Αdvance Acoustic mcd 203

prooptiki said:
Δεν θα σας πω πως παίζει αλλά θα σας πω τί παίζει!!!!!
Καταρχήν παίζει cd και ΗDCD αλλά και Mp3 CD αλλά και Μp3 DVD!!!!!!!
Μου λείπει να δοκιμάσω SACD και DVD audio

Υπάρχει περίπτωση να παίζει SACD, DVD audio και να μην το ανακάλυψαν στα τεστ? Αν τα παίζει το αγοράζω τη Δευτέρα!

Λοιπόν θα σας αφήσω ακόμα με την απορία πως παίζει μιας και ώρα με την ώρα παίζει και καλύτερα ήταν πραγματικά άστρωτο το μηχάνημα. Ένα είναι το σίγουρο πρώτη φορά ακούω κλασική μουσική και είναι όντως μουσική!!!
Παίζει mp3 και μέσα από φακέλους και μέσα από cd-dvd και με mixed format και η ποιότητα του ήχου παραμένει πολύ υψηλά, δώστου καλό audio και mp3 και θα κελαηδήσει!!! Το μόνο παράξενο με τα mp3 είναι ότι σταματάει στο κομμάτι 59 θα το τσεκάρω πάλι και θα σας πω. Επίσης αναγνωρίζει δισκάκια dts, dobly digital μόνο που πρέπει να τα βγάζει μόνο από την ψηφιακή έξοδο. To σίγουρο είναι ότι δεν αναγνωρίζει SACD. Τέλος τώρα κατάλαβα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η πηγή, και μάλλιστα με τόσο λίγα χρήματα!!! Μέρα με την νύχτα η μουσική μου πλέον πρίν ήταν απλά ήχος......

Τό καλό ειναι πως μπορείς να παίξεις μαζί του και αυτό ειναι το ποιό σημαντικό . Εκτός από τις λυχνίες που ειναι υποχρεωτικό να αλλαχθούν σε κάποια στιγμή , στίς δοκιμές πού τού κάναμε στό μαγαζί ακούει σε οποια αλλαγή τού κάναμε , πχ. αλάξαμε καλώδιο ρεύματος αλλο ακουσμα , μετά αλαξαμε inderconect αλλο ακουσμα πάλι ,τό βάλαμε σε ακίδες αλλα πάλι .Ειναι σημαντικό να πέρνεις μέρος Εσύ στίς μεταβολές του .

Απάντηση: Re: Αdvance Acoustic mcd 203

prooptiki said:
Λοιπόν θα σας αφήσω ακόμα με την απορία πως παίζει μιας και ώρα με την ώρα παίζει και καλύτερα ήταν πραγματικά άστρωτο το μηχάνημα. Ένα είναι το σίγουρο πρώτη φορά ακούω κλασική μουσική και είναι όντως μουσική!!!
Παίζει mp3 και μέσα από φακέλους και μέσα από cd-dvd και με mixed format και η ποιότητα του ήχου παραμένει πολύ υψηλά, δώστου καλό audio και mp3 και θα κελαηδήσει!!! Το μόνο παράξενο με τα mp3 είναι ότι σταματάει στο κομμάτι 59 θα το τσεκάρω πάλι και θα σας πω.

Αυτό το τελευταίο για κάντο πιο "λιανά" Δηλαδή μπορεί να παίξει μόνο 59 τραγούδια από κάθε δίσκο; Τότε μάλλον δεν έχει νόημα το DVD-mp3...
Αμα είναι να γράφουμε μόνο 59 τραγούδια χωράνε και σε CD και μάλιστα με μικρή συμπίεση.

Για ξαναδες το και πες μας. Μήπως έφταιγε το συγκεκριμένο δισκάκι που χρησιμοποίησες;

Έκανα λάθος κάτι με το repeat mode μπλέχτηκε, λειτουργεί κανονικά πατάς π.χ. 355 στο DVD και πάει κατευθείαν στο 555 κομμάτι τώρα με ποιόν τρόπο τα αριθμεί είναι άλλο θέμα. Με τα mp3 γενικά τα δουλεύει κάπως διαφορετικά σε play μόλις τελειώσει το κομμάτι μπαίνει σε stop mode για 2 δευτερόλεπτα και συνεχίζει με το επόμενο αν πατήσεις next σε κλάσματα του δευτερολέπτου έχει ξεκινήσει το δεύτερο κομμάτι. Με απευθείας αρίθμηση πχ ακούμε το 10 και θέλουμε να ακούσουμε το 150 τότε δίνεις την εντολή και κάνει κάποια δευτερόλεπτα να το βρει αλλά μέχρι τότε συνεχίζει να παίζει το προηγούμενο κανονικά. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο!!!
Τέλος όσον αφορά τα παιχνίδια καλωδίων και τα λοιπά δεν μπήκα ακόμα στον κόπο μιας και θέλει αρκετό στρώσιμο. Μόνο και μόνο με τις λυχνίες να παίξεις θα έχεις και καινούργιο cd player.(σύμφωνα και με ένα γαλλικο site http://www.homecinema-fr.com/forum/printview.php?t=29807813&start=0)

Τελικά διάβασα τόσα στα τεστ και στα περιοδικά που δεν άντεξα, πήγα και το αγόρασα σήμερα.

