ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

Jkouli

AVClub Enthusiast
27 November 2007
766
Πηγα και ειδα την εν λογω ταινια.Ηθελα πολυ να τη δω λογω του οτι συμπαθω πολυ τον Τιμ Μπαρτον.
Γενικα αντιπαθω τα πολυσινεμα,γι αυτο και προσπαθω να πηγαινω στου κεντρου,που εχουν τον αερα των παλιων κλασσικων σινεμα...
Ετσι αποφασισα να παω μαζι με την κοπελα μου και ενα φιλικο ζευγαρι εκει.Ραντεβου εξω απο το σινεμα.Τα παιδια εχοντας φτασει εκει νωριτερα αποφασιζουν να αγορασουν εισιτηρια.2 κανονικα 2 φοιτητικα.Η κοπελα στο ταμειο ζητησε τα 2 πασο,αλλα επειδη απουσιαζα εγω (που ειχα το αλλο πασο)αποφασισαν να μην αγορασουν ωστε αν αργησω να παμε ολοι μαζι αλλου.Φτανω και γω σχεδον αμεσως και παμε για εισιτηρια.Ρωταμε αν υπαρχουν 4 θεσεις στη σειρα διαθεσιμες και προς το κεντρο(σε κανεναν μας δεν αρεσει να στραβολαιμιαζει να δει μια ταινια,η να θελει ματοκυαλια!).Η κοπελα χωρις να μας ενημερωσει βγαζει 4 κανονικα εισιτηρια και μαλιστα τελευταια σειρα,ενω πριν λιγο τα παιδια της ζηταγαν 2κανονικα 2 φοιτητικα!Αρνειται να μας βγαλει 2 φοιτητικα και μιας και τα εβγαλε,ειμασταν υποχρεωμενοι να τα παρουμε και ας ειχαμε το πασο στο χερι.Που και να μην τα παιρναμε υπηρχαν αλλοι ανθρωποι πισω μας να τα δωσει....Φτανοντας στην αιθουσα οταν η ταξιθεατρια μας εδειξε τις θεσεις μειναμε καγκελο....(δε μας ειχε ενημερωσει κανεις οτι η σειρα R ηταν η τελευταια)
Εν ολιγοις:
Το πασο στο εν λογω σινεμα δεν ισχυει(ή ειναι τοσο απελπισμενοι που κανουν τετοια για 3ε)
καθως και τη στιγμη που ρωτησεις για διαθεσιμες θεσεις,αυτο σημαινει παραλληλα οτι παιζει να εχεις αγορασει και (ακυρες) θεσεις!

Δεν ειναι το θεμα τα λεφτα,αλλα απο τη στιγμη που εχω ενα δικαιωμα σαν ειδικοτερη ομαδα πληθυσμου,δεν μπορει κανεις να μου το στερει αυθαιρετα,οπως και το δικαιωμα να εχω επιλογη,για χαρη του κερδους,της οικονομικης επιβιωσης ή εστω μιας λανθασμενης επιλογης,που οφειλει να διορθωσει.
Επισης δεν μπορει απο τη στιγμη που εχει ενα χ ποσο το εισιτηριο να με αναγκαζει ουσιαστικα να το αγοραζω και μαλιστα να με στοιβαζει στο υπερπεραν!Για να ερθω σινεμα εχω λογο,αλλιως θα την κατεβαζα και θα την εβλεπα σπιτι στο λαπτοπ!!!!!

Αυτα!Το εν λογω σινεμα εχασε 4 ατομα απο μελλοντικους πελατες.
Η ταινια καταπληκτικη και οι θεσεις του Κτελ καλυτερες απο αυτες του σινεμα.

Σας συνιστω να τη δειτε οπουδηποτε αλλου!
Κ σε μενα να επιταχυνω τις διαδικασιες αποταμιευσης για την αγορα σοβαρου προτζεκτορ μπας και βρω την υγεια μου!
Τα ανωθεν αν μου ζητηθει απο Μοντ μπορω να τα θεσω και επωνυμως.

Καλό απόγευμα..

στην δεκαετία του ογδόντα και ενενήντα (..είμαι 43 ετών...μη ξεχνιόμαστε..) πήγαινα πολύ συχνά στο ΑΕΛΛΩ λόγω παρεών κλπ...

τα ίδια ανάποδα πάντα....τώρα πάω στα multiplex....

Απλα τα μουλτιπλεξ ξερεις οτι εχουν στανταρ ποιοτητα υπηρεσιων...Κριμα πραγματικα...

