Advance map305da ii

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Advance map305da ii

Επειδή είχα βρεθεί κι εγώ στην Audio Spectrum στο Μενίδι κάποια στιγμή, μου είχε αναφέρει ο ίδιος ο Πετρόπουλος ότι εκτός από τα Xanadu οδήγησε επιτυχώς (ο συγκεκριμένος ενισχυτής), αν θυμάμαι καλά και τα εξίσου αν όχι περισσότερο δυσκολοοδήγητα Hermes. Και βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν μου έδωσε την εντύπωση φαφλατά ή παραμυθατζή (κάθε άλλο μάλιστα).

Επί του θέματος:
δηλαδή αν το laptop δεν έχει ψηφιακή έξοδο δεν γίνεται τίποτα;
Δεν μπορεί να ''στείλει'' ήχο στον ενισχυτή;

Οχι ο Πετρόπουλος δεν είναι σε καμμία περίπτωση φαφλατάς. Ισα ίσα είναι γνώστης ο άνθρωπος και ότι λέει έχει βάση. Δεν λέει αερολογίες. Παρόλο που είναι πολύ πλακατζής και χαβαλές!

Αν το laptop δεν έχει ψηφιακή έξοδο μπορείς να το συνδέσεις αναλογικά από την έξοδο των ακουστικών με άθλια αποτελέσματα. Οι κάρτες ήχου των laptops είναι για γέλια.
Μπορείς να πάρεις το USB interface της Trends το οποίο παίρνει σήμα από την θύρα USB και βγάζει ψηφιακή για να οδηγήσει το DAC του Advance. Αυτή είναι η καλύτερη και ποιοτικότερη λύση στην περίπτωση που δεν έχει ψηφιακή το laptop σου.

Απάντηση: Re: Advance map305da ii

Για τα Bose δεν θα εδωσες και λιγα χρηματα... γιαυτο συμφωνω με τον audioj παρε ενα λαμπατο buffer για να σου βελτιωσει λιγο τον ηχο οταν θα ακους μουσικη. Εχω παρει και σου συνιστω τον Yaqin CD6J1 τον βρισκεις γυρω στα 65-70 ευρω και σου λυνει ως ενα σημειο το προβλημα αν θελεις να επιμεινεις στον ενισχυτη της Advance.

6J1b.jpg

Τι ακριβως κανει το buffer και πως συνδεεται?
Που μπορω να το βρω εκτος απο ιντερνετ?-bye-

Το buffer σου αυξανει την αναλυση του ηχου και το συνδεεις μεταξυ του cd ή του dvd player (αν ακους απο εκει μουσικη ή ακομα και για τις ταινιες) και του ενισχυτη σου. Το βρισκεις μονο μεσω δικτυου (ebay ή αλλα ιντερνετικα καταστηματα). Ειναι πολυ λειτουργικο και ταυτοχρονα πολυ εμφανισιμο...αν δε αλλαξεις και τις λαμπες με καλυτερες θα παρεις μεγαλη βελτιωση στον ηχο σου.

Λιγο απλουστευμενα, ''σταθεροποιει'' τις εμπεδησεις των συνδεδεμενων σε αυτο πηγων,βγαζοντας ετσι πιο ''πλουσιο'' σημα στην εξοδο για να οδηγηθει το τελικο σταδιο καποιου ενισχυτη. Αν δε,ειναι και λαμπατο,δινει και αυτη την χαρακτηριστικη ''γλυκυτητα'' της λαμπας. Προσωπικα,προτιμω ουδετερους ενισχυτες,χωρις παρεμβασεις στον ηχο,αλλα σε καποιους ,ας πουμε καπως ''σκληρους'' ενσχυτες,η προσθηκη καποιου καλου buffer,...σωζει αυτια!:BDGBGDB55: Καλυτερα ειναι να ακουσεις καποιο,πριν μπεις σε διαδικασια εξοδων χωρις εγγυημενο αποτελεσμα στα μηχανηματα και κυριως στα αυτια σου! Δεν ξερω αν σε...φωτισα καθολου,αλλα προσπαθησα καπως:operator:-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance map305da ii

Ναι ακριβώς. Συνδέοντας ένα DVD player σε μία από τις ψηφιακές εισόδους του Advance αναλαμβάνει την μετατροπή σε αναλογικό το DAC του ενισχυτή με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ' ότι θα έδιναν τα ενσωματωμένα DAC της πεντάρας στα DVD των 100~150

Είδικά για το laptop δεν το συζητάω ότι πρέπει να συνδεθεί ψηφιακά με τον ενισχυτή. Οι κάρτες που έχουν ενσωματωμένες τα laptop είναι για γέλια. Είναι μόνο για να οδηγούν τα δικά τους μεγαφωνάκια της 1"
Και συνήθως δεν είναι θωρακισμένες οπότε ακούς και διάφορα βζζζ, τζζζζ κλπ. κάθε φορά που ξεκινάει ο δίσκος ή ο ανεμιστήρας του laptop.
H ψηφιακή σύνδεση είναι μονόδρομος αν θέλεις να ακούς μουσική από το laptop.
Οπότε προχώρα στην αγορά του Advance με το DAC.
Ευχαριστω πολυ, ησουν απολυτα επεξηγηματικος!
Σκεφτομαι την αγορα του εν λογω ενισχυτη κ να του συνδεσω ενα entry level πικαπ (project debute III), ενα tuner κ το λαπτοπ μεσω της spdif του. Οσο για ηχεια, θελω να ακουσω τα kef iq9 και κατι σε audio spectrum..τι γνωμη εχεις για ολα αυτα;

Eιχα τον συγκεκριμενο ενισχυτη για λιγο καιρο, μεχρι που τον αλλαξα γιατι ηταν πολυ δυνατος και ενοχλουσα τους γειτονες.

Τον ειχα αγορασει χωρις να τον ακουσω, βασισμενος σε οσα διαβασα, κυριως εδω.

Για την ισχυ του δεν μπορω να διαφωνησω, υπαρχει αφθονη. Επισης, το DAC ηταν βολικο (αλλα πολυ μετριο) και γενικα ως κατασκευη πολυ βαρια.

Δοκιμαζοντας αλλους ενισχυτες με τα ηχεια μου (QUAD 22L) ανακαλυψα οτι τελικα ο ηχος του δεν ηταν και ο καλυτερος.

Δοκιμασα Primare Ι21, ARCAM A70, ΝΑΙΜ 5ι. Ολοι μου αρεσαν πιο πολυ.

O Primare ειναι ο πιο ακριβος απο ολους και ο πιο καλος.

Τελικα κατεληξα στον PIONEER A9, 2x70W χωρις να τον ακουσω με τα συγκεκριμενα ηχεια.
Δεν ειναι το ιδιο δυνατος, αλλα ειναι αρκετα δυνατος για μενα. Ο ηχος του παντως ειναι πολυ καλυτερος. Εχει κι αυτος DAC αλλα μονο με USB εισοδο για να συνδεσεις πανω ενισχυτη.

Η γνωμη μου ειναι να ακουσεις και αλλους, αν δεν σε ενδιαφερει μονο η ενταση.

stavrosz - audioj ευχαριστω για τις πληροφοριες!!
Eδω Ελλαδα δεν υπαρχει κατι αναλογο?

Υπαρχει,καποια στιγμη θα τραβηξω και θα ανεβασω κανα δυο φωτο του. Αναφερομαι σε δικη μου κατασκευη,αλλα φανταζομαι πως κι αλλοι θα εχουν κατι αναλογο. Το συγκεκριμενο το τελειωσα πριν απο δυο μερες και το εφτιαξα υπο μορφη προενισχυτη,ουσιαστικα παθητικου. Εχει εξοδο για δυο ενισχυτες,ετσι ωστε να μπορει καποιος να συνδεσει και τον δικαναλο του αλλα και τον πολυκαναλο του,χωρις να βαζει-βγαζει καλωδια,ενω εχει και τρεις AUXiliary για να μπορει να συνδεσει παραπανω απο μια πηγες. Η μια δε εξ αυτων,βρισκεται στην προσοψη του μηχανηματος,για ευκολη συνδεσιμοτητα καποιου ipod πχ,χωρις να χρειαζεται να τραβαει το μηχανημα εξω απο το ρακ του. Επιπροσθετως,ειναι και τηλεχειριζομενο,γιατι εκτελει και χρεη παθητικου προενισχυτη,να μην κουραζομαστε βλεπεις :BDGBDGB53:

Υπαρχει,καποια στιγμη θα τραβηξω και θα ανεβασω κανα δυο φωτο του. Αναφερομαι σε δικη μου κατασκευη,αλλα φανταζομαι πως κι αλλοι θα εχουν κατι αναλογο. Το συγκεκριμενο το τελειωσα πριν απο δυο μερες και το εφτιαξα υπο μορφη προενισχυτη,ουσιαστικα παθητικου. Εχει εξοδο για δυο ενισχυτες,ετσι ωστε να μπορει καποιος να συνδεσει και τον δικαναλο του αλλα και τον πολυκαναλο του,χωρις να βαζει-βγαζει καλωδια,ενω εχει και τρεις AUXiliary για να μπορει να συνδεσει παραπανω απο μια πηγες. Η μια δε εξ αυτων,βρισκεται στην προσοψη του μηχανηματος,για ευκολη συνδεσιμοτητα καποιου ipod πχ,χωρις να χρειαζεται να τραβαει το μηχανημα εξω απο το ρακ του. Επιπροσθετως,ειναι και τηλεχειριζομενο,γιατι εκτελει και χρεη παθητικου προενισχυτη,να μην κουραζομαστε βλεπεις :BDGBDGB53:

Περιμενω φωτο και περισσοτερες πληροφοριες για το μηχανακι γιατι ειμαι στο ψαξιμο και για προενισχυτη.
Η πηγη μου ειναι XA-3000es cd-player,pick-up project rpm1, τελικος advance mma-406.-bye-

Περιμενω φωτο και περισσοτερες πληροφοριες για το μηχανακι γιατι ειμαι στο ψαξιμο και για προενισχυτη.
Η πηγη μου ειναι XA-3000es cd-player,pick-up project rpm1, τελικος advance mma-406.-bye-

Φωτο θα τραβηξω σημερα που θα κατεβω γραφειο,οποτε το βραδακι καποια στιγμη θα τις ανεβασω. Να σημειωσω πως phono stage δεν εχω βαλει,γιατι συνηθως τα γουστα διαφερουνε,αλλα μπορει πολυ ευκολα να μπει,δλδ υπαρχει η σχετικη προβλεψη. Επειδη παντα ''φωναζω'' και προτεινω να ακουμε τα μηχανηματα που μας ενδιαφερουνε με τα συνοδα μας και στον χωρο μας,καλο ειναι να το ακουσεις λοιπον κι εσυ στον χωρο σου. Καλο ειναι να μην κανεις εξοδα για κατι που ''πιθανως'' παιζει καλα ,αλλα για κατι που πραγματικα θα σου δωσει το ''κατι'' που ζητας,ετσι ωστε να εισαι ευχαριστημενος απο την αγορα σου. -bye-

Εδω ειναι καποιες αγχωτικες φωτο,αν καπου βοηθανε. Μιλαμε για την επανω συσκευη,η κατω ειναι ενας ολοκληρομενος που σχεδον τελειωσα σημερα.:operator:-bye-

Attachments

• audioj integrated and pre4.jpg
    audioj integrated and pre4.jpg
    89.4 KB · Views: 67
  • audioj pre.jpg
    audioj pre.jpg
    73.7 KB · Views: 42
  • audioj pre 2.jpg
    audioj pre 2.jpg
    75 KB · Views: 35
  • audioj pre 4.jpg
    audioj pre 4.jpg
    71.7 KB · Views: 36
  • DSCN0168.JPG
    DSCN0168.JPG
    86.8 KB · Views: 52
Προσεγμένα δείχνουν,μπράβο-άν και δεν μας δείχνεις και τα ενδότερα.

Απο τιμές;

Σε ρωτάω γιατί όλοι όσοι προβάλουν μηχανήματα έχουν γνωστές τιμές και πληροφορίες του τι είναι αυτό που πουλάνε,για να μπορούν τα μέλη να κρίνουν και να συγκρίνουν...

Καλύτερα θα ήταν να άνοιγες ένα θέμα και να παρουσίαζες σωστά τα μηχανήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρεις κι απο εκεί και πέρα να πρόσφερες και κάποιες ακροάσεις-προσφορές για τα μέλη.

Τέλος μια επισήμανση,προσωπικά με ενοχλεί αυτή η συστηματική παρεμβολή σου σε κάθε θέμα-ακόμα κι όταν αφορά άλλα συγκεκριμένα μηχανήματα-με σκοπό την πώληση των δικών σου...

Να και τα ''σωθικα'' τους. Συγνωμη για την μετρια ποιοτητα των φωτο,αλλα ειμαι και αυπνος καποιες μερες:slapface: Τιμη ο ολοκληρομενος στα 2900 και το bufer-pro ακομα δεν εχω βγαλει,γιατι ειναι απλα ενα δειγμα. Βασικα εχει να κανει και το οτι μπορει να ειναι πιο απλο,απλα μια εισοδος μια εξοδος δλδ ,η και σε καποιο λιτο κουτακι,αρα το κοστος κατεβαινει. Ενδεικτικα εστω,το συγκεκριμενο το υπολογιζω να μην ξεπερναει το 1000ρικο...

Attachments

• DSCN0176.JPG
    DSCN0176.JPG
    86.8 KB · Views: 50
  • DSCN0179.JPG
    DSCN0179.JPG
    86.1 KB · Views: 40
  • DSCN0178.JPG
    DSCN0178.JPG
    87.2 KB · Views: 46
Σε ρωτάω γιατί όλοι όσοι προβάλουν μηχανήματα έχουν γνωστές τιμές και πληροφορίες του τι είναι αυτό που πουλάνε,για να μπορούν τα μέλη να κρίνουν και να συγκρίνουν...

Καλύτερα θα ήταν να άνοιγες ένα θέμα και να παρουσίαζες σωστά τα μηχανήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρεις κι απο εκεί και πέρα να πρόσφερες και κάποιες ακροάσεις-προσφορές για τα μέλη.

Τέλος μια επισήμανση,προσωπικά με ενοχλεί αυτή η συστηματική παρεμβολή σου σε κάθε θέμα-ακόμα κι όταν αφορά άλλα συγκεκριμένα μηχανήματα-με σκοπό την πώληση των δικών σου...

Λοιπον,για να το ξεκαθαρισουμε το θεμα και να μην εχουμε παρεξηγησεις. Ψαξε,διαβασε,ολες,μα ολες μου τις απαντησεις στα τοπικς του φορουμ και πες μου που και πως εχω παρεμβει. Αν παρεμβολη θεωρειται πως επανηλλειμενως ''φωναζω'' να ακουτε τα μηχανηματα στον χωρο σας και με τα συνοδα σας,ειναι η σωστη πιστευω αποψη για ολους μας. Οποιος ξερει τι και πως παιζει το μηχανημα του,σεβομενος τον υποψηφιο τυχον αγοραστη του,το παει στον χωρο του. Αγορες του τυπου ''οτι κοπηκε μεγεια'',προσωπικα τις θεωρω αστοχες και τυχαιες. Οσον αφορα το συγκεκριμενο τοπικ εδω,αν προσεξεις,εγω ΔΕΝ προτεινα δικο μου,αλλα γενικα ενα buffer για τον advance,εκφραζοντας την αποψη μου. Κατιπιν συμφωνησε καποιος συνφορουμιτης στην αποψη μου,προτεινοντας εκεινος καποιο! Κατοπιν,ρωτησε ο ανθρωπος αν υπαρχει καποιο τετοιο στην Ελλαδα και εκει επανω,απαντησα πως ναι,υπαρχει,τελειωσα ενα πριν δυο μερες,αναφεροντας πως και ΑΛΛΟΙ πιθανως θα εχουνε. Θα περιμενω απαντηση σου,γιατι και εγω καπου ενοχλουμαι,οταν ειμαι στο φορουμ απο καταβολης av forum και παντα θεωρω διακριτικα,εδινα γνωμη-αποψη- συμβουλες-βοηθεια και υπηρεσιες σε μελη του φορουμ,ειδικα σε ''αλυτα'' τεχνικα προβληματα με συσκευες τους. Μην μου πεις η δουλεια μου ειναι,γιατι αρκετες φορες,ο χρονος που ετρωγα προκειμενου να λυσω καποιο αλυτο για αλλους θεμα τους,επαγγελματικα ηταν τουλαχιστον ασυμφορο,πιστευω να το καταλαβαινεις αυτο... Διαβασε σε παρακαλω τις απαντησεις μου και απαντησε μου. Θα παρακαλουσα δε και αλλα μελη του φορουμ,να κανουν το ιδιο,η να μου πουνε που και πως εχω παρεμβει. Ειλικρινα,θα περιμενω καποιες απαντησεις και αν δεν καλυφθω,θα αποχωρησω απο το φορουμ και τελος...

Οκ ευχαριστώ.

Για να μην θεωρηθεί,ότι μόνο εσύ το κάνεις ή ότι στρέφομαι προσωπικά σε εσένα μόνο(δεν γνωριζόμαστε κάν).Το κάνουν κι άλλοι κι είναι εξίσου άκομψο...

Προσωπικά πρότεινα πρίν απο λίγο(ευκαιρίας δοθείσης),να συμπληρωθεί ο κανονισμός,έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα και καθωρισμένα τα όρια που θα μπορούν να κινούνται συνολικά οι επαγγελματίες στα πλαίσια του φόρουμ.

Τώρα είδα και την τελευταία σου απάντηση.Δικαίωμά σου να αποχωρήσεις άν το νομίζεις.Δικαίωμά μου κι εμένα να λέω αυτό που νομίζω καλό για το φόρουμ.

Last edited:
Οκ ευχαριστώ.

Για να μην θεωρηθεί,ότι μόνο εσύ το κάνεις ή ότι στρέφομαι προσωπικά σε εσένα μόνο(δεν γνωριζόμαστε κάν).Το κάνουν κι άλλοι κι είναι εξίσου άκομψο...

Προσωπικά πρότεινα πρίν απο λίγο(ευκαιρίας δοθείσης),να συμπληρωθεί ο κανονισμός,έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα και καθωρισμένα τα όρια που θα μπορούν να κινούνται συνολικά οι επαγγελματίες στα πλαίσια του φόρουμ.

Τώρα είδα και την τελευταία σου απάντηση.Δικαίωμά σου να αποχωρήσεις άν το νομίζεις.Δικαίωμά μου κι εμένα να λέω αυτό που νομίζω καλό για το φόρουμ.

Μα,ασφαλως και ειναι δικαιωμα σου να λες αυτο που ειναι καλο για το φορουμ,αλλα...δεν μου απαντησες... Κανε σε παρακαλω εναν κοπο και πες μου ποιες ειναι οι παρεμβολες μου,ποια η προωθηση των συσκευων μου? Το οτι δοθισης ευκαιριας λεω ''ακουτε στον χωρο σας''? Μηπως το να κουβαλησω καποιο μηχανημα,ενω ξερω απο πριν πως ο οποιος ακροατης ΔΕΝ ειναι υποψηφιος αγοραστης? Ριξε μια ματια στις απαντησεις μου σε παρακαλω,να βγαλουμε καποια ακρη,γιατι καπου δεν ειναι ωραιο ολο αυτο,το καταλαβαινεις φανταζομαι.

Γιατί δεν κάνουμε μια φορουμ-ο-σκόπηση (sic) σχετικά με το πώς θέλουμε να διαμορφωθεί η σχέση του φόρουμ μας με τα μέλη που τυχαίνει να είναι επαγγελματίες του χώρου, ώστε και οι επαγγελματίες να γνωρίζουν ξεκάθαρα ποια είναι τα όρια και τα υπόλοιπα μέλη να μη γκρινιάζουν (ή να γκρινιάζουν δικαιολογημένα :antlers:);

Status
Not open for further replies.