Ο ήχος του; Σοκ!
Οπως γράφει και ο "Ηχος" χαρακτηριστικά: "Με δύο λόγια, γονατίζει τον ανταγωνισμό"

Εντυπώσεις; Σε καμμιά εβδομάδα όταν θα έχουν στρώσει οι λυχνίες και θα έχω συνέλθει από το σοκ! :bang:

Attachments

• Copy of PA240183.JPG
    Copy of PA240183.JPG
    29.8 KB · Views: 113
komhst said:
Τελικά διάβασα τόσα στα τεστ και στα περιοδικά που δεν άντεξα, πήγα και το αγόρασα σήμερα.

Ο ήχος του; Σοκ!
Οπως γράφει και ο "Ηχος" χαρακτηριστικά: "Με δύο λόγια, γονατίζει τον ανταγωνισμό"

Εντυπώσεις; Σε καμμιά εβδομάδα όταν θα έχουν στρώσει οι λυχνίες και θα έχω συνέλθει από το σοκ! :bang:

ώπα, βλέπω και τον γιαπωνέζο δίπλα!

Τζετέουε.

Για πες μας πιο αναλυτικά τα πράματα...

...αν θες!

Re: Απάντηση: Αdvance Acoustic mcd 203

Χρήστος said:
Τό καλό ειναι πως μπορείς να παίξεις μαζί του και αυτό ειναι το ποιό σημαντικό . Εκτός από τις λυχνίες που ειναι υποχρεωτικό να αλλαχθούν σε κάποια στιγμή , στίς δοκιμές πού τού κάναμε στό μαγαζί ακούει σε οποια αλλαγή τού κάναμε , πχ. αλάξαμε καλώδιο ρεύματος αλλο ακουσμα , μετά αλαξαμε inderconect αλλο ακουσμα πάλι ,τό βάλαμε σε ακίδες αλλα πάλι .Ειναι σημαντικό να πέρνεις μέρος Εσύ στίς μεταβολές του .

Αυτό συνάδελφε το παιχνίδι ισχύει για όλα τα μηχανήματα, σε άλλα λιγότερο σε άλλα περισσότερο. Δεν θα έλεγα οτι αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα όμως. Άσε που έτσι μου δημιουργείται και η απορία το μηχάνημα "ως έχει" τι παίζει? Δηλαδή το να βελτιώνεις στα σημεία ένα μηχάνημα με μικρές παρεμβάσεις είναι καλό, το να έχεις διαφορετικό μηχάνημα κάθε φορά που αλλάζεις καλώδια π.χ. δεν νομίζω ότι σε βοηθάει σε κάτι. Τότε ας πούμε ο "Ήχος" που αναφέρθηκε, πώς το δοκίμασε και είπε οτι "γονατίζει" τον ανταγωνισμό? Με τι ic και τι ρεύματος, και τι, και τι....
Ειδικά στις πηγές, ζητούμενο (προσωπικό) είναι η ουδετερότητα. Έχεις μετά το περιθώριο με το ματσάρισμα και άλλα να "φέρεις" κάπως τον ήχο εκεί που θες.

Σε μια πρώτη ακρόαση όσο μπόρεσα να ακούσω χθες το βράδυ διαπίστωσα ότι είναι πολύ γλυκό, πολύ μουσικό σε σημείο να πιστεύεις ότι ακούς αναλογική και όχι ψηφιακή πηγή. Γενικώς είναι πολύ ξεκούραστο και σε καθηλώνει να ακούσεις με τις ώρες ακόμα και CD που δεν τα άκουγα πριν γιατί δεν μού άρεσαν (ως προς το περιεχόμενό τους)
Επίσης μού έκανε εντύπωση η ατέλειωτη έκταση τού χαμηλού του και ο πολύ καλός έλεγχος.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Σήμερα το απόγευμα θα παίξει πάλι κανά 6ωρο για κάτι ακροάσεις που έχουμε κανονίσει με φίλους, και όταν τελικά θα στρώσει θα δούμε...

