Advance Acoustic Vs Epos

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Εχει τυχει να δοκιμασει κανεις ενισχυτικα της Advance Acoustic με ηχεια της Epos?
Εαν ναι, ποιες ηταν οι εντυπωσεις?
Ματσαρουν μεταξυ τους?
 
Αν δεν μπορείς να τα βρείς μαζί για να τα ακούσεις, πήγαινε αγόρασέ τα χωρίς φόβο και πάθος (εφ' όσον σου κάνουν) και τελειώνεις.

Προσωπικά δεν πιστεύω στο ματσάρισμα.

Ο Ήχος έχει έναν προ και έναν τελικό της YBA και με αυτούς τεστάρει και βαθμολογεί όλα τα ηχεία!

Αν κάνεις ένα search στο Internet θα διαβάσεις "τεριάσματα" του Advance Acoustic με πάααρα πολλά ηχεία από διαφορετικούς χρήστες.

Γνώμη μου έτσι?


Καλή συνέχεια.
 
Last edited:
Τυχαινει να εχω τα Epos και επειδη με ενδιαφερουν ενισχυτικα και με ψηφιακες εισοδους, γι' αυτο κοιταξα και τα Advance Acoustics. Αλλα δεν εχω διαβασει καμια κριτικη για το συνδιασμο τους και αυτο με αποτρεπει λιγακι.
 
Γιατί θέλεις ψηφιακή είσοδο? Τι θα ήθελες να συνδέσεις?

Ρωτάω, γιατί σε αυτά τα χρήματα, ίσως και λίγο παραπάνω, υπάρχουν αρκετά καλύτερες πρωτάσεις στην αγορά... χωρίς DAC όμως και να έπερνες ένα ξεχωριστό DAC όπου σίγουρα τα πράγματα θα ήταν κλάσεις ανώτερα.
 
Τον υπολογιστη θελω να συνδεσω ο οποιος εχει καρτα ηχου με optical out και απεχει απο τον ενισχυτη 5 με 6 μετρα περιπου. Δοκιμασα να τα συνδεσω και αναλογικα με rca αλλα ειχα μεγαλες απωλειες και σε ποιοτητα και σε ενταση. Ο ενισχυτης που εχω αυτη τη στιγμη ειναι πολυκαναλος για homecinema και ετσι μου δοθηκε η δυνατοτητα να τον δοκιμασω και ψηφικα και αναλογικα συνδεμενο με το PC, η διαφορα ηταν μεγαλη.

Ειχα σκοπο να βρω ενισχυτη με ψηφιακη εισοδο για να μην προβω και σε αλλαγη της καρτας ηχου.

Εχω σκοπο να διαθεσω συνολικα 1000 ευρω για ενισχυτη και dac (κρατωντας την καρτα ηχου που εχω) ή ενισχυτη και καρτα ηχου με ενσωματωμενο dac.

Ποια απο τις δυο περιπτωσεις ειναι προτημοτερη?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
 
πάρε ενα dac magic και εναν roksan ή audiolab
(naim ή densen μεταχεισμένους)
και εισαι εντάξει.
 
Η usb συνδεση ειναι ψηφιακη ή κανω λαθος?

Ειναι προτιμοτερο να στειλω το σημα στο DAC μεσω usb συνδεσης ή μεσω οπτικης ινας απο την καρτα ηχου?
 
Η usb συνδεση ειναι ψηφιακη ή κανω λαθος?

Ειναι προτιμοτερο να στειλω το σημα στο DAC μεσω usb συνδεσης ή μεσω οπτικης ινας απο την καρτα ηχου?

Η USB είναι ψηφιακή. Νομίζω πως η οπτική ίνα θα έχει λιγότερες απόλειες/μέτρο καλωδίου, αλλά δεν είμαι "ειδικός" επί του θέματος. Ας απαντήσει κάποιος άλλος.
 
Λάθος έκανα για την USB μάλον δεν σου χρειάζεται, σωστά το έθεσες.
 
