Actuator και τόξο

Πρόσεχε φίλε, έχω το ίδιο πιάτο με actuator, ο θόρυβος είναι πολύς, βασικά αυτός που είναι από κάτω πρέπει να είσαι εσύ!!!! αλλιώς θα έχεις μεγάλο πρόβλημα!!!

Re: Απάντηση: Actuator και τόξο

Πρόσεχε φίλε, έχω το ίδιο πιάτο με actuator, ο θόρυβος είναι πολύς, βασικά αυτός που είναι από κάτω πρέπει να είσαι εσύ!!!! αλλιώς θα έχεις μεγάλο πρόβλημα!!!

Βασικά το πιάτο δεν "πατάει" ακριβώς επάνω στην ταράτσα, αλλά βρίσκεται επάνω στο "δώμα" της ταράτσας. Από κάτω δηλαδή από το πιάτο δεν υπάρχει διαμέρισμα με άμεση επαφή. Αλλά αν ο θόρυβος είναι τόσο μεγάλος (ειδικά το βράδυ που έχω χρόνο να "παίξω"), τότε με βάζεις σε σοβαρές σκέψεις.
Και μιας και έχουμε το ίδιο πιάτο, θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι εξοπλισμό χρησιμοποίησες (actuator, polar mount κλπ), αλλά και τι τόξο βγάζεις.

Πιάτο GIBERTINI αλουμίνιο 1.40, actuator 18 άρι, για τόξο μην ρωτάς γιατί από την μία έχω πολυκατοικία και από την άλλη το τεράστιο δώμα της οικοδομής, εμένα πατάει στην ταράτσα, και έχω και βοηθητικά στηρίγματα! όμως και στο δώμα να το βάλεις, νομίζω ότι θα ακούγεται, εγώ ψάχνομαι για λαστιχένιες βάσεις και τέτοια τρελά, σκέψου ότι ακούγεται μέχρι το ισόγειο από τον τρίτο τη νύχτα!
Φρόντισε πρώτα να το ακούσεις!

Κατάλαβα ...
Αν είναι τόσο πολύς ο θόρυβος, αποκλείεται να το επιχειρήσω. Δεν θέλω όπως προανέφερα να δημιουργηθεί θέμα στην πολυκατοικία. Από τη στιγμή μάλιστα που ασχολούμαι κυρίως μετά τις 11 το βράδυ λόγω εργασίας θα ακούγεται ακόμη περισσότερο κάθε κίνηση.
Συνεπώς μένω με το stab και ελπίζω να κρατήσει πολλά χρόνια ακόμη (κλείνει τα 2 σε λίγο).
Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες και όλες τις υποδείξεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Actuator και τόξο

Kαταρχην καλο τριημερο σε ολους και οταν γυρισεις το συζηταμε αν θες.
Παντως, εγω δεν ειπα οτι τα ξερω ολα,εσυ ησουν λιγο επιθετικος στο πρωτο σου ποστ αλλα δεν με πειραζει.Ισως και να εχεις δικιο για το 36'.
Με το 18' παντως που προτεινεις και δεν μιλαμε για πατεντες αφου δεις οτι το τοξο σου δεν ειναι αυτο που θες, θα δεις οτι δεν μπορεις να πας σε δορυφορους περα των 45*Ε ως 30*W η' 53*Ε ως 15*W.Αν ειναι να αγορασεις το 18' και μετα να κανεις πατεντες δεν νομιζω οτι εχει νοημα.
Για να εξακριβωσεις αυτο που λεω ρωτησε τεχνικους να σου πουνε.Αν επισης θες, μπορω να σου ανεβασω και φωτο απο πιατα 1,25μ. χ 1,35μ.-1,40μ. να μας πεις τι εχουμε κανει λαθος και δεν παει το πιατο μας παραπερα.Αλλο πραγμα οι πατεντες ομως.
Αν εμφανιστηκα επιθετικός ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν στις προθέσεις μου...ίσως μου χρειαζόταν το τριήμερο ξεκούρασης και αποτοξίνωσης!
Πιστεύω ότι το 18αρι σε μικρό πιάτο είναι αντίστοιχο με το 36αρι σε μεγαλο πιάτο. Η αριθμητική έκταση που θα δώσει είναι φυσικά μικρότερη, αλλά και το "αριθμητικό" τόξο που θα διανυθεί είναι επίσης σαφώς μικρότερο ενω μπορει να υπάρχουν και διαφορες απο μαρκα σε μαρκα.
Πολύ γενικά οι κινήσεις για μεγαλύτερο τόξο ειναι οι παρακάτω:
α. Ανοιγμα του actuator και πείραγμα του εσωτερικού "στοπ" που έχει ώστε να ανοίγει περισσότερο (στο μαξιμουμ).
β.Πιάσιμο του ακίνητου τμήματος του actuator στην βάση όσο γίνεται πιο κοντά στο "χείλος" του μοτερ, γεγονός που αποτρέπει το "κρέμασμα" του πιάτου στο άκρο όπου το μοτερ παίρνει την μεγαλύτερη έκτασή του και μεγαλώνει πολύ το τόξο προς την μεριά του "πιασίματος"
γ.Δημιουργία νέου σημείου "πιασίματος" στο πιάτο, αν η θέση του υπάρχοντος δεν είναι βολική (το γ μόνο σε ακραίες περιπτώσεις)
Το πειραγμα του α πάντως προυποθέτει πως θα μπουν όρια τερματισμού ανατολικά και δυτικά απο το ποζίσιονερ που θα κινεί το μοτερ
Δεν είμαι εγκαταστάτης, απλά παίζω εδω και πάρα πολλά χρόνια με το μοτερ του πιάτου μου. Οταν μου το εγκατέστησαν το 1990 το τόξο μου ήταν 65 ανατολικά με 45 δυτικά και σήμερα είναι 95 ανατολικά με 45 δυτικά, χωρίς να κάνω κάποια πατέντα σαν το γ (που θα απαιτούσε σιδερά), έχοντας όμως απο την αρχή καλή βαση και σωστά τοποθετημένη (απο τα τρια πόδια το ενα κοιτάζει νότο και τα άλλα 2 πίσω....σαν το σήμα της Μερσεντές, οπότε το πιάτο ποτέ δεν βρίσκει στην βάση αν και είναι 2.4μ).

Απλως για αναφορα:

Στην Ιταλια (42.5N/13.7E) υπαρχει μια OP120 σε 18" Superjack εγκατεστημενη προσφατα και εχει τοξο 85Ε-58W. Αυτο σημαινει για την Ελλαδα οτι οι 95Ε-45W, αντε οι 90Ε-45W μπορει να πιαστουν. Επισης αλλου εχει γραφτει πως το 18" κανει λιγοτερο θορυβο απο το 24" της ιδιας μαρκας. Βεβαια δεν μπορω να το ακουσω ζωντανα αφου εδω κοντα δεν εχω δει κανεναν να δουλευει αυτο το συνδιασμο.

Περισσοτερα με φωτογραφιες θα βρειτε εδω:
http://www.digital-forum.it/showthread.php?t=68475

Last edited:
Λοιπον θα ανεβασω μονο την δικη μου εγκατασταση η οποια ειναι 1,25μ. χ 1,45μ. Tecatel με actuator 18''.Μην μπλεξουμε με εγκαταστασεις αλλων που ομως εχουν το ιδιο τοξο 45*Ε ως 31,5*W η' 53*Ε ως 15*W με actuator 18''.Λογο, να πουμε ψεματα δεν εχουμε.Αν ηταν να πουμε ψεματα θα λεγαμε ακριβως το αντιθετο οτι δηλαδη εχουμε τοξο πανω απο 90*Ε και 43*W.Oυτε και αναζηταω να μαθω πως θα κανω το τοξο μου μεγαλυτερο.Πατεντες σκεφτηκα πριν πολυ καιρο.Το θεμα ειναι χωρις πατεντα οπως ειναι η εγκατασταση εδω πολυ καιρο πριν πως θα μπορουσε το τοξο να ειναι οσο μεγαλο λετε αφου το μοτερ δεν εχει τη δυνατοτητα να επιμηκυνθει αλλο.

Last edited: