Active nearfield monitors σε υπολογιστή για μουσική, games, ταινίες,

D4rkst3EL

New member
23 November 2011
43
Γειά σας κύριοι/κυρίες,

Εδώ και κάποιες μέρες είμαι στο ψάξιμο ηχείων που θα συνδεθούν σε υπολογιστή. Η χρήση τους θα είναι μουσική 50% games 30% και ταινίες 20%. Αρχικά σκεφτόμουν για τα edifier s730 όμως διαβάζοντας διάφορα μου έχουν μπει σκέψεις να ξεφύγω απο τα pc speakers και να πάω σε nearfield active monitors όπως τα KRK RP-8 και τα Yamaha HS80-M.

Καλά κάνω και σκέφτομαι τέτοια ηχεία ή δε τα χρειάζομαι και να πάρω pc speakers? Μιας και είμαι αρκετά! αρχάριος θέλω να ρωτήσω αν με τα παραπάνω ηχεία(yamaha, krk) τα παίρνω και καθάρισα συνδέοντάς τα πάνω στη μητρική asus p8z68-v ή πρέπει να προμηθευτώ και κάποια κάρτα ήχου ή κάποιον προενισχυτή ή κάτι άλλο τέλος πάντων για να μη πάνε χαμένες οι δυνατότητες των ηχείων. (κάποιο παιδί μου ανέφερε οτι μπορώ να συνδέσω με hdmi την τηλεόραση με την κάρτα γραφικών και απο εκει να συνδέσω τα ηχεία, αλλά αυτο προυποθέτει λογικά να έχω ανοιχτή την τηλεόραση μου όποτε θέλω να ακούσω κάτι? Επίσης δε χάνω σε ποιότητα με αυτό τον τρόπο?)

Να σημειώσω ότι δεν ασχολούμε με μιξάρισμα η δημιουργία μουσικής, παρά μόνο ακρόαση.

Ρίξε κάνα αυτί
Κάνε μια ακρόαση
Θα βρεις στην αγορά μπόλικα mini monitors
Πάρε μαζί σου τα CD σου να ακούσεις κάτι γνώριμο
Πιθανά να κολλήσεις και εσύ…

Γειά σας κύριοι/κυρίες,

Εδώ και κάποιες μέρες είμαι στο ψάξιμο ηχείων που θα συνδεθούν σε υπολογιστή. Η χρήση τους θα είναι μουσική 50% games 30% και ταινίες 20%. Αρχικά σκεφτόμουν για τα edifier s730 όμως διαβάζοντας διάφορα μου έχουν μπει σκέψεις να ξεφύγω απο τα pc speakers και να πάω σε nearfield active monitors όπως τα KRK RP-8 και τα Yamaha HS80-M.

Καλά κάνω και σκέφτομαι τέτοια ηχεία ή δε τα χρειάζομαι και να πάρω pc speakers? Μιας και είμαι αρκετά! αρχάριος θέλω να ρωτήσω αν με τα παραπάνω ηχεία(yamaha, krk) τα παίρνω και καθάρισα συνδέοντάς τα πάνω στη μητρική asus p8z68-v ή πρέπει να προμηθευτώ και κάποια κάρτα ήχου ή κάποιον προενισχυτή ή κάτι άλλο τέλος πάντων για να μη πάνε χαμένες οι δυνατότητες των ηχείων. (κάποιο παιδί μου ανέφερε οτι μπορώ να συνδέσω με hdmi την τηλεόραση με την κάρτα γραφικών και απο εκει να συνδέσω τα ηχεία, αλλά αυτο προυποθέτει λογικά να έχω ανοιχτή την τηλεόραση μου όποτε θέλω να ακούσω κάτι? Επίσης δε χάνω σε ποιότητα με αυτό τον τρόπο?)

Να σημειώσω ότι δεν ασχολούμε με μιξάρισμα η δημιουργία μουσικής, παρά μόνο ακρόαση.

Έχει ένα ζευγάρι η Dynaudio με εισόδους RCA, που αν δεν έχει η κάρτα σου, βάζεις αντάπτορα. Λουκούμια, κάποτε είχα τα μεγαλύτερα ενεργά της.
http://www.dynaudio.com/int/multimedia_sound/mc_15.php#news

Έχει ένα ζευγάρι η Dynaudio με εισόδους RCA, που αν δεν έχει η κάρτα σου, βάζεις αντάπτορα. Λουκούμια, κάποτε είχα τα μεγαλύτερα ενεργά της.
http://www.dynaudio.com/int/multimedia_sound/mc_15.php#news

Πολλά λεφτά ρε συ για 6" woofer. Να φανταστείς τα 440 για krk και yamaha βαριά την καρδία τα δίνω και αυτό γιατί ειναι 8" (μου αρέσει το μπάσσο) και θεωρούνται πολύ καλά απο τους audiophiles στα διαφορα forums.