Λαθος στο οτι ειναι ψηφιακη? Διοτι εαν ειναι, δεν υπαρχουν απωλειες.

Το DAC χρησιμοποιητε και σαν καρτα ηχου οταν εχει USB?
 
Λαθος στο οτι ειναι ψηφιακη? Διοτι εαν ειναι, δεν υπαρχουν απωλειες.

Το DAC χρησιμοποιητε και σαν καρτα ηχου οταν εχει USB?

Sorry λάθος εκφράστικα. Η USB είναι ψηφιακή. Έκανα λάθος που είπα ότι το DAC πρέπει να έχει USB, γιατί δεν την χρειάζεσαι για να το συνδέσεις με τον υπολογιστή σου, εφ' όσον μπορείς να κάνεις τη σύνδεση και με οπτική ίνα.

Την είσοδο USB του DAC μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να το συνδέσεις με τον υπολογιστή σου για να κάνεις την ψηφιο-αναλογική μετατροπή του ήχου και μετά να στείλεις το σήμα του στον ενισχυτή από τις εξόδους RCA που έχει, στην είσοδο AUX ή CD Player του ενισχυτή. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κάρτα ήχου. Είναι πολύ πιθανό να μπορεί.

Δεν υπάρχει "μεταφορά" χωρίς απώλειες. Είτε είναι ψηφιακή είτε αναλογική. Υπάρχουν όμως μεταφορές, που έχουν μεγαλύτερες απώλειες από κάποιες άλλες. Έχω την εντύπωση, ότι η οπτική ίνα έχει μικρότερες απώλειες από την USB, αλλά υπάρχουν άλλοι εδω μέσα που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από 'μένα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν δώσει κανένας απάντηση, κάνε ένα search στο google και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλά πράγματα.

Καλό βράδυ
 
Last edited:
Στις ψηφιακες συνδεσεις η αποκωδικοποιηση του σηματος γινεται στο δεκτη, αρα το σημα αρκει να φτασει στο δεκτη, δεν μας ενδιαφερουν οι απωλειες που θα εχει στη διαδρομη, εκτος εαν ειναι τοσο μεγαλες και δεν μπορεσει να φτασει το σημα στο δεκτη, οπου στην περιπτψση μας ειναι το DAC.

Καλημερα
 
Εντάξει το θέμα είναι τι θέλεις εσυ να κάνεις και τι έχει σημασία για 'σένα.

Είπα για απώλειες, επιδή ανέφερες ότι έχεις 5 μέτρα απόσταση από τον υπολογιστή μέχρι τον ενισχυτή, οπότε εγω αν ήμουν στη θέση σου θα έβαζα το DAC δίπλα στον ενισχυτή και θα συνέδεα Η/Υ και DAC με 5m οπτική ίνα και στη συνέχεια DAC με ενισχυτή με 1-1,5μ καλώδιο RCA (φαντάζομαι υπάρχει 5μ οπτική ίνα στην αγορά).

Καλή συνέχεια.
 
Ακριβως αυτο εχω στο μυαλο μου και η συνδεση γινεται ηδη με 5μ οπτικη ινα. Εγω ρωτησα για τη usb συνδεση εαν ειναι ψηφιακη, διοτι θελω να καταργησω την καρτα ηχου και την οπτικη ινα και στη θεση τους να μπει το DAC με 5μ usb καλωδιο.

Ευχαριστω.
 
Ναι μια χαρά ψηφιακή σύνδεση είναι η usb.
Στα dac με usb στην ουσία ο υπολογιστής σου βλέπει το dac σαν άλλη μια κάρτα ήχου.
 
Ναι, αλλά με την οπτική μεταφέρεις και 24/96, ενώ με την USB είναι αμφίβολο.
 
Ναι, αλλά με την οπτική μεταφέρεις και 24/96, ενώ με την USB είναι αμφίβολο.
Αφου, η μετατροπη του σηματος θα γινεται στο DAC, για πιο λογο να στειλω 24/96 ετοιμο απο πριν?