννοείται) στην τηλεόραση μου (Samsung 48'' h6400 active) σε σχέση με τηλεόραση φίλου (Lg 55''731v passive) και σε σχέση με άλλου φίλου (42'') που είχε πάλι passive αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο.

Τεκμηριωμένη άποψη δεν έχω.

Last edited:
Για τηλεόραση κανένα από τα 2 δεν αξίζει λόγω μεγέθους κυρίως αλλά και ποιότητας του 3d.
Έχω στην panasonic μου 3d active και έχω δει και passive σε lg φίλου και σου λέω κατηγορικά ότι και τα
2 είναι σκουπίδια μπροστά στο active 3d ενός προβολέα.
Έχω έναν benq hd ready των 400 ευρώ με γυαλιά των 25 ευρώ και η εμπειρία είναι πολύ κοντινή στο cinema και ξεκούραστη.
Αν σε ενδιαφέρει το 3d δες για έναν προβολέα και θα το ευχαριστηθείς στο πενταπλάσιο από οποιαδήποτε τηλεόραση.