Ad Astra

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Μολις χθες το ειδα, ανουσιο θα λεγα κι αδιαφορο, αρπαχτη του Πιτ ξεκαθαρα, ο ηχος μονο μπορεις να πεις οτι ξεχωρισε, οι χαμηλες για δοκιμη σαμπ μια χαρα ητσν.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε εντάξει, όχι και αρπαχτη. Για αρπαχτες έχουν όλοι οι μεγάλοι αστέρες πολλές ευκαιρίες. Σας άρεσε - δεν σας άρεσε , δικό του θέμα του καθενός, αλλά όχι και αρπαχτη.

'Αρπαχτη' δεν ειναι σιγουρα, ειναι πολυ προσεγμενη παραγωγη με εξαιρετικη εικονα και ηχο.
Τωρα το story ειναι αλλο πραγμα....:drummer:

Ε εγώ λέω ότι ένας σταρ του μεγέθους του Μπραντ Πιτ μπορεί να ξεχωρίζει τι είναι ποιοτικό κι αξίζει και τι όχι, κατά την προσωπική μου άποψη η ταινία δεν είχε τίποτα να προσφέρει και αυτό το ήξερε ο Μπραντ απλά στα λεφτά δεν λες ποτέ όχι, απλά τα πράγματα.

Απάντηση: Re: Ad Astra

Ε εγώ λέω ότι ένας σταρ του μεγέθους του Μπραντ Πιτ μπορεί να ξεχωρίζει τι είναι ποιοτικό κι αξίζει και τι όχι, κατά την προσωπική μου άποψη η ταινία δεν είχε τίποτα να προσφέρει και αυτό το ήξερε ο Μπραντ απλά στα λεφτά δεν λες ποτέ όχι, απλά τα πράγματα.
Νομίζω ήταν και παραγωγος .

Επειδή δεν άρεσε σε κάποιους, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ποιοτική ταινία. Άλλωστε πήρε πολύ υψηλή βαθμολογία από τους κριτικούς.

Last edited by a moderator:
Οκ, προφανώς το αν μας αρέσει η όχι μια ταινία, είναι υποκειμενικό. Για να χαρακτηριστεί καλλιτεχνικά ποιοτική όμως, χρειάζεται ένα consensus από τους σχετικούς επαγγελματίες (κριτικούς), κάτι που έχει διασφαλίσει η συγκεκριμένη ταινία.

ΥΓ. Κωνσταντίνε έκανες κατά λάθος edit το μήνυμα μου και έγραψες σε αυτό την απάντηση σου. Αν θες διόρθωσε το.

Δυστυχώς δεν υπήρξε φέτος μια διαστημική ταινία αντάξια των Contact, Interstellar, Moon, Gravity, Apollo 13, και άλλων.
Aκόμα και το moon με ελάχιστο budget ήταν καλύτερο απο το ΑD Astra.

2019 έχουμε μέχρι και οι υπολογιστές που έχουμε στα σπίτια μας είναι ικανοί να κάνουν το rendering που είχε το moon ή το Contact.

Άρα δεν πάσχουμε από μηχανήματα, πάσχουμε από έλλειψη ταλέντων ιδεών υλοποιήσεων σεναρίων ηθοποιών παραγωγών κλπ...

Εκνευριστικά χαζές στιγμές, μια είχε βαρύτητα γης η Σελήνη μια δεν είχε, τα οχήματα είχαν σχεδιασμό για γέλια, εντάξει να κάνεις την μια παραδοχή την άλλη μετά την άλλη στο τέλος παραδέχεσαι ότι είσαι χαζός που ξεκίνησες την ταινία και μετανιώνεις και που πήρες την απόφαση.... δεν έγραψα καν για τον brad pit, τι να κάνει και αυτός τόσο μπορεί τόσο έκανε.

Re: Απάντηση: Ad Astra

ΥΓ. Κωνσταντίνε έκανες κατά λάθος edit το μήνυμα μου και έγραψες σε αυτό την απάντηση σου. Αν θες διόρθωσε το.

Ωχ τι έκανα, η συνήθεια του συντονισμού βλέπεις, το διόρθωσα και ζητώ συγγνώμη. Τώρα βέβαια θα φαίνεται μία ασυνέχεια στα μηνύματα αλλά δε γίνεται κι αλλιώς με την απροσεξία μου καλά να πάθω.

Re: Απάντηση: Re: Ad Astra

Επειδή δεν άρεσε σε κάποιους, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ποιοτική ταινία. Άλλωστε πήρε πολύ υψηλή βαθμολογία από τους κριτικούς.