Να με συγχωρέσετε αλλά και το ΑΕΛΛΩ πλέον έχει γίνει multiplex. (ΑΕΛΛΩ 5+1 δεν είναι πια); Επίσης η ιστορία με τις αριθμημένες θέσεις έχει ξεκινήσει και αυτή από τα multiplex. Ααβόρα και τα μυαλά στα κάγκελα.

Εγώ προτιμώ τα multiplex γιατί δεν κάνουν διαλειμμα: στους άλλους, μόλις ανάψουν τα φώτα, τρέχουν στο φουαγιέ οι "τσιγαράδες". Οι μισοί περνάνε πάνω απ τα πόδια σου και όταν σβήσουν τα φώτα για το 2ο μέρος, ξαναπερνάνε, συχνά καθυστερημένοι. Σού'ρχεται να τους πνίξεις...:argue:

Όλα σωστά αλλά γιατί εσύ δέχτηκες τα μη φοιτητικά εισιτήρια που σας έκοψε;

Φέρεις και εσύ ευθύνη για την μη προάσπιση των δικαιωμάτων σου.

Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

btw την ταινία του Μπάρτον τη βρήκα μέτρια.
Πολύ εύκολη γι αυτόν σύμφωνα με ότι ο ίδιος έχει δείξει στο παρελθόν.

Kωστα ? μουλτιπλεξ ?
αντε καλη ορεξη :popcorn:

α ..βρε νειατα !!

.

Re: Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

Kωστα ? μουλτιπλεξ ?
αντε καλη ορεξη :popcorn:

α ..βρε νειατα !!

.

μπά...ποιά νειάτα
πήγαινα τους γυιούς μου και κόλλησα :rolleyes:

πάντως οι συνθήκες προβολής στους άλλους είναι συχνά τραγικές.
το ίδιο και στα θερινά σινεμά, όπου πλέον δεν κάθομαι ούτε δεμένος: στην 1η παράσταση δεν βλέπεις (αρχίζουν πολύ νωρίς), στη 2η δεν ακούς (χαμηλώνουν απελπιστικά την ένταση). Συγνώμη, ρομαντικά μπορεί να είναι ...αλλά με υποτιμούν σαν θεατή.:mad:

Συμφωνώ με όλους . Τα μικρά σινεμαδάκια της γειτονίαςπου μας μεγάλωσαν όσα από αυτά έχουν απομήνει δικεολογούν την εμονή μας με αυτά για δυο λόγους .
1ον Θα πήγαινα σ αυτά επειδή παίζουν ταινίες που τα multiplex αδιαφορούν για την ύπαρξη τους καθώς δεν θα τους γεμίσουν 2 – 3 αίθουσες για μια βδομάδα .
2ον Θα πήγαινα καθαρά από συναισθηματικούς λόγου .

Από την άλλη τα multiplex ήταν αυτά που έφεραν την καλή ποιότητα εικόνας και ήχου στη χώρα μας , ήταν αυτά που καθιέρωσαν την ολοκληρωμένη προβολή της ταινίας χωρίς διαλείμματα , ήταν αυτά [που πρόσφεραν αναπαυτικά καθίσματα στον θεατή και χωρίς να του κόβει ο μπροστινός την μίση οθόνη.

Θα μου πείτε αυτό μας το προσφέρουν αρκετά από τα μικρά σινεμά . Δυστυχώς όμως άργησαν πολύ να εξελιχθούν και έχασαν εν μέρει τα παιχνίδι .

Το κακό που έφεραν τα Multiplex είναι άλλο .

Βλέπεις κόσμο στυμμένο μπροστά απ τα ταμεία να χαζεύει τη τελευταία στιγμή τι παίζει και επιλέγει εκείνη την στιγμή την ταινία που θα δει κα μάλιστα επιλέγει σύμφωνα με το τι βολεύει εκείνη την ώρα .

Θυμάμαι πριν από 20 + χρόνια που περιμέναμε πότε θα βγει μια ταινία , αγοράζαμε εφημερίδα για να δούμε που προβάλετε και κάναμε πρόγραμμα όλη τη βδομάδα για την ταινία που θα δούμε .
Το όλο κακό μεταπηδά και στο DVD αφού το 95% των θεατών
σε dvd επιλέγουν τις πλέων blogbuster ταινίες που παίχτηκαν στα multiplex .

