Αδιαβροχα Ηχεια

Τζίφος... τα 392 σε ασπρο δεν είναι διαθέσιμα...

οπότε ζαχαρώνω αυτα http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Yamaha+NS+AW592 αλλά ανεβαίνουμε και σκέφτομαι εναλακτικές...

Έβγαλε μια καινούργια πιο οικονομική σειρά η Tannoy ηχείων εξωτερικού χώρου. Μια και ανέβηκες σε ποσό δες τη σειρά DVS που ξέρω ότι είναι πιο φτηνή από την Di.
Που ξέρεις, με τα ίδια χρήματα μπορεί να σου βγαίνει να πάρεις το μοντέλο με το εξάιντσο.

Επίσης, κάποιος ρώτησε για ηχεία κήπου;

Δείτε τι έβγαλε η Sonance....

Αυτό είναι subwoofer:

013111a.jpg

Και αυτά τα ηχεία της σειράς.

sonancepair.jpg

http://sonance.com/products/speakers#13

Το πιο μικρό από τα δύο έρχεται με ειδική βάση για..... δέντρο.... :p

Επειδή είναι εντελώς καινούργια δεν έχουν ακόμα τιμές ακριβώς. Αλλά στα Tannoy σίγουρα κυμαίνονται εκεί που κοιτάς.

Last edited:
Δεν τα βρίσκω τα DVS πουθενά... (στο site υπάρχουν αλλά ούτε ο σκρουτζ το έχει ούτε ο γουγλης το δείχνει σε μαγαζί στη Ευρρώπη)

Ξέρεις κάποιον που τα πουλάει?

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά. Στον πολιτισμό κοστίζουν $99. Τα έχω αγοράσει εδω και 2 χρόνια και είναι εγκατεστημένα σε ταράτσα και κάτω απο σκληρές καιρικές συνθήκες έχουν αποδειχθεί άριστη επιλογή.

Δεν τα βρίσκω τα DVS πουθενά... (στο site υπάρχουν αλλά ούτε ο σκρουτζ το έχει ούτε ο γουγλης το δείχνει σε μαγαζί στη Ευρρώπη)

Ξέρεις κάποιον που τα πουλάει?

Είναι εντελώς καινούργια, γι' αυτό και δεν τα βρίσκεις. Αναμένονται.

Η σειρά Di αλλά και η DVS έχουν προδιαγραφές IP64.
Δηλαδή είναι εντελώς Dust proof και μπορούν να δεχτούν σπρέυ νερού από όλες τις κατευθύνσεις.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά. Στον πολιτισμό κοστίζουν $99. Τα έχω αγοράσει εδω και 2 χρόνια και είναι εγκατεστημένα σε ταράτσα και κάτω απο σκληρές καιρικές συνθήκες έχουν αποδειχθεί άριστη επιλογή.

Ευχαριστώ, ωραία φαίνονται και ο σκρουτζ τα έχει στα 127 (κοιτάω και έξω).

Από ήχο πως είναι?

edit: λάθος, αυτά που βρήκα είναι τα εσωτερικα (XS) τα εξωτερικά απ'έξω...

Last edited:
Ευχαριστώ, ωραία φαίνονται και ο σκρουτζ τα έχει στα 127 (κοιτάω και έξω).

Από ήχο πως είναι?

edit: λάθος, αυτά που βρήκα είναι τα εσωτερικα (XS) τα εξωτερικά απ'έξω...

Τηρουμένων των ειδικών συνθηκών + χρημάτων που δίνει θεωρώ οτι είναι value for money αγορά...

Χθες πρωτη φορα εβγαλα ηχεια στο μπαλκονι με καλωδια τραβηγμενα απο τον AV zone1. Χρησιμοποιησα πειραματικα ενα ζευγαρι δορυφορους mirage nanosat που ειχα sarround back, και το αποτελεσμα ειναι πανω απο τις προσδοκιες μου με τη τρισδιαστατη εικονα που αποδιδουν σε χαμηλες εντασεις!!! Καποια στιγμη θα ψαχτω για εξωτερικου χωρου, αλλα αν αργησω καποιους μηνες! Και δεδομενου οτι τα εχω βαλει σχετικα ψηλα και δε τα βλεπει ηλιος καθολου ουτε βροχη, κινδυνευουν να παθουν ζημια Απο τη βραδυνη υγρασια πχ αν και απο πανω ειναι τελειως καλυμενα; θα μπορουσα να τα αφησω ετσι κατω απ´ αυτες τις συνθηκες για χρονια η θα καταστραφουν;;;
Ευχαριστω...

Να κλείσω το θέμα από τη δική μου την πλευρά.

Τελικά μετά από προτροπή και προσφορά του φίλου PLEO, πήρα τα TANNOY Di5 και μετά από αρκετές ταλαιπωρίες (που είχαν να κάνουν με τρύπες, κανάλια, καλώδια, συζύγους και μωρά :damnyou:) τα εγκατέστησα!!

Τα ηχεία να πω ότι από κατασκευή δείχνουν την ποιότητα τους, είναι βαριά και γενικά δείχνουν φτιαγμένα για εξωτερικό χώρο. Από πλευράς ήχου είναι εξ'ίσου καλά. Με δεδομένο ότι είναι αστρωτα και ότι παίζουν σε εξωτερικό χώρο ο ήχος είναι πολύ καλός. Ακόμα δεν τα έχω παίξει σε δυνατές εντάσεις εκούσια αλλά μια φορά που η σύζυγος ξέχασε να γυρίσει τον διακόπτη στον ενισχυτή η ισχύς ήταν μεγάλη!! (οσοι ξεκινήσατε την μέρα σας με το heartbreak hotel πριν από 2-3 ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της κηφισιάς ξέρετε ποιον να ευχαριστήσετε!! :BDGBGDB55:)

Συμπερασματικά πιστεύω ότι τα ηχεία είναι πολύ καλά, ότι αξίζουν τα (λίγο τσιμπημένα) λεφτά τους καθώς θα έχουν μακροζωία και παρ'οτι είναι ισχυρότερα από την ανάγκη του μέσου οικιακού χρήστη, εγώ θα τα συνιστούσα.

ΥΓ. ο τίτλος είναι λάθος... Τα ηχεία δεν είναι αδιάβροχα (= δυνάμενα να μπούν στο νερό) είναι εξωτερικού χώρου (=δυνάμενα να βραχούν, καούν από τον ήλιο τη ζέστη κλπ) αλλά καλύτερα να είναι και σε κάποιο υπόστεγο...