AD&D - Ελάτε να δούμε ποιοί είμαστε...

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Αφού υπήρξε μια μικρή συμβολή σε ένα άλλο νήμα θεώρησα σωστό να δούμε πόσοι και ποιοί είμαστε...

Αναζητούμε λοιπόν αυτούς που έχουν "σπαταλήσει" χρόνο στη ζωή τους παίζοντας...

1. Επιτραπέζιο D&D ή AD&D από έκδοση 2 έως 3.5...
2. Διετέλεσαν παίχτες ή DM...
3. Ακούνε τη λέξη Beholder και τα πόδια τους κόβονται...

Αρχίζω λοιπόν εγώ και δηλώνω:

Zeb, the Lord of the Highlands
Warrior 19th lvl

&

DM σε Greyhawk, Dark Sun, DragonLance και αυτοσχέδια επί 9 συναπτά έτη...

Σας ακούω κυρίες και κύριοι...

todd_lockwood_the_dragonlance.jpg

Τί είναι αυτά τα κινέζικα?

Κάνε μια μικρή περιγραφή εάν δεν σου είναι κόπος.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να καταλαβαίνουμε και εμείς άσχετοι:antlers:

Αλεξη μιλαμε για το -επιτραπεζιο- μεγαλυτερο πιο εθιστικο και πιο δημιουργικο παιχνιδι που εχει υπαρξει ποτε.......

Εχω διατελεσει DM σε version 2, μετα δεν ασχοληθηκα βαρεθηκα τις εμπορικες αλλαγες.....αλλα αμα λαχει ριχνω κανα 10ωρο σερι για οποιον καταλαβαινει τι εννοω.......

με το ζορι κρατηθηκα να μην το αρχισω κι εγω αυτο το νημα...λεω ασε μην κυλησουμε παλι......

εχχχμμμμμμμ αμα μαζευτει λαος -που δεν το νομιζω - παιζω μια παρτιδα για χαρη του παλιου καλου καιρου

Attachments

• 800px-DnD_Dice_Set.jpg
    800px-DnD_Dice_Set.jpg
    32.5 KB · Views: 11
  • MM4_wallpaper1_1280.jpg
    MM4_wallpaper1_1280.jpg
    81.6 KB · Views: 15
Αδελφοί αγράμματοι...

D&D νομίζω dangeon & dragon
DM νομίζω dangeon master

κλπ

επιτραπέζιο παιχνίδι που δεν θα το έπαιζα ούτε με 1000 € την παρτίδα.

Αν είναι να παίξω βέβαια μαζί με τα κορίτσια της χρονιάς του Playboy με στολή εργασίας, χαλάλι και ας πάρει και μέρες το παιχνίδι.

Από ότι ξέρω σε όσους αρέσει εθίζονται πραγματικά.

Συνύθως αυτοί που το αγαπάνε παίζουν τον ρόλο του DM και παρασέρνουν τους ανυποψίαστους φίλους τους σε πολύωρα βασανιστικά παιχνίδια.

Yerosh the laid, Salad of Urik, Slayer of Fire Drake, Slayer of the Githyanki Queen
14 lv Fighter/14 lv Jester Vorpal Sword +5/ Forarm axe master

Dark Sun Campaign

Επίσης έχω παίξει Forgotten Realms, Ravenloft.

Δεν έχω κάνει ποτέ DM γιατί το βαριέμαι αφάνταστα.

Κι εγώ!

Το κακό είναι ότι επειδή με όσους έπαιζα, έπαιζα ευκαιριακά, δεν κατάφερα να αναπτύξω χαρακτήρα.

Συνήθως έφτιαχνα Sorcerer...

Έχω παίξει Planescape, Forgotten Realms.

Last edited:
__Είναι παιχνίδια φαντασίας και ρόλων...

__Τα πραγματικά ROLE PLAYING GAMES... ;)

__Μέρχι στιγμής, έχω καταφέρει και έχω αντισταθεί, λέω καταφέρει γιατί μετά δεν υπάρχει επιστροφή χαχα! Βέβαια, έχω την αίσθηση πως έτσι έχω "χάσει" όπως και πολλές υπέροχες ώρες "παιχνιδιού"... Είναι απο τις περιπτώσεις που είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλα δεν θα έλεγες ποτέ σε έναν φίλο σου "δοκίμασε" ή "μη δοκιμάσεις", την ευθύνη -και για τις δύο περιπτώσεις- πρέπει να την πάρει μόνος του.. ;)

Δύο βασικά προβλήματα με το παιχνίδι είναι το διάβασμα που χρειάζεται (στα αγγλικά) μια και οι κανόνες εκτείνονται σε πολλούς τόμους (πρέπει να διαβάσεις καμια 80αριά σελίδες τουλάχιστον για να αρχίσεις) και ο χρόνος που χρειάζεται για να παίξεις (3-4 ώρες μίνιμουμ κάθε φορά που κάθεσαι 8άρα ή 12ωρα συνήθως με διακοπή για delivery)

Θέλει χρόνο... Πολύ χρόνο... Είναι το πιο τάιμ κονσούμινγκ παιχνίδι που έχω ζήσει... Δε θυμάμαι ποτέ άλλοτε να έπαιζα ένα παιχνίδι 15-20 ώρες σερί...

Δεν γυρίζω ξανά πίσω, δε έχω χρόνο να κάτσω να το απολαύσω όπως τότε ανεξαρτήτως παρέας... Τότε μπορούσα να παίζω όλη τη μέρα και το βράδυ να διαβάζω τους κανόνες και να φτιάχνω τους χάρτες για την επόμενη...

όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα ας Ξεκινήσει από εδώ...

http://www.tsr.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeons_&_Dragons
και
http://en.wikipedia.org/wiki/Editions_of_Dungeons_&_Dragons#Advanced_Dungeons_.26_Dragons

Πω πω ρε παιδιά τι μου θυμήσατε,

ως φοιτητής είχα χάσει άπειρα σου-κου χωρίς να το καταλάβω παίζοντας Dungeons & Dragons

αγαπημένος χαρακτήρας "Νάνος" φυσικά αν και μία φορά που έπαιξα ένα elf-λούγκρα (απαίτηση του DM να έχουμε από ένα κουσούρι) βγήκε ΠΟΛΥ γέλιο

Αυτα τα παιχνιδια ειναι λιγο καψιμο... Σαν το warcraft 1 πραμα. Να ασχολεισαι με τα χρονια και να μην τελειωνεις ποτε.

Μα το θέμα δεν είναι τα τελειώνεις κάπου (Γι' αυτό υπάρχουν κι' άλλα αθλήματα)... Το ταξίδι είναι όλη η υπόθεση...