Αδύναμα Surround

Οκ κύριοι.Σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις και βοήθεια σας προς εμένα. Ο ήχος καλυτερεψε όντως με διάφορες ρυθμίσεις.Έχω άψογα αποτελέσματα.Μια ερώτηση έχω ακόμα,τι είναι καλύτερο για σύνδεση,οπτική ίνα η' hdmi;Επίσης ποιος είναι καλύτερος ήχος και πιο σωστός;dolby digital pro,dts,pmc.

Καλύτερη σύνδεση είναι το hdmi, όσο για τον ήχο δεν υπάρχει πιο σωστός, τι σου κάθεται καλύτερα στ αυτιά σου.

Στις ρυθμισεις του ενισχυτη με τα καναλια [large,small],μιας και δεν εχω sub,που θα ηταν καλυτερο να τα βαλω για καλυτερα αποτελεσματα και πιο σωστα;

Στις ρυθμισεις του ενισχυτη με τα καναλια [large,small],μιας και δεν εχω sub,που θα ηταν καλυτερο να τα βαλω για καλυτερα αποτελεσματα και πιο σωστα;

Αμα δεν έχεις sub μονόδρομος τα μπροστά να τα κάνεις large. Πειραματίσου να ορίσεις και τα πίσω large, ίσως να ακουστεί το όλο σύστημα καλύτερο όμως απ την άλλη αυτό θα κουράσει τον ενισχυτή κι ίσως τον ζεστάνει παραπάνω.

Τα αφηνω small τοτε.Δεν θελω να παθω καμια λαχταρα τετοια.Ευχαριστω πολυ.

Δεν με κατάλαβες, τα μπροστά υποχρεωτικά large αφού δεν έχεις υπογούφερ το οποίο θα το δηλώσεις και στον ενισχυτή σου ώστε να στέλνει τις χαμηλές συχνότητες στα μπροστά. Με τα πίσω πειραματίσου μήπως τα δηλώσεις κι αυτά ως μεγάλα, αν σ αρέσει ο ήχος και δεν βλέπεις να ζορίζεται ο ενισχυτής μπορείς και τα πίσω να τα αφήσεις ως μεγάλα.

όκ τα έβαλα και αυτά large και το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Με παραξενεύει το γεγονός ότι το hdmi είναι καλύτερο της οπτικής ίνας.Αλλά είχαν πάρει τα αυτιά μου,ότι η οπ. ίνα είναι καλύτερη.

όκ τα έβαλα και αυτά large και το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Με παραξενεύει το γεγονός ότι το hdmi είναι καλύτερο της οπτικής ίνας.Αλλά είχαν πάρει τα αυτιά μου,ότι η οπ. ίνα είναι καλύτερη.

Aν και δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω τον ενισχυτή με οπτική και να συγκρίνω με την hdmi, πιστεύω ότι η τελευταία είναι κατά πολύ καλύτερη. Οσο για το μια χαρά που λες, αυτό θα το εξακριβώσεις σίγουρα μετά από πολύωρη ακρόαση πως θα ακούγεται και πόσο ζεσταίνεται ο ενισχυτής σε μεγάλες εντάσεις.

Αργησα να δω το θεμα σου και χαιρομαι που βρηκες την λυση.
Ειχα το ιδιο προβλημα με σενα κι εχω να σου πω οτι το βασικο ειναι η τοποθετηση των ηχειων.
Δυστυχως καποιες φορες δεν σου επιτρεπει ο χωρος να κανεις αυτο που θες.
Αυτα περι 2 μετρα υψος των περιφερειακων, για μενα δεν εχει βαση.
Πιστευω θα ισχυει μονο, αν αυτα βρισκονται επισης άλλα 2 μετρα πιο πισω απο την θεση ακροασης.
Αντε βρες εσυ τωρα ενα καθιστικο που να εχει τον καναπε μεσα στην μεση του δωματιου.
Επισης πρεπει να ειναι και αρκετα μεγαλο.
Για μενα λοιπον τα περιφερειακα πρεπει να ειναι κοντα στο αυτι, αυτο μου ελειπε τοσο καιρο αλλωστε.
Να ακουσω τον περιφερειακο ηχο.
Εγω ενιωθα σαν να βρισκομαι εξω απο ολο αυτο και οχι μεσα σε αυτο.
Ειχα ανεβασει τις εντασεις στα surround αλλα και παλι τιποτα.
Εχω την σειρα Klipsch RF-35 με τα RS-35 για περιφερειακα, ολα συνδεδεμενα στον Pioneer lx-82.
Πηγαινε σε σπιτια φιλων με ηχοσυστηματα compact των 200 ευρω και ναι μεν η ποιοτητα του ηχου δεν ηταν τοσο καλη, αλλα το surround ηταν μαγεια σε σχεση με το δικο μου.
Εβλεπες πχ θριλερ και ακουγες τους ηχους απο πισω να ερχονται, να φωναζουν, να χτυπανε και πεταγοσουν από την θέση σου.

Εδω βλεπεις μια φωτο που ειχα τραβηξει παλαιοτερα με την τοποθετηση των ηχειων για να καταλαβεις το προβλημα μου.
Λογω της τζαμαριας δεν μπορουσα να τα βαλω πιο χαμηλα.
Επισης δεν μπορουσα να βαλω πιο μπροστα τον καναπε.

SDC10643.jpg

SDC10644.jpg

Ο φίλος μου που μένει στον πάνω όροφο, έχει ακριβώς το ίδιο σπίτι με μενα.
Εχει ενα συστηματακι της sony και έχει τοποθετησει τα surround τα οποια ειναι κατι πλαστικες κολωνιτσες ύψος 1,20, στις γωνιες του καναπε να κοιτανε λοξα.
Χαιρεσαι να ακους surround σε σχεση με το δικο μου και το λεω χωρις υπερβολη.

Πριν 1 μηνα λοιπον αλλαξα προβολεα και ειπα να φτιάξω και τα περιφερεικα.
Τι εκανα;
Πηρα 2 γωνίες inox, τις εκοψα, τις εβαψα και τις εβαλα ετσι ωστε τα ηχεια να κοιτανε προς τα κάτω

20140106_165142.jpg

Το αποτελεσμα και η χαρα μου δεν περιγραφεται.
Αντι να ασχολουμαι με την εικονα του νεου προβολεα, ειχα κολλησει με τον ηχο, γιατι η διαφορά ηταν απίστευτη.

Πειραματίσου λοιπον με την τοποθετηση των ηχειων και για μενα προσπαθησε αυτα, να σημαδευουν τα αυτια σου.

Re: Απάντηση: Αδύναμα Surround

Ωραία πράγματα φίλε μου.Να τα χαίρεσαι.Όντως θέλει πειραματισμους η τοποθέτηση τους.Θα πειραματιστώ και άλλο βέβαια όσο αφορά τα περιφερειακά.Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.

Ταινίες αναφοράς μπορείτε να μου πείτε για αξιολόγηση;Για το πως θα ακουστούν στα αφτιά μου θέλω.

Δοκίμασε ταινία με ήχο dts ή dts-HD (αφού αφήσεις τις ρυθμίσεις στον ενισχυτή όπως σου είπαν) και μετά πες μου αν είναι υποτονικά τα περιφερειακά.

Ταινίες αναφοράς μπορείτε να μου πείτε για αξιολόγηση;Για το πως θα ακουστούν στα αφτιά μου θέλω.

Πρώτο με διαφορά το Transformers το 3, δεν νομίζω να χω ακούσει άλλη ταινία όπου τα περιφερειακά έχουν τον πρώτο λόγο, κυριολεκτικά νομίζεις ότι γύρισες τον καναπέ ανάποδα, σε δεύτερη μοίρα θα σου λεγα, Underworld, Tron, Star Wars και τα 6, άμα θυμηθώ άλλα θα τα προσθέσω.

Είδα το transformers.Μάλλον άκουσα,χάχα.Ωραίο αποτέλεσμα μου αρεσε πολύ.Θα ακολουθήσουν και οι άλλες ταινίες που μου προτείνετε