Αδερφέ δεν είπα κάτι περίεργο, υποκειμενική άποψη είναι και οι κριτικές μ αφήνουν αδιάφορο, η ταινία για μένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το τονίζω πάλι ήταν άδεια, το στόρυ ήταν απλό χωρίς καμία ανατροπή, πλοκή, δεν είχε τίποτα να προσφέρει, σε αναπόφευκτη σύγκριση μάλιστα με το Interstellar ήταν η μέρα με τη νύχτα, μπορεί να φταίει ότι πήγα να τη δω με προσδοκίες, πρέπει να συμφωνήσω σώνει και καλά επειδή οι κριτικοί έδωσαν υψηλή βαθμολογία; Να σου πω και κάτι; Τρεις φορές επιχείρησα να τη δω γιατί τις δύο προηγούμενες με πήρε ο ύπνος και για να τα καταφέρω την είδα πρωί φρεσκοξυπνημένος και πάλι παραλίγο να την πέσω τι να λέμε τώρα, το Intestellar το χω δει 6-7 φορές κι άνετα το βάζω πάλι να το δω.

Τι σχέση έχουν οι κριτικοί με τη ποιότητα μιας ταινίας και την αποδοχής της από αυτούς που απευθύνεται; Δηλαδή το κοινό που πληρώνει για να την δει;

Τρανό παράδειγμα που το rotten tomatoes είχε κλείσει την ψηφοφορία σε ένα show του Chappelle μόνο για κριτικούς και οι κριτικοί έβγαλαν όλο το μένος τους και το "πάτωσαν" .

Όταν άνοιξε για το κοινό το show χτύπησε πάνω από 90% ....

Οπότε καταλαβαίνεις ότι οι κριτικοί μιλάνε για την πάρτη τους και όχι για το κοινό . Όταν σου λέει κριτικός ότι είναι καλή μια ταινία , είναι επειδή τον κάλεσαν να την δει τζάμπα ...

Όταν σου λέει κριτικός ότι είναι καλή μια ταινία , είναι επειδή τον κάλεσαν να την δει τζάμπα ...

giphy.gif

.... ισως και καμια τσαρκα στα after hours μαγαζακια (μετα το κερασμα σε gourmet restaurant) :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Ad Astra

Οπότε καταλαβαίνεις ότι οι κριτικοί μιλάνε για την πάρτη τους και όχι για το κοινό . Όταν σου λέει κριτικός ότι είναι καλή μια ταινία , είναι επειδή τον κάλεσαν να την δει τζάμπα ...

τουλαχιστον υπερβολικος. Μπερδευεις τους κριτικους κινηματογραφου με τα ελληνικα περιοδικα αυτοκινητου ;)

Δυστυχώς δεν υπήρξε φέτος μια διαστημική ταινία αντάξια των Contact, Interstellar, Moon, Gravity, Apollo 13, και άλλων.
Aκόμα και το moon με ελάχιστο budget ήταν καλύτερο απο το ΑD Astra.

2019 έχουμε μέχρι και οι υπολογιστές που έχουμε στα σπίτια μας είναι ικανοί να κάνουν το rendering που είχε το moon ή το Contact.

Άρα δεν πάσχουμε από μηχανήματα, πάσχουμε από έλλειψη ταλέντων ιδεών υλοποιήσεων σεναρίων ηθοποιών παραγωγών κλπ...

Εκνευριστικά χαζές στιγμές, μια είχε βαρύτητα γης η Σελήνη μια δεν είχε, τα οχήματα είχαν σχεδιασμό για γέλια, εντάξει να κάνεις την μια παραδοχή την άλλη μετά την άλλη στο τέλος παραδέχεσαι ότι είσαι χαζός που ξεκίνησες την ταινία και μετανιώνεις και που πήρες την απόφαση.... δεν έγραψα καν για τον brad pit, τι να κάνει και αυτός τόσο μπορεί τόσο έκανε.

Το λαθος στο οποιο υποπιπτεις ειναι οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα. Το ad astra, μας αρεσει ή οχι, δεν ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το τεχνολογικο κομματι, αυτο ειναι απλα ενα οχημα για να πει την ιστορια ενος παιδιου που ο πατερας του τον παρατησε. Προσωπικα μου αρεσε το διαδικαστικο τμημα του ταξιδιου, καθως νομιζω οτι λιγες φορες εχουμε δει απο κοντα ενα τετοιο ταξιδι "ρεαλιστικα" δωσμενο. Εννοω οτι πρωτα θα πηγαινε καποιος σε μια βαση εκτος ατμοσφαιρας κτλπ κτλπ.

Αυτα δεν τα γραφω, ωστε να πεισω καποιον που δεν του αρεσε οτι κανει λαθος. Δικαιωμα του καθενος να του αρεσει ή οχι μια ταινια, οπως επισης το ιδιο δικαιωμα εχουν και οι κριτικοι, οι οποιοι συχνα κρινουν με λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια απο το ευρυ κοινο στο οποιο ανηκουμε.
Ενοχληθηκα ομως, διοτι διαβασα υπερβολες για μια ταινια που, θεωρω, οτι δεν τις αξιζε. Εχει βγει κατα καιρους απιστευτη σαβουρα που εχει κανει και πολλα εισητηρια. Αυτην τουλαχιστον την θεωρω μια ενδιαφερουσα προσεγγιση.

Μία παιδική ιστορία ήταν όπως το λες, αν είχε και λίγο πλοκή και να μπλέξει λίγο και το υπερφυσικό θα ήταν μια χαρά ταινία, παρέμεινε όμως παιδική. Τελείωσε και λες ώπα, τι έγινε τώρα; Αυτό ήταν;

Μία παιδική ιστορία ήταν όπως το λες, αν είχε και λίγο πλοκή και να μπλέξει λίγο και το υπερφυσικό θα ήταν μια χαρά ταινία, παρέμεινε όμως παιδική. Τελείωσε και λες ώπα, τι έγινε τώρα; Αυτό ήταν;

αν εμπλεκε το υπερφυσικο θα το κραζαμε γιατι "τι δουλεια εχει το υπερφυσικο σε ταινια scifi!!" :D
Διαφωνω οτι ηταν παιδικη ιστορια επειδη ασχοληθηκε με το συγκεκριμενο θεμα, αλλα αυτο και παλι ειναι προσωπικη μου αποψη. Μην ξεχναμε οτι το interstellar, που αρεσε σε πολυ κοσμο (δεν θυμαμαι εσυ συγκεκριμενα πως ειχες εκφραστει για αυτο), ειχε στο κεντρο του την ιδεα οτι η αγαπη ξεπερναει τα ορια του χωρου και χρονου! Προς θεου δεν το θεωρω ισαξιο του interstellar, το οποιο πιστευω οτι ηταν καλυτερη ταινια σε ολα τα επιπεδα, απλα κανω κουβεντα...

Τελείωσε και λες ώπα, τι έγινε τώρα; Αυτό ήταν;

Ακομα και το Empire Strikes Back (του 1980) ειχε story cliffhanger ΚΑΤΣΕ-ΚΑΛΑ ....
Και περασαν 40 χρονια (απο τοτε). Φαντασου .... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ..... (που ηταν space opera).

Χαρη,
οσο και να θαβουμε την πλειονοτητα των σημερινων scifi, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ οτι απολαμβανουμε
εναν μεσο ορο συναρπαγης (τουλαχιστον συναρπαγης, ασε το τεχνικο κομματι απ'εξω) που ουτε
στα πιο τρελλα μας ονειρα πισω στα τελη του 70 και αρχες του 80 (εξαιρουμενων των Blade Runner,
Alien και TRON). O πηχης συναρπαγης ... εστω και ελαχιστα ... ανεβηκε. Δεν βαζεις καποιον να τρεξει
100 m sprint εαν προηγουμενως δεν εχει κανει χρονο κατω απο 12 δευτερολεπτα ... ετσι δεν ειναι ?
Στα 13 δευτερολεπτα .... you are OUT of qualification standards !

(δεν μιλαω για Οδυσσεια 2001, Contact και Ιnterstellar ... τα αφηνω απ'εξω ...)

Το λαθος στο οποιο υποπιπτεις ειναι οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα. Το ad astra, μας αρεσει ή οχι, δεν ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το τεχνολογικο κομματι, αυτο ειναι απλα ενα οχημα για να πει την ιστορια ενος παιδιου που ο πατερας του τον παρατησε. Προσωπικα μου αρεσε το διαδικαστικο τμημα του ταξιδιου, καθως νομιζω οτι λιγες φορες εχουμε δει απο κοντα ενα τετοιο ταξιδι "ρεαλιστικα" δωσμενο. Εννοω οτι πρωτα θα πηγαινε καποιος σε μια βαση εκτος ατμοσφαιρας κτλπ κτλπ.

Αυτα δεν τα γραφω, ωστε να πεισω καποιον που δεν του αρεσε οτι κανει λαθος. Δικαιωμα του καθενος να του αρεσει ή οχι μια ταινια, οπως επισης το ιδιο δικαιωμα εχουν και οι κριτικοι, οι οποιοι συχνα κρινουν με λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια απο το ευρυ κοινο στο οποιο ανηκουμε.
Ενοχληθηκα ομως, διοτι διαβασα υπερβολες για μια ταινια που, θεωρω, οτι δεν τις αξιζε. Εχει βγει κατα καιρους απιστευτη σαβουρα που εχει κανει και πολλα εισητηρια. Αυτην τουλαχιστον την θεωρω μια ενδιαφερουσα προσεγγιση.
Έτσι ακριβώς.
Όσο για τους κριτικούς, συνήθως έχουν σπουδάσει κινηματογράφο όποτε κάτι θα κατέχουν παραπάνω από εμάς, ασχέτως αν συμφωνούμε με τα γραφόμενα τους. Προφανώς η άποψη τους δεν είναι θέσφατο, αλλά συνήθως μια καλή ένδειξη για το αν αξίζει θέασης μια ταινία.

Sent from my iPad using Tapatalk