AD1853 DAC

το κοίταγα τωρα... εχει η digikey σε (σχεδόν) λογικές τιμές σε 1206 (murata) 1$ για 100n και 0805 για 10n (TDK) .44$.. όσο έχουν κ οι PPS smd της panasonic πάνω κάτω.. για τους οποίους στα 100n ο συντονισμός είναι στα 10Μ, όσο κ στους x7r της avx

Μιας και είπες digikey: Αν θέλει κανείς να κάνει καμμιά παραγγελία και υπάρχει περιθώριο και για μερικά δικά μου "ψιλά", να συνεννοηθούμε για να επιμεριστούν και τα ταχυδρομικά...

Η - εξωφρενική - τιμή που βρήκα είναι από την RS. Από κει είχα πάρει και τους Χ7R, μιας και τα ταχυδρομικά ήταν λίγα σχετικά, περίπου 5 ευρώ.

Πάντως πολύ καλή βγαίνει και η λύση {τιμών-μεταφορικών-ΟΧΙ τελωνείου} της Export.farnell.com. Ιδίως αν σκεφτούμε την ισοτιμία της λίρας!
Σε παραγγελία που παρέλαβα προχθές, καθαρής αξίας 108GBP με χρέωσαν 8 λίρες μεταφορικά με UPS και παράδοση την επόμενη εργάσιμη....

άλλαξα το toslink receiver με το άλλο, έβαλα pads να χωράνε 1210 υλικά και πυκνωτή ανάμεσα στην 75 Ω και το lvu.. τώρα περιμένω τον κινέζο να μου στείλει την πλακέτα, που ψιλοαργεί.. (3-4 βδομάδες για πλάκα).. και τα μετασχηματιστάκια από την scientific conversions, π βγήκαν γύρω στα 14$ το ένα.. τα υπόλοιπα υλικά είναι πιο εύκολα κ έρχονται κ πιο γρήγορα..

Ενώ περιμενω ακόμα απόκριση από τον κινέζο για τις πλακετες, ήρθαν τα μετασχηματιστάκια του spdif .. πλάκα έχουν, σαν μικρογραφίες ειναι. (Και εξ όψεως είναι τα ίδια που χρησιμοποιεί και η weiss)
attachment.php

Attachments

• bv.jpg
    bv.jpg
    63.8 KB · Views: 124
α! το τσιπάκι ειναι για σύγκριση μεγεθους.. και είναι ένα εγνωσμένης αξίας ad811 current feedback κ τα λοιπά.. συμπαθητικό αλλά όχι universal.

Χεχεχε και βλέπω τουλάχιστο δυο πλακέτες :-)
Καλή συνέχεια!

η συναρμολόγηση ξεκίνησε!!

Πολύ μου αρέσουν, καλή συναρμολόγηση!
ο κινέζος έχει κάνει καλή δουλειά, χωρίς ατέλειες .. άντε δυο-τρια σημεία στη μεταξοτυπία, π δεν με νοιάζει κιόλας.. παρότι είναι 70μ χαλκός, τα pad και οι πίστες (γωνίες) έχουν βγεί τζάμι, ενώ τελικά το gold plating κολλιέται πολύ εύκολα (τα δύο 28 ssop κ tssop κολλήθηκαν χωρίς flux και wick, με τη μία με κλασικό χοντρόμυτο jcb)..

Εξαιρετικές οι πλακέτες! :a0210:

Κώστα τι κόλληση χρησιμοποίησες για τα "28 ssop κ tssop" ;

Έχω κι εγώ κάτι παρόμοιο να κολλήσω, 28 vsop και έχω μία ψιλοταραχή καθώς δεν έχω ξανακολλήσει κάτι με τόσο μικρό πιτς 0,65mm.

Re: Απάντηση: AD1853 DAC

Εξαιρετικές οι πλακέτες! :a0210:

Κώστα τι κόλληση χρησιμοποίησες για τα "28 ssop κ tssop" ;

Έχω κι εγώ κάτι παρόμοιο να κολλήσω, 28 vsop και έχω μία ψιλοταραχή καθώς δεν έχω ξανακολλήσει κάτι με τόσο μικρό πιτς 0,65mm.

