ΑΔΕΙΑ ΙΚΑ!

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζετε.

Έχω πάρει παραπεμπτικό από ιατρό του ΙΚΑ για 10 μέρες άδεια. Αυτό θα το προσκομίσω στην επιτροπή του ΙΚΑ (λόγω εγχείρησης - είμαι καλά μην ανησυχείτε ). Το χαρτί δηλ. λεει "Προτείνω άδεια 10 ημερών"

Οι 10 μέρες είναι και τα ΣΚ μέσα??????

Έχει πάρει ποτέ κανείς πάνω από μια βδομάδα άδεια για να μου πει στα σίγουρα? Εντάξει θα πάρω το πρωί να ρωτήσω αλλά έλεγα μήπως το γνωρίζετε για να μην ξυπνήσω από τα χαράματα :grandpa:

Οι εργάσιμες είναι πάντα 5 ημέρες, τις πρώτες 3 ημέρες πληρώνεσαι από την δουλειά σου, τις επόμενες τις πληρώνεσαι από το ικα

Εννοείται ότι τα ΣΚ δεν είναι μέσα.

Δηλαδή....

Την προηγούνη Παρασκευή πήρα άδεια 10 ημερών. Σήμερα Κυριακή ημερολογιακά κλείνω 10 ημέρες. Πρέπει να πάω στη δουλειά αύριο ή να βγάλω έξω τα ΣΚ για να μετρήσω τις 10 μέρες που θα λείπω.?

Re: Απάντηση: ΑΔΕΙΑ ΙΚΑ!

Οι εργάσιμες είναι πάντα 5 ημέρες, τις πρώτες 3 ημέρες πληρώνεσαι από την δουλειά σου, τις επόμενες τις πληρώνεσαι από το ικα

Εννοείται ότι τα ΣΚ δεν είναι μέσα.

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Οι εργάσιμες δεν είναι πάντα 5, εξαρτάται από τη συναφθείσα σύμβαση και το ΙΚΑ δεν υποχρεούται να γνωρίζει σε κάθε περίπτωση τι ισχύει. Στο τριπλότυπο έντυπο του ΙΚΑ λοιπόν αναγράφονται οι ημερολογιακές ημέρες ασθενείας και όχι οι εργάσιμες.

Οσον αφορά το παραπεμπτικό γιατρού, αυτό δεν έχει πλήρη ισχύ για την επιχείρηση. Οπως γράφει και επάνω, ο γιατρός "προτείνει". Η επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να το θεωρήσει κανονική άδεια ασθενείας αν δε λάβει γνώση το ΙΚΑ (και κοινοποιηθεί στην ίδια μέσω εντύπου του ΙΚΑ). Συνήθως βέβαια δεν τίθεται θέμα, αλλά καλό είναι να καλύπτονται αμφότερες οι πλευρές...

Επί του προκειμένου, ο γιατρός ώφειλε να έχει γραμμένες τις ημερομηνίες στο παραπεμπτικό...

Σιδερένιος! :award:

soryy δεν το διατύπωσα σωστά, εννοούσα εργάσιμες τις ημέρες εκτός ΣΚ.

Και εννοείται από την δουλεία που κάνει ο καθένας. Αυτό που έγραψα ισχύει για
εργασία πενθήμερη χωρίς ΣΚ.

Εννοείται ότι προτείνει ο Ιατρός γιατί πρέπει και θα περάσει ούτως ή άλλως από την επιτροπή

Επιτροπή παιδιά θα περάσω. Έχω κλείσει και ραντεβού.

Το θέμα είναι ότι πήρα τηλέφωνο μια κοπέλα στη δουλειά που είναι υπεύθυνη για τις άδειες και μου είπε ότι είναι ημερολογιακές ημέρες. Δηλαδή εφόσον ο Γιατρός δεν γράφει από τότε μέχρι τότε οι 10 μέρες είναι και τα ΣΚ μέσα. Οπότε θα πάω αύριο για παράταση αδείας (αν όντως είναι έτσι)