Αργησα να δω το θεμα σου και χαιρομαι που βρηκες την λυση.
Ειχα το ιδιο προβλημα με σενα κι εχω να σου πω οτι το βασικο ειναι η τοποθετηση των ηχειων.
Δυστυχως καποιες φορες δεν σου επιτρεπει ο χωρος να κανεις αυτο που θες.
Αυτα περι 2 μετρα υψος των περιφερειακων, για μενα δεν εχει βαση.
Πιστευω θα ισχυει μονο, αν αυτα βρισκονται επισης άλλα 2 μετρα πιο πισω απο την θεση ακροασης.
Αντε βρες εσυ τωρα ενα καθιστικο που να εχει τον καναπε μεσα στην μεση του δωματιου.
Επισης πρεπει να ειναι και αρκετα μεγαλο.
Για μενα λοιπον τα περιφερειακα πρεπει να ειναι κοντα στο αυτι, αυτο μου ελειπε τοσο καιρο αλλωστε.
Να ακουσω τον περιφερειακο ηχο.
Εγω ενιωθα σαν να βρισκομαι εξω απο ολο αυτο και οχι μεσα σε αυτο.
Ειχα ανεβασει τις εντασεις στα surround αλλα και παλι τιποτα.
Εχω την σειρα Klipsch RF-35 με τα RS-35 για περιφερειακα, ολα συνδεδεμενα στον Pioneer lx-82.
Πηγαινε σε σπιτια φιλων με ηχοσυστηματα compact των 200 ευρω και ναι μεν η ποιοτητα του ηχου δεν ηταν τοσο καλη, αλλα το surround ηταν μαγεια σε σχεση με το δικο μου.
Εβλεπες πχ θριλερ και ακουγες τους ηχους απο πισω να ερχονται, να φωναζουν, να χτυπανε και πεταγοσουν από την θέση σου.
Εδω βλεπεις μια φωτο που ειχα τραβηξει παλαιοτερα με την τοποθετηση των ηχειων για να καταλαβεις το προβλημα μου.
Λογω της τζαμαριας δεν μπορουσα να τα βαλω πιο χαμηλα.
Επισης δεν μπορουσα να βαλω πιο μπροστα τον καναπε.
Ο φίλος μου που μένει στον πάνω όροφο, έχει ακριβώς το ίδιο σπίτι με μενα.
Εχει ενα συστηματακι της sony και έχει τοποθετησει τα surround τα οποια ειναι κατι πλαστικες κολωνιτσες ύψος 1,20, στις γωνιες του καναπε να κοιτανε λοξα.
Χαιρεσαι να ακους surround σε σχεση με το δικο μου και το λεω χωρις υπερβολη.
Πριν 1 μηνα λοιπον αλλαξα προβολεα και ειπα να φτιάξω και τα περιφερεικα.
Τι εκανα;
Πηρα 2 γωνίες inox, τις εκοψα, τις εβαψα και τις εβαλα ετσι ωστε τα ηχεια να κοιτανε προς τα κάτω
Το αποτελεσμα και η χαρα μου δεν περιγραφεται.
Αντι να ασχολουμαι με την εικονα του νεου προβολεα, ειχα κολλησει με τον ηχο, γιατι η διαφορά ηταν απίστευτη.
Πειραματίσου λοιπον με την τοποθετηση των ηχειων και για μενα προσπαθησε αυτα, να σημαδευουν τα αυτια σου.