Παρ όλα αυτά όταν κάποια ταινία παίζετε και στα δύο επιλέγω τα multiplex για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

μπά...ποιά νειάτα
πήγαινα τους γυιούς μου και κόλλησα :rolleyes:

πάντως οι συνθήκες προβολής στους άλλους είναι συχνά τραγικές.
το ίδιο και στα θερινά σινεμά, όπου πλέον δεν κάθομαι ούτε δεμένος: στην 1η παράσταση δεν βλέπεις (αρχίζουν πολύ νωρίς), στη 2η δεν ακούς (χαμηλώνουν απελπιστικά την ένταση). Συγνώμη, ρομαντικά μπορεί να είναι ...αλλά με υποτιμούν σαν θεατή.:mad:

δεν συμφωνω μαζι σου
οι συνθηκες δεν ειναι καθολου τραγικες ΙΝΤΕΑΛ ΑΤΤΙΚΟΝ ΔΑΝΑΟς
παντα απολαμβανω την ταινια χωρις να μ ενοχλουν τα ποπκορν και τα χαχανιτα
τα θερινα ειναι αλλη κατασταση ,εχω να παω χρονια ....

.

Re: Απάντηση: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

ήταν αυτά που πρόσφεραν αναπαυτικά καθίσματα στον θεατή και χωρίς να του κόβει ο μπροστινός την μίση οθόνη.

Μια ένσταση: Σχεδόν σε όλα τα multiplex, τα πόδια μου ίσα που χωράνε στο κενό ανάμεσα στα καθίσματα.

Στα μικρά σινεμά, μπορώ μέχρι και να "ξαπλώσω". Ο χώρος είναι πολύ περισσότερος.
Τουλάχιστον για τα σινεμά της Θεσσαλονίκης, αυτό είναι γεγονός.

Χώρια που θεωρώ το Ολύμπιον την καλύτερη αίθουσα της πόλης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

δεν συμφωνω μαζι σου
οι συνθηκες δεν ειναι καθολου τραγικες ΙΝΤΕΑΛ ΑΤΤΙΚΟΝ ΔΑΝΑΟς

.

A ναι; έχεις δεί ποτέ σου ταινία στην μικρή αίθουσα του Δαναού;
Οι σειρές των καθισμάτων, από τη μία πλευρά, είναι κολλημένες στον τοίχο :speechless-smiley-0
Αυτό χοντρικά σημαίνει πως αν καθίσεις από την άλλη πλευρά, όλοι οι θεατές της σειράς στο διάλειμμα περνάνε πάνω από τα πόδια σου για να βγούν να απολαύσουν το τσιγαράκι τους και 10 λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τα πόδια σου για να ξανακαθήσουν στη θέση τους, τις περισσότερες φορές ενώ το δεύτερο μέρος έχει ήδη αρχίσει. :blink: :tdown:
Αναρτωτιέσαι επίσης πως θα εκκενωθεί αυτή η αίθουσα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού: έχει μόνο μία (!) μικρή πόρτα που είναι είσοδος και έξοδος μαζί (!!).
Τα ποπκορν, τα χαχανητά και τα κινητά των Σελτζούκων μπορώ να τα ανεχθώ: δεν μεγάλωσα δα και στις Ουρσουλίνες. Αλλά το διάλειμμα, απλά μου σπάει τα νεύρα: μου διακόπτει τη ροή της ταινίας και με ξενερώνει εντελώς. Κι όλα αυτά "για να δουλέψει λιγάκι και το κυλικείο του κινηματογράφου".

Λυπούμαι, δεν θα πάρω...Multiplex και ξερό ψωμί.:lehrer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

Μια ένσταση: Σχεδόν σε όλα τα multiplex, τα πόδια μου ίσα που χωράνε στο κενό ανάμεσα στα καθίσματα.

Στα μικρά σινεμά, μπορώ μέχρι και να "ξαπλώσω". Ο χώρος είναι πολύ περισσότερος.
Τουλάχιστον για τα σινεμά της Θεσσαλονίκης, αυτό είναι γεγονός.

Χώρια που θεωρώ το Ολύμπιον την καλύτερη αίθουσα της πόλης...
Αλά δεν μιλάμε για σε ένα αλλά για φυσιολογικούς ανθρώπους κάτω του 1,80.
Δεν έχεις όμως άδικο . Εγώ μιλούσα για τα καθίσματα που έκανες 50 στροφές πάνω τους για να ξεπιαστεί ο ποπουδακος σου .

Η αιθουσα του Δαναου αν και απελπιστικα μικρη τη θεωρω cosy...πολυ φιλικη και ποτε δεν την εχω πετυχει γεματη.Επισης οπου και να κατσεις βλεπεις χαλαρα οθονη.Ετσι και πισω να κατσεις βλεπεις κανονικα...Οσο για τα ζητηματα ασφαλειας ας μην τα θιξουμε γιατι εχω παει σε παμπολλα σινεμα-θεατρα που δεν πληρουσαν προδιαγραφες....
Την ταινια αυτη την ειχα δει στο Λονδινο τα Χριστουγεννα στα προσεχως και περιμενα πως και πως να ερθει εδω!Θα πηγαινα την Πεμπτη αλλα δουλευα,οποτε πηγα Κυριακη και το ολο σκηνικο με χαλασε.
Επισης για να απαντησω και σε φιλο που ειπε γιατι δεν τα διεκδικησα,εχω την εντυπωση πως οταν συνοδευεις κοσμο,προσπαθεις να εισαι οσο πιο κοσμιος και ευγενικος,και να μη δινεις αφορμες να κακοχαρακτηριστεις ως "τσιφουτης" και αλλα συναφη.Ακομη υπηρχε κοσμος πισω μου που περιμενε.Δε νομιζω οτι θα ηταν συνετο να χαλασω και τη δικια τους τη βραδια καθυστερωντας τους την εισοδο τους στο χωρο επειδη εγω τυχαινε να διαφωνω με την ταμια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

A ναι; έχεις δεί ποτέ σου ταινία στην μικρή αίθουσα του Δαναού;
Οι σειρές των καθισμάτων, από τη μία πλευρά, είναι κολλημένες στον τοίχο :speechless-smiley-0
Αυτό χοντρικά σημαίνει πως αν καθίσεις από την άλλη πλευρά, όλοι οι θεατές της σειράς στο διάλειμμα περνάνε πάνω από τα πόδια σου για να βγούν να απολαύσουν το τσιγαράκι τους και 10 λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τα πόδια σου για να ξανακαθήσουν στη θέση τους, τις περισσότερες φορές ενώ το δεύτερο μέρος έχει ήδη αρχίσει. :blink: :tdown:
Αναρτωτιέσαι επίσης πως θα εκκενωθεί αυτή η αίθουσα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού: έχει μόνο μία (!) μικρή πόρτα που είναι είσοδος και έξοδος μαζί (!!).
Τα ποπκορν, τα χαχανητά και τα κινητά των Σελτζούκων μπορώ να τα ανεχθώ: δεν μεγάλωσα δα και στις Ουρσουλίνες. Αλλά το διάλειμμα, απλά μου σπάει τα νεύρα: μου διακόπτει τη ροή της ταινίας και με ξενερώνει εντελώς. Κι όλα αυτά "για να δουλέψει λιγάκι και το κυλικείο του κινηματογράφου".

Λυπούμαι, δεν θα πάρω...Multiplex και ξερό ψωμί.:lehrer:

ε οχι Κωστα μου τα χαχανητα και τ κινητα δεν μπορω να τα ανεχτω
αν και εγω δεν μεγαλωσα στις Ουρσουλινες
η ομορφια του Δαναου ξεκινα απο το προσωπικο που ειναι ευγενεστατο
μετα ειναι το καταπληκτικο φουαγε με βιβλια cd και δωρεαν προγραμματα
το μικρο Δαναοκι ειναι πολυ φιλικο οπως λεει και ο jkouli και οπου ν κατσεις βλεπεις υπεροχα

και πανω απο ολα ...οι ταινιες ειναι οτι δεν παιζετε στα μουλτιπλεξ....

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΕΛΛΩ-Sweeny Todd

και πανω απο ολα ...οι ταινιες ειναι οτι δεν παιζετε στα μουλτιπλεξ....
.

Σ αυτό το τελευταίο έχεις δίκαιο και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου: πολλές από τις ταινίες που μου αρέσουν δεν βρίσκουν το δρόμο τους για τα Multiplex ως αντιεμπορικές. Μόνο στις μικρές αίθουσες παίζονται πλέον ταινίες όπως τα "24-Hours Party People", "Lost Highway", "Closer" ή το παλαιότερο "Crash" (1996, του David Cronenberg).
Aυτός είναι και ο βασικός λόγος που συνεχίζω να "καταπίνω" διάφορα και να πηγαίνω πού και πού.
Πάντως, αν αφήσω στην άκρη το ρομαντικό-συναισθηματικό κομμάτι, από συνθήκες προβολής καθαρά, δεν το συζητώ: δεν υπάρχει σύγκριση.
Φέτος έβλεπα το Closer που είναι έντονα ατμοσφαιρική ταινία σε μιά τέτοια "μικρή" αίθουσα. Πάνω στο καλύτερο, ανάβει τα φώτα και κάνει διάλειμμα :bang:
Ηθελα να φύγω...:angry: