Αδιέξοδο

Για τους περισσότερους βέβαια αυτό δεν είναι τσιγκουνιά του κατασκευαστή αλλά άποψη και το κάνει για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Όλοι οι άλλοι είναι ψεφτογκουρου και δεν ξέρουν τίποτα….

Λοιπον . πριν 6 + χρονια αγορασα ενα ζευγος ηχειων mirage 260 .Το ηχειο για τα λεφτα του μια χαρα επαιζε.Καποια στιγμη αποφασισα να το ανακαλωδιωσω , ετσι και εγινε , αν και επαιζε καλυτερα, στις μεσαιες ειχε μια τρυπα .Που οσων ειδων δοκιμες και αν εκανα το ηχειο δεν ερχοταν με τιποτα.Καποια στιγμη αποφασια να το παω στον τεχνικο μου, οχι τιποτα αλλο να μου πει τι λεει σαν ηχειο.Οταν το ακουσε μου λεει, γιατι δεν εχεις καψει τα τουτιερ σου? Και του λεω γιατι? Και μου ειπε οτι απο το κρος ολες οι μεσαιες πηγαιναν στο τουιτερ με αποτελεσμα και μεσαιες να μην εχω και να ζοριζω το τουιτερ.Απο μου το εκοψε αλλιως απο το κροςοβερ και το ακουσα τρελλαθηκα (οχι οτι ημουν καλα πριν) τετοιο αβιαστο και πανελατο ηχο δεν περιμενα να ακουσω απο το ηχειο μου.Μηπως ηρθε η στιγμη να ξανασκεφτεις την υποθεση κροςοβερ?

Απο εμπειρια μπορω να πω οτι το ψαξιμο με τα cross μονο
θετικα ακουστικα αποτελεσματα μπορει να εχει και τα αποτελεσματα αυτα
ειναι πολυ παραπανω απο ακουστα σε ολους τους επιμερους τομεις :ears:

Προσωπικη μου αποψη:
Θελεις να γινει σωστο ? Φτιαχτο μονος σου ?:grandpa:
και το εχω εφαρμοσει σε ολοκληρη την αλυσιδα
του ηχοσυστηματος μου και οχι μονο:drummer:

Πολλα απο τα ετοιμα προιοντα ηχιτικων ειναι ακουστικα ετοιμοθανατα ή
στην καλυτερη περιπτωση βαρια αρρωστα απο τον ιο του marketing :nurse:

Re: Απάντηση: Αδιέξοδο

Λοιπον . πριν 6 + χρονια αγορασα ενα ζευγος ηχειων mirage 260 .Το ηχειο για τα λεφτα του μια χαρα επαιζε.Καποια στιγμη αποφασισα να το ανακαλωδιωσω , ετσι και εγινε , αν και επαιζε καλυτερα, στις μεσαιες ειχε μια τρυπα .Που οσων ειδων δοκιμες και αν εκανα το ηχειο δεν ερχοταν με τιποτα.Καποια στιγμη αποφασια να το παω στον τεχνικο μου, οχι τιποτα αλλο να μου πει τι λεει σαν ηχειο.Οταν το ακουσε μου λεει, γιατι δεν εχεις καψει τα τουτιερ σου? Και του λεω γιατι? Και μου ειπε οτι απο το κρος ολες οι μεσαιες πηγαιναν στο τουιτερ με αποτελεσμα και μεσαιες να μην εχω και να ζοριζω το τουιτερ.Απο μου το εκοψε αλλιως απο το κροςοβερ και το ακουσα τρελλαθηκα (οχι οτι ημουν καλα πριν) τετοιο αβιαστο και πανελατο ηχο δεν περιμενα να ακουσω απο το ηχειο μου.Μηπως ηρθε η στιγμη να ξανασκεφτεις την υποθεση κροςοβερ?

Τι ήταν αυτό που έκανε ο τεχνικός και άλλαξε τόσο πολύ τα πράγματα; Είμαι αδαής και των θεωρητικών επιστημών και δεν μπορώ να καταλάβω. Μπορεί κάποιος να το αναλύσει; Μπορεί κάποιος να παρουσιάσει μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο για να καταλάβω τι είναι το κροσόβερ και πώς λειτουργεί και γιατί επιρρεάζει τόσο την απόδοση του ηχείου;
Ευχαριστώ!

μάλλον ο κατασκευαστής είχε ξεχάσει ενα πυκνωτάκι....

''που τον ειχαμε βάλει μωρε?''
''αμαν ξεχασα μας τον εφαγε το budget του marketing''

Δικιο απόλυτο
το ηχείο δεν ειναι μόνο κρος
αλλά το κρος υπακούει στις αρχες του ηλεκτρισμού που ειναι πλήρως κατανοητές από αυτόν που εχει ασχοληθεί.

στείλε μου ενα σχεδιο κρος, το φασμα του ηχείου και την αντισταση των μεγαφώνων και σου λέω τι θα κάνεις για να αυξήσεις ή να μειώσεις την ενταση μιας περιοχής (οχι μονο εγω).
Δεν ειναι βουντου και μυστικοπάθεια, εξισώσεις και υλικά ειναι.
Ο ηλεκτρισμός ειναι από τους λίγους τομεις της φυσης που οι εξισώσεις μας ανταποκρίνονται 100% στη πραγματικότητα.
Το σφάλμα σου ειναι στις τιμές των υλικών που εχουν μια απόκλιση από αυτη του κατασκευαστή, οι οποίες και αυτές μετρησιμες ειναι

Ποιός μίλησε για βουντου και μυστικοπάθεια ρε σεις; :D
Aπλα, γράφουμε στην audio κι ο περισσότερος κόσμος εδω δεν ξερει απο κυκλώματα... Τι να τους πώ δηλαδη αμα δεν τους αρέσει το ηχείο τους; Σφάχτε το crossover; :D

Re: Απάντηση: Αδιέξοδο

Τι ήταν αυτό που έκανε ο τεχνικός και άλλαξε τόσο πολύ τα πράγματα; Είμαι αδαής και των θεωρητικών επιστημών και δεν μπορώ να καταλάβω. Μπορεί κάποιος να το αναλύσει; Μπορεί κάποιος να παρουσιάσει μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο για να καταλάβω τι είναι το κροσόβερ και πώς λειτουργεί και γιατί επιρρεάζει τόσο την απόδοση του ηχείου;
Ευχαριστώ!

natalie-p-crossover-layout.jpg

http://www.diyaudioandvideo.com/FAQ/XOver/

Sorry George
με τις λίγες γνώσεις που εχω
βλέπω τη συνδεσμολογία στη φωτο...
για προμπλέμο μας βλέπω
παιζει αυτό ετσι????

Busoni εχεις δικιο ξεφυγαμε

Νομιζω πως με βοηθήσατε αρκετα.....ευχαριστώ!! (κάποια στιγμή θα μάθω και Κινέζικα):worshippy: