Adobe Premiere CS4. Τα φώτα σας

vagmak

Established Member
19 August 2009
262
Καλησπέρα.
Κάνω import στο Premiere, HDVD αρχεία και μου βγάζει μονήμος error.
Το πρόγραμμα δεν είναι demo, :o αλλά ξέρω οτι αλλού παίζει καλά.
Aπο που να αρχισω και πού να τελειώσω το ψάξιμο?
Φταίει η κάρτα γραφικών? Nα κατεβάσω κάποια codec? To pc μου είναι τετραετίας. Επιπλέον είμαι και λίγο άσχετος με το θέμα.
Α και κάτι ακόμα...Τα Windows media player παίζουν video high definition.
Αυτά, και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Το capture το κάνεις με άλλο πρόγραμμα και μετά τα κάνεις import στο cs4? Αν ναι κάνε το capture με το cs4. Τι error σου βγάζει στο log, κοίτα το κάτω δεξιά. Ή σου πετάει παράθυρο με μήνυμα "unsupported compression in file" οταν το πας να το πετάξεις μέσα? Το αφήνεις να φτιάξει τα peak files ετσι?
Πάντως αν το μηχάνημα σου είναι πολύ παλιό σίγουρα θα έχεις πρόβλημα στην hd επεξεργασία αν και παίζουν τρόποι (βλέπε batch files).

Φίλε Krokodilos, όταν κάνω new project το capture format έχει μόνη επιλογή DV και όχι ΗDV. Oταν κατα τα αλλα, πάω να κάνω import ΗDV αρχείο μου λέει "file format not supported"....Παρεπιπτόντος εκανα εγκατάσταση την προηγούμενη έκδοση CS3 και παίζει (import) κανονικα αρχεία HDV....Tα αρχεία μου τα τραβάω κατευθείαν απο την camera μεσω firewire. Για τα άλλα που με ρωτάς δεν ξέρω "Το αφήνεις να φτιάξει τα peak files ετσι?"

Τα αρχεία που γράφεις με το capture όμως χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για να γίνει. Αυτό το κάνεις με το premiere? Αυτό εννοω
Το cs4 πάντως υποστηρίζει τα αρχεία που θες, εκτός αν χρησιμοποιείς κάποια "δοκιμαστική" έκδοση.

Ναι αυτό γίνεται με το premiere...η έκδοση CS4 δεν είναι δοκιμαστική, αλλά ουτε και αγορασμενη. Δεν ξέρω τι να πω :nounder:....μάλλον θα κάνω την δουλειά μου την παλιότερη έκδοση, CS3 μέχρι, και εαν βγάλω καμιά άκρη με το 4. Ευχαριστώ όλους πάντος, για την βοήθεια!