Αδυναμια εξοδου 5.1 απο την s/pdif του m/b

dixie

Established Member
6 February 2008
216
Athens
Καλησπερα και παλι σε ολους
Προσπαθωντας να στησω το htpc μου αντιμετωπιζω (προς το παρον) 2 σημαντικα προβληματα με σημαντικοτερο την μη εξοδο απο αρχειο dvd ηχου 5.1 απο την εξοδο της s/pdif coax του motherboard
Απλα μου δινει digital 2.0
το htpc αποτελειται απο win xp home , cpu intel core 2 quad , m/b asus p5k με onboard s.card (realtek?) με coax s/pdif out ,g.card asus 3650 silent (θα μπει μεσα στην βδομαδα)
ο av στην οθονη του διαβαζει digital/pcm/stereo σε μουσικη και digital L-R stereo σε ταινιες
το coax cable που χρησιμοποιω ειναι supra πολυ καλης ποιοτητας 3,5m
το realtek hd audio manager που αν καταλαβαινω καλα εχει να κανει με τον ηχο , με διπλο κλικ με ανοιγει καθολου και δεν μπορω να βρω τι ακριβως πρεπει να κανω για να μπορεσω να στειλω το πολυποθητο 5.1

αν γνωριζει καποιος θα το εκτιμουσα πολυ

φιλικα Θανασης

Re: Απάντηση: Re: Αδυναμια εξοδου 5.1 απο την s/pdif του m/b

Βαλε AC3fillter να δεις την υγεια σου.-bye-
Κι εγώ μόνο με ac3filter κατάφερα να βγάλω πολυκάναλο στον av. Οι drivers της realtek δεν κάνουν τίποτα...

Παρόμιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ αλλα με Blu Ray.
Σέ δίσκους Blu Ray με DD-true HD 7.1 δεν παίρνω απο την έξοδο SPDIF της motherboard DD 5.1 αλλα μόνο στερεοφονικό ήχο.
Πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι το Power DVD 7.03. Με τα DVD δεν έχω πρόβλημα.Επίσης κατά την αναπαραγωγή HD αρχείων σε mkv Format και με DD 5.1 η DTS 5.1 έχω παραμορφωμένο ήχο από την SPDIF με πρόγραμμα αναπαραγωγής το VLC player.

φιλε djx33 σε ευχαριστω πολυ
βρηκα στην σελιδα που μου ανεφερες το ac3 ,το εγκατεστησα και με τις ρυθμισεις που εκανα ,επιτελους το 5.1 ειναι γεγονος!

Δημήτρη δηλαδή αν συνδέσω τον ενισχυτή αναλογικά και οχι μέσω SPDIF με τις 5 εξόδους από την κάρτα ήχου της μητρικής θα έχω DD 5.1 ;:argue:

DD 5.1 μπορείς να πάρεις μια χαρά και από τις s/pdif, δεν χρειάζεται να συνδεθείς αναλογικά.

Αλλά αν θέλεις να ακούσεις Dolby TrueHD θα χρειαστεί να συνδεθείς αναλογικά (ή μέσω HDMI με τον κατάλληλο ενισχυτή & κάρτα γραφικών).

Αλλά αν θέλεις να ακούσεις Dolby TrueHD θα χρειαστεί να συνδεθείς αναλογικά (ή μέσω HDMI με τον κατάλληλο ενισχυτή & κάρτα γραφικών).
Πάντως ακόμα είναι λίγες (και ακριβές) οι κάρτες γραφικών που περνάνε τα νέα φορμά απ'το hdmi τους. Η δική μου ATI2600pro, αγορασμένη πέρσι, δεν περνάει ούτε καν το απλό DTS (μόνο 5.1 AC3). Oπότε καλύτερα να χρησιμοποιώ το coaxial της mb...

φιλε djx33 σε ευχαριστω πολυ
βρηκα στην σελιδα που μου ανεφερες το ac3 ,το εγκατεστησα και με τις ρυθμισεις που εκανα ,επιτελους το 5.1 ειναι γεγονος!
-bye-

Μα αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα δεν παίρνω DD 5.1 από την οπτική έξοδο δεν χρειάζομαι προς το παρόν το True HD!

Δεν ισχύει αυτό που είχες γράψει;

"Σέ δίσκους Blu Ray με DD-true HD 7.1 δεν παίρνω απο την έξοδο SPDIF της motherboard DD 5.1 αλλα μόνο στερεοφονικό ήχο."

Για να πάρεις DD 5.1 έξοδο από BluRay πρέπει να υπάρχει τέτοιο (ουσιαστικά DD+) stream μέσα στο δισκάκι.

Αν υπάρχει μόνο Dolby TrueHD ισχύουν όσα έχω γράψει.

Δηλαδή τα player sony samsung pioneer κλπ κάνουν downmix τα 5.1 κανάλια lossless ήχου σε απλό DD / DTS καιτα δίνουν στην SPDIF ενώ από Power DVD δεν έχουμε τίποτα;