Χρησιμοποίησα την κλασική που έχω για όλες τις δουλειές, δηλ: Cookson 40/60 1mm (μπλε καρούλι 0,5kg, παλιά είχε άλλη ονομασία), υπάρχει κ σε 0.5 mm. Το σημαντικό τελικά είναι να μην μείνει το "solder blob" στη μύτη χωρίς ρητίνη, και πάψει να τρέχει πάνω στα pins, γι' αυτό τελικά ίσως ένα λεπτόρευστο flux επιπλέον να βοηθάει ακόμα περισσότερο (όπως πχ τα kester 959, 951, τα οποία όμως δεν βρήκα). Κλεμμένο από βιντεάκια στο youtube επίσης, ότι κλίση της πλακέτας στον άξονα τον pins βοηθάει επίσης στα fine pitch - έχεις και τη βαρύτητα να βοηθάει την κίνηση του blob εκτός από τη ρητίνη-flux.

results:
img2507fa.jpg

Last edited:
Κι εγώ κάτι τέτοιο έχω 60/40 1mm. Ψαχνόμουν όμως για κάτι λεπτότερο. Λες δεν χρειάζεται έ; Αυτό με διευκολύνει πολύ γιατί εκτός από την ακριβή τιμή ενός τέτοιου καρουλιού εδώ που είμαι δεν έχει τέτοια...
Έχω δει και γω στο youtybe να κολλάνε τέτοια στιπ και όλοι χρησιμοποιούν flux. Κάποιος μάλιστα χρησιμοποιούσε ένα Pen flux. Έχω δει οτι παρόμοια έχει η RS. Μήπως να "ξέθαβα" ένα κουτί σολδερίνη που έχω κάπου εδώ και δεκαετίες; Θα βοηθούσε ή θέλει κάτι πιο special?

Πάντως Κώστα η πλακέτα και οι κολλήσεις σου δείχνουν άψογες. Επαγγελματική δουλειά!

Αυτό με τον άξονα πως το εννοείς; Όπως φαίνεται στην φωτογραφία σου και η κόλληση να γίνεται στην κάτω σειρά των πινς ή 90 μοίρες στροφή της πλακέτας και η κόλληση από πάνω προς τα κάτω;

:a0210:

http://www.youtube.com/watch?v=wQXhny3R7lk

Για δες αυτόν (μετά τα δύο λεπτά της εισαγωγής), κάπως έτσι. Πρόσεξε ότι τροφοδοτεί άφθονη κόλληση, για να μην του στεγνώσει το η μπάλα κόλλησης στην μυτη. Βέβαια αυτός το έχει εντελώς κάθετα. 90 μοίρες στροφή από όπως είναι η φωτό. Όχι σολντερίνη, θα σου αφήσει πολύ υπόλλειμμα, το οποίο μπορεί να είναι κ αγώγιμο, άσε που είναι παχύρευστη κ για πιο χοντρές δουλειές. Λεπτό flux no clean που λένε, πχ το kester 959t (υπάρχει και σε μαρκαδοράκι). Λεπτή κόλληση δεν νομίζω ότι θα σου χρειαστεί, γιατί ούτως ή άλλως δεν κολλάς ένα ένα τα πιν. Multicore να ναι όμως (ανάθεμα το Rohs μου, οι καινούριες της cookson, με μονό πυρήνα, ειναι για ξύλο). Επίσης χρήσιμο είναι ένα καρουλάκι solder wick άμα πεισμώσουν τα pin και δεν φεύγει η κόλληση από ανάμεσα.

Last edited:
:eek:
Ο τύπος έχει μία μυτόγκα "να" στο κολλητήρι και κολλάει τα πινς δέκα δέκα! Πως δεν τα τηγανίζει τα τσιπάκια! Τελικά μάλλον δεν μασάνε για μερικά δευτερόλεπτα.

Κώστα σ ευχαριστώ! Μου έδωσες αρκετά φώτα και τόλμη για να προχωρήσω με τα AK4396 που με περιμένουν υπομονετικά. Το δυσκολότερο τώρα θα είναι να αφαιρεσω τα τρία ΑΚ4393 από την πλακέτα. Ναι πρόκειται για το dcx2496 που ο διάολος με έβαλε να του αλλάξω dacs. :antlers:

Καλή ολοκλήρωση της κατασκευής σου και

Καλή Ανάσταση!

:ernaehrung004:

Χμμμ.
Πάει το μπέρρυ...:antlers:
Κάτσε να βρω κανά λίνκ με αγγελίες για να πάρεις άλλο!:flipout: