Αδύναμα Surround

TSOK

Established Member
22 February 2012
116
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΕΧΩ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ HOME THEATRE.ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:<br>
<br>
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: PIONEER VSX-420<br>
MΠΡΟΣΤΙΝΑ ΗΧΕΙΑ: KLIPSCH - KG 4.5[ΔΑΠΕΔΟΥ]<br>
HXEIA SURROUND: KLIPSCH - RB 51[ΒΑΣΗΣ]<br>
BLURAY:LG 3D <br>
<br>
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ SURROUND HXEIΩΝ.ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΑ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ SURROUND.TA ΕΧΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ [ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ],ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ TV ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ SURROUND HXO.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΡΟΣΤΙΝΩΝ ΚΑΙ SURROUND;Η' ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ SURROUND ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ;

[ΥΠΟΨΗΝ ΤΑ SURROUND ΗΧΕΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ]
 
Last edited:
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

γυρισε τα surround να κοιτανε προς τη θεση ακροασης και να ειναι στις 90 μοιρες περιπου απο το αυτι σε υψος 1.20 περιπου μιας και απο οτι ειδα ειναι μονοπολα.
επισης παρε εναν μετρητη εντασης (spl meter) , υπαρχει και εφαρμογη για iphone δωρεαν αν δε θες να αγορασεις και ρυθμισε τα ηχεια να ειναι ολα στα 75 dB στο setup του ενισχυτη σου. (προσοχη οχι 75 στον ενισχυτη αλλα στην ενδειξη του spl)
 
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Εχω διαβάσει ότι το επιθυμητό ύψος των surround είναι από 1,70 έως 2,00 μέτρα. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι;
 
Last edited by a moderator:
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

..................................................
[ΥΠΟΨΗΝ ΤΑ SURROUND ΗΧΕΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ]

Όταν τα δούλευες σαν κύρια, περιφερειακά ποια χρησιμοποιούσες; Αν είχες μόνο stereo είναι λογικό να σου φαίνονται υποτονικά τα πίσω. Ο περιβάλλων ήχος, δεν είναι έντονος την περισσότερη ώρα της ταινίας. Επίσης, δοκίμασες να κάνεις αυτόματη ρύθμιση με το πρόγραμμα που έχει ο ενισχυτής σου; Συνήθως οι ενισχυτές, δίνουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα με την αυτόματη ισοστάθμιση. (όχι πάντα). Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα και παίζουν και πολύ καλά. Θα τη βρεις την άκρη.
Σκέψου ακόμη, ότι εξαρτάται και από το υλικό που βλέπεις - δοκιμάζεις.

Υ.Γ. Σύμφωνα με τους κανόνες του Avclub δεν γράφουμε με κεφαλαία.
 
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

για διπολα συμφωνω με το 1.70 εως 2.00 που ανεφερες. τα δικα σου ειναι μονοπολα και θελουν να ειναι λιγο πιο πανω απο το αυτι οταν εισαι καθιστος δηλαδη περιπου στο 1.20.
πειραματισου με διαφορετικες θεσεις και υψη και οτι σου καθεται καλυτερα. σημαντικο ειναι να ειναι στις 90 με 110 μοιρες απο τη θεση ακροασης δηλαδη ακριβως απεναντι απο το αυτι σου η λιγο πιο πισω.
παιζε μια σκηνη απο ταινια με εντονο surround που να γνωριζεις καλα, πχ master and commander, underworld 4, transformers 3 κλπ.
εχει σημασια παντως αυτο που σου ειπα, δηλαδη τα περιφερειακα να κοιτανε προς εσενα και οχι μπροστα και να τα ρυθμισεις με spl meter. και στο δικο μου συστημα μονο με τον αυτοματο συντονισμο του ενισχυτη δεν ειχα τα ιδια αποτελεσματα που εχω τωρα μετα το καλιμπραρισμα.
 
Last edited:
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Δε νομιζω να ειναι θεμα υψους ....απλα μη περιμενεις να παιζουν ολα το ιδιο δυνατα το ιδιο "θεμα"...οταν χρειαστει θα ακουστουν...εξαρταται και απο το 'υλικο'που ειπε καποιος....βαλε κανα εργο αναφορας.
 
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Οσο πιο ψηλά είναι τα περιφερειακά ηχεία τόσο μεγαλύτερη ηχητική σκηνή δίνουν .γυρω στο 1.80 νομίζω ότι είναι το ιδανικό .
Κατα την άποψη μου πάντα .
Νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι καθαρά ρύθμισης ...
 
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Ξέρει κάποιος που να έχει Pioneer τι ρυθμίσεις γίνονται;
 
Last edited by a moderator:
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Ξέρει κάποιος που να έχει Pioneer τι ρυθμίσεις γίνονται;

Έχεις τρέξει το MCACC?

Αν όχι, ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...iews-)?p=1055986459&viewfull=1#post1055986459

Αφορά τον VSX-920 βέβαια, αλλά είναι περίπου το ίδιο και στον δικό σου.....



Υ.Γ. Μην γράφεις με κεφαλαία. Τα κεφαλαία στον γραπτό λόγο υποδηλώνουν πως φωνάζεις. Ευχαριστώ!
 
Re: ΑΔΥΝΑΜΑ SURROUND

Δεν βλέπω να έχει κάτι τέτοιο MCACC η' δεν το βρισκω.Αν μπορείς πες μου κάτι ανάλογο για ρυθμιση
 
Ναι, σωστά, πως να το βρεις. Αφού ο VSX-420 δεν έχει MCACC. Τώρα το πρόσεξα..... :p

Το Phase Control το έχεις ενεργοποιημένο;

Επίσης να ρυθμίσεις (αν δεν το έχεις κάνει) χειροκίνητα τις στάθμες των καναλιών και τις αποστάσεις των ηχείων απ' το menu SP SETUP. Δες σελίδα 25 του manual.
 
Οκ αυτό θα κάνω.Σε ευχαριστώ πολύ.Τις στάθμες τις έχω 15 db surround και κεντρικό Τα κύρια ηχεία τα έχω στα 12 Db.αν νομίζεις ότι δεν είναι σωστά,παρακαλώ περιμένω οποιαδήποτε παρατήρηση
 
επισης δες στο spaker setup την θεση των surround ηχειων. λογικα θα εχει επιλογη on side και in rear. βαλε in rear.
 
και ομως εχει, pioneer ενισχυτη εχω και εγω και σε πληροφορω οτι οταν τα εβαλα on side μου μειωνε την ενταση και αναβε και τα rear απο μονο του οταν ηταν 5.1 το source. τα εβαλα in rear και ολα καλα! ;)
 
Οκ αυτό θα κάνω.Σε ευχαριστώ πολύ.Τις στάθμες τις έχω 15 db surround και κεντρικό Τα κύρια ηχεία τα έχω στα 12 Db.αν νομίζεις ότι δεν είναι σωστά,παρακαλώ περιμένω οποιαδήποτε παρατήρηση

Θα πρέπει να κάνεις χειροκίνητα το tone test. Θα πρέπει στην θέση ακρόασης - θέασης που θα κάθεσαι όταν κάνεις το test, να ακούγονται το ίδιο όλες οι στάθμες των ηχείων.

Αν δεις πως τα surround ακούγονται λιγότερο, ανέβασε τη στάθμη τους κάποια dB.