Αδιάβροχη (Waterproof) Compact φωτογραφική μηχανή

TorroRosso77

New member
11 November 2012
20
Οντας ερασιτεχνης φωτογραφος εχω μεγαλη λατρεια για τις dslr μου ( Nikon d70s και πλεον Nikon d5100 ) . Το θεμα μου ομως ειναι το εξης . Ταξιδι , καλοκαιρι και θαλλασα με την dslr δεν πας ευκολα . Υπαρχει καμια αρκετα καλη που να μπορω να βγαζω και μεσα στο νερο με αξιοπρεπεια αλλα και και εκτος πχ σε καμια συναυλια ( ως ερασιτεχνης φωτογραφος καλυπτω συναυλιες. θα κανω ενα ταξιδι θεσσαλονικη και δεν εχω την δυνατοτητα να εχω μαζι την dslr μου οποτε θελω κατι σε compact )
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτινετε μοντελα οπου η τιμη τους να φτανει τα 150 ευρω
Eυχαριστω για τον χρονο σας .

Re: Αδιαβροχη - Compact Φωτογραφικη Μηχανη

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση περί των waterproof φωτογραφιών μηχανών.
Λοιπόν, σκεφτόμουν να αγοράσω μια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή για τις καλοκαιρινές μου εξορμήσεις την οποία θα χρησιμοποιώ τόσο για βίντεο όσο και για φωτογράφιση κατά την εξερεύνηση του βυθού. Μετά από μια σύντομη έρευνα και έχοντας budget έως 150 ευρώ θεώρησα καλή επιλογή την fujifilm finepix xp100. Είναι αδιάβροχη έως 10m τραβάει αξιοπρεπή βίντεο μέσα στο νερό και έχει σχετικά καλή ποιότητα εικόνας(σε σύγκριση πάντα με άλλες φωτογραφικές μηχανές της κατηγορίας της) Θεώρησα λοιπόν ότι θα με καλύψει ενώ στα + έβαλα και το Led flashlight για βίντεο σε σκοτεινά μέρη.

ΟΜΩΣ ύστερα από λίγη σκέψη κατέληξα ότι θα είναι καλύτερα να αγοράσω μια αδιάβροχη θήκη για την -ομολογουμένως- εξαιρετική Sony WX1 την οποία θα μπορώ να βγάζω από τη θήκη και να τραβάω φωτογραφίες/βίντεο τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα και έξω από το νερό. Ψάχνοντας λίγο βρήκα μια θήκη που έχει βγάλει η Sony(marine pack mpk-web)η οποία πάει ως 40μ αλλά μόλις είδα τιμή....μα καλά 150ε μια θήκη? :Ο

Τι προτείνετε εσείς? Να τσιμπήσω τη fujifilm και για τις λοιπές ανάγκες να χρησιμοποιώ τη Sony ή να κάνω την υπέρβαση?
Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη αξιόλογη universal αδιάβροχη θήκη (~10m)?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα. :)

Απάντηση: Re: Αδιαβροχη - Compact Φωτογραφικη Μηχανη

Αν βουτας βαθύτερα απο 3-4μ παρε την εξειδικευμένη θήκη θα εχεις την μέγιστη ασφάλεια και καλύτερη μηχανή στα χέρια σου, οι έξτρα θήκες ειναι ακριβές δυςτυχως αλλα κάνουν δουλειά.

την προηγούμενη Κυριακή είχα πάει για πρώτη φορά σε cannoning.
Προφανώς ήταν αδύνατο να κουβαλήσω στο βουνό την pocket που εχω με το underwater housing (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106693-OLYMPUSN-C-5000Z-σε-υποβρύχια-αποστολή) .
Έτσι περιορίστηκα στις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου, με πολύ προσοχη φυσικά. Ζήλεψα όμως έναν φίλο μου που είχε μαζί του μια olympus TG-2.

Έτσι από προσωπική πείρα πια, σε συμβουλεύω να πάρεις το ειδικό housing για την φωτογραφική σου μόνο αν κατεβαίνεις βαθιά στο νερό όπως λέει και ο ποιο έμπειρος kbouk.

Αν την θέλεις και για άλλες χρήσεις, πάρε μια ειδική μηχανη. Απλά να ξέρεις οτι μάλλον οι φωτογραφίες που θα βγάζει έξω από το νερό θα είναι χειρότερες από την pocket που έχεις τώρα. Δυστυχώς δεν εχω δει ακόμα τις φωτογραφίες (εκτός νερού) από την TG-2 για να συγκρίνω.

Last edited:

Η ΤG2 βγάζει πολυ καλές φωτό και εκτός νερού αλλα δεν στοιχίζει 150 ..., αν αποφασίσεις να πάρεις καλή υποβρύχια πρεπει για να εχεις αξιοπιστία αλλα και καλή αποδοςη εκτός νερού να πας τουλάχιστον στα κορυφαία μοντέλα του πέρςινου καλοκαιριού με το ανάλογο κόστος πάντα.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς χρήματα δεν υπάρχουν οπότε και τα 150 που μπορώ να διαθέσω τα θεωρώ υπέρβαση...Όσο για τη φωτογράφιση στο νερό, βουτάω ελεύθερα (χωρίς μπουκάλες κτλ) οπότε δεν κατεβαίνω κάτω από 8-9 μέτρα μιας και τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι. Στο μέλλον αν αυξηθούν οι ανάγκες ίσως χρειαστεί μια μηχανή με δυνατότερα χαρακτηριστικά. Επομένως αυτή τη στιγμή θα περιοριστώ σε κάτι απλό.

Σίγουρα το επίσημο housing της Sony είναι καταπληκτικό (έχω διαβάσει αρκετές κριτικές και έχω δει βίντεο με (ημι)επαγγελματίες φωτογράφους να χρησιμοποιουν το συγκεκριμένο housing σε συνδυασμό με την WX1) γι'αυτό και κοστίζει τόσο ακριβά. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να έχω δύο μηχανές(για πολλούς λόγους), μια για κάθε περίπτωση, ενώ ταυτόχρονα το μέγεθος της xp100 είναι αρκετά μικρότερο κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ευχρηστία.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να προτιμήσω...

Τελικα φιλε μου τι εκανες?
Για πες και εντυπωσεις!

Εγω καλοκοιταω την Olympus stylus tg-835.
Την εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις???

Καλησπέρα, εγώ είμαι κάτοχος Olympus TG-1.
Δοκιμάζω αδιάβροχες μηχανές από την πρώτη που βγήκε :P ...και αυτή τη περίοδο θεωρώ καλύτερη επιλογή την TG-3 (καθώς είναι τόσο καλή όσο η TG2 και έχει και το wifi που δεν μπλέκεις με καλώδια - αν το θεωρείς σημαντικό).
Τα 400 ευρώ είναι πολλά αλλά θεωρώ ότι αξίζει αν κάνεις διάφορα sports. Ειδικά αν δώσεις τα 150 ευρώ και δεις ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό και μετά είσαι πάλι στο ψάξιμο.

Έχω δοκιμάσει την TG1 το χειμώνα για σκι, καλοκαίρι σε snorkeling/free diving και άνοιξη - φθινόπωρο σε canyoning και είμαι πολυ ικανοποιημένος!

Εγώ θα πρότεινα να έχεις 2 μηχανές και όχι 1 με θήκη. Αν σου βάλει νερό (εύκολα γίνεται...) τότε η εγγύηση δεν καλύπτει την μηχανή αλλά μόνο την θήκη. Οπότε μένεις και χωρίς μηχανή αν γίνει στραβή.

Δες εδώ μια σύντομη μετάφραση του άρθρου για τις υποβρύχιες μηχανές του 2014 που έβγαλε το DPReview.

η go pro σε σχέση με αυτές υστερεί αραγε; Την έχει ένας φίλος μου αλλά δεν την δοκιμάσαμε ακόμα στο νερο...

Έχω go pro 3+ black edition και την TG-1 που ανέφερα στο προηγούμενο post.
Στο βίντεο είναι τρομερή η go pro... αλλά στις φωτογραφίες η TG-1-2-3 είναι πολύ ανώτερες.
Το F2.0 που έχουν σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό αλλά και γενικά το αποτέλεσμα που βλέπω δεν συγκρίνεται.

Απάντηση: Αδιαβροχη - Compact Φωτογραφικη Μηχανη

Σχετικα με τις ´αδιαβροχες´, προσφατα αγοραστηκε η olympus tough 850 με τη περιστρεφομενη οθονη κλπ, ειχε τα καλυτερα χαρακτηριστικα στη κατηγορια της. Μετα απο μια χρηση μονο, αρχισε να κολλαει στο αυτοματο mode, και δε λειτουργουσε κανενα κουμπι, εκτος του κλειστρου.... Γνωστο θεματακι αν δει κανεις κριτικες στο αμαζον. Τουλαχιστον οσες φωτο αλλα ιδιως βιντεο τραβηξαμε ηταν ομολογουμενος πολυ καλα για μηχανη τετοιας κατηγοριας. Το βιντεο 60p καλυτερο απο τις φωτο θα ελεγα, λιγοτερη συμπιεση. Ευτυχως γνωστιο καταστημα στην Αθηνα οπου εγινε η αγορα, τη δεχτηκε πισω κσι την σποζημιωσε. Πηραμε τη νικον aw120 τωρα, που παει στα 18 μετρα. Απο εβδομαδα θα εχω εντυπωσεις απο φολεγανδρο.

H 850 ειναι μια 835 με εξτρα την περιστρεφομενη οθονη αν δεν απατωμαι.
Κριμα γτ την ειχα σχεδον στην τσεπη καθως 2-3 χρονια τωρα ''τρωγωμαι'' να αγορασω μια τετοια μηχανη, δυστηχως η TG-3 ειναι στα διπλα λεφτα κατι δυσκολο για την περιοδο αυτη.

Ξερει κανεις αμ καποια απο τις νεες mirrorless της οικονομικης κατηγοριας δεχεται και αδιαβροχη θηκη????

όχι, έχει καλύτερο φακό πιο ευρυγώνιο στα 21χιλιοστά, και άλλες ρυθμίσεις που δέν έχει η 835.

Εγώ πέρισυ που ηθελα να βγάλω μερικές στις διακοπές μου, πήρα την Nikon Coolpix S30, η καλύτερη value for money μηχανή.

Re: Απάντηση: Αδιαβροχη - Compact Φωτογραφικη Μηχανη

Σχετικα με τις Β´αδιαβροχεςΒ´, προσφατα αγοραστηκε η olympus tough 850 με τη περιστρεφομενη οθονη κλπ, ειχε τα καλυτερα χαρακτηριστικα στη κατηγορια της. Μετα απο μια χρηση μονο, αρχισε να κολλαει στο αυτοματο mode, και δε λειτουργουσε κανενα κουμπι, εκτος του κλειστρου.... Γνωστο θεματακι αν δει κανεις κριτικες στο αμαζον. Τουλαχιστον οσες φωτο αλλα ιδιως βιντεο τραβηξαμε ηταν ομολογουμενος πολυ καλα για μηχανη τετοιας κατηγοριας. Το βιντεο 60p καλυτερο απο τις φωτο θα ελεγα, λιγοτερη συμπιεση. Ευτυχως γνωστιο καταστημα στην Αθηνα οπου εγινε η αγορα, τη δεχτηκε πισω κσι την σποζημιωσε. Πηραμε τη νικον aw120 τωρα, που παει στα 18 μετρα. Απο εβδομαδα θα εχω εντυπωσεις απο φολεγανδρο.

Ο βυθος της φολεγανδρου ειναι αλλο πραμα.. Δεν ειμαι δυτης, δεν φτανω τοσο κατω, αλλα ειχα κολλησει ασχημα με τον βυθο της οταν την ειχα επισκεφθει... Τα πιο φοβερα χρωματα που εχω δει.
Φανταζομαι πως θα γυρισεις με τις καλυτερες εντυπωσεις ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αδιαβροχη - Compact Φωτογραφικη Μηχανη

εγω παντως πηρα την αδιαβροχη θηκη για την GM1 για 40μ με 160$, πηγα Φολεγανδρο μια βδομαδα και περασα απιστευτα, αλλα δυστυχως η θηκη με επισκεφτηκε την ημερα της επιστροφης στον Πειραια :smash:

δεν πειραζει μεχρι του χρονου θα βρω αδιαβροχη θηκη για το φλας FL20,FL600 και μια οπτικη ινα και ελπιζω να καταφερω να το κανω να λειτουργησει με το μικρο φλασακι της ....

Επειδη το φιλοσοφησα λιγακι παραπανω θα τα διαθεσω τα χρηματακια.
Πιστευετε οι κατοχοι και γνωστες οτι η TG-3 τα αξιζει τα χρηματα της σωστα???

Έχω την TG-2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν θελεις δείγματα στείλε μου ένα mail

Eδω το review της εδωσε την πρωτη θεση :
http://www.dpreview.com/articles/2491269399/2014-waterproof-camera-roundup