Adapter (οδηγός) για τα δισκάκια 45 στροφών

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,621
Αθήνα, Ηλιούπολη
Έχω ανάγκη από τη συνδρομή σας σε πληροφορίες. :chinscratch:

Προκειμένου να παίζουν τα παλιά δισκάκια των 45 στροφών χρειάζεται ένας μικρός κυκλικός οδηγός, που διέρχεται από τον άξονα του πλατώ και προσαρμόζονται πάνω του τα δισκάκια.

Δυστυχώς το πικ-άπ μου δε διαθέτει τέτοιο. (Θυμάμαι όλα τα παλιά πικ-άπ και μάλιστα τα φορητά που έρχονταν απαραιτήτως εφοδιασμένα με τέτοιο οδηγό!)

Ξέρετε που θα μπορούσα να βρώ κάποιο;
Ή έστω που και πως θα μπορούσα να παραγγείλω την κατασκευή του;

Χαιρετώ... -bye-

Προκειμένου να παίζουν τα παλιά δισκάκια των 45 στροφών χρειάζεται ένας μικρός κυκλικός οδηγός, που διέρχεται από τον άξονα του πλατώ και προσαρμόζονται πάνω του τα δισκάκια.

Δυστυχώς το πικ-άπ μου δε διαθέτει τέτοιο. (Θυμάμαι όλα τα παλιά πικ-άπ και μάλιστα τα φορητά που έρχονταν απαραιτήτως εφοδιασμένα με τέτοιο οδηγό!)

Χαιρετώ... -bye-

Αν το πικαπ σου έχει αντι-γλυστρικό πλατό σε όλη την επιφάνειά του (sorry αν είναι όλα φτιαγμένα έτσι, απλά έχω αποσυρθεί από το άθλημα), μπορείς ενδεχομένως να τοποθετήσεις το δισκάκι στο κέντρο, αλλά δώσε μερικές στροφές πριν ακουμπήσεις τη βελόνα για να δεις αν είναι ακριβώς κέντρο.

Επίσης, τα δισκάκια των 45 στροφών έχουν ένα πλαστικό στο κέντρο με τρύπα, το οποίο αν θυμάμαι καλά είναι αποσπώμενο. Αν έχεις κάποιο άλλο, απλά αφαίρεσέ το προσεκτικά και βάλτ' το στο δισκάκι που δεν έχει.-bye-

Χαιρετώ... -bye-

Θα ψάξω, πρέπει ένα τουλάχιστον από τα πολλά να μην τόχω πετάξει.

Κι εγώ κράτησα ένα από το παλιό φορητό πικάπ των γονιών μου. Αλλά δεν ξέρω που το έχω βάλει, πάνε πάρα πολλά χρόνια που έχω να παίξω σινγλ.

Εγώ είμαι εδώ μην ανυσηχείς.
Thanks Γιώργο, :smile:
Εμείς θα τα πούμε κατ' ιδίαν...

Έπρεπε να το σκεφτώ πως δεν υπάρχει αντικείμενο, που να μην μπορείς να ξετρυπώσεις! :worshippy:

Αν το πικαπ σου έχει αντι-γλυστρικό πλατό σε όλη την επιφάνειά του (sorry αν είναι όλα φτιαγμένα έτσι, απλά έχω αποσυρθεί από το άθλημα), μπορείς ενδεχομένως να τοποθετήσεις το δισκάκι στο κέντρο, αλλά δώσε μερικές στροφές πριν ακουμπήσεις τη βελόνα για να δεις αν είναι ακριβώς κέντρο.

Επίσης, τα δισκάκια των 45 στροφών έχουν ένα πλαστικό στο κέντρο με τρύπα, το οποίο αν θυμάμαι καλά είναι αποσπώμενο. Αν έχεις κάποιο άλλο, απλά αφαίρεσέ το προσεκτικά και βάλτ' το στο δισκάκι που δεν έχει.-bye-
Πολύ δύσκολο να πετύχεις την αναγκαία ακρίβεια με το μάτι. Άσε που υπάρχει φόβος να κάνουμε σοβαρή ζημιά στην κεφαλή από λάθος χειρισμό... :afraid:

Θα ψάξω, πρέπει ένα τουλάχιστον από τα πολλά να μην τόχω πετάξει.
Άλλος ένας λόγος που θα έλθω να τα πούμε απο κοντά! :coffee:

Αν εννοείς αυτά http://www.amazon.com/45-RPM-Adapters-Inserts-Singles/dp/B000FLBJ2W έχω και εγώ αλλά λογικά θα βρεις σε δισκάδικα.
:hmmmm2: Είναι κι' αυτό μιά κάποια λύση...

Σε δισκάδικο; Μμμμμ! Δε νομίζω... :chinscratch:

Κι εγώ κράτησα ένα από το παλιό φορητό πικάπ των γονιών μου. Αλλά δεν ξέρω που το έχω βάλει, πάνε πάρα πολλά χρόνια που έχω να παίξω σινγλ.
Καλά, τι μου θύμισες τώρα...
Πάρτυ στην παραλία με φορητό πικ-άπ που λειτουργούσε με μπαταρίες! :party:

Εγώ χρησιμοποιώ του Conrad Mas είναι ακριβό, το αγόρασα γιατί έχω πλατό AVID και μου άρεσε σαν αξεσουάρ για το πλατό μου, επίσης περιλαμβάνει και αλφάδι που προσαρμόζεται επάνω στο adaptor. Πληροφοριακά το παρήγγειλα άμεσα από το site του.
Για πιο φτηνά αλλά επίσης ποιοτικά 45 RPM Adapters όπως Clearaudio Rega και Technics θα βρεις
στο “needledoctor.com” ίσως να έχει και ο ΟΡΦΕΑΣ.

υπάρχει σίγουρα στο διαδίκτυο.
Εκτός από πολλά τριάκτινα που έχω στα δισκάκια μου, μου κάνανε δώρο και ένα χαιεντάδικο.
Θα το δώ και θα σου πω τον τύπο