Πάντως εγώ δεν έχω παίξει ούτε με καλώδια ρεύματος ούτε με inteconnects (χρησιμοποιώ αυτά που είχα) ούτε με ακίδες. Παίζει ΑΨΟΓΑ και έτσι όπως είναι!!!

Μια γεύση

Άρχισε να ρέει η μουσική ατελείωτη.... καλορίζικο "komhst" νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του!!! Η μουσική του είναι βελούδινη δεν σε ενοχλεί (οι λαμπίτσες!!!) τα ηχεία μου βρήκαν το σωστό μπάσο, ακούς κλασική μουσική και νιώθεις το κάθε όργανο να βάζει την πινελιά του στο σύνολο (μεγάλοι όγκοι έρχονται από παντού), ακούς χειροκροτήματα και είναι χειροκροτήματα! Ακούς σκληρά ροκ κομματάκια και φαίνονται τόσο ξεκούραστα τόσο καθαρά και εκεί που μέσα σε 10 λεπτά έλεγες όχι άλλο τώρα πλέον τα απολαμβάνεις, η jazz είναι το σπίτι του (france), οι γυναικείες φωνές τρομερές στις ανδρικές έχω την αίσθηση ότι ακούγονται λίγο πιο βαθιές-πιο πίσω βέβαια εξαρτάται και από το μουσικό κομμάτι. Με λίγα λόγια ακούς όλο το φάσμα μαζί δεν έχεις την αίσθηση ότι οι υψηλές είναι αλλού και αλλού οι μεσαίες υπάρχει πλέον μια τρομερή συνέχεια στη μουσική και πάντα ξεκούραστη με εξάρσεις τρομερές όλα τα νιώθεις δίπλα σου, κάποτε είχα κάνει ένα άλλο post γιατί τα ηχεία μου δεν γέμιζαν τον χώρο μου, τώρα πλέον όλα είναι στη θέση τους!!! Αξίζει η επένδυση σε μια καλή πηγή, όποια και αν είναι αυτή, η συγκεκριμένη είναι και πάμφθηνη για αυτά που κάνει! Ένα τελευταίο μυστικό παρήγγειλα και 2 Tung sol 12Ax7 (matched & balanced)
Να μή ξεχάσω με εξέπληξε και στην ηλεκτρονική μουσική (trance) μπάσο τρομερά γρήγορο και με πυγμή, στερεοφωνία καταπληκτική ακούς τις υψηλές να κάνουν κύκλο!!! και όχι να πάνε από ηχείο σε ηχείο και όλα αυτά πεντακάθαρα!

Πληροφοριακά το σύστημα μου είναι : SUGDEN A21a
AUDIOVECTOR C2
φυσικά ADVANCE ACOUSTIC MCD203
Τα καλώδια inter και ηχείων τα φθηνά τις Ecosse

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμπληρώσω το 6ωρο σήμερα, κάτι οι δουλειές, κάτι ο μικρός που κοιμάται νωρίς βλέπεις... Πάντως το Σαββατοκύριακο έχει να παίξει πάμπολες ώρες...
Οσον αφορά τον ήχο είναι πραγματικά ξεκούραστος και δεν σε αφήνει να σηκωθείς από τον καναπέ. Ακόμα και σε hard rock κομμάτια (που εγώ δεν τα αντέχω με τίποτα) όπως Deep Purple ή Rory Galaher live δεν ψάχνω το τηλεκοντρόλ για να το χαμηλώσω.
Και η μεγάλη αποκάλυψη ήταν ότι ποτέ δεν έχω ξανακούσει τα mp3s με τέτοια ποιότητα! Ειδικά τα 192άρια είναι σχεδόν αδύνατον να τα ξεχωρίσεις. Θα βάλω σε μερικούς "ειδικούς" να το ακούσουν χωρίς να τους πω ότι ακούνε mp3. Θα πέσει γέλιο όταν θα τους αποκαλύψω τι άκουγαν!
Για αλλαγή λυχνιών εγώ δεν βιάζομαι. Θα παίξει πολλές ώρες με τις δικές του και κατόπιν θα το ψάξω.
Το δικό μου σύστημα είναι Accuphase E211, Advance Acoustic MCD-203, Audio Spectrum Artemis Transmission Line του '97

Μεγάλη κουβέντα!:grandpa:

Πάντως αν ποτέ χρειαστείς άλλο ένα ζεύγος για κανά φίλο σου ή διάφορα ανταλλακτικά, υπάρχουν...:firstprize:

Papas πιστέυω να έχω καλό ποσοστό!:flipout:

Χρήστος said:

Εγώ γιατί άλλαξα από RCA σε XLR καί δεν κατάλαβα σχεδόν καμμία διαφορά;