Tmjuju εννοείται πως θα πάω και καμια βόλτα να ακούσω αλλά μπορείται να μου προτείνεται και καμιά κάρτα ήχου για να τα συνοδεύω?(που αυτή δεν θα την κάνω demo και πουθενα). Αυτή μου κάνει m-audio audiophile 24//96? Μόνο για ακρόαση υψηλής ποιότητας κομματιών, δεν! γράφω μουσική ούτε μιξάρω κλπ. Επίσης με την m-audio που είναι pci κάρτα και μπαίνει μέσα στο κουτί του υπολογιστή, volume control απο που θα έχω. Ή πρέπει να πάρω μια εξωτερική με usb

Μη μετράς την απόδοση ενός ηχείου με το μέγεθος του γούφερ. Αν η καμπίνα του άλλου είναι τενεκές, δεν πα να χει και 12ιντσο...

Επίσης, τα Dynaudio είναι πολύ πιο πάνω από τα yamaha και Krk.

Αμα τα βρω πουθενά τα Dynaudio για ακρόαση Guybrush θα τα δοκιμάσω εννοείται. Πάντως ξεφεύγουν ήδη απο το budget. Βοηθήστε με λίγο με τις κάρτες ήχου για ηχεία επιπέδου HS80 και KRK RP8

Aυτή εδώ αξίζει για 25 ευρώ? soundblaster x-fi XtremeMusic

Αμα τα βρω πουθενά τα Dynaudio για ακρόαση Guybrush θα τα δοκιμάσω εννοείται. Πάντως ξεφεύγουν ήδη απο το budget. Βοηθήστε με λίγο με τις κάρτες ήχου για ηχεία επιπέδου HS80 και KRK RP8

Aυτή εδώ αξίζει για 25 ευρώ? soundblaster x-fi XtremeMusic
Για μένα, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της m-audio audiophile 24//96 που πρότεινες πιο πάνω με αυτή soundblaster x-fi
Αν σε παίρνει να τα δώσεις και να πάρεις την M audio μην το σκέφτεσαι. Θα παίξει ρόλο βέβαια και το πόσο θ' ανέβεις στο συνολικό ποσό, σε συνδυασμό πάντα με τα ηχεία που θα πάρεις.
Όσον αφορά το μέγεθος των ηχείων, σημαντικό ρόλο παίζει και η καμπίνα όπως γράφει πιο πάνω ο Guybrush. Πάνω απ' όλα άκουσέ όσο μπόρείς περισσότερο ηχεία. Το σίγουρο είναι ότι τα ενεργά ηχεία είναι πολύ καλή λύση.

Υ.Γ. Ωραίο πράγμα να είσαι σε τέτοια αναζήτηση. :-)

Ημουνα στην θεση σου πριν κανα μηνα και ειχα μεσα στην λιστα μου τα KRK ta 8αρια..
Μετα απο μια κουβεντα που ειχα με ενα παιδι στo Athens Pro Audio μου εδωσε να καταλαβω οτι τα 8αρια θα ηταν υπερβολη για τον χωρο μου(υπνοδωματιο 10τ.μ)
Τελικα πηρα τα KRK ta 6αρια και δεν το μετανιωνω...
Υπαρχουν στιγμες που πιστευω οτι ο τραγουδιστης ειναι στο μισο μετρο μπροστα μου και τραγουδαει για παρτη μου...
Πολυ καθαρα ηχεια με στερεοφωνικη εικονα που δεν περιγραφεται με λεξεις,με πολυ μπασο (εφ'οσον υπαρχει στο τραγουδι εννοειται) και με ψιλες που δεν κουραζουν τα αυτια..
Εγω στην θεση σου θα επαιρνα μια εξωτερικη καρτα ηχου..
Κατι σαν την παρακατω οπου θα ρυθμιζες και την ενταση απο εκει..
http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm

Λοιπόν έχω ακούσει ήδη αρκετά μόνιτορ αλλά θα γράψω γνώμες αφού τελειώσω με αυτό το θέμα.

Για πείτε γνώμη για αυτά εδώ krk rp8 g1 μεταχειρισμένα 6 ετών στα 225 ευρώ και στη φωτογραφία φαίνονται μια χαρά(απο εξωτερικό). Έχω ακούσει τα καινούρια krk και είναι μια χαρά. Τι λέτε?

Γνωμη μου ειναι να μην παρεις generation 1..
Οσοι εχουν ακουσει και ξερουν απο krk ηχεια λενε οτι η 2η γενια εχει υποστει πολλες βελτιωσεις οι οποιες εχουν επηρεασει θετικα την ηχητικη αποδοση τους...

Οκ thanks, αν και το οτι είναι 1st generation δε με πειράζει τόσο όσο τα 6 χρονάκια που έχουν στην πλάτη τους.

η σειρα resolv ειναι πιο ισορροπημενη και παιζει πολυ καλυτερα απο οσο κοστιζει. Το rubicon ειναι καλο αλλα διαφορετικο λογω του ribbon. To αντιστοιχο resolv ειναι πιο μαλακο ψηλα και εχει περισσοτερο μπασσο.

Ok μετά απο αρκετό πέρα δώθε κατέληξα σε mackie, έχει trs και xlr έξοδο. Τι καλώδια να πάρω γύρω στα 6 μέτρα, απο thomann κατά προτίμηση για να ναι όλα μαζί.
Η κάρτα ήχου η native instruments audio kontrol 1, τέσσερις balanced 1/4 jack εξόδους έχει http://www.soundonsound.com/sos/mar07/articles/niaudiokontrol.htm

Last edited: