Αδιέξοδο

vagmak

Established Member
19 August 2009
262
Καλησπέρα σε όλους. Το "πρόβλημα" είναι το εξής: Εδώ και 1 1/2 χρόνο έκανα μια αναβάθμιση, και αγόρασα τον Audiolab 8000s, έχοντας τα Chario Syntar200T, και πηγή CDP ArcamCD73. Ολα μια χαρά στην αρχή. Tα ηχεια αποκτήσανε σώματα και χαμηλό. (κάτι που δεν είχα με τον Denon PMA1500R)
Έχοντας συνηθίσει πλέον το ηχητικό αποτελεσμα, παρατηρώ οτί υπάρχει μια έλλειψη στην μεσαία περιοχή, και μια τόνωση στα άκρα του φάσματος.
Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να βελτιώσω τον ήχο μου? Να κοιτάξω για μια ακόμα αναβάθμιση στα ηχεία? ή να αλάξω την πηγή μου? Το budjet είναι γύρο στα 1000e. O χώρος ακρόασης είναι 25τμ. Αυτό που σκέφτομαι αρχικά είναι να κοιτάξω σε μια σειρά ηχείων βάσης.
Παρεπιπτόντος μου αρέσει να ακούω μουσική ... σε όλο το φάσμα.
Τα ακουσματα μου είναι Jazz, Rock, Κλασσική, Electronica.
.........Ευχαριστώ, και συγνώμη εάν κούρασα.-bye-

Kατ αρχας καλως ηρθες στην παρεα.Εκεινο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να δοκιμαζες καποιες αλλαγες στα ηχεια και στον ενισχυτη.Εγω θα ξεκινουσα απο τον ενισχυτη ,που ειναι μαλλον το πιο αδυνατο σημειο,και συγχρονως μπορεις να κουβαλησεις-δανειστεις καποιον αλλο για να ακουσεις διαφορες.Πρωτιστως κανε τις δοκιμες- ακροασεις στον χωρο σου πριν αγορασεις κατι,και καλο κουραγιο

Με βάση το budget σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράματα μιας και η κατηγορία αυτή πάνω κάτω έτσι παίζει και σωστά θα έλεγα
Ναι αυτό που ψάχνεις υπάρχει ( σωστή μεσαία περιοχή ) αλλά υπολόγιζε 2000 ευρω για κάθε συσκευή στην αλυσίδα

Ναι θα καλυτέρευε με έναν άλλο ενισχυτή αλλά όχι τόσο όσο να σε βάλει σε φασαρία
Επίσης η παρατήρηση του Πέτρου είναι πολύ σημαντική

τα Chario Syntar200T ειναι πολύ καλά και μουσικά ηχεια αλλά εχουν ενα τονισμα στα άκρα. Ψαξε πρώτα τα χαρακτηριστικά του χώρου σου και μετα τα καλώδια και τον ενισχυτή. Οι Εγγλέζοι κάνουν δυναμικούς ενισχυτές και σχετικά επίπεδα ηχεια. Ο Chario Syntar200T ειναι ιταλός και ισως θα επρεπε να ψάξεις προς τα εκεί για ενισχυτή που να ματσάρει καλά. Για πηγή δες http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=45463

Δηλαδή ένα "καλό" ματσάρισμα συμπίπτη απο το πάντρεμα συσκευών ίδιας προέλευσης? Αυτό είναι ένας γενικός κανόνας?
Ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τί ακριβώς ισχύει.

Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο η χώρα προέλευσης.

Θα μπορούσες να κάνεις μια βόλτα με τον 8000S για να ακούσεις κανένα ηχείο στο budget που θέλεις να διαθέσεις. Αν δεν ακούσεις κάτι που να σου αρέσει, ίσως θα μπορούσες να δανιστείς κανέναν ενισχυτή για να ακούσεις με τα ηχεία σου, αλλιώς υπάρχει και η λύση του parametric EQ (π.χ. Behringer Ultracurve PRO DEQ2496).

Καλησπέρα σε όλους. Το "πρόβλημα" είναι το εξής: Εδώ και 1 1/2 χρόνο έκανα μια αναβάθμιση, και αγόρασα τον Audiolab 8000s, έχοντας τα Chario Syntar200T, και πηγή CDP ArcamCD73. Ολα μια χαρά στην αρχή. Tα ηχεια αποκτήσανε σώματα και χαμηλό. (κάτι που δεν είχα με τον Denon PMA1500R)
Έχοντας συνηθίσει πλέον το ηχητικό αποτελεσμα, παρατηρώ οτί υπάρχει μια έλλειψη στην μεσαία περιοχή, και μια τόνωση στα άκρα του φάσματος.
Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να βελτιώσω τον ήχο μου? Να κοιτάξω για μια ακόμα αναβάθμιση στα ηχεία? ή να αλάξω την πηγή μου? Το budjet είναι γύρο στα 1000e. O χώρος ακρόασης είναι 25τμ. Αυτό που σκέφτομαι αρχικά είναι να κοιτάξω σε μια σειρά ηχείων βάσης.
Παρεπιπτόντος μου αρέσει να ακούω μουσική ... σε όλο το φάσμα.
Τα ακουσματα μου είναι Jazz, Rock, Κλασσική, Electronica.
.........Ευχαριστώ, και συγνώμη εάν κούρασα.-bye-

Μάλλον αναφέρεσε στα χαρακτηριστικά του ενισχυτή.
μηπως ηρθε η ωρα να πάμε γιαλλα...

Δηλαδή ένα "καλό" ματσάρισμα συμπίπτη απο το πάντρεμα συσκευών ίδιας προέλευσης? Αυτό είναι ένας γενικός κανόνας?
Ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τί ακριβώς ισχύει.

όχι απαραίτητα αλλά σαν γενική ιδέα με πολλές εξαιρέσεις. Εγω τα Chario Syntar200T τα εχω ταιριάξει πολύ καλά με τον Kraken. Γενικά ψάξε για συνοδά με γλυκο απαλό αν και δυναμικό ήχο και κάποια εμφαση σις μεσαίες. Θα μπορούσε να ταιριάξει με λαμπάτους αλλά επιδη κατεβαίνει χαμηλά η αντίσταση μάλλον δεν θα αποφώσει καλά τα δυναμικά και τα μπάσα. Έχω απορία πως θα επαιζε με τους καινούργιους yamaha A -S1000 κλπ που σύμφωνα με τις κριτικές έχουν γλυκό ήχο στυρογκυλεμένο και άφθονα ρεύματα

Πολύ φοβάμαι πως ότι και να κάνεις δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις το θέμα με ματσαρισματα κλπ. Το πρόβλημα κατά 99% είναι στα ηχεία και μπορεί να λυθεί τρομερά εύκολα με επέμβαση στα κροσοβερ τους.
Είναι κάτι που στοιχίζει ελάχιστα και μπορεί να δώσει ακριβώς το αποτέλεσμα που θες εσύ.

Πολύ φοβάμαι πως ότι και να κάνεις δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις το θέμα με ματσαρισματα κλπ. Το πρόβλημα κατά 99% είναι στα ηχεία και μπορεί να λυθεί τρομερά εύκολα με επέμβαση στα κροσοβερ τους.
Είναι κάτι που στοιχίζει ελάχιστα και μπορεί να δώσει ακριβώς το αποτέλεσμα που θες εσύ.

ενδιαφέρομαι Μπορείς να μας πεις περισσότερα

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν σήμερα έχουν σχεδιαστεί από κάποιο υπολογιστή και έχουν βγει στην αγορά χωρίς να τα έχει ακούσει κανένας.
Αυτό ισχύει για το 95% των ηχείων. Έτσι τα περισσότερα από αυτά παίζουν απαράδεχτα ή τουλάχιστον πολύ χειρότερα από ότι θα μπορούσαν να παίξουν αν τα φρόντιζε κάποιος που ξέρει να σχεδιάζει ηχεία.
Η διαδικασία της βελτίωσης είναι υπόθεση μιας με δυο ώρες . είναι αναστρέψιμη . γίνεται παρουσία του κατόχου για να γίνεται και βάση του γούστου του και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Η τελική εικόνα του ηχείου είναι πολλαπλάσιας κατηγορίας και επαναλαμβάνω είναι 100%αναστρεψιμη.

Δεν αναφέρει τιποτα υπερβολικό ο kontr
και να τα ακούνε κάποιοι κατασκευαστές και πάλι δεν ειναι σε θέση να τα προσαρμόσουν σε εναν συγκεκριμένο ενισχυτή αφού δεν τα πουλάνε πακέτο.
Πρόσθετα, τα υλικά που χρησιμοποιούν σε αυτή τη κατηγορία είναι πολλές φορές για κλάματα.

To Syntar200T είναι επίτηδες σχεδιασμένο να παίζει έτσι. Γι' αυτό πρωτιμώ το μικρότερο 100Τ. Τώρα αν θέλεις να του αλλάξεις τον ήχο, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

kontr, θα ζοριστείς με τον audiolab αν θελεις να δώσεις μεσαία
τον ειχα φερει σπίτι και με τα μονα ηχεία που συνεργάστηκαν ηταν τα fostex που εχουν προβλημα στα ακρα

Βασικά οι αλλοιώσεις που μπορεί να επιφέρει στα σώματα μιας συγκεκριμένης περιοχής ένας ενισχυτής είναι τρομερά μικρές σε σχέση με αυτό που μπορείς να κάνεις πειράζοντας ένα κροσοβερ.
Ένα ηχείο μπορείς να το κάνεις να παίζει μονό μεσαία έως να μην ακούς καθόλου μεσαία πχ, γιαυτο λέω ότι είναι το καλύτερο πράγμα για να πειράξει κάποιος που θέλει να φέρει τον ήχο του στο γούστο του.
Μια μικρή διαφορά σε ένα μονό εξάρτημα το κροσοβερ αλλάζει τον ήχο τόσο όσο θα άλλαζε η αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων του συστήματος και το δωμάτιο μαζί…….

Βασικά οι αλλοιώσεις που μπορεί να επιφέρει στα σώματα μιας συγκεκριμένης περιοχής ένας ενισχυτής είναι τρομερά μικρές σε σχέση με αυτό που μπορείς να κάνεις πειράζοντας ένα κροσοβερ.
Ένα ηχείο μπορείς να το κάνεις να παίζει μονό μεσαία έως να μην ακούς καθόλου μεσαία πχ, γιαυτο λέω ότι είναι το καλύτερο πράγμα για να πειράξει κάποιος που θέλει να φέρει τον ήχο του στο γούστο του.
Μια μικρή διαφορά σε ένα μονό εξάρτημα το κροσοβερ αλλάζει τον ήχο τόσο όσο θα άλλαζε η αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων του συστήματος και το δωμάτιο μαζί…….

+++++++
Εδω με αλλη αντίσταση ιδιου ωμικού φορτίου ειδικά σε φιλτρα που περνάει μπολικο ρευμα....εχεις αλλο ηχο
αλλά μη τα λες
αφου η φοκαλ το δινει ετσι...ετσι ειναι το σωστο:flipout::flipout::flipout:
θα μας περάσουν για προώθηση και κερδοσκοπία
πιο:flipout::flipout::flipout:

α sorry για chario μιλάμε...

Last edited by a moderator:
Ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και δελεαστικό αυτό που λες.Ως αδαής θα ήθελα να ρωτήσω πρώτον τι είναι το κροσόβερ σε ένα ηχείο και δεύτερον πως και από ποιον γίνεται η μετατροπή που προτείνεις. Χρειάζονται ειδικά ανταλλακτικά; Μπορώ να απευθυνθώ π.χ. σε έναν καλό ηλεκτρονικό στα Τρίκαλα; Συγγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις!

Ηθελα ακόμη να συμπληρώσω ότι έχω η χεία τριών δρόμων, bass reflex, με τουίτερ και τρια μεγάφωνα. Άραγε παίρνουν κάποια μετατροπή;

Πιστεύω ότι σε όλα τα ηχεία ανεξαιρέτως μπορούν να γίνουν επεμβάσεις και να γίνουν από πολύ καλύτερα έως ποιο αρεστά στον κάτοχο τους.
Το κροσοβερ είναι το αναγκαίο κακό. Είναι το φίλτρο που αναλαμβάνει να μοιράσει τις διάφορες περιοχές συχνοτήτων στα μεγάφωνα. Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ηχεία αλλά ακόμη και σε ηχεία όπως τα φουλρειντς που δεν χρειάζονται, μερικές φορές κάποια κυκλώματα διόρθωσης είναι απαραίτητα για να παίξουν καλυτέρα.
Πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον που να ξέρει τι κάνει και να έχει και τα κατάλληλα μετρητικά, άρα δεν ξέρω αν θα κάνεις δουλειά σου στα Τρίκαλα.